Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین دلشاد با اشاره به اینکه در راستای طرح شهید سلیمانی بیماران مبتلا به کرونا در منازلشان شناسایی می شوند، گفت: با اجرای این طرح فرد در منزل و کمتر از 20 دقیقه نسبت به وضعیتش مطلع می شود و قرنطینه آن در منزل آغاز خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ افشین دلشاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک، پیرامون طرح شهید سلیمانی اظهار داشت: قریب به یک سال است که ویروس کرونا، تمام جهان را تحت تاثیر قرار داده و متاسفانه کشور ایران نیز از این تاثیر در امان نبوده و تمام ابعاد اجتماعی و اقتصادی بشر در سراسر دنیا تحت تاثیر این ویروس واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از نادانسته های بشر در رابطه با این بیماری کشف شده است، گفت: تصورات نخست از بیماری بر این اساس بود که بیماری تنها از راه تماس منتقل می شود اما بعد از مدتی مشخص شد که بیماری قابلیت انتقال از طریق هوا را نیز دارد و با قدرت سرایت بالا در حال افزایش آمار ابتلا پیش می رود.

دلشاد با بیان اینکه تا به امروز داروی اختصاصی موثری برای آن وجود ندارد، ادامه داد: واکسن نیز در مراحل اولیه تایید قرار دارد و شاید چند روز بیشتر نیست که مجوز تایید عام آن صادر شده، علاوه بر این در کشور ایران با در نظر گرفتن بهترین شرایط در سال آینده امکان واکسیناسیون عمومی میسر خواهد شد.

 

محدودیت های کرونایی در کنار عوارض اقتصادی می تواند در کاهش بیماری موثر باشد

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بنابرین آنچه که باقی می ماند و اقدامات موثری نیز بوده، در تعدادی از کشورهای دنیا با این اقدامات موفق شده اند از شدت بیماری کم کنند، در کشور ایران نیز در برخی مقاطع که شدت بیشتری به خرج داده شده است، در کنار عوارض اقتصادی شاهد کاهش بار بیماری بوده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اصول کنترل این بیماری را، شکستن چرخه انتقال آن اعلام کرد و گفت: ویروسی که از طریق هوا منتقل می شود، قطعا راهی برای بشر باقی نمی گذارد، مگر اینکه انسان های آلوده را شناسایی و مانع تماس انسان های بیمار با سالم شد.

دلشاد با اشاره به اینکه با اعمال محدودیت های کرونایی مردم از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز محدود و متاثر می شوند، گفت: اما این روش نشان داده است که در کنار تمام عوارض اقتصادی می تواند اثرگذار باشد.

 

طرح شهید سلیمانی، محدود کردن کرونا در صف منازل

وی یادآور شد: اما روش دیگری که در حال حاضر در دست اقدام و اجرا قرار گرفته است شناسایی و محدود کردن بیماری در صف منازل است، که در قالب طرحی تحت عنوان " شهید سلیمانی " با حضور دانشگاه های علوم پزشکی، بسیج مستضعفان، سازمان هلال احمر، انجمن های مردم نهاد، پلیس و سایر سازمان های حمایت گر طراحی شده است.

دلشاد با اشاره به اینکه این طرح محله محور با  هدف شناسایی ویروس در منازل و جلوگیری از انتشار آن کلید خورده است، گفت: انجام تست های تشخیص PCR که در حال حاضر نیز انجام می شوند، چندین روز زمان جهت پاسخ دهی نیاز دارد، همچنین فرد برای انجام تست باید به خارج از منزل مراجعه کند که امکان چرخش بیماری وجود دارد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر کیت های تشخیص سریع تولید شده اند که در کمتر از 20 دقیقه مثبت یا منفی بودن ابتلای فرد را مشخص می کند و بیمار در کمترین زمان ممکن شناسایی و از پخش بیماری آن فرد جلوگیری می شود، همچنین نیازی به حضور فرد برای انجام تست به خارج از منزل وجود ندارد، بلکه تیم های مراقبتی طرح شهید سلیمانی به منازل افراد مراجعه و این مراحل انجام می شود.

 

طرح شهید سلیمانی، فرصت طلایی برای قرنطینه زودهنگام افراد مبتلا به کرونا

این مقام مسئول این روش را فرصت طلایی برای تشخیص و قرنطینه زودهنگام و اقدامات کنترلی خواند و گفت: همچنین در ادامه طرح بعد از شناسایی فرد مبتلا و قرنطینه آن فرد در منزل ، تیم های رهگیری با تمامی افرادی که از لحاظ شغلی و خانوادگی با فرد بیمار در ارتباط بوده اند، ارتباط می گیرد و آن ها را شناسایی و تست انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: این چرخه ادامه پیدا خواهد کرد تا زمانی که به شعایی از فرد مبتلا برسیم که هیچ ابتلایی نداشته است، این تجربه در چندین کشور دنیا موثر واقع شده است.

دلشاد یادآور شد: قطعا اعمال محدودیت و قرنطینه فرد مبتلا در منزل حداقل به مدت دو هفته فرد را از حضور در محیط اجتماع دور می کند و در این راستا جهت اطمینان از اینکه خانواده فرد مبتلا در این مدت دچار مشکلات معیشتی نشده اند، بسیج به یاری دانشگاه علوم پزشکی آمده است و تیم های پشتیبان، حمایت را انجام می دهند.

وی خاطرنشان کرد: این تیم ها موظف هستند به منازل افراد مبتلا مراجعه و در صورت نیاز خانواده به هر امری در بیرون از منزل ، اموراتشان را انجام می دهند، همچنین ضدعفونی و آموزش های لازم نیز به آنها داده می شود تا اطمینان پیدا کنند که فرد مبتلا قرنطینه را به صورت کامل رعایت می کند.

 

مهیا شدن قرنطینه افراد در خارج از منزل

وی اظهار داشت: در موارد خاص که خانواده نیاز به کمک های حمایتی و معیشتی داشته باشد نیز این کمک های معیشتی در اختیار آنها قرار داده می شود.

دلشاد گفت: همچنین در حین مراجعات تیم های مراقبتی و حمایتی اگر با مواردی برخورد شود که فرد باید به قرنطینه منتقل شود یا مراقبت پزشکی در منزل انجام شود، تیم های مخصوص به این کار در نظر گرفته شده است، که با مراجعه در منزل این امورات را پیگیری می کنند.

وی با بیان اینکه حضور پزشک در منزل جایگزین افراد برای مراجعه به مطب ها نیست و برای تمامی افراد لحاظ نمی شود، گفت:  بلکه شامل افرادی می شود که خروج از منزل برای آنها خیلی خطرناک باشد.

این مقام مسئول اضافه کرد: علاوه بر این اگر به هر دلیلی شرط قرنطینه در منزل وجود نداشته باشد، فرد مبتلا به قرنطینه هایی که پیش بینی شده اند هدایت و مدت گذر از بیماری را در آنجا سپری می کنند، که قرنطینه هم برای افراد بیمار و هم برای فرد پرخطر سالم در نظر گرفته شده است.

 

انتهای پیام/ رحمانی

منبع: دانا

کلیدواژه: طرح شهید سلیمانی حال حاضر علوم پزشکی فرد مبتلا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد