Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، آژانس فضایی آمریکا (ناسا) فهرستی از فضانوردان واجد شرایط برای انجام اولین مأموریت‌های پروژه «آرتمیس» (Artemis) برای بازگشت به کره ماه را به اعلام کرده است که یک ترکیب از فضانوردان کهنه کار و جدید است.

این ۱۸ نامزد نه تنها در زمینه‌های مختلفی تخصص دارند، بلکه از افراد نسبتا تازه وارد گرفته تا برخی از باسابقه‌ترین‌های ناسا در آن حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فهرست انتخاب شده است تا تیم «آرتمیس» را تشکیل دهد و به عنوان بخشی از برنامه «آرتمیس» به زمینه‌سازی ماموریت‌های بعدی فضانوردان در ماه کمک کند.

فضانوردان تیم «آرتمیس» از طیف متنوعی از سوابق، تخصص و تجربه برخوردار هستند. برنامه آرتمیس اولین زن تاریخ و مرد بعدی را در سال ۲۰۲۴ روی ماه فرود می‌آورد و حضور پایدار انسان در ماه را تا پایان دهه جاری میلادی رقم خواهد زد.

این فضانوردان به ناسا کمک می‌کنند تا برای مأموریت‌های آرتمیس در آینده که سال آینده با توسعه سیستم‌های فرود انسانی با شرکای تجاری ناسا، کمک به توسعه آموزش، تعریف الزامات سخت افزاری و مشاوره در مورد توسعه فنی آغاز می‌شود، آماده شود.

«پت فورستر» سرپرست فضانوردان ناسا گفت: ما هنگام بازگشت به ماه، کار بسیار مهیجی در پیش رو داریم و برای تحقق آن به همه نیروی فضانوردی ناسا نیاز است. قدم زدن روی سطح ماه برای همه ما یک رویای واقعی است و هر نقشی که ما برای تحقق آن بتوانیم ایفا کنیم، باعث افتخار است. من به این گروه از زنان و مردان افتخار می‌کنم و می‌دانم که هر یک از آنها به نمایندگی ناسا و ایالات متحده در پروژه «آرتمیس» کار برجسته‌ای انجام می‌دهند.

هشت فضانورد در فهرست، محصول کلاس‌های سال ۲۰۱۷ هستند و چندین فضانورد کارکشته از سال ۲۰۱۳ از جمله «کریستینا کخ» و «ویکتور گلاور» فضانورد و خلبان کپسول «کرو دراگون» که به تازگی از ایستگاه فضایی بین‌المللی بازگشته اند نیز در آن حضور دارند.

تعدادی از آنها نیز مانند «استفانی ویلسون» که از سال ۱۹۹۶ در نقش فضانورد حضور دارد و «جوزف آکابا» از سال ۲۰۰۴ بسیار باتجربه هستند.

اما نکته قابل توجه برای ما ایرانی‌ها، مشاهده نام «یاسمین مقبلی» فضانورد ایرانی تبار ناسا در این فهرست است.

«یاسمین مقبلی» (Jasmin Moghbeli) در سال ۲۰۱۷ به گروه فضانوردان ناسا پیوست. وی که عضو تفنگداران دریایی ایالات متحده بود، در بالدوین نیویورک بزرگ شده است.

وی لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته مهندسی هوا فضا دریافت کرده است. وی همچنین از مدرسه خلبانی آزمایشی دریایی ایالات متحده فارغ التحصیل شده و قبل از ورود به ناسا، خلبانی بالگردهای «H-۱» را آزمایش کرده است.

یاسمین مقبلی متولد سوم تیر ۱۳۶۲ خورشیدی، خلبان و سرگرد نیروی دریایی آمریکا و فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا است.

او فارغ‌التحصیل موسسه ام‌آی‌تی، مدرسه عالی نیروی دریایی آمریکا و دانشکده خلبانی نیروی دریایی ایالات متحده است و بیش از دو هزار ساعت پرواز با ۲۵ نوع هواپیمای مختلف را در سابقه دارد.

هنوز مشخص نیست که کدام یک از ۱۸ نفر پرواز خواهند کرد و ممکن است بسیاری از این فضانوردان، نقش‌ های پشتیبانی را انجام دهند.

آنها با شرکت‌هایی که در حال توسعه فرودگرهای ماه هستند، همکاری خواهند کرد و در مورد آموزش، تعیین شرایط سخت افزاری و امور فنی مشورت خواهند داد. آنها همچنین به عنوان چهره عمومی برنامه «آرتمیس» عمل خواهند کرد.

این حرکت، ناسا را ​​یک قدم به بازگرداندن انسان به ماه در سال ۲۰۲۴ نزدیک می‌کند. اگرچه در حال حاضر در حالی که چند هفته مانده به استقرار دولت جدید ایالات متحده، مشخص نیست که برنامه «آرتمیس» چگونه ادامه خواهد یافت، چرا که اولویت‌ها به راحتی می‌توانند تغییر کنند و ممکن است این برنامه با تاخیر مواجه شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ناسا یاسمین مقبلی فضانوردان ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۷۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد

فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.

به گزارش ایسنا، ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

به نقل از دیلی میل، پیام لیزری توسط فضاپیمای «سایکی»(Psyche) ناسا به زمین منتقل شد که در حال حاضر ۱۴۰ میلیون مایل دورتر از زمین قرار دارد. این فاصله ۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است.

ناسا توضیح داد: این شاهکار چشمگیر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به مریخ هموار کند. این دستاورد یک نگاه اجمالی را به نحوه استفاده کردن فضاپیماها از ارتباطات نوری در آینده ارائه می‌دهد و امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بالاتر فراهم می‌کند که در حمایت از جهش بزرگ بعدی بشر یعنی فرستادن انسان به مریخ صورت می‌گیرند.

پیام لیزری توسط سیستم «ارتباطات نوری فضای عمیق»(DSOC) ناسا که در حال حاضر روی سفینه فضایی سایکی قرار دارد، به زمین فرستاده شد.

«میرا سرینیواسان»(Meera Srinivasan) سرپرست عملیات این پروژه در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را در روز هشتم آوریل دریافت کردیم. این یک نقطه عطف مهم برای پروژه است که نشان می‌دهد چگونه ارتباطات نوری می‌توانند به سیستم فرکانس رادیویی فضاپیما متصل شوند.

این آزمایش اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که سایکی تنها ۱۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. طی آن آزمایش اولیه، داده‌های آزمایشی با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل شدند که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است.

اکنون که فضاپیما در فاصله بیش از هفت برابر دورتر قرار دارد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات کاهش یافته است. فضاپیما در جدیدترین آزمایش، داده‌ها را با سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه ارسال کرد.

اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما ناسا می‌گوید که از هدف پروژه برای اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بسیار بیشتر است. «کن اندروز»(Ken Andrews) مدیر عملیات پرواز پروژه در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا گفت: اگرچه مقدار کمی از داده‌ها در یک بازه زمانی کوتاه منتقل شدند اما این واقعیت که ما اکنون چنین کاری را انجام می‌دهیم، از همه انتظارات ما فراتر رفته است.

پیش از این، ناسا برای برقراری ارتباط با ماموریت‌هایی که فراتر از زمین سفر می‌کنند، تنها از امواج رادیویی استفاده می‌کرد. ناسا توضیح داد: مانند فیبر نوری که جایگزین خطوط تلفن قدیمی روی زمین می‌شوند، جایگزین کردن ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری امکان انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی سیستم‌های مورد استفاده فضاپیماها فراهم می‌کند. این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده را بهتر امکان‌پذیر می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود