Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کوروش احمدی» تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا در تشریح دلایل انتخاب نخستین وزیر دفاع آمریکایی-آفریقایی‌تبار توسط جو بایدن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: باید متوجه باشید که «لوید آستین» در زمره ژنرال‌های ارتش آمریکا است که به رغم تصدی مشاغل در مناطق بحرانی و پر حرف و حدیث، چهره‌ای بسیار غیر رسانه‌ای و کمتر شناخته‌شده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام او کمتر در رسانه‌ها مطرح بوده و او بسیار کم مایل به مصاحبه و حرف زدن با نمایندگان رسانه‌ها بوده است. به همین نسبت از او به عنوان کسی نام برده می‌شود که کمترین اصرار را بر اتخاذ خط مشی‌های نظامی خاص داشته است. از این نظر می‌توان ژنرال آستین را نقطه مقابل ژنرال «دیوید پترائوس» و «ژنرال مک کریستال» به شمار آورد. مثلا ژنرال پترائوس یک چهره رسانه‌ای بود و برخی در دولت اوباما معتقد بودند که او موجب شد تا اوباما در مقطعی نهایتاً با افزایش نیرو در عراق موافقت کند.

وی ادامه داد: همین امر در مورد ژنرال مک کریستال هم صدق می کند. ژنرال مک کریستال نیز در حوالی ۲۰۰۹ خواستار افزایش نیرو در افغانستان بود و در آن زمان بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور اعتقادی به این امر نداشت و علناً با آن مخالفت می‌کرد. گفته می‌شود که دوستان و دستیاران مک کریستال پشت انتقاداتی که در این رابطه از بایدن در آن تاریخ می‌شد، قرار داشته‌اند. صرف‌نظر از این اختلاف‌نظرها، به طور کلی آن زمان گفته می‌شد که بایدن با اینکه ژنرال‌ها چهره رسانه‌ای باشند و در ارتباط با موضوعاتی مانند شمار نیروها و تاکتیک‌های نظامی در مناطق مختلف علناً اظهارنظر کنند، مخالف بوده است. لذا، محتمل است که نظرات بایدن در این موارد و سوابق امر و اینکه ژنرال آستین هیچگاه تمایلی به فعالیت رسانه‌ای نداشته، یکی از دلایل اصلی انتخاب او بوده باشد. اهمیت این امر به ویژه از جهت تطابق آن با سنت تبعیت نظامیان از سیاستمداران در دموکراسی‌ها است که ایجاب می‌کند نظامیان نظرات خود را در مواردی مانند شمار نیروها و تاکتیک ها و انواع عملیات و غیره به‌طور خصوصی به رئیس جمهور بگویند و نهایتاً تابع تصمیمات او باشند.   

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا رزومه آستین می‌تواند معنا و مفهوم خطرناکی برای ایران و منطقه داشته باشد یا خیر، گفت: من موافق این تحلیل نیستم. اتفاقاً برعکس و با توجه به زمینه موجود و کاندیدای دیگر برای تصدی این پست، فکر می‌کنم که این انتخاب به‌طور نسبی به سود ایران است. می‌دانیم که پیش از این خانم «میشل فلورنوی» کاندیدای پیشتاز برای تصدی پست وزارت دفاع بود. او از سیاسیون حوزه امنیت ملی است که در دوره اوباما مدتی دستیار وزیر دفاع در امور سیاست‌گذاری بود. مواضع او از نظر همکاری با عربستان (از جمله فروش سلاح به ریاض) بی‌شباهت به مواضع ترامپ نیست. در مورد ایران نیز او معتقد به لزوم «ادامه فشار حداکثری» بر ایران است و نظر مثبتی نسبت به بازگشت آمریکا به برجام ندارد.

وی افزود: به‌رغم اینکه لابی نیرومندی در واشنگتن مرکب از شخصیت‌های حوزه امنیت ملی تاکنون به صورت جدی از این خانم حمایت می‌کردند، بایدن، ژنرال آستینِ نسبتاً گمنام را به او ترجیح داده است. استنباط من این است که مواضع میشل فلورنوی دلیل اصلی بی‌میلی بایدن به انتخاب او به عنوان وزیر دفاع بوده است. باید به این نکته توجه کنید که نظامیان حرفه‌ای در آکادمی‌های حرفه‌ای نظامی آموخته‌اند که در میدان نبرد باید واقع‌بین باشند، چون آنها مسئول حفظ جان سربازان خود هستند. این نظامیان اگر به میدان سیاست هم بیایند، معمولاً واقع‌بینی خود را به همراه می‌آورند. کما اینکه همکاری نظامیان (ماتیس، مک‌مستر و کلی) با ترامپ مدت زیادی طول نکشید.

احمدی تصریح کرد: یکی از پرسش‌هایی که ممکن است با اضافه شدن ژنرال آستین به کابینه بایدن مطرح شود این است که ما باید چگونه تیم امنیتی – نظامی کاخ‌سفید را تحلیل کنیم؟ در پاسخ به این پرسش فکر می‌کنم که با شناختی که از آستین داریم، او سنخیت بیشتری با کسانی مثل «آنتونی بلینکن» و «جیک سالیوان» که برای وزارت خارجه و مشاور امنیت ملی در نظر گرفته شده‌اند، داشته باشد. حداقل به نظر می‌رسد او به عنوان یک نظامی ،دیدگاه سیاسی ویژه‌ای ندارد یا حداقل تاکنون چنین دیدگاهی نداشته است. اینکه در آینده چه گرایشی پیدا کند را باید در آینده جست‌وجو کنیم. حداقل صِرف اینکه میشل فلورنوی ظاهرا از پست وزارت دفاع باز مانده، تحول مهمی رخ داده و خبر خوبی هم برای ما به شمار می‌رود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی در طیف‌های سیاسی آمریکا، ما هر چه به سمت چپ برویم، گرایش به مخالفت با مداخله در خارج و جنگ کمتر و کمتر می‌شود و هر چه به سمت مرکزِ طیف بیائیم، تمایل به مداخله در خارج و جنگ بیشتر می‌شود. همین امر در مورد سمت راست طیف‌های سیاسی هم صادق است. یعنی میانه‌روهای راست میل بیشتر به مداخله و جنگ در خارج دارند تا افراطی‌ها راست؛ چون گرایش به انزواگرایی و اجتناب از هزینه کردن در خارج، در افراطی‌های راست بیشتر می‌شود. مثلاً طیف چپ حزب دموکرات مثل جریان «برنی سندرز» بسیار کمتر از طیف بایدن مداخله‌گرا است. در آن سوی طیف نیز راست‌های افراطی حزب جمهوری‌خواه مثل طرفداراهای ترامپ و نیز طیف‌هایی مثل «لیبرترین‌ها» و «حزب رفرم» بسیار کمتر مداخله‌گرا هستند. لذا، بایدن و منصوبینش در حوزه امنیت ملی به اصطلاح «اینترناسیونالیست لیبرال» و عمدتاً مداخله‌گرا  هستند. در حزب جمهوری‌خواه هم همانطور که دیدیم «جرج بوش» با نومحافظه‌کاران که بسیار مداخله‌گرا هستند، همکاری نزدیک داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جیمز ماتیس جو بایدن دیوید پترائوس دونالد ترامپ حزب دموکرات آمریکا میشل فلورنوی لوید آستین ژنرال آستین مک کریستال امنیت ملی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۲۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • دیدار بایدن و اردوغان به تعویق افتاد
  • بسته تسلیحاتی 6 میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس