Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، چندی قبل روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد، آمار اعلامی صادرات و واردات توسط ریاست کل  بانک، مبتنی بر اطلاعات سامانه جامع تجارت تا تاریخ 16 آذرماه 99 است. این سامانه منبع رسمی آمار تجارت خارجی است.

در همین خصوص سخنگوی گمرک گفت: همانطور که گمرک مسئول ارائه آمارهای دیگر مانند تورم، نقدینگی، نفوس و مسکن، تولید، واحدهای صنفی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیست اما  به واسطه مسئولیت  مستقیم در تجارت فرامرزی در کنترل  اسناد واردات و صادرات و ترانزیت در ماهیت، ارزش و وزن کالا مانند گمرکات دیگر کشورها، مسئول ارائه آمار تجارت خارجی است. 

 آمار گمرک در همه کشورها به عنوان شاخص تجارت آن کشور است که  در همه مراجع قابل استناد است و در کشورمان نیز  همین رویه در قدیمی ترین سازمان اداری کشور مورد انتظار بوده و بخش آماری این سازمان در حال خدمت رسانی شبانه روزی به دستگاههای مرتبط با تجارت و ذینفعان است به طور مثال  وزیر محترم صمت در مکاتبه چند روز گذشته اش  به وزیر محترم اقتصاد خواستار تسریع در ارسال آمار تجارت از گمرک به آن وزارتخانه شده بود که همین موضوع نشان دهنده آن است که وزیر محترم صمت به عنوان مسئول تولید و تجارت کشور وظیفه آماری تجارت خارجی  را به عهده گمرک می داند. 

وی افزود: اگر شاخص آماری را هم نیمه آذر لحاظ کنیم که برای تراز تجاری غیرمعمول به شمار می اید  و مانند اعلام تورم در مقایسه بل  روزهای میانی ماه است، با این اوصاف، صادرات کشور نه تنها 26.5میلیارد دلار نبوده است، بلکه22میلیارد و 901 میلیون دلار تا 15 آذرماه بوده که  با رقم اعلامی رییس کل بانک مرکزی  3.6میلیارد دلار فاصله دارد و واردات نیز 24میلیارد و 905میلیون دلار بوده که از لحاظ اینکه آن بانک به تامین ارز و تایید منشا آن می پردازد برای مدت زمان مورد ادعا نزدیک به رقم اعلامی  است.

سخنگوی گمرک  در ادامه تصریح کرد: با اینکه علاقمند هستیم تا تراز مثبت یک و نیم میلیارد دلاری اعلامی از سوی رییس کل بانک مرکزی  درست  باشد اما متاسفانه  تراز تجاری کشور در این دوره زمانی غیر معمول اعلامی (نیمه آذرماه) منفی دومیلیارد و چهار میلیون دلار بوده است  و تراز منفی 1.6میلیارد دلاری8ماهه با اضافه شدن این 15روز به منفی دومیلیارد رسیده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان