Web Analytics Made Easy - Statcounter

“نوده” روستایی در جنوبی ترین نقطه گیلان است، روستایی که نه تنها از امکانات ابتدایی مانند آب، برق و گاز به خوبی برخوردار نیست؛ جاده صعب العبوری نیز دارد که بارها و بارها جان اهالی را به کام مرگ کشانده؛ روستایی که به گفته ی دهیارش تاکنون رنگ هیچ نماینده گیلانی را ندیده اما ماجرای حضور نماینده قزوین در روستای تاریخی “انبوه” گیلان که در همسایگی “نوده” قرار دارد، به نوعی قابل تأمل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، “محمود گل صباحی”، دهیار روستای نوده با حضور در تحریریه پایگاه خبری ۸دی به بیان مشکلاتی که مردم این روستای صعب العبور شهرستان رودبار با آن دست و پنچه نرم می کنند پرداخت.

وی با بیان اینکه ۱۱ سال پیش به صورت پیمانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شدم و قسمت این بود که به روستای نوده بروم اظهار کرد: ابتدا قصد قبول این وظیفه را نداشتم بعد از اینکه مرا به روستا رساندند فقط تلاش می‌کردم که فرار کنم اما پس از مدتی مهمان نوازی، مظلومیت و مشکلاتی که این مردم خونگرم با آن دست و پنجه نرم می کنند، دیگر نتوانستم از آن جا دل بکنم.

وی با اشاره به اینکه این روستا قبلا معلم نداشت، مدارس تعطیل بود و بچه‌ها کتاب نداشتند ادامه داد: معلم‌هایی که میرفتند خیلی دل به کار نمی دادند چون راه دور بود و باید به چند پایه مختلف از دانش آموزان درس می دادند.

دهیار روستای نوده با بیان اینکه مردمان این روستا به قدری مهمان نواز و مهربان هستند که دوست دارم هر کاری که از دستم برمی‌آید برای آنها انجام دهم، گفت: مردمان نوده بسیار زحمتکش هستند و به سختی گذر زندگی می‌کنند، شغل اهالی این روستا دامداری و باغبانی است، ۵۰ هکتار درخت گردو و ۲۵ هکتار زمین فندق و انار دارند.

وی در رابطه با مشکلات روستای نوده گفت: این روستا برق خوبی ندارد چون جزء آخرین روستاهای جنوب گیلان است، سیم‌های برق در بیشتر مواقع تاب می خورند و جرقه می زنند و در واقع در بیشتر مواقع برق یا قطع است یا از نوسانات ضعیفی برخوردار است، از طرفی روستا آب آشامیدنی خوبی هم ندارد اما با پیگیری‌های بسیار زیاد، توانستیم یک منبع آب آشامیدنی تهیه کنیم که احتمالاً تا سه ماه دیگر آماده می‌شود.

گل صباحی با اشاره به اینکه چشمه‌ای به نام آغوزدره آب آشامیدنی را تامین می‌کند، بیان کرد: یک چشمه به نام “دوجاردره” ۹ سال است که باعث اختلاف ما با روستای کناری در استان مجاور شده زیرا آنان به صورت غیرقانونی لوله گذاری می کنند و آب را به روستای خودشان می‌برند ولی به ما اجازه لوله گذاری نمی دهند در حالی که این چشمه برای گیلان است.

دهیار روستای نوده با تاکید بر اینکه سازمان آب و فاضلاب آنها به شدت با آنها همکاری می‌کند در حالی که کارشان غیرقانونی است گفت: خیلی‌ها به روستای ما می‌آیند و می‌روند اما کاری انجام نمی دهند، نماینده شهرستان می گوید پیگیر هستیم و فرماندار جدید تاکنون نیامده است این در حالی است که هر زمان که مسئولین با مشکلات ما آشنا می‌شوند تغییر سمت ها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: باغ انار روستای ما کنار باغات لات است و آن‌ها برای اینکه ما را اذیت کنند آب آشامیدنی ما را از لوله خیلی راحت قطع می کردند حتی یک بار زندانی هم برای آنها بریده شد اما به راحتی آزاد شدند.

دهیار روستای نوده در رابطه با اختلافات مردم روستای نوده و روستای لات گفت: ریش‌سفیدان ۸ سال جلسه گذاشتند اما به نتیجه نرسیدند، مردم نوده می‌گویند که ما نمی‌خواهیم روستای لات آب نداشته باشد بلکه این آب را نصف کنیم اما با این حال نمی گذارند از چشمه ای که متعلق به استان خودمان است بهره ببریم.

وی با اشاره به مشکلات شدیدی که برای مردم روستای نوده از سوی روستای استان مجاور پیش آمده است، گفت: هیچ یک از شکایات ما هنوز به مرحله نهایی نرسیده و حکم اجرا نشده در حالیکه حتی حکم جلب آنها را داریم اما نمی‌توانند آن را بگیرند.

گل صباحی با بیان اینکه در ۷ مهر ۹۷ نزدیک به ۲۰ اتاقک در باغات انار مردم نوده به آتش کشیده شد، گفت: شکایت کردیم اما هنوز حکمی نیامده یک بار هم ذخیره علف برای دام ها را آتش زدند و حتی در روستای نوده نیز دو خانه را به آتش کشیدند اما برای اثبات آتش‌سوزی این دو خانه مدرک نداریم، برای آتش‌سوزی اتاقکهای باغات انار دادگاهی انجام و حکم آنها اعلام شده است.

 

  دهیار روستای نوده در رابطه با راه های ارتباطی این روستا گفت: در مجموع مخابرات جوابگوی مردم نوده نیست و صدا به کندی و با تأخیر رد و بدل می شود اما ایرانسل ۴g و شبکه های دیجیتال تلویزیون را داریم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای سیستم گرمایشی از گاز کپسولی و نفت استفاده می کنیم گفت: امسال با تأخیر نفت رسید زیرا راه دور و جاده نامناسب است اما خدا را شکر تا قبل از شروع باران و هوای سرد رسید.

گل صباحی مجموع نیاز مردم به نفت در سال را ۵۲ هزار لیتر عنوان کرد و گفت: یک جاده و یک گردنه بسیار خطرناک داریم که ۳ ماه کامل برفی و یخبندان است، حداقل این است که این جاده را دیوار بزنند که باد برف را به داخل جاده نیاورد و یا برای جاده گاردریل نصب کنند زیرا این جاده بسیار کشته داده و در سال حداقل یک نفر از روستاییان خودمان و آشنا به جاده نیز دچار حادثه می شوند.

دهیار روستای نوده با بیان اینکه راه اصلی ماه از سمت شمال به طرف نوده است که پنج کیلومتر آن زیرسازی شده است، بیان کرد: از انبوه تا جیرنده ۷۰ کیلومتر راه است که ۱۵ کیلومتر راه خاکی داریم که ده کیلومتر آن زیرسازی شده است.

وی با اشاره به اینکه راه دیگر ما راهی هست که کنار باغ انار و روستای لات قرار دارد که جاده خیلی خوبی است، ادامه داد: یک جاده نیز برای ییلاقات داریم که هر ساله برای درست کردن آن تقاضای دستگاه می کنیم اما نمی دهند و ما برای عبور و مرور به شدت مشکل داریم زیرا ماشین معمولی در آن جاده حرکت نمی کند.

گل صباحی با تاکید بر اینکه چطور روستاییان را متقاعد کنیم از روستایی که آب، برق و گاز ندارد، مهاجرت نکنند؟! بیان کرد: من به دلیل اینکه یک بچه کوچک دارم نمی توانم در این روستا به طور دائمی زندگی کنم زیرا اگر هر زمان به مشکلی بر بخورم و به دکتر احتیاج پیدا کنم تا شهر ۳ ساعت فاصله دارم.

برخی قوانین به درد مردم روستا نمی‌خورد

دهیار روستای نوده افزود: انتظار داریم نمایندگان اگر قانونی تصویب می‌کنند از دو دهیاری که واقعاً دنبال آبادانی هستند کمک بگیرند زیرا بعضی از قانون ها به درد مردم روستای ما نمی‌خورد.

وی ادامه داد: اگر کسی بخواهد در این روستا گلخانه بزند و اشتغال زایی کند نمی‌تواند چون این روستا جاده، آب و نیروی جوان ندارد ما برای تهیه کپسول به شهر می رویم چون کسی حاضر نیست که این جاده را طی کند.

گل صباحی با اشاره به ظرفیت گردشگری منطقه گفت: اگر مهمانسرایی چند واحده در اینجا درست شود گردشگران را به روستا می کشانند، آمدن حتی یک یا دو نفر به روستا آمدن ایده و فکر است مردم رفته از روستا در صورتی برمی گردند که درآمد داشته باشند.

دهیار روستای نوده با اشاره به اینکه بسیاری از مردم اینجا به خاطر ندانستن ضرر می‌کنند گفت: جهاد کشاورزی یک کارشناس به اینجا بفرستد و به مردم نحوه و زمان استفاده از کود و آبیاری را آموزش دهد زیرا صاحبان این باغ‌ها نه شهر را دیده‌اند و نه باغهای دیگر را می‌شناسند که از موضوعات جدید کشاورزی اطلاع داشته باشند این در حالی است که فقط یک نفر در این روستا از آبیاری قطره ای استفاده می کرد که اهالی روستای مجاور باغ او را سوزاندند.

وی با اشاره به اینکه برای رساندن مشکلات خود به مسئولین رشت  ساعت ۳ و نیم صبح حرکت می کنیم که ۹ به اینجا برسیم گفت: زمانی که می‌رسیدیم آن‌قدر خسته بودیم که نمی توانستیم حرف بزنیم ضمن اینکه تمام این راه را باید بر می گشتیم و جواب هم نمی گرفتیم.

مسئولان مشکلات حیاتی روستای نوده را حل کنند

گل صباحی با تاکید بر اینکه درخواست اصلی ما این است که در درجه اول مشکل آب حل شود گفت: ما به دنبال امکانات رفاهی نیستیم بلکه مشکلات حیاتی ما را حل کنید.

  ماجرای قابل تأمل حضور نماینده قزوین در روستای تاریخی”انبوه”

دهیار روستای نوده با اشاره به حل اختلافات با روستای لات و حل مشکلات مربوط به جاده و گاز بیان کرد: بخشدار منطقه خیلی فعال است اما کاری دیگر از دستش بر نمی‌آید، فرماندار قبلی هرسال با مدیرکل ها و دهیاران جلسه می‌گذاشتم اما فرماندار جدید تاکنون به اینجا نیامده و هیچ نماینده ای نیز از رودبار تا کنون نوده را ندیده است این در حالی است که نماینده قزوین به روستای انبوه رفته و در مسجد با هم جلسه داشتند!

دهیار روستای نوده با بیان اینکه اکثر مردم این روستا سواد ندارند و اکثراً نمی‌توانند فرزندان خود را به مقاطع درسی حتی تا دیپلم برسانند گفت: این بچه‌ها در سنین کودکی به شهر می‌روند و کار می‌کنند و ممکن است در آینده دچار معضلاتی شوند این در حالی است که در روستا مسجد داریم اما روحانی نداریم.

انتهای پیام/

مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. “نوده” روستایی با جاده صعب العبور در جنوبی ترین نقطه گیلان/ امکانات رفاهی نخواستیم؛ مسئولان مشکلات حیاتی ما را حل کنند + فیلم دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: مشکلات حیاتی آب آشامیدنی مردم روستا روستای لات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۹۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون

علی خضریان سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در تشریح بازدید روز گذشته خود از اداره کل انتقال خون استان تهران گفت: این بازدید به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان تهران و جهت آشنایی میدانی با دستاوردها، خدمات، ظرفیت‌ها و مشکلات این مجموعه مهم و حیاتی برگزار شد.

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران افزود: با توجه به اینکه بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مسئولین سازمان انتقال خون، این اداره کل تأمین کننده ۲۵ درصد خون و سایر فرآورده‌های خونی کشور و از مراکز حیاتی تهران است و خون، پلاسما، پلاکت، کرایو و ... از فرآورده‌های خونی است که این مجموعه برای بیمارستان‌ها و بیماران خاص، اعمال جراحی، بیماران سرطانی و ... تأمین می‌کند.

خضریان با بیان اینکه انتظارات اعتباری متناسب با وسعت و اهمیت این مجموعه از مهمترین مسائل اداره کل انتقال خون استان تهران است، گفت: با توجه به نیاز اداره کل انتقال خون به تجهیزات خاص برای تولید و انتقال محصولات خونی و حفظ سلامت این محصولات و هزینه بالای نیروی انسانی متخصص و شبانه‌روزی، مجموعه انتقال خون با کسری اعتبارات در سال گذشته مواجه بوده و این مسأله موجب نارضایتی بخشی از کارکنان و حتی ترک کار آنها و شرکت‌های طرف قرارداد شده است.

عضو هیأت رئیسه مجمع نمایندگان استان تهران ادامه داد: عدم مدیریت بحران برای وقایع طبیعی و آسیب پذیری برخی از اماکن وابسته به سازمان انتقال خون در برابر این حوادث و موضوعات مرتبط با حملات سایبری بخش دیگری از مشکلات انتقال خون کشور است که باید هرچه سریعتر مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

خضریان در پایان بیان کرد: با عنایت به برنامه دولت جهت افزایش نزدیک به ۵ هزار تخت بیمارستانی در سطح استان تهران، ضروری است موضوع نگاه ویژه به مراکز دریافت محصولات و فرآورده‌های خونی به عنوان یک امر حیاتی برای خدمات درمانی در تهران مورد توجه جدی قرار گیرد و در همین خصوص مقرر شد تا مجمع نمایندگان تهران در جلسات آتی خود با مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران به این موضوع ورود نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی