Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@09:24:40 GMT

وضعیت تامین واکسن کرونا در کشورهای همسایه

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۲۶۰۵

صراط:

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز ۱۹ آذر ماه در جلسه هیئت دولت از دستور مهمی که دیشب برای خرید واکسن کرونا صادر کرده است خبر داد و گفت دستور داده‌ام واکسن کرونا از خارج کشور وارد شود و برای افراد پرریسک استفاده شود. حسن روحانی از تلاش محققان داخلی برای تولید واکسن ایرانی نیز خبر داد.

به گزارش همشهری روحانی با بیان اینکه بانک مرکزی برای وارد کردن واکسن کرونا فعال است، گفت: مردم ما بدانند هر اقدامی می‌خواهیم انجام دهیم و دارو، واکسن و تجهیزات وارد کشور کنیم، باید همان‌جا صد لعن و نفرین بر ترامپ بفرستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون به‌قدری مشکلات درست کردند و ما را اذیت می‌کنند که کار ساده ای که با یک تلفن، ارسال پیام و سوئیفت می‌توانست حل و فصل شود، امروز همه کشور هفته‌ها و گاهی ماه‌ها باید درگیر شود تا پولی را از جایی به جای دیگر منتقل کنیم و دارو بخریم.

سعید نمکی وزیر بهداشت نیز ساعاتی پس از اظهارات رئیس جمهور در هیئت دولت از خرید واکسن خارجی بر اساس دستور رئیس جمهوری خبر داد و گفت: وزیر بهداشت گفت: به‌زودی واکسن‌های وارداتی برای گروه‌های آسیب‌پذیر وارد خواهد شد.

علاوه بر کشورمان که به گفته رئیس جمهور و وزیر بهداشت برای تامین واکسن کرونا تلاش می‌کنند کشورهای همسایه‌مان نیز در حال برنامه‌ریزی برای تهیه واکسن کرونا، ایجاد شبکه توزیع و تعیین اولویت‌ها برای واکسیناسیون کرونا هستند. در این گزارش به بررسی وضعیت کشورهای همسایه پرداخته‌ایم.

پاکستان؛ شروع واکسیناسیون از دی ماه

مقامات بهداشتی پاکستان می‌گویند در حال مذاکره با چین و روسیه و نیز سایر کشورها برای سفارش واکسن کرونا برای مردم این کشور هستند. فیصل سلطان، وزیر بهداشت پاکستان پیش‌بینی کرد که واکسن کرونا در بین ماه‌های ژانویه تا مارس ۲۰۲۱ (اوائل دی‌ماه تا اوائل اسفند ۱۳۹۹) به این کشور برسد و در مرحله اول به کارکنان بهداشتی و شهرندان سالمند تزریق شود.

فیصل گفت: «هنوز هیچ چیز نهایی نشده است، اما می‌توانم به شما بگویم که ما بر بیش از یک منبع برای تهیه واکسن تکیه کرده‌ایم. ما هنگامی واکسن کرونا را عرضه خواهیم کرد که  اثربخشی و بی‌خطربودن آن ثابت شده باشد.»

پاکستان بودجه مقدماتی ۱۵۰ میلیون دلاری را برای خرید واکسن اختصاص داده است. مقامات بهداشتی این کشور می‌گوید واکسیناسیون رایگان خواهد بود و واکسیناسیون همگانی در فصل دوم سال ۲۰۲۱ شروع خواهد شد.

ترکیه ؛ اردوغان هم واکسن را می‌زند

مقامات بهداشتی ترکیه می‌گویند نخستین محموله واکسن چینی کرونا ساخت شرکت سینوواک به نام «کروناواک» این هفته به ترکیه وارد می‌شود و با توجه به دوره ۱۴ روزه برای آزمایش کرونا واکسیناسیون می‌تواند در ۲۵ تا ۲۶ دسامبر (۵ تا ۶ دی ماه) شروع شود.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گفته است برای تشویق مردم به واکسن زدن حاضر است خودش این واکسن را بزند.

ترکیه می‌گوید واکسیناسیون کرونا در این کشور در چهار مرحله بر اساس اولویت افراد انجام خواهد شد و کارکنان مراقبت بهداشتی، شهروندان بالای ۶۵ سال و ساکنان آسایشگاه اولین افرادی هستند که واکسن را دریافت می‌کنند.

وزیر بهداشت ترکیه گفته است این کشور در طول ماه دسامبر دست کم ۱۰ میلیون دوز واکسن و احتمالا ۲۰ میلیون دوز، در ماه ژانویه ۲۰ میلیون دوز دیگر و در ماه فوریه ۱۰ میلیون دوز دریافت خواهد کرد.

آذربایجان ؛ با ترکیه همکاری می‌کند

مقامات بهداشتی آذربایجان می‌گویند در حال مذاکراتی با ترکیه برای خرید مشترک واکسن کرونا با این کشور است. آذربایجان برای مهار شیوع کرونا به قرنطینه عمومی و اجباری کردن ماسک پزشکی دست زده است.

مقامات این کشور می‌گویند تا زمان شروع واکسیناسیون همگانی این اقدامات سختگیرانه ادامه خواهند یافت.

عربستان سعودی ؛ واکسن فایزر را وارد می‌کند

مقامات عربستان سعودی می‌گویند به زودی نخستین محموله واکسن کرونای فایزر-بیونتک درون فریزرهای مخصوص حاوی یخ خشک (برای حفظ دمای منهای ۷۰ درجه) وارد این کشور می‌شوند و در هفته‌های آینده آماده توزیع خواهند شد. قرار است سازمان غذا و داروی عربستان با همکاری وزارت بهداشت این کشور پس از ورود واکسن‌ها مجوزهای لازم برای آن را صادر کنند.

همچنین آمادگی‌ها برای حفظ زنجیره سرد در ذخیره و توزیع واکسن در این کشور در حال انجام است. تعیین اولویت‌های دریافت‌کنندگان واکسن در گروه‌های حساس و در معرض خطر بالای کرونا نیز دارد تعیین می‌شود.

عربستان گفته است که نخستین واکسن‌ها به افرادی داده خواهد شد که قبلا دچار کرونا نشده باشند. این کشور با شماری از کشورها برای تهیه واکسن قرارداد امضا کرده است، از جمله «بنیاد سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه» برای تولید واکسن روسی اسپوتنیک V  و نیز یک شرکت آلمانی برای توزیع واکسن.

امارات متحده عربی ؛ مقامات واکسن چینی می‌زنند

واکسن کرونای شرکت چینی سینوفارم در امارات متحده مجوز مصرف اضطراری گرفته است و ماه پیش شیح محمد بن رشید المکتوم، نخست‌وزیر این کشور و گروهی از مقامات ارشد ماه پیش این واکسن را تزریق کردند.

امارات همچنین محل انجام کارآزمایی مرحله سوم یا نهایی واکسن روسی کرونا، اسپوتنیک V و نیز واکسن چینی کرونای ساخت شرکت سینوفارم است.

بحرین ؛ واکسن فایزر را تایید می‌کند

بحرین دومین کشور در جهان پس از انگلیس بود که واکسن کرونای فایزر-بیونتک را برای مصرف اضطراری تایید کرد. هنوز معلوم نیست که بحرین چه مقدار از این واکسن را خریداری کرده و در چه زمانی واکسیناسیون را شروع خواهد کرد.

بحرین قبلا به یک واکسن چینی کرونای ساخت شرکت سینوفارم که ار ویروس غیرفعال ساخته شده، مجوز مصرف اضطراری داده و حدود ۶۰۰۰ نفر را با آن واکسینه کرده است.

عمان ؛ به دنبال واکسن برای ۲۰ درصد جمعیت

مقامات عمان می‌گویند با شرکت فایزر و «اتحادیه واکسن» (GAVI) به توافق رسیده‌اند که واکسن کافی برای واکسیناسیون ۲۰ درصد جمعیت این کشور در دسترس قرار گیرد. وزارت بهداشت عمان می‌گوید فقط آن واکسن‌هایی را وارد خواهد کرد که سازمان‌های بین‌المللی آن را تایید کرده باشد و از معیارهای ایمنی لازم برخودار باشند و کارآزمایی‌های بالینی موفق بودن آنها را نشان داده بودند. 

وزارت بهداشت عمان می‌گوید کارکنان خط مقدم بهداشتی، افراد دچار بیماری‌های مزمن، سالمندان و افراد دچار نقصان ایمنی در اولویت دریافت واکسن خواهند بود.

عراق ؛ ۱۰ میلیون دوز واکسن می‌گیرد

حسن التمیمی، وزیر بهداشت و محیط زیست عراق  گفته است این کشور ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا دریافت خواهد کرد و در ابتدا سالمندان و کارکنان ایمنی آن را دریافت خواهند کرد.

التمیمی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که پس از تایید واکسن بوسیله سازمان جهان عراق برای ۲۰ درصد جمعیتش واکسن دریافت خواهد کرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: واکسن کرونا حسن روحانی صراط مقامات بهداشتی ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا وزیر بهداشت واکسن چینی رئیس جمهور خواهد شد واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال