Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@22:06:15 GMT

هوش مصنوعی هم به خواب نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۹۵۹۸

هوش مصنوعی هم به خواب نیاز دارد

تحقیقی جدید نشان می دهد سیستم های هوش مصنوعی و شبکه های عصبی نیز برای تضمین ثبات مانند مغز انسان نیازمند خواب هستند.

یکی از ویژگی های متمایز ماشین ها آن است که برخلاف انسان ها و موجودات دیگری با سیستم عصبی مرکزی، به خواب نیازی ندارند.  اما ممکن است در آینده با پیشرفت فناوری های هوش مصنوعی تستر یا یخچال گاه به گاه نیاز به خواب داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر زمانی به وجود می آید که سیستم های هوش مصنوعی که از مغز تقلید می کنند در طیف وسیعی از دستگاه هایی به کار روند که در فعالیت های روزانه به ما کمک می کنند.

در همین راستا تحقیقی جدید در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس آمریکا انجام شده تا محققان به درک بهتری از سیستم هایی دست یابند که مانند اعصاب مغز زنده رفتار می کنند.

محققان هنگامیکه مشغول توسعه شبکه های عصبی  شبیه به انسان و دیگر سیستم های زیستی بودند، متوجه این موضوع شدند. آنها مشغول بررسی واکنش این شبکه های شبیه سازی شده به آموزش با دیکشنری بدون نظارت انسان بودند. در این نوع فعالیت شبکه های عصبی بدون دسترسی به مثال های پیش فرض، اشیا را طبقه بندی می کردند. تصور کنید انبوهی از تصاویر حیوانات کمیاب به یک کودک نشان داده شود واز بخواهیم  تا حیوانات مشابه را دسته بندی کند. ممکن است کودک بز کوهی را نشناسد  اما به طور حتم آن را دسته ای جدا از شیر یا پنگوئن ها قرار می دهد.

شاید برای آموزگان تعجب برانگیز نباشد که شبکه های عصبی شبیه سازی شده نیز مانند کودکان پس از دوره های طولانی یادگیری، بی قرار یا ناپایدار شوند. با این وجود وقتی شبکه های مذکور در حالتی شبیه امواج مغزی هنگام خواب قرار گرفتند، دوباره تثبیت شدند.این عمل مانند آن است که شبکه های عصبی به خوابی طولانی فرو روند.

قرار دادن شبکه های عصبی در وضعیت شبیه سازی شده خواب، آخرین راه حل برای تثبیت آنها بود.پیش از این مشخص بود بسیاری از تصاویری که این شبکه ها ارائه می کردند حاکی از توهم است.

این نتایج نشان می دهد امواج خواب آرام در سیستم های هوش مصنوعی و طبیعی به ایجاد ثبات عصب ها و اجتناب از توهم منجر می شوند.

البته باید توجه داشت وضعیت خواب در هوش مصنوعی با آنچه که هنگام خاموش شدن رایانه اتفاق می افتد، متفاوت است./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هوش مصنوعی شبکه های عصبی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه سلامت روده و سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

طب سنتی سلامت روده را مادر همه سلامتی‌ها و یبوست را مادر همه بیماری‌ها می‌داند. این گفتار در تمام علوم پزشکی دنیا تایید شده است و درحال حاضر علم پزشکی تمام تلاش خود را برای سلامت روده انجام می‌دهد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در دانشکده پزشکی هاروارد، شواهد مستدلی وجود دارد که سلامت روده با سلامت مغز مرتبط است لذا در کنار مصرف مواد غذایی و مکمل‌ها، مدیتیشن نیز برای بیماران تجویز می‌شود و در کنار تلاش برای بهبود تغذیه، تلاش برای آرامش خاطر بیمار نیز صورت می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد، یک بدن سالم بطور کلی تقریبا۵۰۰ میلیون نورون در روده و ۱۰۰ میلیارد نورون در مغز دارد. چنانچه نورون در هر یک بالا یا پایین شود، در دیگری نیز این تغییر صورت می‌گیرد. این تغییر بخوبی ارتباط بین روده سالم و مغز سالم را اثبات می‌کند. با این حال کمتر کسی متوجه می‌شود که این یک رابطه دو طرفه است. همانطور که سلامت روده شما می‌تواند بر مغز شما تأثیر بگذارد، فعالیت مغز شما نیز می‌تواند تأثیرات مثبتی بر میکروبیوم روده شما داشته باشد.

جاده مواصلاتی روده و مغز اساساً به سیگنال‌های بیوشیمیایی اشاره دارد که بین نورون‌های دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی انجام می‌شود. این خیابان دو طرفه شامل سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی روده و میکروبیوتای روده است که به عنوان یک شبکه پیچیده از فعل و انفعالات عمل می‌کند و فرآیندهای گوارشی، خلق و خو و سلامت کلی بدن را تنظیم می‌کند.

میکروبیوم روده انسان، متشکل از تریلیون ها میکروارگانیسم، سنگ بنای سلامت جسمی و روانی هر فرد است. این میکروارگانیسم‌ها انتقال دهنده‌های عصبی و ترکیبات عصبی فعال مانند سروتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید تولید می‌کنند که به حمایت از خلق و خو و عملکرد شناختی ما کمک می‌کند.

مکانیسم‌های موجود در روده شامل فعال شدن سیستم ایمنی، تغییرات در ساختار روده و التهاب ناشی از آن است که می‌تواند بر ساختار و عملکرد مغز تأثیر بگذارد و در نهایت بر رفتار و احساسات ما تأثیر بگذارد. به طور خلاصه، روده واقعاً مغز دوم بدن است.

اثرات مدیتیشن بر سلامت روده

تمرین‌های مدیتیشن، از مدیتیشن ذهن‌آگاهی گرفته تا تمرین‌های تنفس عمیق، عمدتا باعث ایجاد حالت آرامش و توجه متمرکز می‌شوند. در حالی که اشکال مراقبه برای هزاران سال در بسیاری از فرهنگ‌های شرقی وجود داشته است، این شیوه‌ها در فرهنگ‌های غربی نیز تأثیر فزاینده‌ای به دست آورده است.

فراتر از مزایای معنوی توصیف شده، این اعمال می‌تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی مانند کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون شود و در نتیجه کاهش استرس و بهزیستی کلی شود.

استرس یک تشدید کننده شناخته شده اختلال عملکرد روده است که بر حرکت روده و عملکرد میکروبیوم‌ها تأثیر می‌گذارد. مدیتیشن، از طریق اثرات کاهش استرس خود، می‌تواند با تعدیل این تغییرات مرتبط با استرس، بر سلامت روده تأثیر مثبت بگذارد. به بازگرداندن تعادل باکتری‌های روده، بهبود عملکرد روده و کاهش التهاب کمک کند.

تحقیقات نوظهور بر تأثیر مثبت تمرین منظم مدیتیشن بر سلامت روده تاکید دارد به طوری که تمرین ۸ روزه مراقبه بر میکروبیوم و سلامت کلی ۶۴ شرکت کننده در این پژوهش انجام داد،چربی‌های مختلف خون و نحوه هضم آنها و تأثیرات آنها بر سلامت جسمی و روانی از طریق تجزیه و تحلیل طیف‌سنجی جرمی با وضوح بالا صورت گرفت.

سخن پایانی

مشکلات روحی و روانی مزمن می‌تواند بر عملکرد دستگاه گوارش و محور وسیع‌تر مغز و روده آسیب وارد کند. این امر می‌تواند منجر به تغییر در حرکت روده، افزایش نفوذپذیری روده  و تغییرات در میکروبیوتای روده شود بنابراین ارتباط بین سلامت مغز و سلامت روده و اختلالات گوارشی به‌خوبی ثابت شده است.

در نتیجه، رابطه پیچیده بین ذهن و روده به آرامی در حال آشکار شدن است. مدیتیشن، از طریق خواص کاهش استرس و اضطراب و آرامشبخشی خود، می تواند بر میکروبیوم روده تأثیر مثبت گذاشته و آن را به یک ابزار امیدوارکننده، درمانی و پیشگیرانه برای مدیریت سلامت روده، همراه با طیف وسیعی از علائم دیگر تبدیل کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد
  • هوش مصنوعی عمر باتری گوشی گلکسیS۲۵ را بیشتر می‌کند
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • پارتی پر سروصدایی که سوشیال مدیا را منفجر کرد/ عکس
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز