Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «یوسف العتیبه» سفیر امارات عربی متحده در آمریکا، طی سخنرانی در اندیشکده «هادسون» برخی مخالفت‌ها با فروش تسلیحات پیشرفته آمریکایی از جمله جنگنده‌های «اف-۳۵» به این کشور را «سیاسی» توصیف کرد.

به نوشته روزنامه «جروزالم‌پست»، العتیبه در این باره گفت: «جدای از توافق‌های ابراهیم (سازش با رژیم صهیونیستی)، بنظرم ما اثبات کرده‌ایم که در حال تقویت روابط خود با آمریکا هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال اینجاست که دلیل اصلی مخالفت [با فروش اف-۳۵ به امارات] چیست».

وی سازش ابوظبی با تل‌آویو را جدیدترین نمونه از این تقویت روابط دانسته و توضیح داد: «ما تسلیحات [آمریکایی] را با پول خودمان خریداری می‌کنیم تا در برابر یک تهدید مشترک از خود دفاع کنیم. هر جایی که بروید، ما نیز همراه با آمریکا مستقر می‌شویم. ما به تازگی با اسرائیل صلح کردیم. از نظرهای سیاسی و بنیادین، واقعا دلایل بسیار کمی برای مخالفت وجود دارد».

این دیپلمات اماراتی ادامه داد: «قوی‌ترین مخالفت با آن و اینکه می‌گویند دونالد ترامپ در حال فروش آن به ماست، یک مخالفت سیاسی است».

به نوشته جروزالم‌پست، العتیبه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به تمایل دولت احتمالی آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای بازگشت به برجام و درخواست‌ها برای انجام توافق جدید با ایران پرداخته و گفت: «ما (امارات) اولین کسانی خواهیم بود که به توافق با ایران می‌پیوندیم، اما آن توافق چه شکلی باید باشد؟ برجام نقطه شروع خوبی بود ولی کارهای زیادی باید درخصوص بند غروب توافق، موشک‌های بالستیک و نواب ایران انجام داد».

وی سپس با تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها درباره ایران، افزود: «هنوز یک شخص هوشمند در آمریکا پیدا نکرده‌ام تا دلیل قانع کننده‌ای به من بدهد که چرا ایران باید چرخه غنی‌سازی یا چرخه بازفرآوری داشته باشد اما شرکای شما (آمریکا) و کشورهایی که برای شما سرمایه‌گذاری کرده و با شما به جنگ می‌آیند، از داشتن آنها ممنوع هستند. ما حتی برنامه هسته‌ای ایجاد کردیم و لی هیچ بازفرآوری نداریم!»

سفیر امارات در ادامه افزود: «ما علاقمندیم که شاهد برنامه هسته‌ای مسالمت‌آمیز در ایران باشیم، مشابه چیزی که ما در امارات داریم».

العتیبه درباره مناقشات فلسطین-اسرائیل نیز گفت: «انتظارات چندان بالایی نداریم، فقط امیدواریم گفت‌وگوهایی انجام شود. امیدواریم تعامل وجود داشته باشد و گفت‌وگو انجام شود. دو طرف باید تصمیم بگیرند که این کار برای آنها اهمیت دارد».

وی پیشتر نیز با ادعای اینکه دولت احتمالی بایدن اهرم‌های فشار زیادی بر ایران دارد، گفته بود:‌««به نظرم آنها برای مذاکره، در موقعیت بهتری هستند. پس اکنون شما دولت جدیدی دارید، اما اهرم‌های فشار زیادی نیز بر ایران دارید، چه از طریق تحریم‌ها، چه کووید۱۹، چه قیمت نازل نفت... و کلا هر چیز دیگری. چرا ما از این اهرم‌ها برای کسب توافق بهتر استفاده نکنیم؟» (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: امارات عربی متحده آمریکا یوسف العتیبه اف ۳۵ ایران توافق سازش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۲۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد

 به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا به دلیل مخالفت خود با سیاست واشنگتن در رابطه با جنگ غزه، استعفا کرد.

وب سایت این وزارتخانه نشان داد که هاله گریت همچنین معاون مرکز رسانه منطقه‌ای دبی بود و تقریباً دو دهه پیش به عنوان افسر سیاسی و حقوق بشر به وزارت امور خارجه پیوست.

او در وب‌سایت شبکه‌های اجتماعی لینکدین نوشت: من پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در مخالفت با سیاست غزه آمریکا، در آوریل ۲۰۲۴ استعفا کردم. 

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه که در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه درباره این استعفا گفت این وزارتخانه کانال‌هایی برای نیروی کار خود دارد تا در صورت مخالفت با سیاست‌های دولت، نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

پیش از این نیز سه مسئول آمریکایی در اعتراض به حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه استعفا کرده بودند.

نزدیک به یک ماه قبل، آنل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت امور خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش پل، مقام وزارت امور خارجه در ماه اکتبر استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا که فلسطینی-آمریکایی است، در ماه ژانویه از سمت خود کناره گیری کرده بود.

آمریکا در بحبوحه حمله مداوم اسرائیل به غزه که ده‌ها هزار شهید برجای گذاشته و سبب ایجاد یک بحران انسانی شده است، در سطح بین المللی و گروه‌های حقوق بشری به دلیل حمایت از اسرائیل مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با ادامه افزایش تلفات در جنگ وجود دارد.

در ماه نوامبر، بیش از هزار مقام در آژانس توسعه بین المللی آمریکا بخشی از وزارت امور خارجه، نامه سرگشاده‌ای را امضا کردند که در آن خواستار آتش بس فوری شدند. اسنادی که از سیاست دولت انتقاد می‌کنند نیز به کانال مخالف داخلی وزارت امور خارجه ارسال شده است.

این جنگ همچنین باعث بحث شدید و تظاهرات ضد جنگ در سراسر آمریکا، مهمترین متحد اسرائیل شده است.

دیگر خبرها

  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • تاکسی هوایی امارات تا پایان 2025 به راه می افتد
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین