Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد، این تنها مدت کوتاه و چند هفته‌ای است که هر ساله حتی کشورهای مسلمان چه در خاورمیانه و چه در آفریقا به همراهی و یادآوری صلح با مسیحیان دنیا می‌پرداختند، امروز تحت تاثیر همین ویروس ریز و کوچکی که با چشم هم قابل دیدن نیست، قرار گرفتند. امری که بیشتر کشورها چه با اکثریت مسلمان و چه غیرمسلمان تلاش کردند تا آن حس شادی و کمی به اصطلاح زرق و برق کریسمسی را در همین سختی‌های ویروس کوچک خطرناک حفظ کنند و به خانه‌های مردم و دل‌های کوچک کودکان بازگردانند برای آرزوهای بزرگ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حتی کریسمس هم در ایران دوران کرونا جور دیگری است مانند همه‌ چیزهای دیگر.

با وجود اقلیت مسیحی ایران که جمعیت آنها بیش از ۱۰۰ هزار نفر حتی کمی بیشتر از اقلیت به حساب می‌آید و برخی از آنان با سابقه تاریخی بسیاری کهنی در ایران زندگی می‌کنند، امسال که به اجبار با حمایت‌های خانوادگی و اقلیتی کمتری رو‌به‌رو بوده‌اند انگاری کمرنگ و کمرنگ‌تر دیده می‌شوند و این کم‌اهمیتی و فشارهای اقتصادی رنگ و بوی مراسم و کریسمس را برای همه ما از بین می‌برد. شهرهای اصفهان، تبریز، شیراز و تهران بیشترین مسیحیان کشور را در برگرفته و همگی حتی محله‌هایی مخصوص به خود دارند، هر سال این روزها میزبان بسیاری از مردم شهرهای‌شان بودند، با مغازه‌های تزیین شده، شیرینی‌های مخصوص کریسمس، درخت‌های کاج کوچک و بزرگ، چراغ‌ها رنگی و بابانوئل‌های ثابت و متحرکی که جوراب به دست حداقل آرزوهای مردم و کودکان را یواشکی از آنها می‌پرسیدند تا به گوش خدا برسانند.

اما امسال همه‌ چیز آن جور دیگر است. «رمیک» یک شهروند ارمنی ساکن تهران است که در این میان معتقد است: تولد مسیح در هر حال برگزار می‌شود و این چیزی است که برای ما، تغییر نمی‌کند و در خانه‌های ما و کلیسا‌ها اگر اعلام نکنند که امسال تعطیل است، انجام می‌شود.

به نظر می‌رسد آنچه امسال را بیشتر از سال‌های قبل در ایران متفاوت‌تر کرده، فراهم کردن، آماده شدن برای کریسمس است تا برگزاری مراسم. خیابان جلفای اصفهان، خیابان میرزای‌شیرازی تهران تا بهار، مجیدیه، تهرانپارس از یک ماه قبل درخت‌ها و آویزهای خود را بیرون مغازه‌ها می‌گذاشتند و خرید بسیار رونق داشت، بسیاری مغازه‌داران از مدت‌ها پیش به ارمنستان و ترکیه سفر کرده و محصولات کریسمسی خود را پخش می‌کردند. اما امسال مغازه‌ها بسیار سوت و کور است، شاید یکی از میان هر ۵ یا ۱۰ مغازه چیزهایی برای فروش دارند، به تازگی محدودیت‌های کرونایی جدیدی اعلام شده بود و مغازه‌دارها همگی کرکره‌های خود را پایین کشیده بودند، احمد و برادرش که در خیابان میرزای‌شیرازی تهران برای فروش وسایل تزییناتی خانه و مجسمه‌های مسیح یا شام آخر را دارند، می‌گویند وسایل خاصی نگذاشته‌اند: برای‌مان صرف نمی‌کرد، ویترین را تغییری ندادیم. باز هم منتظریم ببینیم محدودیت‌ها بیشتر اگر شود که اصلا کاری برای امسال نمی‌کنیم. درختی برای فروش ندارد، او همچنان تاکید می‌کند: «شاید، شاید در روزهای آخر کاری بکنیم تا ببینیم چه می‌شود.» بیشتر فرشته‌های نمدی‌اش یا بابانوئل چوبی که با انگشت اشاره به تابلوی کریسمس مبارک روی گاری‌اش اشاره می‌کند یا تصویر کوچکی از نماد شهر داوود و آغلی که عیسی در آن به دنیا آمد همگی لایه‌ای از خاک روی خود دارند حتی در همان پوشش پلاستیکی‌شان، «اینها هم خرید‌ سال‌های پیش است.» او معتقد است دیگر فروشگاه‌هایی مانند او دوامی نخواهند داشت و با این شرایط اقتصادی فعلی و مضاعف بر آن شرایط کرونا بسیاری از مغازه‌های شبیه او خواهند بست.

از میان ۸ تا ۱۰ فروشگاه‌هایی که انتظار می‌رفت بشود خرید کریسمسی ازشان انجام داد، یکی از آنها تقریبا وسایل تزیینی بیشتری دارد، گرچه درخت‌هایش همه از ۹۰ سانت و کمتر است و درخت بزرگ‌تری ندارد. تنوع کارهایش امسال زیاد نیست، اما چند درخت کوچک، مجسمه بابانوئل، گوله‌های تزیینی و چراغ در میان اسباب‌بازی‌های مغازه‌اش پیدا می‌شود. روی در فروشگاه هم مقوایی زده و با دست و ماژیک روی آن نوشته است، می‌شود از طریق صفحه اینستاگرامش هم به صورت آنلاین خرید کرد.

باشگاه آرارات تهران یکی از مکان‌هایی است که هر سال نزدیک سال نو بازارچه‌ای برای خرید‌های کریسمس بر پا می‌کرد. بازارچه‌ای پر از شکلات‌ها، تصاویر بابانوئل، درخت‌ها و درختچه‌های کریسمسی و هر آنچه مسیحیان تهران را گرد هم جمع می‌کرد تا هنر دست‌های‌شان را بفروشند یا از هنر و دست‌های دیگران بخرند. اما پاسخگوی تلفن این باشگاه هم می‌گوید امسال با توجه به شرایط کرونا و برای رعایت سلامت بازارچه امسال را تعطیل کرده است. پاسخی که چهره دختر سوال‌کننده‌اش را در هم می‌کند و انگار تنها امید خرید درخت کریسمس را از او گرفته‌اند، ناخودآگاه می‌گوید: ااا چه بد! یعنی چی کار کنیم پس!! و پاسخ‌دهنده هنوز پشت تلفن می‌خواهد با دختر همراهی کند و ادامه می‌دهد: بله متاسفانه.

در هیچ یک از فروشگاه‌های شهروند و فروشگاه‌های بزرگ و کوچک زنجیره‌ای که امروزه به تعداد زیاد در محله‌های مختلف به راه افتاده‌اند، خبری از تزیینات کریسمسی نیست. این در حالی است که در بیشتر کشورها و حتی در کشور همسایه، ترکیه با وجود کرونا، محدودیت‌های بسیار رفت و آمدی برقرار کرده است. این موقعیت اقتصادی و فرهنگی برای فروش و تولیدات داخلی محصولات کریسمس و برگزاری مراسم‌های کریسمس و سال نو را از دست نداده است و مانند بسیاری از کشورها حتی به فکر پیشی گرفتن از کرونا هم بر آمدند. به این معنی که بسیاری از شرکت‌ها و فروشگاه‌ها امسال به جای آنکه کریسمس را فراموش کنند برای بازگرداندن حال و هوای مردم و البته از دست ندادن موقعیت‌های شغلی محصولات خود را زودتر از همیشه نیز از حتی دو ماه زودتر به بازار فرستادند، فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای با همان آغاز باران‌های اولیه ماه نوامبر قفسه‌های خود را پر از گوی‌های رنگی، کاغذها، مجسمه‌ها و بابانوئل‌ها کردند. بسیاری دست به ابتکاراتی برای یادآوری کریسمس امسال در کنار ویروس کوچک خطرناک کرونا زدند؛ با بابانوئل‌های ماسک به صورت یا پخت شیرینی‌هایی به همین شکل. درختان کریسمس در بیشتر ورودی‌ها، درها و صاحبان کسب و کار به نشان تغییر و شادی نصب شده و عکس‌های آن موبایل به موبایل در فضای مجازی می‌چرخد. در حالی که مسیحیان ایران حتی نمی‌توانند محصولات به‌روز امسال کریسمسی را داشته باشند.

خریدهای آنلاین و محصولات سال‌های پیش ظاهرا بهترین گزینه است، مانند دختر ناامید تماس گرفته با باشگاه آرارات که می‌گوید در نهایت موفق به خرید درختی که می‌خواست نشد و با گشتن و راهنمایی دوستانش در نهایت از یکی از وب‌سایت‌های آنلاین خرید و درختی ۹۰ سانتی سفارش داد. مدل‌های تزیینات درختی هم که در وب‌سایت دیده بود به گفته خودش فرسنگ‌ها با آنچه مدنظرش بود، فاصله داشت و تصمیم گرفت برای تزیینات از کارهای دستی، پارچه‌ها و کامواهای به جا مانده ته چمدان‌های مادربزرگش استفاده کند، می‌گوید وقت و فکرش را بیش از آنچه معمول بود به خود اختصاص داد اما در نهایت باید کریسمس امسال را هم پشت سر بگذارد.

کاری که شاید خیلی از مسیحیان دیگر ایران هم همین کار را کردند و سنتی‌تر‌ها که اگر از میان کوچه‌ها و محله‌ها بگذرید هنوز می‌شود درخت و آویزهای‌ کریسمس‌شان را از میان پرده کمی کنار رفته پنجره‌ها یا گوشه درها و شیرینی‌ها و بیسکویت‌های کریسمسی‌شان را وقتی بوی شیرینی‌فروشی‌های‌شان سر را به سمت‌شان کج می‌کند، دید.

به نظر می‌رسد خوش شانس‌ترها خانواده‌های مسیحی ایرانی خارج از کشور بودند که هر سال با توجه به تعطیلات طولانی و اجازه‌های مرخصی وقت را به غنیمت می‌شناختند و به ایران می‌آمدند. این گروه‌ها عمدتا برای کودکان‌شان یا در به یاد آوردن فرهنگ کشوری‌هایی که ساکن آن هستند، فرصتی داشتند تا این روزهای کریسمس و سال نو میلادی را در ایران و در کنار خانواده‌های‌شان به یاد بیاورند یا مکان‌های خود را به درخت کریسمس تزیین کنند به همان رسمی که یلداها و سال‌های نو ایرانی را در کشورهای ساکن خود برپا می‌کنند. احسان در آلمان زندگی می‌کند و هر سال به تاریخ این زمان به ایران که سفر می‌کرد با خود شکلات‌های مدل بابانوئل یا محصولات کریسمس به ایران می‌آورد و به عنوان سوغات به دوستان و خانواده‌اش می‌داد. آنها هم نزدیکی‌های کریسمس به خیابان‌های ارمنی‌نشین تهران می‌رفتند تا در سرمای زمستان با هات‌چاکلت‌های ایرانی معروف و تزیینات کریسمس این خیابان‌ها او را به یاد محل سکونتش هم بیندازند. با وجود این ویروس کوچک خطرناک حتما بسیاری از آنها امکان سپری کردن ایام با خانواده‌های‌شان را از دست داده‌اند. اما شاید بتوانند اصرار دلتنگی خود را به بابانوئل‌های مجازی، با ماسک یا داخل گوی‌های شیشه‌ای پلاستیکی برای رعایت فاصله بگویند، شاید بشود مسیحیان ایرانی‌ هم آرزوهای‌شان را آنلاین به دست بابانوئل‌ها برسانند و ‌ای کاش این روزها که بابانوئل‌های مسیحیان ایران به خاطر نبود ابتکار و راهکارهای از پیش آماده شده نتوانستند ما را ببینند، حداقل آرزوها و رویاهای‌مان را بشنوند.

پربیننده ترین نیوشا ضیغمی پس از عمل بینی+عکس تصمیم مهم مجلس برای استخدام معلمان سرما و یخبندان در راه است جزییات کسر قسط ششم وام یک میلیونی ۷موردی که نباید با جوش شیرین تمیز کنیم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کریسمس ارامنه بابانوئل مسیحیان بابانوئل ها فروشگاه ها برای فروش مغازه ها درخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، لیلا آقا قزوینی دبیر سی ونهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران از ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی در کنگره امسال این انجمن که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه امسال و با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود، خبر داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت ارایه خدمات پزشکی در بیماران مراجعه کننده به اورژانس‌ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته‌های مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی، چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محور‌های مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات‌ها و چت جی پی تی (Chat GPT) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکار‌ها در این حوزه ارایه خواهد شد.

  آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویر برداری برای دریافت گزارش‌های اصولی و کاربردی تصویربرداری یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوط در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن‌ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته‌ها قرار گیرد.

گفتنی است این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می‌پردازد.
گفتنی است، همزمان با سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، نمایشگاه‌های تجهیزات پزشکی در چهار سالن مجزا در محل هتل المپیک تهران به ارایه آخرین دستاورد‌های تجهیزات رشته تصویربرداری خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقدار و جزئیات پرداخت ارز به زائران حج تمتع امسال اعلام شد
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ نخستین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ اولین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • عنوان بهترین دروازه بان آسیا کف آرزوهای من بود
  • حماس: اگر اسرائیل خواسته‌ها را برآورده نکند، آتش‌بسی نخواهد بود
  • مردی با آرزوهای دوربُرد که برایمان عزت و اقتدار آفرید +عکس