Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@08:25:38 GMT

دلیل بالا رفتن قیمت میوه چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۸۸۴۴۹

دلیل بالا رفتن قیمت میوه چیست؟

به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران گفت: در صورتی که جهاد کشاورزی طی روزهای جاری روند صادرات میوه را متوقف یا کنترل نکند، نمی‌توان انتظار کنترل قیمت میوه در شب عید را داشت.

«حشمت الله عسگری» افزود: اکنون صادرات میوه در کشور به شدت افزایش یافته است، باغداران از ترس سرمازدگی و یخ زدگی به صورت زودهنگام محصولات باغی را از سطح درختان برداشت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی یادآورشد: از سوی دیگر مباشران و دلالان و هر کسی که می‌تواند میوه را پای درخت خریداری می‌کند تا بتواند وارد عرصه صادرات شود و همین موضوع منجر به افزایش قیمت این محصول در بازار شده‌است.

عسگری گفت: از سویی بخشی از میوه برداشت شده و صادرات کماکان در حد بسیار بالایی ادامه دارد و میوه از کشور خارج می‌شود و این نگرانی را ایجاد می کند که میوه تا شب عید گرانتر شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی باید در زمینه صادرات میوه ورود و تجدید نظر کند و اگر خواست سیاست های تنظیم بازار کشور را مد نظر قرار دهد.

وی با بیان اینکه هر ساله دولت به مناسبت شب عید، میوه مورد نیاز را خریداری و ذخیره سازی می کرد، اظهارداشت: اکنون بحث ما این است که ذخیره سازی در این زمان سودی ندارد.

عسگری تاکید کرد: دولت برای خرید میوه انبوه برای ذخیره سازی، باید یارانه سنگینی پرداخت کند و خود همین اتفاق نیز باعث می شود، قیمت میوه بار دیگر از هم اکنون افزایش یابد و خودش نگرانی ایجاد می‌کند.

این مقام مسئول  ادامه داد: از سوی دیگر همچنان درهای صادرات این محصول باز است و تا زمانی که این روند ادامه دارد کسی اقدام به ذخیره‌سازی نمی‌کند و بدون شک باید با قید فوریت در روند صادرات میوه تجدید نظر انجام گیرد.

وی تصریح کرد: اگر این اقدام به فوریت انجام نشود، برای شب عید با قیمت میوه گزافی مواجه خواهیم بود و آن زمان نمی‌توان برای کنترل بازار اقدامی انجام داد.

منبع: الف

کلیدواژه: صادرات میوه ذخیره سازی قیمت میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۸۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • هرآنچه درباره نسل ششم آیپد ایر می‌دانیم
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • این میوه‌ها همچنان زیر ۱۰۰ هزار تومان قیمت ندارند/ لیست جدید قیمت انواع میوه را ببینید
  • کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا پایان اردیبهشت
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟