Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: بحث مذاکرات هسته‌ای، اکنون بیش از هر زمان دیگری داغ است. دولت روحانی با پیروزی جو بایدن به دنبال بازگشت به میز دیپلماسی و احیای برجام است و از سوی دیگر، اصولگرایان انتخابات ۱۴۰۰ را فرصتی برای سپردن فرمان مذاکره با آمریکا به دست یک رئیس‌جمهور جوان انقلابی اصولگرا می‌دانند. این در حالی است که زمزمه‌هایی از طرح برجام پلاس، به معنای مذاکراتی فراتر از موضوع برنامه هسته‌ای ایران شامل برنامه موشکی و رفتار منطقه‌ای ایران از سوی اروپا به گوش می‌رسد و در طرف مقابل تصویب و ابلاغ طرح رفع تحریم‌ها در مجلس ایران، همگی گره بازگشت به برجام را کور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک فعال سیاسی اصولگرا، اما معتقد است که اصولگرایان به دنبال مذاکره با آمریکا نیستند و حتی در دوره مذاکرات سعید جلیلی نیز این اصلاح طلبان بودند که با نشان دادن چراغ سبز به آمریکا مانع از به نتیجه رسیدن مذاکرات شدند.

بیشتر بخوانید: اصلاح‌طلبان سمت گزینه اجاره‌ای نروند/ خاتمی نامزد شود میزان مشارکت رکورد می‌زند

حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا و عضو حزب موتلفه در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ گفت: در هر دوره‌ای از انتقال قدرت، ما متغیر‌های خارجی بسیاری داریم که در فرآیند انتخابات و نحوه انتخاب مردم تاثیر گذار است. این متغیر‌ها به طور طبیعی هم در عرصه سیاسی و هم در عرصه اقتصادی و هم فرهنگی و اجتماعی وجود دارند. امروز ما در چند جبهه و در چند عرصه مشکلات متعددی داریم که چالش‌هایی را برای مردم و دولت ایجاد کرده است. این چالش‌ها به طور طبیعی مردم را به سمت گزینه‌هایی سوق می‌دهد که می‌تواند جامعه و کشور را از این چالش‌ها عبور دهد، بنابراین طبیعی است که انتخابات پیش رو نه تنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بلکه تنها فرصت برای مردم است که بتوانند با یک انتخاب درست و صحیح، بستر خروج از این چالش‌ها را فراهم کنند.

وی ادامه داد: طبیعی است مردم در شرایط کنونی به دلیل اینکه بسیاری از وعده‌های دولت عملی نشده و فشار بالای اقتصادی به آنها وارد شده است و در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی موردی که بتوانند به آن دل ببندند وجود ندارد، لذا میزان مشارکت در شرایط فعلی پایین خواهد بود. یقینا تا زمان انتخابات، صداوسیما و برخی از مجموعه‌ها می‌توانند در راستای امیدآفرینی ایفای نقش کنند. اما به طور طبیعی این شرایط در نوع نگاه و انتخاب مردم تاثیر خواهد گذاشت.

ترقی یاد آور شد: مردم به هرحال یک جریان سیاسی را که قدرت را در دست دارد و مسئولیت اجرایی دارد را آزمایش کردند و بیش از ۷ سال معطل برجام و مذاکره ماندند و دستاوردی هم به دست نیاورند لذا گرایش مردم به سمت جریان و اشخاصی خواهد بود که بتوانند با کارامدی و شجاعت و همت بیشتر در جهت ایجاد دولت مطلوب و مقتدر خواهد بود.

مردم در انتخابات انتخابات ۱۴۰۰ مدیری مقتدر می‌خواهند

این فعال سیاسی با بیان اینکه شعار اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمامه ماجرا توسط عده قلیلی از افراد سر داده می‌شود، تصریح کرد: افرادی که این شعار‌ها را مطرح می‌کنند عده کمی هستند و حتی نیم درصد را هم تشکیل نمی‌دهند و اکثریت جامعه دارای طیف سیاسی و بصیرت هستند. طبیعتا برای مردم روشن است جریانی تحت عنوان اصولگرایی که به آرمان‌های امام پایبند است توانسته در طول این سال‌ها به صورت محدود مانند دولت نهم مسئولیت را به خوبی برعهده بگیرند. دولت نهم توانست رکورد‌هایی را به لحاظ رشد و توسعه در کشور پدید آوردد و این رکورد‌ها توسط هیچ دولتی تاکنون شکسته نشده است و اکنون اگر از مردم بپرسید، همچنان دوره نهم را یک دوره موفق نه به لحاظ شخصیتی بلکه به لحاظ مدیریتی می‌دانند. مردم مدیری می‌خواهند که به لحاظ سیاسی، بین المللی و اقتصادی بتواند اقتدار داشته باشد.

اصولگرایان به دنبال ایجاد دولت مد نظر رهبری باشند

وی با اشاره به برنامه اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: ایجاد یک دولت انقلابی و حزب الهی و جوان، جز با وحدت و انسجام تحقق‌پذیر نیست و یقینا این حرکتی که اصولگرایان در راستای ایجاد یک ائتلاف وسیع آغاز کرده‌اند، آن‌ها را به سمت گزینه واحدی سوق می‌دهد؛ گزینه‌ای که می‌تواند به آن‌ها اطمینان دهد به اهداف مورد نظر می‌رسند. از همین رو برنامه‌های خود را آغاز کرده‌اند و سعی می‌کنند با برنامه ریزی پیش بروند. اصولگرایان از همین مجلس یازدهم کار را شروع کرده اند؛ هم از جهت تقویت نظارت و هم از جهت شناسایی مشکلات و چاره اندیشی برای آن‌ها.

ترقی ادامه داد: هدف ایجاد یک دولت جوان انقلابی و حزب الهی است. ائتلاف با جریان‌هایی که به دنبال چنین دولتی نیستند و دولتی محافظه کار می‌خواهند، قطعا اهداف اصولگرایان را محقق نخواهد کرد و با شکست روبه رو خواهند شد و فکر می‌کنم در این مرحله حتما باید اصولگرایان مسیر خود را شفاف کنند و به دنبال ایجاد دولت مد نظر رهبری باشند.

تکرار روسای جمهور قبلی مفید نیست

این فعال سیاسی با اشاره به حضور افرادی مانند لاریجانی و احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: تاکنون در خصوص مصداق‌ها نفیا و اثباتا هیچ صحبتی نشده است و طبیعتا نظر جریان را نمی‌توان گفت. اما آن چیزی که مسلم است، این است که تکرار روسای جمهور قبلی نه مفید است و نه مصلحت. اگر فردی به طور جامع و کامل مورد حمایت جریان رقیب اصولگرا باشد، نمی‌تواند مورد قبول یا حمایت باشد؛ لذا باید مرز نامزد‌ها با جریان لیبرال و اصلاح طلبان مشخص باشد.

هیچ اصولگرایی موافق مذاکره ایران و آمریکا نیست

ترقی با بیان اینکه اصولگرایان عمدتا با مذاکره با آمریکا مخالف هستند، تصریح کرد: اصولگرایان تجربه تلخ و شکست خورده گذشته را به هیچ عنوان تکرار و باور ندارند. اینکه اصولگرایان منتظرند تا دولت را به دست بگیرند و با آمریکا گفتگو و توافق کنند تلقین‌های اصلاح طلبان است تا توافق و مذاکره‌ای که در دوره خودشان صورت گرفت را توجیه کنند. از همین رو هیچ اصولگرایی را نمی‌شناسم که با مذاکره با آمریکا موافق باشد. یقینا فرمان مذاکره با آمریکا در دست رهبری است و ایشان هستند که تعیین می‌کنند با چه دولتی می‌توان مذاکره کرد و با چه دولتی نمی‌توان مذاکره کرد و تبعیت اصولگرایان از رهبری هم یک تبعیت حساب شده و دقیق است.

چراغ سبز اصلاح طلبان، مذاکرات جلیلی را بی‌ثمر کرد

ترقی با حمایت از جلیلی و مذاکرات دوره او گفت: در آن دوره هیچ امتیاز ویژه‌ای به آمریکا ندادیم و تحریم‌ها به طور طبیعی به عنوان یک استراتژی از سوی طرف مقابل دنبال می‌شد. در اواخر دوره مذاکرات در دوران جلیلی طرف مقابل در حال تسلیم شدن بود و می‌خواستند خواسته‌های ما را بپذیرند، اما چراغ سبزی که از سوی برخی از اصلاح طلبان در داخل کشور دریافت کردند، موجب توقف آن مذاکرات شد و اگر آن مذاکرات ادامه‌دار می‌شد ما می‌توانسیم هم امتیاز‌های لازم را دریافت کنیم هم فناوری هسته‌ای خود را ادامه دهیم.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۹۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!

به گفته مقامات آمریکایی، عربستان سعودی و ایالات متحده در حال نهایی کردن جزئیات یک توافق مهم برای تقویت تجارت و دفاع دوجانبه هستند، اما اگر عربستان و اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار نکنند، توافقی حاصل نخواهد شد.

به گزارش جماران، سی ان ان در تحلیلی در این باره می‌نویسد:

یک معاهده دفاعی، ائتلاف امنیتی هفت دهه‌ای بین عربستان سعودی و ایالات متحده را مستحکم و آن‌ها را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک می‌کند، زیرا دشمنان ایالات متحده مانند ایران، روسیه و چین به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مدت‌هاست که به دنبال روابط با عربستان سعودی است، زیرا این اقدام می‌تواند در سراسر جهان اسلام تاثیر خود را بگذارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده در حال مذاکره برای یک قرارداد بزرگ شامل سه جزء است.

مولفه اول شامل بسته‌ای از توافقات بین آمریکا و عربستان سعودی، مولفه دیگر عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل و مولفه سوم تشکیل کشور فلسطین است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این سه با هم مرتبط هستند و هیچ کدام بدون دیگران جلو نمی‌روند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک میزگرد در کنفرانس اقتصادی این هفته در ریاض گفت: برای اینکه عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل محقق شود، باید مسیری برای تشکیل کشور فلسطین و «آرامش در غزه» وجود داشته باشد. به نظر من کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با هم در زمینه توافقات خود انجام داده اند، به طور بالقوه به اتمام نزدیک است، اما برای پیشبرد عادی سازی دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در حاشیه این مجمع، بلینکن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (MBS) دیدار کرد تا در مورد این توافق گفتگو کند. کارشناسان، پیمان عربستان و آمریکا را «مجموعه‌ای جامع از تفاهمات» توصیف می‌کنند که شامل تضمین‌های امنیتی، اقتصادی و فناوری برای سعودی و همچنین حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی این کشور می‌شود.

انتظار می‌رود این توافق عادی‌سازی از توافق‌نامه ابراهیم، مجموعه‌ای از معاهده‌هایی که چهار کشور عربی اسرائیل را در سال ۲۰۲۰ به رسمیت شناختند و تقاضای دیرینه اعراب برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به عنوان پیش‌شرط به رسمیت شناختن اسرائیل را نادیده گرفتند الگوبرداری شود.

محمد بن سلمان پیشتر گفته بود که توافق با اسرائیل «بزرگترین توافق تاریخی از زمان جنگ سرد» خواهد بود. در سال ۲۰۲۱، نتانیاهو این توافق را اینگونه توصیف کرد که اسرائیل را قادر می‌سازد «دکترین قدیمی و خطرناک سرزمین در ازای صلح را جایگزین کند و صلح را در ازای صلح به ارمغان آورد، بدون اینکه اسرائیل حتی یک سانتی‌متر از دست بدهد».

از آن زمان، دولت بایدن عادی سازی اسرائیل و عربستان را در مرکز سیاست خاورمیانه‌ای خود قرار داده است. ایالات متحده و عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ به گفتگو‌ها درباره این پیمان ادامه دادند و انتظار می‌رفت که بلینکن در ۱۰ اکتبر سال گذشته به ریاض برود تا درباره جزئیات آن صحبت کند، این تاریخ درست سه روز قبل از حمله حماس به اسرائیل بود که عملا این توافق را به تاخیر انداخت.

تحلیلگران می‌گویند که حمله بعدی اسرائیل به غزه که این منطقه را ویران کرده و بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را کشته، ممکن است پارامتر‌های توافق را برای عربستان سعودی تغییر داده باشد. اکنون پذیرش بخشی که خواستار مسیری «غیرقابل بازگشت» به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی است، کلید اصلی بخش عادی سازی توافق گسترده‌تر خواهد بود.

نتانیاهو بار‌ها چشم انداز تشکیل کشور مستقل فلسطینی را رد کرده و استدلال می‌کند که این امر به امنیت اسرائیل آسیب می‌زند و بر ادامه جنگ غزه تا زمانی که حماس از بین برود، مصمم است.

تحلیلگران می‌گویند که این موانع ممکن است منجر به تلاش عربستان برای بستن توافق دوجانبه بدون جزء عادی سازی توافق شود. اما چنین رویکردی با موانع بزرگی روبرو خواهد شد. سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در این باره می‌گوید: توافقی که تعهد نظامی قاطعانه ایالات متحده به امنیت عربستان سعودی را بدون مولفه عادی سازی ایجاد می‌کند، بعید است از کنگره آمریکا عبور کند.

اگر توافقنامه دفاعی متقابل در قالب یک معاهده مورد مذاکره قرار گیرد، برای الزام آور شدن نیاز به ۶۷ رأی در سنا دارد. گراهام در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم عربستان سعودی گفت: بدون عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان و اطمینان از تامین نیاز‌های امنیتی اسرائیل در مورد پرونده فلسطین، رای بسیار کمی برای توافق دفاعی متقابل بین ایالات متحده و عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

کارشناسان می‌گویند که شاید بایدن بتواند با الگوبرداری از توافقنامه امنیتی دیگری که سال گذشته با بحرین امضا کرد، کنگره را برای رسیدن به توافق دور بزند. به گفته فراس مکساد، کارشناس ارشد و مدیر توسعه استراتژیک در موسسه خاورمیانه در واشنگتن دی سی، مسیر دیگری وجود دارد که حول توافقنامه یکپارچگی و رفاه امنیت جامع که دولت بایدن در سپتامبر ۲۰۲۳ با بحرین امضاء کرد، الگوبرداری شده است. متن این پیمان صراحتاً بیان می‌کند که ممکن است از طرف‌های دیگر برای پیوستن دعوت شود.

با این حال، هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه دولت بایدن برای تصویب توافق دوجانبه با عربستان سعودی، کنگره را دور بزند، وجود ندارد. برای عربستان سعودی، توافق دوجانبه با ایالات متحده یک پیروزی بزرگ خواهد بود، که نشان دهنده پایان دورانی است که بایدن به دنبال تضعیف محمد بن سلمان به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری سعودی در استانبول بود.

برخی کارشناسان معتقدند که این توافق همچنین «سلطه آمریکا را در خاورمیانه برای نسل‌ها تثبیت می‌کند و چالش رو به رشد چین و روسیه را کمرنگ می‌کند.» محمد بن سلمان مشتاق تقویت سیستم دفاعی عربستان و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان به دور از هیدروکربن است، زیرا او یک سیاست اقتصادی بلندپروازانه به نام چشم انداز ۲۰۳۰ را دنبال می‌کند. پادشاهی سعودی دارای یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی نوپا است که ولیعهد مایل به توسعه آن با حمایت ایالات متحده است.

به گفته کارن یانگ، محقق ارشد پژوهشی در مرکز دانشگاه کلمبیا، عربستان سعودی مایل است با ایالات متحده معامله کند و این احتمالاً بهترین زمان در دوران دولت بایدن برای کمک به برخی از مسائل مهم در کنگره نظیر سیاست جهانی انرژی است.

یکی دیگر از نقاط سخت در حمایت ایالات متحده از چنین برنامه ای، مخالفت آمریکا با غنی سازی محلی اورانیوم در داخل خاک کشور‌ها است، غنی سازی یک جزء کلیدی برای تولید انرژی هسته‌ای است که می‌تواند برای تولید سلاح‌های هسته‌ای نیز استفاده شود. عربستان سعودی از نظر ذخایر اورانیوم غنی است و اصرار دارد که بتواند آن را در داخل غنی سازی کند. در صورت تحقق چنین مسئله‌ای این برای یک کشور عربی برای اولین بار خواهد بود. برای مثال، امارات متحده عربی همسایه، اورانیوم غنی شده را برای نیروگاه‌های هسته‌ای خود وارد می‌کند.

روز چهارشنبه، سناتور دموکرات، اد مارکی، رئیس مشترک گروه کاری تسلیحات هسته‌ای و کنترل تسلیحات، از دولت بایدن خواست اطمینان حاصل کند که ریاض از غنی‌سازی و بازفرآوری مواد هسته‌ای خودداری می‌کند. او در بخش‌هایی از سخنان خود به اظهارات قبلی محمد بن سلمان استناد کرد که گفته بود عربستان سعودی در صورت حرکت تهران به سمت سلاح هسته‌ای در این مسیر گام خواهد گذاشت. وی گفت: مسیر صلح خاورمیانه نباید شامل چشم انداز عربستان سعودی مجهز به سلاح هسته‌ای باشد که منافع آمریکا، متحدان و شرکای خود را در سراسر منطقه تضعیف کند.

پیمان عربستان سعودی و آمریکا دو کشور را موظف می‌کند که برای بازدارندگی و مقابله با هرگونه تجاوز خارجی با یکدیگر همکاری کنند، اما به این تعهد جنبه معاهده رسمی نمی‌دهد.

زمانی که شرایط سیاسی اجازه دهد، هنوز جایی برای یک توافق امنیتی چندجانبه که در نهایت شامل اسرائیل، بحرین، ایالات متحده و دیگران باشد، وجود خواهد داشت. انتخاب با اسرائیل خواهد بود که چه زمانی آماده پاس دادن توپ به سمت تشکیل کشور مستقل فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • حماس: اگر آمریکا تصمیم بگیرد که جنگ متوقف شود، این اتفاق خواهد افتاد
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • دولت نتانیاهو در حال سقوط است/ نیروهای حماس به مقاومت خود ادامه دهند
  • چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!