Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی افراد مبتلا به پیش دیابت یا مبتلا به دیابت که در مناطق آلوده به ازن زندگی می‌کنند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای بیماری برگشت‌ناپذیر با میزان مرگ‌ومیر بالا باشند.

به نقل از مدیکال نیوز، نتایج تحقیق جدید رابطه مقاومت به انسولین و قرار گرفتن مکرر در معرض ازن را در ایجاد بیماری بینابینی ریه (گروهی از بیماری‌های ریوی که بر بافت و فضای اطراف آلوئول‌ها (کیسه‌های هوایی ریه‌ها) تاثیر می‌گذارد) نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیمز واگنر، محقق اصلی و دانشیار دانشکده دامپزشکی کالج دانشگاه ایالتی میشیگان (MSU) از گروه پاتوبیولوژی و تحقیقات تشخیصی گفت: "یافته‌های ما امروزه به‌ویژه که درگیر بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ هستیم، بسیار مهم است، زیرا ما در مورد همگرایی اثرات سلامتی ناشی از آلودگی هوا و سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) در جمعیت‌های حساس مانند افراد دیابتی نگرانی زیادی داریم. "

ازن، که اغلب به آن "دود" گفته می‌شود، گازی شناخته‌شده است که باعث تشدید برخی بیماری‌های ریوی، مانند آسم و رینیت (ورم غشا مخاطی بینی) می‌شود که بیماری‌های درجه اول مجاری هوایی فوقانی هستند. اما همه‌گیر شناختی اخیر ارتباط بین غلظت بالای ازن و اثرات سوء سلامتی در عمق ریه را نشان می‌دهد که به دلیل تحدید و سختی ریه باعث دشواری تنفس می‌شود.

جک هارکما، استاد برجسته دانشگاه آلبرت سی و لوئیس، مدیر آزمایشگاه آسیب‌شناسی محیطی و سم‌شناسی و آزمایشگاه‌های سیار تحقیقات هوایی در MSU گفت: "بیش از ۱۷۰ هزار نفر در ایالات‌متحده از بیماری بینابینی ریه رنج می‌برند. علاوه بر این، دیابت نوع دو و مقاومت به انسولین به‌تازگی به‌عنوان عوامل خطرزای ابتلا به فیبروز ریوی نشان داده‌شده است. "

در این مطالعه، واگنر، هارکما و همکاران، موش‌های سالم، موش‌هایی با مقاومت به انسولین خفیف و موش‌هایی با مقاومت به انسولین مشخص را موردمطالعه قراردادند. نتایج این مطالعه نشان داد که رابطه مستقیمی بین سطح مقاومت به انسولین و شدت التهاب ریه و زخم (فیبروز) وجود دارد. موش‌های دیابتی به‌ویژه مستعد التهاب و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده به‌طور مکرر در معرض ازن بودند.

تیگه، متخصص ریه که در بیماری‌های بینابینی نیز تخصص دارد، گفت: "شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض ازن می‌تواند فیبروز ریوی را تشدید کند، به‌ویژه در افرادی که دیابتی هستند و بیماران دیابتی که دیابت آنان ضعیف کنترل‌شده، ممکن است اختلال مهمی در بدتر شدن آسیب ریوی باشد. "

به گفته واگنر، این یافته‌ها برای سلامت عمومی از اهمیت حیاتی برخوردار است.

وی اظهار کرد: "نتایج تحقیقات ما ارتباط بین قرار گرفتن در معرض ازن و افزایش فیبروز ریوی زودرس و بیماری بینابینی ریه در موش‌های پیش دیابتی را نشان می‌دهد. این موش‌ها فقط به مدت سه هفته در معرض ازن قرار گرفتند، اما میلیون‌ها نفر در شهرهایی مانند لس‌آنجلس و نیویورک زندگی می‌کنند که روزانه در معرض مقادیر زیادی ازن قرار دارند. بنابراین، باید شیوع  پیش دیابت را در افراد در نظر گرفت که حدود ۳۳ درصد در این کشور است. افرادی که  در مرز مقاومت به انسولین یا دیابتی هستند و در مناطقی با میزان بالای آلودگی ازن زندگی می‌کنند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری بینابینی ریه باشند. "

این مطالعه فقط جدیدترین تحقیق واگنر و هارکما است که پیش دیابت را به‌عنوان یک عامل خطرزا برای واکنش‌های جانبی متعدد و احتمالی به آلودگی هوا توصیف می‌کند. واگنر پیش‌ازاین، اثرات زیان‌آور قرار گرفتن در معرض ازن را بر ضربان قلب، فشارخون و التهاب بافت چربی در جوندگان پیش دیابتی ارائه کرده است.

محققان بر این باورند که این تحقیق، اولین تحقیق در نوع خود است، زیرا تشدید التهاب ریوی و بازسازی ناشی از قرار گرفتن در معرض مکرر و کوتاه‌مدت ازن در جوندگان مقاوم به انسولین که دارای سایر علائم دیابت نوع دو نیز هستند را توصیف می‌کند.

 نتایج این تحقیق در مجله Environmental Health Perspectives  منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بیماری ریه قرار گرفتن در معرض مقاومت به انسولین معرض ازن نشان می دهد پیش دیابت موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند