Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس صنعت بیمه بیان کرد: با پرداخت حق بیمه کم در ماه، مبالغ قابل توجهی ماهانه در اختیار صندوق قرار می‌گیرد تا در زمان وقوع حوادث طبیعی، خسارت‌های ناشی از آن جبران شود. همچنین قابل ذکر است که طرح تشکیل صندوق همگانی بیمه حوادث طبیعی به صورت اجباری بوده و کلیه خانوار‌ها باید تحت پوشش قرار گیرند.

به گزارش پول نیوز، بیشترین وقایع زلزله در ۳۰ سال گذشته با سهم ۸ درصدی در ایران رخ داده است که به میزان حدود ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ خسارت به کشور تحمیل کرده است، اما با این وجود هنوز صندوق بیمه حوادث طبیعی که بتواند بخشی از این خسارات را برای عموم مردم جبران کند، تشکیل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چندی پیش رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرده بود که صندوق بیمه حوادث طبیعی وسعت ۳۰ میلیون واحد مسکونی را در بر می‌گیرد که با کمک کارشناسان و افراد خبره در این حوزه مراحل گوناگون تشکیل خود را طی کرده است و به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسیده، اما به دلیل داشتن بار مالی در شورای نگهبان رد شده است، در همین رابطه سازمان برنامه و بودجه در آخرین مکاتبه خود اعلام کرده است که مشروط به حذف پرداخت‌های دولت در مواردی از قبیل کمک‌های بلاعوض و کمک برای ساخت واحد مسکونی ناشی از حوادث طبیعی، با اعتبار پیشنهادی بیمه مرکزی بابت سهم دولت در سال اول اجرا موافق است.

بر همین اساس بیمه مرکزی دوباره لایحه تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی را مورد بازنگری قرار داد، به نحوی که هیات وزیران، در تصویب‌نامه‌ای، بار مالی وارده به دولت ناشی از تاسیس صندوق مذکور را پذیرفت و به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان در مورد لایحه «تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی»، لایحه مزبور اصلاح شد. این طرح هم‌اکنون در مجلس شورای اسلامی بسر می‌برد.

برخی کارشناسان معتقدند کمک‌های مالی دولت به صنعت با اصل این صنعت که کسب درآمدزایی است، منافات دارد. این دسته از کارشناسان معتقدند خرید بیمه در کشور باید اجباری شود تا چرخ صنعت بیمه نیز بچرخد و ضریب نفوذ بیمه نیز افزایش یابد، اما نگاهی به آمار نشان می‌دهد مردم حتی از خرید بیمه نامه‌های اجباری مانند بیمه شخص ثالث نیز استقبال نمی‌کنند، چه آنکه تنها ۷۰ درصد مردم بیمه شخص ثالث دارند و ۳۰ درصد با ریسک‌های مختلف بدون بیمه اقدام به رانندگی در سطح شهر می‌کنند.

سوی مقابل، کارشناسانی هستند که معتقدند به دلیل حادثه‌خیز بودن کشور ما و خطرات جدی که در بافت‌های فرسوده کشور وجود دارد دولت باید بخشی از هزینه‌های بیمه حوادث طبیعی برای منازل مسکونی را متقبل شود.

اما چرا با این وجود حوادث اخیر و حادثه خیز بودن کشور، صندوق بیمه حوادث طبیعی هنوز تشکیل نشده است تا بتواند بخشی از آلام و درد مردمان مناطق آسیب دیده از سیل، زلزله و سایر بلایای طبیعی را جبران کند؟

در همین رابطه علیرضا رنجبر کارشناس صنعت بیمه می‌گوید: همانطور که می‌دانید الزام تاسیس صندوق همگانی بیمه حوادث طبیعی در اردیبهشت ماه ۹۵ پس از سال‌ها از ارائه طرح، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. از آنجایی که کشور ما یکی از کشور‌های حادثه خیز جهان محسوب می‌شود و طی سالیان متمادی سیل و زلزله موجب خسارات سنگینی بر مردم شده است که جبران آن هزینه‌های قابل توجهی بر دوش دولت و مردم قرار می‌دهد، باید هرچه سریعتر، با هماهنگی، ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس مرتفع و نسبت به اجرایی کردن آن اقدام لازم صورت گیرد.   بیشتر بخوانید: عملکرد خوب بیمه مرکزی در انجام وظایف خود/ نرخ شکنی شرکت‌های بیمه کار خلافی نیست   وی درباره ایراد بار مالی شورای نگهبان به طرح تشکیل صندوق همگانی بیمه حوادث طبیعی نیز گفت: منابع صندوق توسط مردم و دولت تامین می‌شود. حق بیمه ماهانه‌ای برای این صندوق تعیین شده است که پرداخت آن در حد وسع خانوار‌ها است چرا که اندک در نظر گرفته شده است، به طوری که خانوار‌ها برای تحت پوشش قرار گرفتن رقم کمی را به عنوان حق بیمه پرداخت کنند که آن هم روی قبوض شهری اعمال می‌شود.

رنجبر بیان کرد: با پرداخت همین حق بیمه کم در ماه، مبالغ قابل توجهی ماهانه در اختیار صندوق قرار می‌گیرد تا در زمان وقوع حوادث طبیعی، خسارت‌های ناشی از آن جبران شود. همچنین قابل ذکر است که طرح تشکیل صندوق همگانی بیمه حوادث طبیعی به صورت اجباری بوده و کلیه خانوار‌ها باید تحت پوشش قرار گیرند.

این کارشناس صنعت بیمه در پاسخ به این سوال که آیا در کشور‌های دیگر این صندوق تاسیس شده است؟ عنوان کرد: در بسیاری از کشور‌های حادثه خیز این صندوق تاسیس شده تا مردم در زمان بروز هرگونه حادثه‌ای از آن استفاده کنند.

وحیدرضا باختری، معاون طرح و توسعه شرکت بیمه دانا نیز در همین زمینه گفت: با وجود حادثه خیز بودن کشور، فرهنگ استفاده از بیمه هنوز درکشور جا نیفتاده است و مردم تا اجبار و الزامی از سوی نهاد‌ها وجود نداشته باشد به سمت خرید بیمه‌های اختیاری و داشتن پوشش‌های کامل در این حوزه نمی‌روند.

وی افزود: در حالی که داشتن بیمه‌ای که بتواند بخشی از خسارات وارد شده مانند سیل و زلزله را جبران کند و پوشش دهد، ضروری است، اما هزینه خرید آن برای بسیاری از مردم به خصوص در شهر‌های دور افتاده و کم بضاعت بالاست و امکان تمکن مالی برای خرید این نوع بیمه‌ها وجود ندارد.

باختری عنوان کرد: با پرداخت یک حق بیمه بسیار اندک، مردم می‌توانند در شرایط ناگوار از آن خدمات بیمه‌ای استفاده کنند.

معاون طرح و توسعه شرکت بیمه دانا اظهار کرد: استقبال مردم از بیمه‌های اختیاری نظیر بیمه‌هایی که بلایای طبیعی را پوشش می‌دهد بسیار کم است و حتی می‌توان گفت که اصلا استقبالی از سوی مردم نمی‌شود. در بیمه‌های اختیاری، ضریب نفوذ بیمه در بازار بسیار اندک است.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صندوق بیمه حوادث طبیعی بیمه صنعت بیمه بیمه مرکزی ضریب نفوذ بیمه در ایران عملکرد صنعت بیمه در سال 99 استارت آپ های بیمه ای صندوق همگانی بیمه حوادث طبیعی صندوق بیمه حوادث طبیعی شورای نگهبان تشکیل صندوق بیمه مرکزی خانوار ها صنعت بیمه حادثه خیز حق بیمه بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۹۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی  اظهار کرد: به بیش از 100 هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا 50 درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت 200 هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند. 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان