Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری صبح پنجشنبه در پایان آیین بهره‌برداری از راه‌آهن خواف- هرات مهیا که با حضور محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با تاکید بر اینکه امروز روزی تاریخی و به یاد ماندی در تاریخ دو کشور ایران و افغانستان است، گفت: ۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۰ دسامبر ۲۰۲۰ و ۲۴ ربیع‌الثانی ۱۴۴۲ را بیاد خواهیم داشت؛ این تاریخ اتصال راه‌آهن اتصال دو سرزمین دوست از طریق راه‌آهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: روابط دو کشور ایران و افغانستان تنها از طریق هم زبانی نیست، بلکه از طریق همدلی نیز است چراکه همدلی از هم زبانی خوشتر است. امروز هر دو دارای یک سرنوشت هستیم و ثبات، امنیت و توسعه منطقه در سایه ثبات، امنیت و توسعه هر دو کشور است. ریشه روابط دو کشور در فرهنگ و تاریخ و در زبان مشترک است؛ همسایگی ما یک انتخاب نیست بلکه تقدیر و سرنوشتی تاریخی است اما بهره‌مندی ما از سایه یکدیگر به اراده ما بستگی دارد. اراده دو ملت این است که دو کشور از نعماتی که در اختیار دارند به نفع همدیگر استفاده کنند.

رئیس جمهوری با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک میان ایران و افغانستان، تصریح کرد: ما همیشه در کنار تاریخ و ملت افغانستان بودیم و روزی که افغانستان توسط شوروی سابق اشغال شد، امام خمینی (ره) سفیر شوروی را احضار کرد و به او گفت که کار شما غلط است ملت افغانستان روی شما را از سرزمین خود بیرون می‌رانند. در طول جهاد مردم افغانستان ملت ایران در کنار ملت افغانستان بود و پیروزی و شادی مردم افغانستان، پیروزی و شادی ما بود.

روحانی خاطر نشان کرد: افتخار داریم که در طول بیش از ۴۰ سال میزبان میلیون‌ها مردم افغانستان بوده‌ایم؛ میزبانی‌ای که توام با آموزش رایگان برای فرزندان ملت افغانستان همراه بوده است. امروز بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی در کلاس‌های درس ما درس می‌خوانند و از بهداشت و درمان رایگان ما استفاده می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران در ماجرای کرونا نیز به همان نسبت که به مردم خود خدمت داد، بدون هیچ تفاوتی به مردم افغانستان هم خدمت داده است.

وی افزود: معتقدیم فرهنگ و تاریخ ما در هم تنیده است و به همان نسبت نیز باید بازار و اقتصاد دو کشور در همتنیدگی داشته باشد؛ نخستین گام این امر توسعه زیرساخت‌ها است؛ ما پیش از این راه آهن چابهار را افتتاح کردیم که آن روز روزی تاریخ برای سه ملت ایران، افغانستان و پاکستان بود و امروز با حضور ویدئو کنفرانس جنابعالی راه آهن خواف- هرات را افتتاح کردیم که دومین راه‌آهن در شرق ایران است.

رئیس جمهوری با اشاره به ظرفیت های راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: راه آهن میرجاوه نخستین راه‌آهن شرق ما بود که ایران با به پاکستان متصل کرد. راه آهن خواف-هرات دومین راه‌آهن شرقی ماست که ما را به افغانستان متصل می‌کند. از شمال نیز در سرخس و اینچه‌برون و در جلفا و در رازی در غرب و در آینده‌ای نه چندان دور اتصال ما از کرمانشاه به خانقین و خرمشهر به بصره راه‌های ارتباطی دیگری است که ما را به شرق و غرب متصل می کند و مردم افغانستان نیز می‌توانند از این اتصال استفاده کنند.

روحانی با ابراز امیدواری نسبت به اتصال خط آهن روزنک به هرات در افغانستان خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های ایرانی آمادگی دارند که راه‌آهن روزنک را در زمانی کوتاه به هرات متصل کنند و امیدواریم و راه‌آهن هرات به مزار شریف متصل شود؛ با این اتصال مردم عزیز افغانستان می‌توانند میلیون‌ها تن کالا را جابجا و صدها هزار مسافر می‌توانند این ریل استفاده کنند. با اجرا و افتتاح بخش چهارم راه‌آهن خواف- هرات مردم افغانستان می‌توانند به آرزوی دیرینه خود برسند به راحتی را با راه‌آهن به مشهدالرضا متصل شوند.

وی تاکید کرد: رونق ایران و افغانستان را در این راه‌آهن می‌بینیم و با این راه‌آهن کالاهای تجار افغانستان می‌تواند به اروپا منتقل شود و مردم افغانستان می‌تواند به بنادر جنوب ایران نظیر بندر امام و بندرعباس و در آینده‌ای نزدیک به چابهار متصل شوند. ما با تلاش جدی در حال اجرای راه‌آهن چابهاربه زاهدان هستیم  و در سال ۲۰۲۱ این راه‌آهن متصل خواهد شد و افغانستان خواهد توانست به چابهار هم متصل شود. با اتصال راه‌آهن افغانستان به ازبکستان در آینده، افغانستان می‌تواند از همه امکانات ترانزیتی و فوائد ترانزیتی در منطقه بهره‌مند شود. راه‌آهن خواف- هرات همچنین در آینده می‌تواند مسیر اتصال به ریل چین، تاجیکستان، قرقیزستان، افغانستان و ایران باید و شرایط را برای توسعه منطقه بیشتر فراهم کند.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه «ما این راه‌آهن را به عنوان یکی از تعهدات توسعه‌ای‌مان انجام دادیم» اظهار کرد: ما به این تعهدنامه در زمانی عمل کردیم که در شرایط تحریم ظالمانه آمریکا بودیم و آنها به عنوان تروریست اقتصادی می‌خواستند تمام مسیرهای حرکت اقتصادی را بر روی مردم ما ببندند؛ البته آنها شکست خوردند و طراح این طرح غلط نیز سرنگون شد و همه آنهایی که در این مسیر راه غلط را انتخاب کرده بودند، فهمیدند که اشتباه تاریخی مرتکب شدند؛ امیدواریم در آینده این اشتباه توسط حاکمان بعدی در کاخ سفید جبران شود.

روحانی با تاکید بر اینکه همه‌ی طرح های توسعه‌ای‌مان را در شرایط جنگ اقتصادی انجام دادیم، گفت: هر هفته افتتاح های بزرگ تاریخی در کشور داشته ایم و امروز سی و ششمین هفته ای است که افتتاح داریم.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های دیگر سخنرانی خود در مراسم افتتاح راه‌آهن خپاف-هرات که با حضور رئیس‌جمهوری افغانستان بصورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، سایر ویژگی‌های این راه‌آهن را عنوان کرد و گفت:  راه‌آهن خواف- هرات مسیر ترانزیت را هموار و کاهش هزینه حمل و نقل را به همراه خواهد داشت. همچنین یا استفاده از این راه‌آهن ترافیک مرز دوغارون کاهش می‌یابد و کالای افغانستان به راحتی به ایران و اروپا صادر می‌شود.

وی افزود: همچنان معتقدیم دوره آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت را برای عزیزان ما در وزارت فوائد عامه افغانستان انجام دهیم تا آنها بتوانند به خوبی از راه‌آهن استفاده کنند.

روحانی در پایان با گرامیداشت یاد شهدا و تقدیر از مجروحان پروژه راه‌آهن خواف- هرات برای آنها اجر اخروی و شفای عاجل آرزو کرد.

کد خبر 571769 برچسب‌ها ایران و افغانستان دولت دوازدهم حسن روحانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و افغانستان دولت دوازدهم حسن روحانی جمهوری اسلامی ایران ایران و افغانستان مردم افغانستان ملت افغانستان استفاده کنند راه آهن خواف رئیس جمهوری راه آهن دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

نهادها:
• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
• شرکت البیت سیستم بریتانیا
• شرکت مگیت پارکر بریتانیا
• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:
• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می‌باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

کد خبر 6094868

دیگر خبرها

  • پیروزی شش گله سرخپوشان هرات مقابل استقلال کابل
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند