Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی از برگزاری برگزاری ۳۰ پنل علمی در مدت یک هفته به همت پژوهشگاه علوم انسانی اسلامی خبرداد و گفت: این پنل ها با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم از شنبه ۲۲ آذر تا پنجشنبه ۲۷ آذر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «نجف لک زایی» در افتتاحیه همایش مجازی «علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری» که عصر امروز(پنجشنبه 20 آذر) از سوی مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی-اسلامی و با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد،  ضمن عرض تسلیت به مناسبت ارتحال عالم ربانی آیت الله محمد یزدی اظهار داشت: گرامی می داریم هفته پژوهش را و این هفته را به همه پژوهشگران عزیز تبریک می گوییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیر مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی-اسلامی افزود: جلسه امروز افتتاحیه همایش علوم انسانی-اسلامی، پژوهش و فناوری است و هم این که ما این جلسه را در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سرآغاز برنامه های هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی قرار دادیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی بیان داشت: همایشی که امروز آغاز می‌شود و تا پنجشنبه آینده 27 آذرماه ادامه خواهد داشت شامل برنامه های نشست های علمی با حدود 30 پنل خواهد بود که توسط مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی اسلامی برگزار می‌شود که لازم است از رؤسای پژوهشگاه های عضو و همچنین همکاری صمیمانه و بسیار خوب وزارت علوم و حوزه معاونت پژوهشی این وزارت خانه تقدیر و تشکر داشته باشیم.

 

وی در ادامه عنوان کرد: به جهت شیوع کرونا همه این برنامه ها در فضای مجازی برگزار می‌شود و صوت و فیلم و متن این برنامه ها از طریق شبکه های مجازی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد و همچنین متن کامل پیاده شده این نشست ها در قالب اثر مستقلی منتشر خواهد شد و امیدواریم که مورد رضایت خدای متعال قرار بگیرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با اشاره به چارچوب کلان این نشست ها ابراز داشت: این چارچوب مشتمل بر سه حوزه است که شامل پیوند حوزه و دانشگاه و تبیین راهکاریهای ارتقای این وحدت و همکاری و هم افزایی برای پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، دوم پیوند و ارتباط علوم انسانی با عرصه فناوری و این که پژوهش را در عرصه علوم انسانی با چه شاخص هایی تعریف می کنیم و محور سوم ارتباط میان حوزه علوم انسانی اسلامی با پژوهش هایی که در عرصه علوم طبیعی و تجربی برقرار می‌شود، خواهد بود.

 

وی بیان داشت: چارچوب کلی به لحاظ فکری مربوط به چهار رکن و مؤلفه بنیادین می‌شود، چراکه پشتوانه هر تمدن سازی و پیشرفت و توسعه و جامعه سازی علوم و دانش های مختلف است ولی به هرحال این ها یک سیستم را تشکیل می دهد و آن چهار رکن شامل مؤلفه های بنیادی، جهت ساز، محیطی و رکن ساختار و کارگزار است.

 

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: علوم انسانی و اسلامی در هر کدام این چهار رکن مؤثر است؛ مثلا در رکن بنیادی که به مبانی هستی شناسی، انسانی شناسی، روش شناسی و جامعه شناسی می پردازد تماما در حیطه در قلمرو علوم انسانی اسلامی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی اضافه کرد: همچنین این که ما این ابزار و فناوری را چگونه استفاده کنیم تحت تأثیر مبانی و ارکان جهت ساز است؛ این که دنیا و آخرت را در پی هم ببینیم یا فقط دنیا گرا باشیم و همین طور ارکان مربوط به ساختار و کارگزار علوم انسانی در تربیت کارگزاران مناسب برای پیاده کردن مبانی و جهت هایی که تعریف می‌شود حائز اهمیت است و همین طور ساختار سازی برخواسته از نظامه های ارزشی دینی کاملا مرتبط با حوزه  علوم انسانی اسلامی است.

 

وی با بیان این که در رکن محیطی علوم دیگر با علوم انسانی اسلامی تعامل می‌کنند، گفت: در آن جا نقش علوم انسانی نقش مشارکت است بنابراین عرصه حضور و مشارکت علوم انسانی فوق العاده زیاد است چون قرار است در این علوم به کمک فرد سازی، جامعه سازی، تمدن سازی و نظام سازی اقتدا به انبیاء بکنیم به ویژه اقتدا به رسول گرامی اسلام(ص) بکنیم که ایشان در قرآن کریم اسوه حسنه معرفی شده اند.

پایان پیام/694

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام لک زایی علوم انسانی اسلامی علوم انسانی علوم انسانی اسلامی معاونت پژوهشی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۰۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم