Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدحسین میرشفیع مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،گفت: خط راه‌آهن خواف – هرات مسیر ترانزیت ریلی ایران را توسعه خواهد بخشید و ضمن اتصال کشورمان به آسیای میانه، زمینه را فراهم می کند تا در فازهای توسعه‌ای بعدی، این ارتباط تا چین نیز برقرار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به ظرفیت های این خط ریلی افزود: راه آهن خواف-هرات در چهار قطعه و به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر تعریف شده است که ۷۷ کیلومتر آن در قالب دو قطعه پیش از این در داخل خاک ایران ایجاد شد و تا نقطه مرزی شمتیغ به طور کامل مورد بهره برداری قرار گرفته بود و حتی معادن سنگان خواف نیز از آن بهره می برند.

مشاور و نماینده وزیر راه ادامه داد: در این مرحله قطعه سوم راه آهن خواف – هرات مورد بهره برداری قرار گرفت که در خاک افغانستان واقع شده است. به بیان بهتر، تعهد اجرای سه قطعه اول که شامل دو قطعه در خاک ایران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزی به طول ۶2 کیلومتر در خاک افغانستان است، بر عهده ایران بود.این قطعه از مرز ایران و افغانستان تا ایستگاه روزنک، ادامه خواهد داشت. بهره‌برداری از فاز فعلی، این امکان را فراهم می کند تا در نقطه روزنک که تلاقی با جاده اصلی «دوغارون به هرات» وجود دارد، امکان تخلیه و بارگیری فراهم شود و برای ادامه حمل از ظرفیت ناوگان حمل و نقل جاده ای استفاده شود.

بیشتربخوانید

زنده شدن جاده ابریشم با افتتاح مسیر ریلی به افغانستان
قطعه چهارم را ایتالیایی‌ها تامین مالی خواهند کرد میرشفیع در خصوص ادامه روند توسعه این خط آهن بیان کرد: در باب قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات، ذکر این نکته ضروری است که تامین مالی آن از سوی کشور ایتالیا انجام می‌گیرد و در حال حاضر یکی از مشاوران ایرانی در حال انجام مطالعات لازم برای تکمیل این خط است.

او تصریح کرد: قطعه چهارم در دو فاز «۴ الف» و «۴ ب» اجرا خواهد شد. مورد اول پیش از این به یک شرکت قزاق واگذار شده است و قطعه «۴ ب» نیز تا میدان هوایی هرات ادامه پیدا می‌کند، پس از تکمیل مطالعات به مناقصه گذاشته خواهد شد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: چنانچه قطعه «۴ الف» تکمیل شود، این امکان وجود دارد تا ما به سمت مزارشریف هم این مسیر را ادامه داده و از مزار به حیرتان (بندرگاه کوچکی که در مرز میان ازبکستان وافغانستان واقع شده) پیش برویم و از آنجا نیز به کشور‌های ازبکستان و در ادامه کریدور حمل‌ونقلی چین مرتبط شویم.

میر شفیع اظهار کرد: طول این راه آهن با قسمت‌های فرعی که برای آن پیش بینی شده، حدود ۷۰۰ کیلومتر خواهد بود. وزیر راه اعلام آمادگی کرده است تا با همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرای این راه آهن برنامه ریزی انجام بگیرد.

تامین واگن‌های صادراتی و نقش افغانستان در تضمین امنیت این خط آهن

او افزود: تکمیل چنین زیرساختی به توسعه اقتصادی منطقه و به ویژه کشور افغانستان کمک خواهد کرد و قطعا تمامی طرفین از ظرفیت‌های آن منتفع می‌شوند.

مشاور و نماینده وزیر راه در خصوص روند تامین واگن تجاری برای حمل کالا‌های ایرانی، ادامه داد: به استناد توافقی که میان راه آهن دو کشور انجام گرفت، حدود یک سال بهره برداری و نگهداری از این خط آهن توسط راه آهن جمهوری اسلامی انجام می‌گیرد و ما واگن‌های مورد نیاز را تامین کرده و در اختیار قرار می‌دهیم تا بار تجار انتقال پیدا کند.

میر شفیع اشاره‌ای به موضوع دغدغه‌های فعالان اقتصادی در باب تامین امنیت این خط آهن در خاک افغانستان داشت و ادامه داد: در باب امنیت نیز براساس توافقات انجام گرفته، این ماموریت بر ذمه کشور افغانستان خواهد بود و ایستگاه‌های جدیدی در طول مسیر شکل گرفته که این مهم را تضمین خواهند کرد. اگرچه که شرایط کشور افغانستان به گونه‌ای نیست که بتوان تا حد زیادی به این موضوع اتکا کنیم.

مشاور وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با تکمیل راه آهن چابهار این ظرفیت وجود خواهد داشت که مسیر تجاری ما از این بندر تا افغانستان و آسیای میانه ادامه پیدا کند. البته همین حالا ارتباط راه آهن ما از بندرعباس به خواف وجود دارد و می‌توانیم از ظرفیت‌های بندرعباس نیز برای توسعه ارتباطات تجاری بهره بگیریم.


انتهای پیام//ف. ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسیر ریلی واگن سازی صادرات و واردات راه وشهرسازی بهره برداری خط آهن وزیر راه آهن خواف راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از کابل، داعش شب گذشته در پیامی گفته است افراد داعش به نمازگزاران شیعه در شهرستان " گذره " هرات حمله کرده اند. حمله تروریستی به نمازگزاران در هرات با واکنش‌های گسترده بین المللی و داخلی همراه شد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، سفارت ترکیه، کارداراتحادیه اروپا، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، حامد کرزی رییس جمهوراسبق، عبدالله عبدالله ریس سابق شورای عالی مصالحه ملی، محمد محقق رییس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و شورای سراسری علمای شیعه افغانستان این حمله را محکوم کردند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور این کشور بر حفاظت از شیعیان در برابر حملات تروریستی تاکید کرده اند.
شورای علمای سراسری افغانستان نیز از حکومت سرپرست این کشور خواسته است برای تامین امنیت مساجد و مراکز دینی شیعیان بیستر توجه کند.
اجساد هفت شهید حمله تروریستی داعش بر مسجد امام زمان روز گذشته با حضور گسترده شهروندان به خاک سپرده شد.
استانداری هرات نیز اطمینان داده است که عاملان این حمله به زودی دستگیر و به پنجه قانون سپرده می‌شوند.
مجازات عاملان این حمله تروریستی از مهمترین خواسته‌های چهره‌های سیاسی و مردم این کشور است.

 

دیگر خبرها

  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • تصاویری از مسیر ریلی راه آهن لرستان+فیلم