Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، روزهایی که می‌گذرانیم لحظات ناشناخته‌ای هستند که کرونا زندگی اجتماعی و اقتصادی دنیا را متاثر کرده است. بازار کتاب نیز از این هجوم بی نصیب نمانده و کتابفروشان و ناشران، به دنبال راه‌هایی برای بهبود وضعیت اقتصادی خود هستند. در ایران نیز، همه بخش‌های فرهنگی و اقتصادی مربوط به کتاب با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار از حال و روز کتابفروشی‌های کودک و نوجوان پرس‌وجو کرده‌ایم، مدیر یک کتابفروشی تخصصی معتقد است خرید از کتابفروشی‌های محلی، یکی از راه‌های نجات آنهاست.

آیدین جلالی، مدیر فروشگاه کتاب آفرینش، در شمال غرب تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه وضعیت کتاب‌فروشی‌ها در دوران کرونا چندان رضایت‌بخش نیست گفت: بااینکه در قرنطینه دو هفته تعطیل بود اما بعد از بازگشایی هم چیزی تغییر نکرد و اتفاق خاصی برای کتاب‌فروشان نیفتاده است. نه‌تنها فروشگاه ما بلکه فروشگاه‌های دیگری که احتمالاً اجاره‌ای هستند، اکنون وضعیتی دارند که تا چند روز دیگر حتی هزینه اجاره مغازه را هم نمی‌توانند پرداخت کنند.

وی اضافه کرد: فضای مجازی اینستاگرام و واتساپ محل مناسبی برای فروش در این دوران بوده اما پاسخگوی درآمد فروشگاه کتاب با همه وسعتش نیست. همه این اتفاقات در کنار هم وضعیت نگران‌کننده‌ای را برای کتاب‌فروشان رقم‌زده است. استقبالی نیست و مخاطبی برای تهیه کتاب نمی‌آید.

جلالی با بیان اینکه کتاب‌فروشی‌های ویژه کودک و نوجوان، روزگار سخت‌تری را تحمل می‌کنند، افزود: کتاب‌فروشی‌های تخصصی همیشه وضعیت پیچیده‌ای دارند و اکنون در این وضعیت هیچ خانواده‌ای حاضر نمی‌شود فرزند کوچکش را بیرون بیاورد تا به کتاب‌فروشی پا بگذارد. از سوی دیگر مدارس نیز تعطیل هستند و کتابی به بچه‌ها معرفی نمی‌شود، همه این موارد در کنار هم باعث می‌شود که کتاب‌فروشی کودک اوضاع مناسبی نداشته باشد.

کتاب‌های مشهور به سوپرمارکتی را نمی‌فروشیم!

این کتاب‌فروش در پاسخ به این سؤال که آیا تخصصی بودن کار فروش کتاب را سخت کرده است، گفت: در شرایط عادی موقعیت ما ویژه نیست و در روزهای پیش از کرونا وضعیت مناسبی داشتیم. محصولات فروشگاه آفرینش مخصوص سلیقه‌های ویژه است و ما هر کتابی در فروشگاهمان نداریم، کتاب‌های مشهور به سوپرمارکتی، در فروشگاه ما عرضه نمی‌شود در مورد لوازم‌تحریر و اقلام وابسته هم محصولات ما، بیشتر ایرانی است و کارهایی که انیمیشنی هستند، هیچ‌وجه سلیقه ما و مخاطبانمان نیست.

وی افزود: این موارد سلیقه مخاطبان ما را محدود می‌کند، اما آن‌ها می‌دانند هر کتابی که ویژه‌تر باشد را در کتاب‌فروشی ما پیدا خواهند کرد. ما بیش از ۶ هزار عنوان کتاب داریم که همه در حوزه کودک و نوجوان هستند و ۷۰۰ عنوان نیز متعلق به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که کار ما را خاص‌تر می‌کند. چون کتاب‌های کانون هرجایی پیدا نمی‌شوند و چند فروشگاه مشخص هستند که کتاب‌های کانون را دارند.

مدیر کتاب‌فروشی آفرینش درباره کتاب‌های کانون پرورش فکری، گفت: استقبال از کتاب‌های کانون به دلیل خلاقیت و جذابیتی که دارند، همیشه بیشتر است ما کتاب‌هایی را داریم که در دهه‌های گذشته و حتی برای پدربزرگ و مادربزرگ‌های نسل امروز منتشر شده است، این آثار هنوز هم پرفروش‌اند و مخاطبان به دنبال آن‌ها می‌آیند.

جلالی درباره وضعیت فعلی کتاب‌فروشی‌ها اظهار داشت: در این شرایط و موقعیتی که در جامعه حاکم است، کار زیادی برای کتاب‌فروشی‌ها نمی‌توان کرد، بر این موج سوار شده‌ایم تا بدانیم به چه مقصدی می‌رسیم و چه اتفاقی برای ما رقم می‌خورد. اگر وضعیت این‌گونه ادامه پیدا کند، نه تنها فروشگاه آفرینش که هر کتاب‌فروشی دیگری باید کم‌کم به این نکته فکر کند که کار خود را از حوزه فرهنگ بیرون ببرد و سرمایه‌اش را در جای دیگری استفاده کنند.

فضای مجازی مسئله فروش کتاب را پیچیده کرده

این کتاب‌فروش، راه‌حل کمتر شدن مشکلات را در تبلیغات محیطی و کنترل شدن قیمت تولید کتاب دانست و اضافه کرد: این مسئله به ناشران هم برمی‌گردد، قیمت‌های عجیب‌وغریب کتاب یکی از مشکلات مهم مخاطبان است، می‌دانیم که قیمت کاغذ بسیار بالا رفته اما چرا باید یک کتاب ۱۶ صفحه‌ای برای کودکان، ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان قیمت داشته باشد؟ وضعیت همه کسب‌وکارها نابه‌سامان است، مخاطب هم در همین وضعیت نابه‌سامان درآمد خود را به دست می‌آورد. ما الآن در کتاب‌فروشی کتابی ۱۵ صفحه‌ای داریم که ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورده است، من هم علت آن را نمی‌دانم. حق کپی‌رایت آن هم که پرداخت نمی‌شود، چرا باید این رقم روی کتاب باشد؟

وی گفت: هم مسئله کرونا و هم گران شدن کتاب، مشکلات هم‌زمانی هستند. هر ماه که کتاب جدید سفارش می‌دهیم حداقل ۱۰ درصد کتاب‌ها گران‌تر شده‌اند. قیمت‌های جدید هم با برچسب روی کتب اضافه شده و چاپ جدید نشده‌اند. مخاطب به‌سادگی این نکته را متوجه می‌شود، یکی از دلایل استقبال از کتاب‌های کانون همین نکته است، حدود قیمت آن ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان و گران‌ترین کتابی که دارد ۳۰ هزار تومان است البته کتاب‌های گلاسه تمام‌رنگی ۹۰ هزار تومانی هم دارند. 

وی در مورد استقبال بهتر از کتاب‌هایی با قیمت معقول، گفت: اگر از کتاب‌های کانون روزی ۲۰ نسخه فروش برود از آثار ناشران دیگر ۱۰ تا ۱۲ نسخه می‌فروشیم.

جلالی با بیان این‌که فضای مجازی امروز مسئله فروش کتاب را کمی پیچیده کرده، اظهار داشت: هر که با هر تخصصی، صفحه‌ای ساخته و در آن کتاب می‌فروشد. درصورتی‌که یک فروشگاه هزینه می‌کند ولی دخل‌وخرجش با هم برابر نیست. ما هم صفحه‌ای در شبکه‌های مجازی داریم ولی مطالب صفحه مجازی ما هم مثل کتاب‌فروشی‌مان باسلیقه ویژه‌ و ریزبینی تهیه و تنظیم شده و هر کتابی در آن معرفی نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا فروش آنلاین  یا مجازی هم داشته است، گفت: ما فروش پستی و تلفنی هم داشتیم اما خانواده‌ها برای تهیه کتاب باید آن را لمس کنند، از سوی دیگر ما در ایران یک سایت کامل و مدون برای معرفی کتاب نداریم. بیشتر سایت‌ها، به دنبال فروش هستند و این نکته که کتاب‌ها با هم مقایسه شوند و مفاهیم آن معرفی شوند، وجود ندارد. فروش آنلاین وضعیت را بهتر کرد اما هرگز به‌پای فروش حضوری در کتاب‌فروشی نمی‌رسد. حتی در تخفیف پاییزه کتاب هم که فروش ما قابل‌توجه‌تر بود و همه کارها را آنلاین با خانواده‌ها هماهنگ می‌کردیم، باز هم پرفروش‌ترین روز ما به یک روز معمولی در فروش حضوری نرسید.

اولویت را به کتاب‌فروشی‌های محلی بدهیم

جلالی درباره حمایت‌های نهادهای فرهنگی گفت: سازمان‌های زیادی هستند که می‌توانند برای رفع مشکلات اقدام کنند مثلاً سازمان فرهنگی شهرداری تهران، آمدند و در برابر کتاب‌فروشی ما تابلو زدند و اطلاع‌رسانی کردند دو روز بعد آن را جمع کردند و بردند.  با این که بیشتر محصولات ما فرهنگی هستند و حتی لوازم‌تحریرهای ما نیز ایرانی است و بیشترین بازی‌های ایرانی را نیز در فروشگاه داریم ولی هیچ‌یک از نهادها و ارگان‌ها باوجود صحبت‌هایی که می‌شود، در عمل کاری برای ما انجام ندادند. امسال چیزی به‌عنوان نمایشگاه کتاب نداشتیم بهترین فرصت بود که با فروشگاه‌ها هماهنگ می‌کردند که تخفیفات فروش نمایشگاه را برای کتاب‌فروشی‌ها در نظر بگیرند و نمایشگاه در سطح شهر برگزار شود.

وی درباره نمایشگاه کتاب مجازی اظهار داشت: نمایشگاه کتاب مجازی به ناشران کمک خواهد کرد اما برای کتاب‌فروشان مشکل‌آفرین است، در نمایشگاه کتاب هر سال هم درآمد کتاب‌فروشان بسیار کم می‌شود اما برای ناشران اتفاق خوبی است. ناگفته نماند یکی از اتفاقات خیلی بد هم این است که ناشران هر کدام برای خود سایت و صفحه زدند و کتاب می‌فروشند، در صفحات اینستاگرام نیز چند هزار دنبال کننده دارند. در حوزه کاری ما اگر ۵۰ ناشر کودک داریم، هر کدام خودشان کتاب‌شان را با  تخفیف بالا بفروشند،  واضح است که دیگر چه اتفاقی برای کتاب‌فروشی خواهد افتاد!

جلالی در پایان گفت: برای خریدن کتاب‌، باید اولویت را به کتاب‌فروشی‌های محلی بدهیم کتاب‌فروشی‌های بزرگ و پرسابقه‌ای در همین ماه‌های اخیر به کار خود پایان دادند باید هوای کتاب‌فروشی‌های محلی را داشته باشیم تا بتوانند زنده بماند.

برچسب‌ها ویروس کرونا کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ادبیات کودک و نوجوان کتاب کتابفروشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ادبیات کودک و نوجوان کتاب کتابفروشی ویروس کرونا کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ادبیات کودک و نوجوان کتاب کتابفروشی اخبار کنکور کتاب فروشی کتاب های کانون فروشی های محلی نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان کتاب فروشی ها کتاب فروشان هزار تومان برای کتاب کتاب فروش صفحه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۰۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی

خبرگزاری مهر -گروه هنر-سیدامیرشایان حقیقی؛ برمبنای آمار سمفا تا ساعت ۲۲:۳۰ شنبه شب ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تاکنون ۳ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۲۰۶ نفر در ۱۰۰ هزار و ۸۱۳ سانسی که ۸ فیلم سینمای ایران در سالن‌های سینمایی به نمایش گذاشته شده‌اند، به تماشای آثار نشسته اند و فروشی نزدیک به ۲۲۱ میلیارد و ۷۰۱ میلیون و ۳۵۴ هزار تومان را برای سینمای ایران به ارمغان آورده‌اند.

در هفت روز گذشته، فیلم‌های سینمای ایران فرصت نمایش در ۲۱ هزار سانس را پیدا کرده و توسط ۸۷۱ هزار و ۷۴ نفر تماشا شده اند. سینمای ایران در این هفته تجربه افزایش نزدیک به ۳ هزار سانس برای نمایش فیلم را تجربه کرده و با افزایش ۳ هزار نفری مخاطبان نسبت به هفته قبلش مواجه بوده است؛ به این ترتیب در این هفته، میزان فروش سینمای ایران عددی معادل با ۴۹ میلیارد و ۲۰۱ میلیون و ۵۸ هزار تومان بوده و نسبت به هفته گذشته ۱۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.

بر این مبنا میانگین مخاطبان هر کدام از فیلم‌های سینمای ایران در هر سانس عددی نزدیک به ۴۲ نفر بوده است در حالی که هفته گذشته این عدد نزدیک به ۳۲ نفر بود.

«مست عشق»؛ سبقت از همه رقبا تنها در سه روز

«مست عشق» از ۵ اردیبهشت به صورت همزمان بر پرده سینماها در ایران و ترکیه نقش بسته است، بلیت فروشی این فیلم از ۲ اردیبهشت آغاز شده بود و نه تنها تا قبل از اکران بیش از ۲۳ هزار بلیت با ارزشی بیش از ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیش فروش کرده و رکورد قابل توجهی در پیش فروش از خود برجای گذاشته بود بلکه این اثر تاریخی و غیر کمدی در رقابت با فیلم های سینمایی سال ۱۴۰۳ رکورد فروش روز نخست سینما را نیز از آن خود کرد.

فیلم «مست عشق» در نخستین روز نمایش عمومی خود، در یک رکوردشکنی بی سابقه توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش روز نخست این فیلم ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

از همین رو «مست عشق» پرفروش‌ترین فیلم هفته گذشته محسوب می‌شود زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۹ میلیارد و ۷۱۹ میلیون و ۵۵۷ هزار تومان دست پیدا کند؛ این فیلم با در اختیار داشتن ۴۶۵ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲۸۷ هزار نفر تماشا شده است، بر مبنای آمار ارایه شده، میانگین مخاطبان فیلم «مست عشق» در هر سانس، عددی نزدیک به ۶۵ نفر است.

به این ترتیب این فیلم سینمایی تنها با گذشت سه روز از اکران خود توانسته است با سبقت از فیلم کمدی «تمساح خونی» که در تمام سال ۱۴۰۳ رتبه اول فروش هفته را در اختیار داشته است، پرفروش ترین فیلم هفته گذشته باشد. جهت آشنایی بیشتر «با مست عشق» می‌توانید گزارش «نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/ حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر» را بخوانید.

«تمساح خونی» همچنان پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود اما در رده دوم جدول فروش هفتگی قرار می‌گیرد زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۱ میلیارد و ۶۰۴ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان دست پیدا کند.

«تمساح خونی» که اکران خود را از ۱۶ اسفند ماه سال قبل در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۶۴۸ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲ میلیون و ۳ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۱۲۲ میلیارد تومان رسیده است. این فیلم همچنان پرفروش‌ترین فیلم سینمایی سال ۱۴۰۳ است.

«سال گربه» دی گر کمدی این روزهای سینما در رده سوم جدول پرفروش‌ترین آثار سینمای ایران در هفت روز گذشته و بعد از «تمساح خونی» قرار می‌گیرد. ۹ میلیارد و ۳۵۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان عددی است که از فروش فیلم مصطفی تفی زاده در هفت روز گذشته اعلام شده است.

«سال گربه» که اکران خود را از ۲۲ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۵۴۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۴۹۲ هزار نفر تماشا شده و با فروش ۹ میلیاردی در هفته گذشته به فروشی بیشتر از ۲۸ میلیارد تومان رسیده است.

چه فیلم‌هایی در رده چهارم تا هشتم قرار دارند

«بی بدن» در جایگاه چهارم جدول پرفروش های هفته قرار دارد و در یک هفته گذشته فروش معادل با ۴ میلیارد و ۸۸۲ میلیون و ۶۴۷ را به نام خود ثبت کرده است.

«بی بدن» که اکران خود را از ۲۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۴۹۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۵۱۴ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۳۱ میلیارد تومان رسیده است.

افزایش مخاطب فیلم‌ها در هفته ای که گذشت

«آسمان غرب» به تهیه‌کنندگی حبیب والی نژاد نیز در یک هفته گذشته توسط ۳۶ هزار و ۹۲۳ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان رسیده است و نسبت به هفته قبلی فروش خود را افزایش داده است به این ترتیب این اثر در رده پنجم جدول فروش‌ هفته‌ای که گذشت قرار می‌گیرد.

فیلم سینمایی «ایلیا؛ جستجوی قهرمان» به کارگردانی سیدعلی موسوی نژاد با فروش ۳۱ هزار بلیت در جایگاه ششم گیشه فروش سینماها قرار می‌گیرد. این فیلم نیز با در اختیار داشتن ۲۲۳ سالن سینما و ۱۰۴۰ سانس در هفت روز گذشته، پذیرای بیش از ۳۱ هزار مخاطب بوده است و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۷۹ میلیون و ۳۹۲ هزار تومان رسیده است.

«آپاراتچی» نیز در هفت روز گذشته توسط ۱۰ هزار و ۶۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی بیش‌تر از ۵۰۴ میلیون تومان رسیده است. بنابراین این فیلم نیز در رده هفتم جدول فروش‌ قرار دارد.

«نوروز» به کارگردانی سهیل موفق نیز با در اختیار داشتن ۱۴۲ سالن سینما در هفت روز گذشته، توسط ۸ هزار و ۳۳۸ نفر تماشا شده است و به فروشی معادل ۳۳۶ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان دست یافته است. به این ترتیب این فیلم نیز در رده هشتم جدول پرمخاطب‌ترین آثار هفت روز گذشته سینمای ایران قرار می‌گیرد.

«پرویز خان» به تهیه‌کنندگی عطا پناهی نیز در یک هفته گذشته توسط ۱ هزار و ۸۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۸۲ میلیون تومان و ۵۴۲ هزار تومان رسیده است. به این ترتیت این اثر همچون هفته گذشته در انتهای جدول فروش هفته‌ای که گذشت قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد برخلاف ۲ فیلم «نوروز» و «پرویز خان» که در هفته گذشته کاهش فروش داشتند سایر فیلم های سینمایی افزایش فروش و مخاطب را تجربه کرده اند و می توان گفت هفته گذشته، هفته خوبی برای سینمای ایران بوده است.

کد خبر 6090451

دیگر خبرها

  • واکنش باشگاه پرسپولیس به یک شایعه
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره یک شایعه
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره بلیت فروشی
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها