Web Analytics Made Easy - Statcounter

تمدید تحریم تسلحیاتی عربستان از سوی آلمان، سفر قریب الوقوع نتانیاهو به مصر، شکایت خبرنگار الجزیره از بن سلمان در دادگاه آمریکا و جزییاتی از توافق دیپلماتیک مغرب با رژیم صهیونیستی از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست برجام پلاس پلاس از سوی امارات نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه روز پنجشنبه با وام گرفتن از ادبیات «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان از دولت بعدی آمریکا خواسته که به دنبال حصول «برجام‌پلاس‌پلاس» (فوقِ فرابرجام) با ایران باشد.

چند روز پیش «هایکو ماس» گفته بود که توافق هسته‌ای با ایران دیگر کافی نیست و کشورهای اروپایی به دنبال «برجام‌پلاس» (فرابرجام) برای رسیدگی به برنامه منطقه‌ای و موشکی ایران هستند.

انور قرقاش در مصاحبه‌ای مفصل با روزنامه «نیویورک‌تایمز» که پنجشنبه منتشر شده از ادبیات ماس استفاده کرده، اما به مطالبات او هم بسنده نکرده و خواستار حصول «برجام‌پلاس‌پلاس» با ایران شده است. 

نیویورک‌تایمز نوشته قرقاش در این مصاحبه گفته که دولت امارات حل و فصل دیپلماتیک مسائل هسته‌ای ایران را به درگیری با این کشور ترجیح می‌دهد.

او با وجود این از «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات آمریکا که برآوردها از پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور حکایت دارند خواسته فقط «برجام‌پلاس‌پلاس» را از ایران بپذیرد.

نیویورک‌تایمز منظور قرقاش از این عبارت را اینطور توضیح داده است: «توافقی بسیار قوی‌تر و سخت‌گیرانه‌تر از ایران با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای، جلوگیری از حمایت تهران از تروریسم، جلوگیری از خرابکاری ایران در جوامع و دولت‌های عربی و توقف ساخت راکت‌ها و موشک‌های تهاجمی.»

قرقاش در پاسخ به سوالی درباره اینکه پیامش به جو بایدن چیست گفت: «پیام اول این است که آخرین چیزی که می‌خواهیم درگیری با ایران است. چون ما در مجاورت هم هستیم. با آنکه مشکلات جدی با ایران داریم، این مسائل باید از طریق راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شوند.»

وی در ادامه گفت: «دومین نکته این است که احساس ما این است که باید فرایندی وجود داشته باشد که ایران وارد تعامل شود. ولی ما خیلی طرفدار برجام‌پلاس‌پلاس هستیم. برجام‌پلاس‌پلاس، یعنی توافقی که به فعالیت‌های ایران در منطقه رسیدگی کند. این توافق باید کل مسئله موشک‌ها و راکت‌ها را نیز مورد رسیدگی قرار دهد.»

انور قرقاش به مقاله‌ چند روز پیش ستون‌نویس نیویورک‌تایمز، «توماس فریدمن» درباره برجام اشاره و از آن حمایت کرد. 

او گفت: «نمی‌دانم که مقاله تام فریدمن درباره این موضوع در نیویورک‌تایمز را دیده‌اید یا خیر-فکر کنم هفته پیش بود. تام فریدمن نوشته که بایدن نمی‌تواند به برجام برگردد. منطقه عوض شده و همه نگران توانمندی هسته‌ای ایران هستند. او حمله به آرامکو را یکی از مصداق‌های روشن توانمندی ایران می‌داند. بنابراین، نظرم این است که این کارها باید انجام شوند.»

تمدید تحریم تسلحیاتی عربستان از سوی آلمان

منابع آگاه به خبرگزاری آلمان (DPA) گفته‌اند که برلین قصد دارد تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را تا پایان سال میلادی ۲۰۲۱ تمدید کند.

همچنین این خبرگزاری اعلام کرد که آلمان از این هم پیشتر رفته و قرار است مجوزهایی که موقتاً تعلیق شده بود را به طور کامل ابطال کند حال آنکه تسلیحاتی که در شراکت با سایر کشورهای اروپایی ساخته می‌شوند؛ از این قاعده مستثنی هستند.

آلمان در سال ۲۰۱۸، به دلیل نقش ریاض در جنگ یمن و همچنین عدم شفافیت عربستان در قبال قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار و منتقد سعودی، صادرات سلاح به این کشور را تعلیق کرد حال آنکه طی دو سال گذشته نیز این تحریم را تمدید کرده است.

سفر قریب الوقوع نتانیاهو به مصر

روزنامه "اسرائیل الیوم" به نقل از برخی مقامات مصری که نامشان ذکر نشده است نوشت، پیش‌بینی می‌شود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی روزهای آتی بنا به درخواست عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به این کشور سفر کند.

یک روزنامه اسرائیلی روز پنجشنبه نوشت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی روزهای آتی برای دیدار با رئیس جمهوری مصر به این کشور سفر خواهد کرد. این اولین سفر رسمی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر طی بیش از ۱۰ سال گذشته است.

در این گزارش آمده است، انتظار می‌رود نتانیاهو با سیسی درباره مجموعه‌ای از مسائل منطقه و در راس آن گسترش روابط امنیتی و دیپلماتیک و هماهنگی دیدگاه‌ها میان رژیم ‌صهیونیستی و مصر پیش از ورود جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا به کاخ سفید مذاکره و گفتگو کند.

اسرائیل الیوم افزود، انتظار می‌رود نتانیاهو و سیسی همچنین درباره امکان از سرگیری مذاکرات میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها و نیز تلاش‌های میانجیگرانه در سرویس‌های اطلاعات مصر برای دستیابی به  توافقی درباره نوار غزه مذاکره کنند.

این روزنامه به نقل از یک مقام وزارت خارجه مصر که نامش را ذکر نکرد گفت، اگر رهبران اسرائیلی و مصری با یکدیگر دیدار کنند پیش بینی‌ها حاکی از این است که نتانیاهو با استقبال رسمی روبرو خواهد شد و در صورت انجام این سفر، رئیس‌ جمهور مصر در فرودگاه با دو پرچم مصری و اسرائیلی از وی استقبال خواهد کرد.

 این روزنامه نوشت، به گفته مقامات مصری قرار است این دیدار در قاهره یا در شرم الشیخ برگزار شود.

این درحالیست که مقامات مصری و اسرائیلی تاکنون هیچ گونه اظهار نظری درباره این گزارش مطرح نکرده اند.

همزمان، المیادین به نقل از برخی منابع صهیونیستی گزارش داد، ناداو آرگامن، رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) اخیرا سفر محرمانه ای به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس داشته که هدف از آن بررسی اقدامات حفاظتی به عنوان بخشی از مفاد توافق عادی‌سازی روابط و زمینه سازی برای سفر نتانیاهو به این کشورها بوده است.

شکایت خبرنگار الجزیره از بن سلمان در دادگاه آمریکا

غاده عویس، خبرنگار زن لبنانی شبکه الجزیره با اعلام شکایت از محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در دادگاه واقع در ایالت فلوریدای آمریکا گفت، این شکایت، ولیعهد سعودی و محمد بن زاید، همتای اماراتی‌اش را به دخیل بودن در پرونده هک تلفن وی و انتشار تصاویر شخصی‌اش از حدود شش ماه قبل متهم می‌کند. آنها بر این باور بودند که امکان مجازاتشان نیست و می‌توانند به اقدامات مستبدانه خود ادامه دهند.

عویس اظهار داشت، بن سلمان تصور کرده که سیاست ایجاد رعب و وحشت می‌تواند موفقیت آمیز باشد. اما این امر اشتباه است.  

 خبرنگار لبنانی شکایت‌ها علیه بن سلمان به ویژه از سوی خدیجه چنگیز، نامزد جمال خاشقجی، نویسنده فقید سعودی و همچنین شکایت سعد الجبری، مسئول سابق سرویس اطلاعات این کشور را یادآور شد. وی گفت، رهبران زورگو دارای مصونیت و فراتر از حقوق بین الملل نیستند.  

 وی ادامه داد، این مسئله صرفا یک درگیری شخصی نیست بلکه درگیری به خاطر همه کسانی است که نمی‌توانند علیه ظلم سخن بگویند.

پایگاه خبری"هیل" در گزارشی نوشت، تعداد عاملان هک تلفن عویس به بیست متهم می‌رسد.

 این روزنامه به نقل از عویس نوشت، برخی از تصاویر وی بیش از ۴۰ هزار بار طی چند ساعت بازتوییت شده‌اند و بدیهی است که نشر این تصاویر از سوی مقامات سعودی صورت گرفته است.

جزییاتی از توافق دیپلماتیک مغرب با رژیم صهیونیستی

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود اعلام کرد که مغرب و رژیم صهیونیستی بر سر روابط دیپلماتیک کامل به توافق رسیده‌اند.در این پیام توییتری آمده است: امروز پیشرفت تاریخی بزرگ دیگری روی داد! ۲ دوست بزرگ ما اسرائیل و پادشاهی مغرب بر سر روابط کامل دیپلماتیک به توافق دست یافتند؛ پیشرفت بزرگ دیگری در صلح خاورمیانه.

رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که در ازای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت می‌شناسد. می‌گوید که در ازای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت می‌شناسد.

وی در توییت دیگری نوشت: امروز من بیانیه‌ای را امضا کردم که حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت می‌شناسد. پیشنهاد خودمختاری جدی، معتبر و واقع‌گرایانه مراکش تنها مبنای یک راه حل منصفانه و یایدار برای صلح همیشگی و رفاه است.

مراکش عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی در آینده‌ای بسیار نزدیک را تایید کرد.

شرکت هواپیمایی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد امکان پرواز مستقیم به مراکش را بررسی می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها آیت الله یزدی علی اصغر زارعی روح الله زم تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین لایحه بودجه 1400 طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها آیت الله یزدی علی اصغر زارعی روح الله زم رژیم صهیونیستی برجام پلاس پلاس عادی سازی روابط نیویورک تایمز بن سلمان هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۳۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • وحشت سران صهیونیسم از حکم احتمالی دادگاه لاهه
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • استعفای قریب الوقوع رئیس ستاد ارتش صهیونیستی