Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیروز حناچی» شهردار پایتخت و «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران برای توسعه حمل و نقل عمومی به «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی نامه نوشتند.

به گزارش ایمنا، در نامه‌ای که به تازگی از سوی رئیس شورای شهر تهران و شهردار پایتخت به رئیس مجلس نوشته شده و امروز در اختیار خبرگزاری‌ها قرار گرفت، درخواست شده است، با توجه به آسیب‌های مالی ناشی از کرونا به حمل و نقل عمومی شهرها و لزوم توجه جدی تر به این بخش به عنوان یک مطالبه عمومی، جلسه‌ای به منظور ارائه توضیحات تکمیلی با حضور اعضای مجمع نمایندگان تهران و اعضای شورای شهر تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه آمده‌است: بر اساس قوانین متعدد بالادستی از جمله قانون حمایت از سامانه‌های حمل و نقل ریلی شهری و حومه مصوب سال ۸۵، قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب ۸۶، قانون استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی برای حمل و نقل ریلی و عمومی شهری مصوب سال ۸۸، قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب سال ۸۸، قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۸۹ و قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ دولت موظف به حمایت و اجرای تکالیفی در حوزه حمل و نقل با اولویت حمل و نقل عمومی درون شهری شده اما متأسفانه تاکنون عزم جدی در عمل به تکالیف مذکور مشاهده نشده‌است.

۱۰ هزار میلیارد تکلیف دولت در توسعه مترو

بر پایه این نامه، مطابق ماده ۵ قانون حمایت از سامانه‌های حمل و نقل شهری و حومه مصوبه سال ۸۵ دولت می‌تواند تا ۵۰ درصد هزینه‌های مطالعات و سرمایه گذاری ایجاد سامانه‌های حمل و نقل ریلی درون شهری و در لوایح بودجه سنواتی کل کشور پیش‌بینی و پرداختن کند. بر این اساس با توجه به آخرین طرح جامع حمل و نقل ریلی درون شهری تهران تا پایان سال ۱۴۲۰ مستلزم تزریق نقدینگی سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال به قیمت پایه سال ۹۹ است که لازم است در بودجه کل کشور حداقل مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد ریال به این مهم اختصاص یابد و ۵۰ درصد باقیمانده نیز از سوی شهرداری تهران تأمین خواهد شد.

سهم حمل و نقل در مدیریت مصرف سوخت نادیده گرفته شده است

این نامه حاکی است: همچنین بر اساس مواد ۷ و ۱۰ قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت دستیابی به سهم ۷۵ درصدی حمل و نقل عمومی از سفرهای درون شهری با پیش‌بینی سالانه ۴۰ هزار میلیارد ریال هدف گذاری شده که این امر در لایحه مغفول مانده است.

در ادامه این نامه به سایر اعتبارات حوزه حمل و نقل عمومی که در لایحه بودجه به آن پرداخته نشده اشاره شده که در چارچوب قانون استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی برای حمل و نقل ریلی و عمومی شهرها اختصاص مبلغ یک میلیارد دلار برای تأمین تجهیزات و احداث خطوط راه آهن شهری پیش‌بینی شده که این مهم در قوانین بودجه سنواتی سال‌های ۹۰ تا ۹۲ نیز منظور شده اما هیچ وقت محقق نشد، همچنین بر اساس ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نحوه تأثیر منابع حاصل از وصول جرایم رانندگی تعیین شده که مطابق آن ۶۰ درصد جرایم وصولی در محدوده شهرها باید به شهرداری‌ها و دهیاری‌های محل وقوع اختصاص یابد این در حالی است که تسهیم صورت پذیرفته در لایحه بودجه ۱۴۰۰ مطابق قانون انجام دهد و نپذیرفته و می‌بایست مورد بازنگری قرار گیرد.

در این نامه آمده‌است: همچنین در خصوص اعتبارات موضوع اجرای طرح کاهش آلودگی هوا نیز این امر صادق است در ماده ۸ قانون هوای پاک نیز ارائه تسهیلات ارزان قیمت جهت جایگزین کردن خودروهای فرسوده و موتورسیکلت‌های فرسوده را تصریح کرده که در لایحه بودجه به صورت جزئی مدنظر قرار گرفته است.

حناچی و هاشمی در پایان نامه خود آورده‌اند: «با توجه به آسیب‌های مالی ناشی از سوی کرونا به حمل و نقل عمومی شهرها و لزوم توجه جدی تر به این بخش به عنوان یک مطالبه عمومی پیشنهادات مدیریت شهری خواهشمند است دستور فرمائید مساعدت لازم جهت موارد پیشنهادی در بودجه سال آتی مبذول فرمائید همچنین درخواست جلسه به منظور ارائه توضیحات تکمیلی با حضور اعضای مجمع نمایندگان تهران و اعضای شورای شهر مزید امتنان است.»

کد خبر 460821

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیران شهری پیروز حناچی شهردار تهران رئیس شورای شهر تهران محسن هاشمی رفسنجانی توسعه حمل و نقل عمومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه حمل و نقل عمومی حمل و نقل ریلی هزار میلیارد شورای شهر درون شهری مصوب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود

به گزارش حوزه فرهنگ خبرگزاری تقریب، «محمدباقر قالیباف» در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس ضمن تبریک فرا رسیدن روز معلم، اظهار کرد: شهید مطهری پاره تن و حاصل عمر امام راحل و صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود. ایشان عمر شریف خود را صرف مبارزه سرسختانه با انحرافات کرد و به همین جهت همواره مورد بغض و نفرت متحجران و غرب زدگان بود.

وی گفت: جوانان و نوجوانان دلباخته به انقلاب اسلامی اندیشه بلند شهید مطهری را که جوهر اندیشه امام (ره) است، چراغ راه خود قرار دهند تا اساتید خودخوانده و درس نخوانده به اسم اسلام و انقلاب راهزن فکر و عمل آنان نشوند. شهید مطهری زنده است، چرا که اندیشه مطهری همچنان راهگشا و درس آموز است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین روز معلم را به همه فرهنگیان عزیز و پرتلاش سراسر کشور تبریک و تهنیت می گویم. مجلس یازدهم مفتخر به تصویب قانون رتبه بندی معلمان و پیگیری مستمر تا اجرای کامل آن است. همچنین در برنامه هفتم پیشرفت کشور نیز احکام بسیار مهمی برای ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس و افزایش رضایت شغلی معلمان و اصلاح نظام تربیت معلم و ارزیابی عملکرد به تصویب رسیده است که در صورت اجرای درست می‌تواند تحول جدی در وضعیت تربیتی نظام آموزش و پرورش ایجاد کند.


قالیباف در ادامه روز جهانی کار و کارگر را تبریک گفت و بیان کرد: مجلس یازدهم کارنامه درخشانی در حوزه حمایت از تولید و اشتغال دارد و قوانین مهمی در این باره به تصویب رسیده است. مهمترین اقدام مجلس در این حوزه رفع انحصار از مجوزهای کسب و کار و شکستن قلم های طلایی با تصویب «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» بود که به دوران تاریک رانت های صنفی پایان داد.

قالیباف ادامه داد: تصویب «قانون جهش تولید دانش بنیان» نیز به عقب ماندن نظام قانون گذاری از نیازهای زیست بوم فناوری کشور پایان داد و به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری قانون جهش تولید دانش بنیان تاکنون منجر به ۱.۳ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی شده است. رهبر معظم انقلاب قانون جهش تولید دانش بنیان را یکی از سه قانون راهبردی تصویب شده در مجلس یازدهم دانستند.

قالیباف تاکید کرد: تصویب قانون مالکیت فکری و قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی و همچنین معافیت های مالیاتی بر کسب و کارهای خرد و تصویب قانون مالیات بر سوداگری برای هزینه دار کردن فعالیت های اقتصادی غیرمولد و در نهایت اختصاص منابع تبصره ۱۸ بودجه برای ایجاد اشتغال به خود استان ها از دیگر عناصر ریل گذاری مجلس در موضوع تولید و اشتغال است که در صورت اجرای درست و دقیق آن، به بهبود وضعیت کسب و کار در کشور و رونق تولید منجر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسئولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • اکران طرح فرهنگی《همه مدیون شما هستیم》 در پایتخت
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند