Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@07:23:17 GMT

راهکار جلوگیری از بیماری سلیاک

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۸۸۵۲

راهکار جلوگیری از بیماری سلیاک

نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیماری سلیاک یک بیماری التهابی است که بر اثر آن مصرف گلوتن به روده کوچک آسیب می‌رساند و باعث می‌شود جذب مواد مغذی به درستی انجام نشود.

او افزود: زمانی که فرد مبتلا، گلوتن دریافت می‌کند، سیستم ایمنی او فعال می‌شود و به سلول‌های روده حمله می‌کند. این امر منجر به آسیب سطح جذبی روده شده و در نتیجه بدن قادر نخواهد بود مواد مغذی مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین‌ها و مواد معدنی را جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوزدانی ادامه داد:بیماری سلیاک می‌تواند در هر سنی تشخیص داده شود. این بیماری می‌تواند با شروع غذای کمکی در کودکان و یا در میانسالی آغاز شود.

این متخصص تغذیه گفت: افرادی که در سنین بالا به این عارضه مبتلا می‌شوند ممکن است به پروتئین گندم حساسیت داشته باشند که در اینصورت مصرف برخی از مواد غذایی حاوی گندم مانند بیسکوئیت یا کیک برای آن‌ها توصیه نمی‌شود.

او تصریح کرد: افراد دچار حساسیت به گلوتن، علائمی همچون خستگی مزمن، نفخ، افسردگی، اسهال، یبوست، درد‌های شکمی و... را در نتیجه مصرف گلوتن تجربه می‌کنند.

جوزدانی درباره تغذیه مناسب برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سلیاک، گفت: افرادی که پایه رژیم غذایی آن‌ها بر مصرف نان است، بیشتر به بیماری سلیاک مبتلا می‌شوند و حساسیت‌های آن‌ها هم به اینصورت افزایش پیدا خواهد کرد.

او افزود:  بهترین و مهمترین راهکار برای جلوگیری از بروز این عارضه، پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن مانند انواع شیرینی، کیک، بیسکوئیت و ... است. افراد مبتلا به بیماری سلیاک بهتر است از آرد برنج، ذرت، برنج و سیب زمینی در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: شوک عصبی یکی از عوامل تاثیرگذار بر بروز بیماری سلیاک در بزرگسالی است که راه درمان پزشکی هم ندارد؛ با این وجود برخی متخصصان گوارش معتقدند مصرف برخی از دارو‌ها با دوز‌های متفاوت می‌تواند به کنترل این بیماری کمک کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری سلیاک رژیم غذایی بیماری سلیاک رژیم غذایی بیماری روده سبک زندگی پارسی خبر بیماری سلیاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما: دکتر  شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.
وی پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟