Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، جعفر مرادی‌حقیقی عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران به اقدامات انجام‌شده سه‌ساله آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۲ هزار و ۱۸۸ هکتار از عرصه‌های مناطق بحرانی استان عملیات اجرایی آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام‌شده به‌طوری‌که این عملیات در سال ۱۳۹۷ به‌صورت ۱۰۰ درصد، در سال ۱۳۹۸ در حدود ۹۷ درصد و در سال جاری نیز تاکنون حدود ۵۵ درصد تعهدات انجام‌شده و مابقی در دست اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اثربخشی اجرای فعالیت‌های آبخیزداری در استان نیز اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در عرصه‌های منابع طبیعی در سطح بیش از ۷۲ هزار و ۱۸۸ هکتار، سالانه ۲۴ میلیارد مترمکعب آب در سطح حوزه‌های آبخیز جمع‌آوری می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: همچنین ۸۶۰ هزار مترمکعب آب به آبخوان‌ها نفوذ کرده و ضمن اینکه ۲۸۰۰ هزار مترمکعب رسوب در حوزه‌های آبخیز مهار می‌شود و ۸۶۰ هزار تن نیز افزایش تولید علوفه را خواهد داشت.

مرادی‌حقیقی افزود: پروژه‌های اجراشده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی نقش بسزایی در کاهش مخاطرات سیل در سال‌های اخیر به دنبال داشته و در همین خصوص رضایت‌مندی مردم در حوضه‌های آبخیزی که موجب بحران در این حوضه‌ها داشته را شاهد بوده‌ایم.

وی به اشاره به نام‌گذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید، اظهار داشت: سرمایه اصلی در تولید خاک و آب است پس حفظ منابع آب و خاک بایستی در اولویت بخش کشاورزی و صنعت قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به اثربخشی اقدامات آبخیزداری در حفاظت خاک و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی با مشارکت مردم در حوزه‌های بحرانی استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اشاره و به ارائه گزارش عملکرد این اداره کل از محل صندوق توسعه و اثربخشی این اقدامات در کاهش مخاطرات سیل در حوزه‌های آبخیز پرداخت.

مرادی‌حقیقی با بیان اینکه این اقدامات در حوزه‌های آبخیز بحرانی در شهرستان‌های میامی، دامغان، مهدی‌شهر و شاهرود کاملاً مشهود بوده، افزود: این اقدامات به میزان قابل‌توجهی در حفاظت خاک، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، چشمه‌ها و قنوات اثربخش بوده است.

وی اظهار کرد: عمده اقدامات صورت گرفته در سال جهش تولید و حفظ سرمایه‌ها، با در نظر گرفتن درخواست مردم و توجه به ایجاد پایداری و امنیت در بخش کشاورزی، صنعت و همچنین مناطق مسکونی بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان سمنان آب منابع طبیعی صندوق توسعه ملی حوزه های آبخیز صندوق توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۸۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت