Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان گفت: بودجه‌هایی به نام حمایت از زوجین نابارور و ترویج فرزند آوری اختصاص داده‌اند که اغلب در اختیار مراکز دانشگاهی قرارگرفته است اما هنوز ما نتوانسته‌ایم برای درمان ناباروری پوشش بیمه‌ای داشته باشیم.

دکتر احمد وثوق، رئیس مرکز درمان ناباوری رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به راه اندازی و تأسیس پژوهشگاه رویان، اظهار کرد: موضوع تأسیس مرکز درمان ناباوری در کشور در دهه 60 مطرح شد و در سال 66 بااینکه ما دچار جنگ تحمیلی بودیم و تمام تلاش مسئولان کشوری برای اداره کشور و پیروزی از جنگ بود، در آن زمان تعدادی از جوانان کشور به فکر طراحی مرکزی برای درمان ناباروری افتادند اما آن زمان احساس می‌شد کشور دارای مشکلات دیگری است که باید حل شوند تا اینکه بحث بیماری و مشکلات ناباروری را در کشور پیگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توضیح درباره اینکه تأسیس مرکز درمان ناباروری کار بسیار دشواری نیست و با یک‌همت نیروهای جهاد دانشگاهی و کمک دولت، می‌توان این اقدام را آغاز کرد این ایده در آن زمان توانست جایگاه اصلی خود را پیدا کند و در اوائل سال 69 مرکز درمان ناباروری با حمایت‌های مسئولان، به بهره‌برداری رسید و رسماً سال 1370 این مرکز در کشور تحت عنوان «مرکز درمان ناباروری رویان» آغاز به کار کرد.

درمان بیماران نابارور در کنار پژوهش؛ هدف اصلی پژوهشگاه رویان است

رئیس مرکز درمان ناباوری رویان ابراز کرد: نگاه ما از همان ابتدا انجام خدمات درمان ناباروری با توجه به پژوهش‌های صورت گرفته در زمینهٔ علل ناباروری بود و در کنار آن آموزش نیروی انسانی موردنیاز برای مراکز دیگر نیز یکی دیگر از اهداف رویان به شمار می‌آید، درواقع هدف‌گذاری و نقشه راه ما این بود که موسسه‌ای داشته باشیم تا فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی را در کنار هم دارا باشد.

وثوق، درباره اهمیت مسئله پژوهش در پژوهشگاه رویان، عنوان کرد: ما در این پژوهشگاه توانستیم سؤالات درمانی را به‌عنوان موضوعات پژوهشی در زمینهٔ درمان ناباروری مطرح کنیم و پیرو آن پژوهش صورت بگیرد و درنهایت پاسخ سؤالات که نتیجه پژوهش است را در اختیار درمان قرار دهیم. دراین‌باره توفیقات خوبی داشته‌ایم و توانستیم روش‌هایی برای بالا بردن کیفیت جنین و استحصال(جداسازی) تخمک داشته باشیم.

وی اضافه کرد: برای این‌که تخمک و اسپرم، کیفیت مطلوبی داشته باشند و منجر به بالا رفتن میزان موفقیت در درمان ناباروری شوند، پژوهش‌های انجام‌شده در اختیار درمان قرار می‌گیرد تا مراجعین ما از موفقیت بالاتری برخوردار شوند.

ایجاد بانک نگهداری اسپرم و تخمک بیماران خاص برای حفظ شانس باروری

رئیس مرکز درمان ناباوری رویان بر توجه این پژوهشگاه به سلامت نوزادان متولدشده تأکید و بیان کرد: ما تنها به بالا بردن میزان موفقیت توجه نمی‌کنیم، بلکه سلامت نوزادان نیز مهم است و باید کودکانی متولد شوند که از سلامت کافی برخوردار باشند.

وی تأکید کرد: ما همواره به دنبال این پژوهش بودیم که چگونه می‌توانیم شانس افراد در معرض بیماری را برای قابلیت باروری حفظ کنیم، به این صورت که اگر کسی در معرض بیماری قرار دارد که درمان آن منجر به کاهش شانس باروری شود، ما چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم که این شانس باروری را برای او نگهداری و حفظ کنیم، اینجا بود که در همان سال‌های ابتدایی این موضوع را آغاز کردیم که اسپرم و تخمک زوجین را استحصال و منجمد و برای آن‌ها نگهداری کنیم تا در زمان موردنیاز بتوانند از آن استفاده کنند و همین علت سبب شد تا بانک اسپرم را ایجاد کنیم.

وثوق متذکر شد: هدف این بانک آن نیست که اسپرم و تخمک برای کسانی دیگر استفاده شود بلکه این نمونه‌ها صرفاً برای خود افراد نگهداری می‌شوند، این از راهبردهای ما بوده تا بتوانیم باروری را برای افراد حفظ کنیم.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به تلاش‌های این پژوهشگاه برای باروری افراد عقیم،خاطرنشان کرد: ما در پژوهش دیگری به دنبال حل مشکلات افراد عقیمی بودیم که نمی‌توان با هیچ روشی از آن‌ها نمونه و گامت گرفت و این ایده در ذهن محققین ما بود که آیا سلول‌هایی در ساختار بدن وجود دارند که توانایی تقسیم به انواع سلول‌ها را داشته باشند ازجمله سلول‌های جنسی، این موضوع باعث شد تا وارد تحقیقاتی شویم که نتیجه‌ آن بحث دست یافتن به دانش سلول‌های بنیادی است و موجب شد تا سلول‌هایی را داشته باشیم که در موارد ضروری و ازجمله بیماری‌های لاعلاج،موضوعات ناباروری و عقیم کامل این نوع درواقع مشکلات را بتوانیم درمان کنیم و توانستیم به سلول‌های بنیادی دست پیدا کنیم.

بومی‌سازی دانش شبیه‌سازی؛ با احداث پژوهشکده‌ای جانوری در اصفهان

وی بابیان برخی دیگر از فعالیت‌های این پژوهشگاه، ادامه داد: با تلاش‌های محققان، پژوهشکده‌ای در اصفهان به نام بیوتکنولوژی جانوری را ایجاد کردیم که موفق شده شبیه‌سازی حیوانات را اجرا کند. این پژوهشکده توانسته در طول این سال‌ها دانش شبیه‌سازی را کاملاً بومی‌ کند، طوری که امروز توانایی استفاده از دانش شبیه‌سازی و سلول‌های بنیادی و توام کردن این‌ها برای درمان بیماران لاعلاج را به دست آورده‌ایم.

وثوق در بخش دیگری از این گفت‌وگو، در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت خون‌بند ناف، عنوان کرد: یکی از منشأهای سلول‌های بنیادی، خون‌بند ناف است، سلول‌های بنیادی را می‌توان از جنین، خون‌بند ناف و از انسان‌های بزرگ‌سال جدا کرد، در حقیقت در استفاده سلول‌های بنیادی بند ناف نسبت به سلول‌های بنیادی افراد بالغ دست بازتر است و احتمال رد این سلول‌ها در پیوند بسیار کم است و قابلیت تمایز بهتری نسبت به بالغین دارند. به‌طور مثال در چند سال گذشته، وقتی نوزادی متولد می‌شد تمام محصولات همراه با نوزاد دور انداخته می‌شد اما امروز از خون‌بند ناف سلول‌های بنیادی بند ناف، از پرده دور جنین(آمنیوتیک) بسیاری از محصولات بیولوژیک و از مایعی که جنین در آن غوطه‌ور است سلول‌هایی می‌توان جدا کرد که در درمان مورداستفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در خود جفت نیز یک بافتی وجود دارد که کاربردهای فراوانی درزمینهٔ محصولات آرایشی بهداشتی  دارد، در واقع خود بند ناف حاوی عناصر بسیاری است که قابلیت استفاده دارد و می‌توان از آن سلول‌های بنیادی جدا کرد.

رئیس مرکز درمان ناباوری رویان بیان کرد: موضوع ذخیره‌سازی خون‌بند ناف بحث جدیدی در دانش پزشکی است، این موضوع در بیماری‌های خونی بیشترین کاربرد را دارد و ما این کاربرد را به بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی مانند فلج مغزی، اوتیسم و بعضاً در سکته‌ها سوق دادیم اما آینده روشن است چراکه هرروز این تحقیقات دامنه وسیع‌تری پیدا می‌کند و کاربرد آن سلول‌ها برای جامعه بشری علنی‌تر می‌شود.

 

خون‌بند ناف می‌تواند کودکان بیمار تالاسمی را درمان کند

وی در تشریح فواید خون‌بند ناف، ابراز کرد: به‌طور مثال خانواده‌هایی هستند که پدر و مادر، ناقل بیماری تالاسمی هستند یعنی چون هردوی آن‌ها ناقل هستند احتمال اینکه نوزادان آن‌ها به بیماری تالاسمی مبتلا باشد بسیار بالاست و در نتیجه فرزند اول آن‌ها، مبتلا به بیماری تالاسمی است و برای فرزند دوم باید کاری کرد که از طرفی تالاسمی نداشته باشد و از سویی دیگر بتواند در درمان فرزند اول کمک کند.

وثوق اضافه کرد: امروز در مجموعه رویان زوجینی که ناقل تالاسمی بوده مراجعه می‌کنند  و ما با روش‌هایی برای درمان ناباروری، جنینی را در آزمایشگاه از پدر و مادر تولید می‌کنیم و از میان آن‌ها جنینی سالم انتخاب و به مادر انتقال داده می‌شود، پس‌ازاین انتقال، مادر نوزادی را متولد می‌کند که دیگر بیماری تالاسمی ندارد. دراین‌بین خون‌بند ناف نوزاد غیر تالاسمی جداسازی شده و بهترین نمونه برای پیوند فرزند اول  مبتلابه تالاسمی است و می‌توان با آن نوزاد قبلی را درمان کرد.

می‌توان صدها بیماری را با سلول‌های بنیادی درمان کرد

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه رویان تأکید کرد: ما فکر می‌کنیم ذخیره خون‌بند ناف یک امیدواری برای آینده ایجاد می‌کند که اگر مشکلی پدیدار شود بتوان از این ذخیره برای درمان استفاده کرد، آینده ممکن است بتوان صدها بیماری را با سلول‌های بنیادی درمان کرد.

ایران مأمنی مناسب برای درمان بیماران نابارور خارجی در دنیا

وی درباره پیشرفت ایران در عرصه درمان ناباروری خاطرنشان کرد: تا پیش از شیوع کرونا در دنیا؛ ایران جزو کشورهایی بود که برای درمان‌های پزشکی مانند ناباروری، بیماری‌های قلبی، کلیوی و چشم پزشکی میزبان تعداد زیادی از بیماران خارجی برای درمان  بود که بنابر دلایلی مانند اعتماد و اعتقاد به پزشکان ایرانی، درمان استاندارد در ایران و رعایت اصول اخلاق پزشکی همواره شاهد حضور بیماران در این پژوهشگاه بودیم.

معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان با ارائه مقایسه‌ای بین درمان ناباوری در ایران و کشورهای اروپایی، تصریح کرد: مسئله هزینه‌ها نیز مهم است، وقتی بیماران خارجی می‌بینند که درمان در ایران هزینه‌ای معادل یک‌سوم این اقدامات در کشورهای اروپایی است اما میزان موفقیت قابل‌مقایسه و رقابت با آن کشورها است تبعا انگیزه مسئله مالی می‌شود. این‌ها باعث شده که تا پیش از ایام کرونا تعداد قابل‌توجهی از زوج‌های خارجی برای درمان ناباوری به ایران بیایند و یک ارزآوری مطلوبی برای کشور به دنبال داشته باشند. این نه‌تنها برای رویان بود بلکه برای مراکز دیگری که درزمینهٔ چشم‌پزشکی، قلبی کلیوی و جراحی‌های مهم که ایرانی‌ها حاذق هستند ارزآوری خوبی بود که متأسفانه کرونا مراجعات خارج از کشور را کاهش داده و سایر مراکز از این مسئله متأثر شده‌اند اما تا پیش‌ازاین کرونا ایران کشوری بود که توانسته  درزمینهٔ توریسم درمانی کم‌کم به جایگاه خود دست پیدا کند.

درمان ناباروری زوج‌های مقیم خارج کشور در ایران

توفیق یادآور شد: ما از کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، کشورهای آفریقایی،هند، پاکستان، مالزی و آسیای مرکزی، آمریکای جنوبی و ایرانیان مقیم آمریکا و اروپا بیماران ناباروری داشته‌ایم که درمان شده‌اند.

 معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان، درباره هزینه درمان ناباوری و زمان رفع اختلالات ناباوری این‌گونه توضیح داد: موضوع ناباوری می‌تواند دلایلی مختلفی داشته باشد، از یک مسئله بسیار ساده که سبب می‌شود زوجین نتوانند طبیعی باردار شوند آغاز شده  و بسیاری از زوجین با همین توصیه‌های پیش‌پاافتاده مشکلاتشان حل می‌شود و  شاید بعضاً نیز برخی‌ها نیازمند جراحی و یا دارودرمانی باشند که آن‌هم نیاز به هزینه‌های آن‌چنانی ندارد.

وی درباره هزینه‌های باروری افراد عقیم در پژوهشگاه رویان، خاطرنشان کرد: برخی از خانواده‌ها مشکلات جدی در این زمینه دارند و قدرت باروری دریکی از زوجین به‌اندازه‌ای پایین است که نیازمند مداخله جدی است تا قدرت باروری مرد یا زن افزایش پیدا کند، بر همین اساس باید از مرد یا زن نمونه‌گیری اخذ و در آزمایشگاه‌های آی وی اف (IVF) یا میکرواینجکشن انجام شود، پس‌ازآن جنین نیز منتقل می‌شود.

هزینه‌های درمان ناباروری بسیار بالا نیست

توفیق ادامه داد: اگر شدت بیماری به آن مرحله‌ای برسد که جداسازی اسپرم از مرد و تخمک از زن صورت گیرد، این عملیات را «میکرواینجکشن» گویند و برای این پروسه که از جداسازی اسپرم و تخمک آغاز و تا مرحله تشکیل جنین و انتقال آن صورت می‌گیرد در مجموعه رویان مبلغی معادل 4 میلیون هزینه می‌شود که بخشی از آن به مواد مصرفی مانند سوزن استحصال تخمک، کاتتر انتقال جنین و محیط‌های کشت برای قرار دادن چندساعته خارج از بدن بر می گردد.

وی یادآور شد: هزینه آماده‌سازی زوجین تا رسیدن مرحله تشکیل نوزاد متفاوت است، برخی از زوجین با یک واکسن و برخی‌ها با 4 بار تزریق واکسن پاسخ می‌دهند و قطعاً دراین‌باره هزینه‌ها متفاوت است.

زوج‌های نابارور همچنان چشم‌انتظار بیمه‌های ناباروری!

وی درباره پوشش بیمه‌ای داروهای ناباروری، گفت: بودجه‌هایی به نام حمایت از زوجین نابارور و ترویج فرزند آوری اختصاص داده‌اند که اغلب در اختیار مراکز دانشگاهی قرارگرفته است و حدود 2 میلیون تومان است اما هنوز ما نتوانسته‌ایم برای درمان ناباروری پوشش بیمه‌ای داشته باشیم، این پوشش بیمه نیست این‌یک اعتبار و بودجه دولتی برای مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی برای درمان ناباوری است. دولت و مجلس و مجموعه‌های پژوهشگاهی در تلاشند تا بیمه زوجین نابارور صورت بگیرد و محقق شود و مانند دیگر درمان‌ها، بیمه‌ها بخشی از هزینه‌های آن را پرداخت کنند.

داروهای تبلیغات ناباروری در ماهواره دروغ محض است

رئیس مرکز درمان ناباوری رویان بابیان اینکه نباید به داروهای تبلیغ‌شده در ماهواره‌ها توجه کرد، اظهار داشت: داروهایی که در ماهواره‌ها برای درمان ناباروری تبلیغ می‌شود تماماً به نظر بنده غیرقابل‌اعتماد هستند و نباید در تله این فریب‌کاران بیفتیم، بهترین موضوع این است اگر کسانی مشکلاتی دارند مراجعه حضوری داشته باشند و درمان‌ها را از طریق طبیب حاذق پیگیری کنند.

وی ادامه داد: این تبلیغات ماهواره‌ها درباره فروش داروهای ناباروری و مسائل جنسی پول دور ریختن است و می‌تواند در برخی موارد اثرات سوء داشته باشد چراکه این‌ها ترکیبات هورمونی دارند و فرد بیمار را به‌جای تحریک سیستم باروری، سرکوب می‌کنند. در واقع این داروها را نمی‌توان به‌صورت خودسرانه مصرف کنند بلکه باید زیر نظر پزشک بود چراکه پزشک می‌داند آن فرد باید چه دارویی را مصرف کند.

 

دکتر آشتیانی پا به عرصه‌ای نهاد که باور موفقیت در آن وجود نداشت

وی در خاتمه این گفت‌وگو، با اشاره به تلاش‌های دکتر کاظمی آشتیانی در راه اندازی پژوهشگاه رویان، عنوان کرد: آقای مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی، دوست و رئیس بنده، نقش مؤثر و مثال‌زدنی و بی‌بدیلی در توسعه دانش سلول‌های بنیادی و درمان ناباروری و علوم جدید پزشکی داشتند و مثل آقای دکتر را نداریم، امیدواریم جوانان ما در همان سمت و سویی حرکت کنند که دکتر آشتیانی حرکت کرد و توانست اولویت‌های کشور را شناسایی کند. او شهامت این را داشت تا وارد عرصه‌هایی از پزشکی شود که واقعاً باور موفقیت در آن عرصه سخت بود اما آن مرحوم قدم برداشت و وارد این عرصه‌ها شد و توفیق‌هایی را به دست آورد که ثبت جهانی شد و این نتیجه توکل، پشتکار و جسارت آقای دکتر بود.

           

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: برای درمان ناباروری بیماران نابارور سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان بیماری تالاسمی درمان بیماران اسپرم و تخمک داشته باشند داشته باشیم خون بند ناف شبیه سازی پوشش بیمه هزینه ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

آزمایش مهم اولین «واکسن شخصی» برای نخستین بار در جهان در انگلیس در حال انجام است و این واکسن از نوع پیام‌رسان آر.ان.‌ای (mRNA) است که در مقابل ملانوما، یکی از مرگبارترین انواع سرطان پوست به کار گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا، «استیو یانگ»، ۵۲ ساله از منطقه استیونج در هرتس بریتانیا که در ماه اوت سال گذشته بخشی از پوست سرش برای مقابله با سرطان جراحی شد، از اولین بیمارانی است که تزریق این واکسن را امتحان می‌کنند.

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، این واکسن طوری طراحی شده است که به سیستم ایمنی بدن او کمک می‌کند تا هر سلول‌ سرطانی باقی مانده را تشخیص داده و از بین ببرد.

امید می‌رود که به این ترتیب سرطان او دوباره برنگردد.

در این واکسن که اکنون در مرحله نهایی و سوم آزمایش خود قرار دارد، همان فناوری به کار گرفته شده است که در تولید واکسن‌های فعلی کووید استفاده می‌شود.

پزشکان بیمارستان کالج دانشگاهی لندن در کنار آن داروی دیگری به نام پمبرولیزومب ( Pembrolizumab ) با نام تجاری کیترودا (Keytruda) را به بیمار می‌دهند که همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

نشانگرهای ژنتیک

این درمان ترکیبی، ساخته شده توسط شرکت‌های مدرنا، مرک شارپ و دوهم هنوز به طور عادی از طریق سیستم درمان انگلیس و خارج از رویه آزمایشهای بالینی در دسترس نیست.

متخصصان در برخی از دیگر کشورها از جمله استرالیا، در تلاش هستند تا با امتحان آن بر بیماران، شواهد بیشتری را جمع‌آوری کنند و بسنجند که امکان استفاده گسترده از آن وجود دارد یا نه.

این واکسن «شخصی» است، به این معنا که با کمک سلول‌های خود شخص تولید می‌شود و ترکیب آن متناسب با هر بیمار تغییر می‌کند.

روش کار واکسن طوری است که با نشانگرها و مشخصات ژنتیکی ویژه فرد و تومور او مطابقت داشته باشد و به این ترتیب بدن را هدایت می‌کند تا پروتئین‌ها یا پادتن‌هایی بسازد که تنها به سلول‌های سرطانی با همان نشانگرها یا پادگن‌ها حمله کنند.

«ساخت سفارشی»

دکتر هدرشاو، محقق بیمارستان کالج دانشگاهی لندن گفته است این تزریق قابلیت درمان افراد مبتلا به سرطان پوستی ملانوما را دارد و آزمایش آن روی سرطان‌های ریه، مثانه و کلیه هم شروع شده است.

او این شیوه را یکی از هیجان‌انگیزترین درمان‌هایی دانسته که در مدت طولانی شاهد آن بوده است.

او افزوده اینکه واکسن کاملا به طور سفارشی برای بیمار ساخته شده است، برای بیماردیگری که منتظر دریافت واکسن است، نمی‌تواند کارگر باشد.

او با شخصی خواندن این واکسن گفته است که این موضوع بسیار فنی است و با دقت برای هر بیمار ساخته می‌شود.

«واقعا هیجان انگیز است»

بخش بریتانیایی این آزمایش بین‌المللی روی ۶۰ تا ۷۰ بیمار در هشت مرکز از جمله در لندن، منچستر، ادینبورگ و لیدز انجام می‌شود.

بیماران مورد آزمایش باید ملانوماهای پرخطرشان را ۱۲ هفته قبل برداشته باشند، تا بهترین نتیجه را بگیرند.

آقای یانگ در حال درمان در لندن است.

او امروز به برنامه رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: این آزمایش فرصتی را به من می‌دهد تا حسی داشته باشم که با یک دشمن بالقوه و نامرئی مبارزه می‌کنم.

به گفته او اسکن‌ها نشان دادند که او از نظر رادیولوژیک بدنش عاری از سرطان است، ولی هنوز این احتمال هم وجود دارد که سلول‌های سرطانی در جایی از بدنش پیدا شوند.

او افزوده است به جای اینکه منتظر بنشینم و آرزو کنم که دوباره سلول‌های سرطانی برنگردند، من این شانس را داشتم که دستکش‌های بوکس را بردارم و به سراغش بروم.

علایم سرطان پوستی ملانوما

این موسیقدان سالها شاهد یک توده روی پوست سرش بود تا اینکه متوجه شد، سرطان است. به گفته او این یک «شوک بزرگ» برایش بود.

او گفته که دوهفته فقط به این فکر می‌کرد که «دیگر تمام شد».

او افزوده است که پدرش در سن ۵۷ سالگی به دلیل ابتلا به بیماری آمفیزم (از بین رفتن ویژگی ارتجاعی ریه) جان داد و بر همین مبنا فکر می‌کرد که جوانتر از پدرش از دنیا خواهد رفت.

علایم شایع سرطان پوست که باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:

- خال غیرطبیعی جدید

- خال موجود که به نظر می‌رسد در حال رشد یا تغییر است.

- تغییر یک بخش طبیعی پوست

هرچه که ملانوم زودتر تشخیص و برداشته شود، درمانش راحتر است و احتمال موفقیت درمان هم بیشتر است.

داده‌های آزمایش‌های فاز دوم که در دسامبر منتشر شد، نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوماهای پرخطر که همراه با ایمونوتراپی داروی کیترودا تزریق شده بودند، نسبت به کسانی که تنها دارو دریافت کرده بودند، تقریباً نصف (۴۹ درصد) بود.

دکتر شاو از وجود «امید واقعی» این درمان سخن گفته است که بتواند بازی را عوض کند به خصوص اینکه عوارض جانبی نسبتاً قابل تحملی دارد.

به گفته او این عوارض شامل خستگی و درد بازو هنگام دریافت واکسن است که برای اکثر بیماران بدتر از زدن واکسن آنفلوآنزا یا کووید نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است