Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:22:14 GMT

سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر مغفول مانده است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۶۰۲۵

سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر مغفول مانده است

ایسنا/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از ضروریات کشور مغفول مانده است.

حجت‌الاسلام محمد سبزی روز گذشته، چهارشنبه ۱۹ آذرماه در دیداری صمیمی با مسئولین انجمن‌های فرهنگی و هنری ساوه و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر که در سالن شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: هرگونه هزینه در حوزه فرهنگ و هنر به معنای سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اساس و پایه توسعه کشور است، اظهار کرد: توجه جدی به موضوع فرهنگ موجب توسعه متوازن و پیشرفت کشور است، چرا که بنای پیشرفت کشور به فرهنگ آن وابسته است.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت به پائین بودن سرانه فرهنگی و اعتبارات این حوزه اشاره کرد و افزود: نباید به بهانه نبود بودجه و اعتبارات، فعالیت فرهنگی و هنری را متوقف کرد بلکه باید با برنامه ریزی، همدلی و مشارکت بین بخشی نسبت به ارتقای شاخص های فرهنگی اهتمام ورزید.

وی با اشاره به ظرفیت های بالای ساوه و زرندیه در حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: برطرف کردن بسیاری از مشکلات نیازی به تخصیص پول و اعتبار ندارد بلکه با همدلی و همبستگی می‌توان مشکلات و کمبودها بویژه در حوزه فرهنگ و هنر را برطرف کرد. البته در دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بزودی انجام خواهد شد مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر را مطرح و پیگیری خواهم کرد.

حجت الاسلام سبزی با اشاره به کاهش درآمد شهر ساوه متاثر از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده، ساوه از جمله شهرستان‌هایی بود که بیشترین آسیب و زیان را از نظر درآمدی متحمل شد.

وی ادامه داد: تا قبل از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، به دلیل حجم بالای درآمدی ناشی از فعالیت پرتعداد واحدهای تولیدی و صنعتی، شهرستان ساوه بیشترین سهم را از این ردیف درآمدی داشت، اما با اجرای قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، ساوه بیشترین آسیب را دید و به یکبار درآمد ماهانه آن به شدت کاهش یافت و روند اجرای طرح های عمرانی شهری و فرهنگی را کندتر کرد.

این نماینده مردم در خانه ملت از ارائه طرحی در مجلس برای جبران عوارض متاثر از ارزش افزوده شهرستان های آسیب دیده در اجرای این قانون خبر داد و گفت: به دنبال تصویب طرحی در مجلس هستیم تا از این محل سهم بیشتری برای شهرهایی نظیر ساوه در نظر گرفته شود.

در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه گفت: ساوه شهری کهن و متمدن و دارای پیشینه فرهنگی درخشانی است که زبانزد اهل خرد بوده و نام این خطه در تاریخ بسیار رقم خورده است.

 حسین محمودی‌فر افزود: بر اساس واقعیات عینی ساوه در حوزه فرهنگی و هنری دارای کاستی‌ها و عدم توازن با سطح توقعات عمومی است و از سوی دیگر زیرساخت‌های فرهنگی و همچنین امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با نیازهای فعلی شهرستان رشد نداشته است و نیاز به بازنگری و توجه ویژه‌ای دارد.

 وی با اشاره به اینکه از دیرباز نگاه مناسبی به حوزه فرهنگ صورت نگرفته است، اظهار کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا کلیه برنامه‌های فرهنگی و هنری را تحت الشعاع خود قرار داده است. کمبود اعتبارات فرهنگی مانع ارتقای شاخص‌ها در این حوزه بویژه در مناطق کمتر برخوردار شده است.

وی گفت: اگر نگاه جدی به حوزه فرهنگ و هنر صورت گیرد می‌توان با اجرای فعالیت‌های گوناگون آسیب‌هایی را که متوجه شهرستان مهاجر پذیر و برخوردار از نقاط حاشیه نشین متعددی است را با توان حداکثری هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر کاهش داد.

رئیس ارشاد ساوه همچنین خواستار توزیع متوازن اعتبارات بر اساس شاخص‌های فرهنگی و هنری هر شهرستان شد و افزود: متاسفانه توزیع اعتبارات بر اساس شاخص ها و میزان جمعیت نیست و اگر به صورت متوازن توزیع شود بسیاری از زیرساخت‌های فرهنگی مخصوصا مجتمع فرهنگی هنری شهر غرق آباد تکمیل خواهد شد. تسریع در احداث سینما با پیگیری و همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری احداث تالار مرکزی در شهرستان ساوه به عنوان دومین شهر استان مرکزی از دیگر انتظارات است.

در این جلسه تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر به بیان دیدگاه‌ها مشکلات و پیشنهادات خود در راستای ارتقاء شاخص‌های فرهنگی و هنری شهرستان ساوه پرداختند.

راه‌اندازی خانه مطبوعات با توجه به فرمانداری ویژه ساوه، رفع مشکل بیمه مدیران مسئول نشریات و پایگاه های خبری، تخصیص اعتبار به منظور برگزاری مجدد جشنواره تئاتر دفاع مقدس، تخصیص اعتبارات برای برگزاری جشنواره موسیقی حماسه ماندگار، حمایت از استعدادهای ادبی و هنری، قرار گرفتن خبرنگاران در زمره مشاغل سخت و زیان آور، حمایت از خبرنگاران و هنرمندان آسیب دیده از کرونا، کمک به پرداخت بیمه هنرمندان، همکاری شبکه آفتاب در پخش برنامه‌های فرهنگی و هنری، کمک به خرید آثار هنری هنرمندان، استفاده شهرداری از ظرفیت هنرمندان برای زیباسازی شهری به ویژه هنرهای تجسمی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر نماينده مجلس ساوه استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها مالیات بر ارزش افزوده حوزه فرهنگ و هنر اصحاب فرهنگ و هنر فرهنگی و هنری شهرستان ساوه شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سال‌ها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.

خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمین‌مان نگاه نمی‌کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم. علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تاکید کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ما است، ایران فرهنگی اساسا نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است. وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم و خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.

وی افزود: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

اسماعیلی تصریح کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و به شهادت رسیدند و ده‌ها نقطه افتخارآمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی‌ها طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشته‌ها شاکریم.

نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود

وی گفت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود. به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاءالله به عنوان بخش جداناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

اسماعیلی تاکید کرد: به عزیزان‌مان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم. دیروز قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزه های مهم فرهنگی جغرافیایی ما است که متأسفانه فراهم نشد.

روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور به‌ عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است.

کد خبر 6091880

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند