Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی شامحمدی پیش از این با دو مستند «فصل هرس» و «خانه‌ای برای تو» که سوژه‌اش بیماری سرطان بود در جشنواره سینماحقیقت حضور داشت اما امسال سرطانی خطرناک‌تر، سوژه این کارگردان جوان شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهاردهمین دوره از جشنواره سینماحقیقت در حالی از 25 آذرماه برگزار می‌شود که برگزاری آنلاین آن به دلیل شیوع بیماری کرونا اتفاق بسیار ویژه‌ای برای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم‌های این جشنواره در بخش‌های مختلفی به نمایش درمی‌آید اما همانند سال‌های گذشته دو بخش شهید آوینی و ملّی پای ثابت جشنواره است. 

مهدی شامحمدی مستندساز که تاکنون با دو فیلم «فصل هرس» و «خانه‌ای برای تو» توانسته جایزه‌های زیادی را از دوره‌های قبل جشنواره به دست بیاورد، سراغ سوژه جدیدی رفته است؛ سوژه‌ای که درباره سرطان نیست اما از سرطان خطرناک‌تر است. او این بار با «هجده هزار پا»، پای به جشنواره گذاشته است. 

مهدی شا‌محمدی کارگردان مستند «هجده هزار پا» که در بخش ملّی چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» حضور دارد در گفت‌وگو با تسنیم درباره قصه این فیلم گفت: «هجده‌ هزار پا» در سوریه کار شده است؛ مبنای کار ما دو شهر شیعه‌نشین بود که 5 سال در محاصره داعش و جبهةالنصره بودند و در این مدت از طریق هواپیماهای بارریز به آنها آذوقه رسانده می‌شد. موضوع اصلی این فیلم مستند هواپیماهایی است که به شهرهای محاصره شده می‌رفتند و غذاها را در شهرها می‌ریختند تا افراد زنده بمانند.

وی اضافه کرد: ساکنان این دو شهر به جز قصه محاصره مخاطرات بسیار دیگری هم داشته‌اند، از جمله اینکه تحت حملات متعدد داعش و جبهه‌النصره قرار می‌گرفتند. دو شهر کوچک بی‌دفاع با 18 هزار نفر جمعیت که بنا به نوع برخوردی که داعش با شیعیان دارد مشخص است چه اتفاقاتی برای آنها افتاده است. ساکنان آن چندین بار در طول این 5 سال سعی کرده‌اند خط مقاومت این دو شهر را بشکنند؛ مقاومت اندک چند ده‌هزار نفر در برابر چندصدهزار نفر که در نهایت با همین مقاومت‌های اندک، چند سال محاصره به اتمام می‌رسد. در مجموع باید بگویم «هجده هزار پا» قصه زندگی این افراد در محاصره است.

تهیه‌کننده مستند «خانه‌ای برای تو» افزود: تعداد افرادی که در محاصره بودند 18 هزار نفر بود و قبل از محاصره جمع زیادی، از این دو شهر خارج شده و فرار کرده بودند. بسیاری در خارج این دو شهر بودند و اعضای خانواده‌شان در محاصره و داخل شهر‌ها. ما برای روایت قصه‌مان با هواپیماهای بارریز دائم به بالای این دو شهر می‌رفتیم. سرانجام فیلمبرداری در داخل محاصره پیدا کردیم که فیلم‌های مورد نیاز را برای ما می‌گرفت و ارسال می‌کرد و این اتفاق برگ برنده ما در این کار بود. البته این کار با سختی فراوان و تجهیزات محدود صورت گرفت اما این فرد کمک قابل توجهی به ما کرد.

شامحمدی با اشاره به خطرات حین ساخت این کار گفت: خطرات بسیاری حین پرواز بر سطح شهرها وجود داشت؛ به طوری که در زمان بارریزی مدام به سمت هواپیما تیراندازی می‌شد. در ارتفاع 18 هزار پایی مجبور به بازکردن در هواپیما بودیم که در آن شرایط، بدون آموزش، اکسیژن، دمای منفی 30 درجه، تیراندازی و... فضا را برایمان بسیار خطرناک می‌کرد، به شکلی که در این پروازها گوش چپ خود را از دست دادم. در مدت تصویربرداری این مستند، 15 تا 16 مرتبه مجبور به پرواز با این هواپیماها شدیم.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت و جایگاه جشنواره سینماحقیقت گفت: «سینما حقیقت» مهم‌ترین جشنواره بین‌المللی سینمای ایران است. در خارج از کشور جشنواره فجر ما را نمی‌شناسند و تنها جشنواره داخلی ایران که با آن آشنایند «سینما حقیقت»است. این جشنواره اعتبار زیادی دارد و امیدوارم بیشتر هم بشود. این جشنواره به مستندسازان و سینمای مستند خط و جهت داده است. فیلم‌های مستند تا پیش از جشنواره خیلی کمتر به سمت سینما حرکت می‌کردند و بیشتر کارکرد تلویزیونی داشتند، بنابراین نیازی نبود مستندساز کیفیت کار خود را به لحاظ محتوایی، ساختاری و دراماتیک به پرده سینما نزدیک کند اما «سینما حقیقت» ایجاد انگیزه کرد و وضعیت را تغییر داد و تفاوتی بین مستندهای سینمای و تلویزیونی ایجاد شد.

وی اضافه کرد: به کمک جشنواره، مستند از حالت تک بعدی خارج شد. البته مقصودم این نیست که مستندسازان در سینما و تلویزیون متفاوت‌اند؛ نه! خانه مستند، تلویزیون است و مستندساز سینمایی برای قاب تلویزیون هم به خوبی مستند می‌سازد. به طور کل مستندسازان ایرانی در سطح جهانی هم مطرح شده‌اند و توانسته‌اند جوایز معتبری را دریافت کنند. 

مهدی شامحمدی در پایان تأکید کرد: سال 1396 و 1397 به گواه آماری که خانه سینما منتشر کرد 85 درصد جوایز بین‌المللی سینمای ایران را سینمای مستند دریافت کرده و «سینما حقیقت» در کسب این افتخار خیلی سهم داشته است. با اینکه این جشنواره دولتی است اما استقلال خود را به دلیل نوع مدیران و دبیرانش حفظ کرده است؛ جوایز این جشنواره اهمیت خاص خود را دارند به طوری که جایزه گرفتن در «سینما حقیقت» نوعی رفرنس محسوب می‌شود.

مستند آیت‌الله یزدی پخش می‌شود/ 2 خبر از "خارج از کادر" و "مثبت سلامت"عکاس تسنیم برگزیده چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند شد+عکس

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سردار قاسم سلیمانی سوریه جشنواره سینما حقیقت تلویزیون سینما داعش مستند سردار قاسم سلیمانی سوریه جشنواره سینما حقیقت تلویزیون سینما داعش مستند سینما حقیقت دو شهر هزار نفر هزار پا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، فرهاد قائمیان در دیدار مدیران و دبیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کارهای بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.   وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند. برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.   قائمیان گفت: در جشنواره هنرهای نمایشی اتابک نادری نه فقط برای این جشنواره که همراهی خوبی داشت و نمایش‌ها به استان‌های مختلف به صورت اجرای عمومی برگزار شد تا مردم آشناییت بیشتری داشته باشند.   مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.   وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • دومین برنامه‌ سینماتک خانه سینما به مستندخوانی اختصاص یافت 
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • مستند کوین اسپیسی در راه پخش در سراسر جهان است
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • قیمت عجیب و نجومی سنگ قبر دوباره سوژه کاربران شد + عکس
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری