Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر ارزاني با اشاره به برگزاري نخستين جشنواره ملي «نماهنگ روستا و عشاير»، گفت: اين جشنواره گامي در راستاي تحقق وحدت ميان اقوام مختلف ايراني است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، نخستین جشنواره ملی «نماهنگ روستا و عشایر» به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهال محال و بختیاری برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با توجه به اهمیت و تاثیر برگزاری این جشنواره در حفظ فرهنگ اقوام، بر آن شدیم با حجت الاسلام و المسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی»، دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه می خوانید:

 

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر حمایت از فرهنگ است، اظهار کرد: این جشنواره به منظور توسعه فرهنگ و هنر و کشف استعدادهای نهفته در میان روستاییان و عشایر، برگزار می شود و اساسا یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همین مولفه است.

 

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از جمله ابزاری که می تواند فعالیت ها و خدمات روستاییان و عشایر را معرفی کند قالب نوین نماهنگ است که می تواند منجر به گسترش سنت های روستایی و عشایری، کارآفرینی شود. اکنون جامعه با مشکلات مختلفی از جمله کار مواجه است، اگر به درستی جایگاه روستا تبیین شود افراد به جای گسیل شدن به سمت شهرها در روستا به فعالیت می پردازند.

 

وی افزود: این قالب جشنواره برای نخستین بار است که در ایران اسلامی برگزار می شود و اهداف متعددی را دنبال می کند که از جمله آنها می توان به تحقق وحدت ملی در بین اقوام مختلف و روستاییان و عشایر، اشاره داشت، جشنواره مذکور در واقع منجر به ایجاد مفاهمه بیشتر، تقویت ادبیات مشترک فرهنگی و البته آشنایی با فرهنگ های مختلف در کشور می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی با اشاره به نقش روستاییان و عشایر در ادوار مختلف انقلاب اسلامی گفت: با توجه به این جایگاه، گسترش و توسعه آموزه های معنایی انقلاب در فرهنگ روستا و عشایر از جمله مواردی است که در این جشنواره مورد توجه قرار گرفته است چراکه اگر همت این قشر نبود انقلاب اسلامی به شکلی که امروز هست وجود نداشت و این جایگاه را در جهان نداشتیم.

 

وی در ادامه شناخت استعدادهای جوانان و اخلاقیات روستاییان است، را به عنوان بخش دیگری از اهداف این جشنواره ملی خواند و گفت: در هر بخشی از این مرز و بوم با وجود آداب و سنت های اصیل مختلف، مردم ویژگی های مشترکی دارند که از جمله آنها می توان به مهمان نوازی اشاره داشت، سوال آن است آیا واقعا توانسته ایم این سنت اصیل را به مردم خودمان منتقل کنیم؟ هرکدام از این نماهنگ ها می تواند سرآغازی بر معرفی این سنت ها باشد.

 

 رئیس ستاد فهما با اشاره به موضوعاتی که در نخستین جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: «آداب و رسوم روستاییان و عشایر در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی»، «دیروز، امروز و فردا در سبک زندگی عشایر و روستاییان»، «آب، روستا و عشایر»، «فرهنگ ایثار و شهادت»، آزاد (با نگاه به اهداف جشنواره) موضوعات این جشنواره را تشکیل می دهند.

 

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از مباحث خود به توجه نسبت به مقوله طبیعت گردی و گردشگری تاکید کرد و گفت: این گستره ای است که به درستی به آن پرداخته نشده است، چه بسیار روستاهای بکر که حتی ایرانیان هم از آن اطلاع ندارند چه رسد به گردشگران خارجی، بنابراین باید این فضاهای بکر و دیدنی طبیعی را به دیگران معرفی کرد و خروجی این کار می تواند به زبان مختلف ترجمه و در اختیار رایزنی های فرهنگی در کشورهای خارجی قرار گیرد.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: تولید این نماهنگ ها، گام مهمی در راستای اعتلا و معرفی فرهنگ ایران اسلامی باشد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر اقوام ایرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماهنگ روستا و عشایر روستاییان و عشایر حجت الاسلام جشنواره ملی فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۶۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران

مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد گفت: ایجاد ایست‌کارها در راستای حفظ شأن و منزلت کارگران و ساماندهی آنان انجام شده است.

حسن کلیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان‌رضوی اظهار کرد: یکی از اقدامات شاخص معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد در این زمینه ایجاد ایست‌کارها در راستای حفظ شأن و منزلت کارگران و ساماندهی آنان است.

وی افزود: پس از ایجاد ایست‌کارها، رفاهیات کارگران نیز در اولویت قرار گرفت و در اولین قدم در بسیاری از شهرهای بزرگ و توریستی مانند شیراز، اصفهان و قشم سوییت‌ها و مهمانسراهایی برای آنان در نظر گرفته شده است تا با کمترین هزینه در آنها اقامت داشته باشند.

مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد گفت: همچنین بسیاری از خدمات رفاهی در سازمان‌ها و فروشگاه‌های مختلف با تخفیفات ویژه‌ای برای آنان درنظر گرفته شده است.

کد خبر 749614

دیگر خبرها

  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • شورا‌های اسلامی می‌توانند بسترساز تحقق شعار سال باشند
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون نفر بیمه شده دارد
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود