Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از رفتار‌های دوگانه دولت با مجلس شورای اسلامی این شائبه در اذهان عمومی به وجود آمده که دولت تدبیر و امید در حال لجاجت با مجلس یازدهم است،

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-محمدمهدی احمدی؛ روز گذشته محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مکاتبه‌ای با مدیرعامل روزنامه رسمی کشور، قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» را ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نامه قالیباف آمده بود: با توجه به انقضای مهلت مقرر در ماده ۱ قانون مدنی و در اجرای تبصره ذیل ماده یک قانون مذکور برای چاپ و انتشار در روزنامه رسمی ابلاغ می‌شود.
گفتنی است قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران در تاریخ ۱۲ آذر از سوی رئیس مجلس به رئیس‌جمهور ابلاغ شده بود.     حسن روحانی رئیس جمهور در واکنش به این اقدام محمد باقر قالیباف در جلسه صبح امروز هیئت دولت بیان کرد: رییس جمهور و دولت اختیاراتی دارد. خط مشی در دولت جزو اختیارات خاص رییس جمهور است. هیچ‌کس نمی‌خواهد قانون ستیزی کند.
روحانی با طرح این سوال که خط مشی برعهده کیست؟ تأکید کرد: کسی نمی‌تواند برای دولت خط مشی تعیین کند. خط مشی را فقط رییس جمهور می‌تواند تعیین کند. کسی نمی‌تواند برای دولت برنامه تعیین کند برنامه را رییس جمهور تعیین می‌کند.
ابلاغ قانون توسط رئیس مجلس یکبار دیگر در رابطه با قانون پرداخت یارانه تامین کالا‌های اساسی صورت گرفت. بعد از تصویب قانون مذکور در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، رئیس مجلس قانون پرداخت یارانه تامین کالا‌های اساسی را به رئیس جمهور ابلاغ کرد، اما دولت نه تنها این قانون را جهت اجرا ابلاغ نکرد بلکه مخالفت خود را به صورت علنی یا غیر علنی با این مصوبه مجلس بیان کرد.
نکته جالب ماجرا آنجا بود که بعد از تصویب این قانون، دولت خود تصمیم گرفت به دهک‌های پایین جامعه یارانه ۱۰۰ هزار تومانی کمک معیشتی در جهت تامین کالا‌های اساسی کمک کند که جای بس شگفتی داشت، زیرا دولت برای مصوبه مجلس بیان می‌کرد که از منابع لازم برای تامین بودجه این مصوبه مجلس شورای اسلامی برخوردار نیست.

لجاجت به چه قیمتی؟
بعد از رفتار‌های دوگانه دولت با مجلس شورای اسلامی این شائبه در اذهان عمومی به وجود آمده که دولت تدبیر و امید در حال لجاجت با مجلس یازدهم است، زیرا هر اقدامی که مجلس انجام می‌دهد دولت با آن مخالفت می‌کند و یا اگر هم در جلسات غیر علنی با آن مخالفتی نداشته باشد، اما در فضای رسانه‌ای طوری رفتار می‌کند که انگار با آن مخالف است؛ این موارد را می‌توان در اصلاح ساختار بودجه و مصوبه‌های دیگر مجلس مشاهده کرد.  
در همین رابطه سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که آیا اختلافی بین مجلس و دولت وجود دارد که برخی دوگانه‌ها شکل می‌گیرد؟ اظهار کرد: هیچ اختلافی بین دولت و مجلس شورای اسلامی نیست بلکه دولت با مجلس اختلافات و لجاجت‌هایی دارد.
وی ادامه داد: مجلس هیچ‌گونه لجاجت و لجبازی با دولت ندارد یعنی دولت اگر بخواهد خدمتی به مردم کند مجلس با آغوش باز این حرکت را می‌پذیرد و به قول معروف مجلس قربون‌صدقه دولت هم خواهد رفت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مصوبه اخیر مجلس هم که در رابطه با اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها بود مشاهده کردیم که دولت با این مصوبه مجلس مخالفت کرد که علت آن این است که دولت نمی‌خواهد تحریم‌ها برداشته شود بلکه می‌خواهد تحریم‌ها بر سر جایش باقی بماند تا بتوانند مجددا بر سر قدرت باقی بمانند.
سوالی که به وجود می‌آید این است که لجاجت دولت با مجلس به چه قیمتی در حال وقوع است که دولت دست از آن بر نمی‌دارد؟

احترام باید متقابل باشد
«دولت و مجلس با همکاری بهتر می‌توانند پیش بروند»
این جمله نه از جانب رئیس مجلس است و نه از جانب نمایندگان مجلس بلکه جمله رئیس جمهورکشورمان است.. روحانی در جلسه هیئت دولت از مجلس درخواست دارد که با تعامل بهتر می‌توان کشور را بهتر اداره کرد این درحالی است که از بدو تشکیل مجلس یازدهم رئیس جمهور به هر بهانه‌ای از حضور در مجلس شورای اسلامی امتنا کرده است، اما این بار این بی اعتنایی به مجلس کم سابقه بود. هرساله شخص رئیس جمهور طبق قانون اساسی موظف است لایحه بودجه سال آینده کشور را همراه با دفاعیات خود به مجلس تقدیم کند، اما این دفعه نه از خود رئیس جمهور خبری بود و نه از معاونین رئیس جمهور و حتی نه از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از این رو لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط معاون پارلمانی ریاست جمهوری تقدیم مجلس شد.     درباره این بی احترامی یکی از نمایندگان در تذکر آیین‌نامه‌ای با استناد به بند ج ماده ۱۰۷، در صحن علنی مجلس بیان کرد: اگر مسئله نیامدن رئیس‌جمهور بحث کروناست که نمایندگان و معاون وی نیز انسان هستند، چرا ظلم کردند و نیامدند و لایحه را با اسنپ ارسال کردند؛ تا کی باید اهانت‌ها را بپذیریم.
حال در رابطه با جمله رئیس جمهور باید این ضرب المثل معروف که هر رفتی یک آمدنی دارد را به حسن روحانی یادآوری کرد که هر زمان تعامل شکل می‌گیرد که باید این اتفاق دو طرفه باشد نه یک طرفه.

در نهایت باید گفت تنها کسانی که از این لجاجت دولت یا مجلس آسیب می‌بینند مردم هستند، زیرا با توجه به تحریم‌های کمرشکن رژیم ایالات متحده علیه ایران شرایط اقتصادی کشور به سمتی پیش رفته است که اکنون جای لجاجت و اختلاف بین قوای سه گانه علی الخصوص مجلس و دولت نیست بلکه این فضا طالب یک فضای تعامل و احترام متقابل در بین همه قواست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس دولت روحانی قالیباف لجبازی مجلس شورای اسلامی دولت با مجلس مصوبه مجلس رییس جمهور رئیس جمهور رئیس مجلس تحریم ها خط مشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خانه ملت، جعفر قادری با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان و تاثیرات این سفر بر توسعه اقتصادی و سیاسی ایران و پاکستان گفت: پاکستان یکی از کشورهای پرجمعیت در همسایگی ایران است. همچنین این کشور علاقمندان زیادی به انقلاب اسلامی و مردم ایران دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور پاکستان موقعیت ژئوپلتیکی مهمی دارد، ادامه داد: جمعیت پاکستان می تواند یک ظرفیت مناسب برای صادرات کالاهای غیر نفتی، محصولات نفتی و گازی ما باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین این کشور در مسیر ترانزیت کالا از چین به سمت ایران و عراق و اروپاست و از این منظر هم می تواند به عنوان بخشی از کریدور ترانزیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مردم ایران و پاکستان فرهنگ و اعتقادات مشترکی دارند، بیان کرد: همه این موارد ایجاب می کند که ما به دنبال توسعه روابط با پاکستان باشیم و نمی توانیم ظرفیت این کشور را نادیده بگیریم.

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد را شامل می‌شود
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • قالیباف ۲ قانون را برای اجرا ابلاغ کرد
  • دو قانون مصوب مجلس به دولت ابلاغ شد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)