Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از اوایل مهر ماه در چند مرحله حدود ۲.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا به کشور وارد شد و در شبکه بهداشتی کشور برای گروه های پر خطر شامل کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، بیماران خاص و صعب العلاج مانند افراد مبتلا به بیماری های کلیوی به صورت رایگان تزریق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: واردات این واکسن ها با شرایط سختی انجام شد و بقیه سفارش های ایران برای خرید واکسن آنفلوانزا چندین بار به بن بست تبادلات بانکی ناشی از تحریم ها برخورد کرد و نهایتا امکانپذیر نشد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: همه ۲.۵ میلیون دوز واکسن وارد شبکه بهداشتی کشور شد و در خانه های بهداشت و مرکز بهداشتی و درمانی به صورت رایگان توزیع شد. اکنون نیز از مسیر دیگری حدود ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا با ارز نیمایی وارد و در شبکه دارویی و داروخانه های کشور توزیع شده است و به قیمت ۱۹۲ هزار تومان توزیع می شود. قرار بود تعداد بیشتری واکسن برای توزیع در داروخانه ها وارد شود که با توجه به تحریم ها واردات بقیه واکسن های آنفلوانزایی که قرار بود با ارز دولتی وارد شود، مقدور نشد.

با توجه به اپیدمی کرونا در کشور و جهان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ماهها پیش نسبت به خطر همزمانی شیوع کرونا و آنفلوانزا در پاییز و زمستان و احتمال جهش ویروس کرونا هشدار داده بود.

پیش از این در مهر امسال حیدر محمدی مدیر کل نظارت بر دارو و فرآورده های تحت کنترل سازمان غذا و دارو به خبرنگار ایرنا گفته بود: امسال حدود ۱۶ میلیون واکسن آنفلوانزا وارد و توزیع می‌شود تاکنون فقط ۱.۵ میلیون دوز واکسن وارد شده و بعد از توزیع ۲.۵ میلیون واکسن در مراکز بهداشتی، توزیع داروخانه‌ای آن شروع خواهد ‌شد.

وی افزود: بیش از این میزان ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا، هنوز هیچ واکسن آنفلوانزای دیگر وارد کشور نشده و توزیع در داروخانه نیز هنوز شروع نشده است. قرار است یک میلیون واکسن آنفلوانزای دیگر نیز برای توزیع رایگان در شبکه بهداشتی برای گروه های پر خطر وارد شود.

مدیر کل دارو وزارت بهداشت گفت: در مجموع امسال قرار است ۱۶ میلیون واکسن آنفلونزا وارد کشور شود که امیدواریم با وجود مشکلات اقتصادی این اتفاق بیفتد و بعد از توزیع ۲.۵ میلیون واکسن در شبکه بهداشتی بقیه آن در داروخانه ها توزیع می شود. فعلا قرار است محموله های واکسن که با ارز دولتی وارد می شود به قیمت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و با کد ملی در داروخانه ها به فروش برسد اما اگر این واکسن با ارز نیمایی وارد شود، درباره قیمت آن تصمیم گیری می شود.

وی درباره تولید واکسن آنفلوانزا در کشور نیز گفت: تولید واکسن آنفلوانزا در ایران هنوز در مراحل مطالعات است و مطالعات بالینی آن هنوز انجام نشده است، بر اساس ادعای شرکت تولید کننده سه ماه بعد از اینکه مطالعات بالینی آن با موفقیت انجام شود، می تواند این واکسن را تولید و روانه بازار کند، شرکت تولید کننده ایرانی ادعا کرده که دی امسال می تواند واکسن آنفلونزای ایرانی را تولید کند.

محمدی افزود: شرکتی که برای تولید واکسن آنفلوانزا در ایران فعالیت می کند یک شرکت خصوصی است و اگر بتواند طبق وعده ای که داده تا دی ماه این واکسن را تولید کند، جای خوشحالی دارد اما هنوز سازمان غذا و دارو درباره تولید این واکسن ایرانی در زمان اعلام شده مطمئن نیست.

مدیر کل نظارت بر دارو و فرآورده های تحت نظارت سازمان غذا و دارو گفت: این شرکت برای تولید واکسن آنفلوانزا به جای روش کشت تخم مرغی از روش نوترکیب یا بایوتکنولوژی استفاده می کند.

به گفته مسئولان وزارت بهداشت، واکسن آنفلوانزا هیج تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد و میزان ایمنی زایی آن علیه بیماری آنفلوانزا نیز حدود ۴۰ درصد است و فقط برای تعداد معدودی از ویروس های شایع آنفلوانزا که با توصیه سازمان بهداشت جهانی در واکسن سال پیش بینی شده، ایمنی ایجاد می کنند.

هر سال حدود ۲.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا به کشور وارد می شد که حدود ۴۰۰ هزار دوز آن به صورت رایگان در شبکه بهداشتی برای کادر درمان و گروههای پر خطر تزریق و بقیه وارد شبکه توزیع داروخانه ها می شد.

با وجود نگرانی وزیر بهداشت از همزمانی اپیدمی کرونا و آنفلوانزا، حمیدرضا نجاری، رئیس اداره آنفلوانزای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اوایل آذر به خبرنگار ایرنا گفت: امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلای انسان به آنفلوانزا نه از نوع آنفلوانزای فصلی و نه آنفلوانزای پرندگان نداشته ایم.

وی افزود: وضعیت بیماری آنفلوانزا در سراسر کشور از طریق پایگاههای دیده بانی فعال رصد و پایش می شود و علاوه بر مراکز بهداشتی کشور، وضعیت این بیماری در بیمارستانها و مراکز درمانی نیز رصد و پایش می شود.

وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلای انسانی به آنفلوانزای فصلی در کشور گزارش نشده است و هنوز با مساله ای به نام شیوع آنفلوانزای فصلی مواجه نیستیم و امسال هیچ موردی از ابتلا و مرگ انسانی ناشی از آنفلوانزا در کشور نداشته ایم.

نجاری درباره واکسن آنفلوانزا نیز گفت: امسال با تصمیم کمیته ملی کشوری آنفلوانزا واکسیناسیون آنفلوانزا با اولویت توزیع رایگان در شبکه بهداشتی کشور برای گروههای خاص انجام شد و با توزیع حدود ۱.۵ میلیون دوز واکسن در شبکه به صورت رایگان، کادر بهداشتی- درمانی مراکز دولتی و خصوصی، زنان باردار و بیماران خاص مانند افراد دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی، ام اس واکسن آنفلوانزا را دریافت کردند.

وی افزود: با توجه به اینکه هنوز (اوایل آذر) با شیوع آنفلوانزا در کشور مواجه نشده ایم، زمان تزریق واکسن آنفلوانزا دیر نشده است، سازمان غذا و دارو در تلاش است تا میزان بیشتری واکسن آنفلوانزا وارد کشور شود تا بتوانیم واکسن آنفلوانزا را برای گروه های بیشتری از مردم تزریق کنیم.

رئیس اداره آنفلوانزای وزارت بهداشت گفت: پیش بینی وزارت بهداشت این است که با توجه به رعایت اصول بهداشتی پیشگیری از کووید۱۹ توسط مردم شامل ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مدام دست ها، امسال با موارد قابل توجه آنفلوانزا در کشور مواجه نمی شویم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تولید واکسن آنفلوانزا دوز واکسن آنفلوانزا واکسن آنفلوانزا ۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا در کشور سازمان غذا و دارو شبکه بهداشتی داروخانه ها صورت رایگان میلیون واکسن وزارت بهداشت بهداشتی کشور ۲ ۵ میلیون وارد شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان این که چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است، گفت: محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاقی می‌توانند برای افراد عوارض بسیاری ایجاد کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمود آل‌بویه با بیان این که اقلام آرایشی و بهداشتی یکی از بخش‌های مهم مصرفی آحاد جامعه ما محسوب می‌شوند و میانگین بالایی در میزان مصرف در کشور دارند، اظهار کرد: چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است و شاید دلیل اصلی آن عدم توجه جدی به تولید داخلی این محصولات در سال‌های گذشته باشد.

وی افزود: قاچاق دارای دو بعد منفی در حوزه‌های اقتصادی و سلامتی  است که هر دو هم قابل اعتنا است اما در منظر ما به عنوان نهاد ناظر بر محصولات سلامت محور، تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه اهمیت دارد؛ از آنجایی که محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت طولانی مدت مصرف می‌شوند در صورتی‌که اصالت آنها مورد تایید نباشد می‌توانند بر سلامتی افراد عوارض بسیاری وارد کنند.

عمده محصولات آرایشی و بهداشتی خارجی تقلبی هستند/ عوارض فرآورده‌های تقلبی از "ضایعات پوستی" تا "کوری"

آل‌بویه تولید داخلی را چاره کار رفع چالش قاچاق عنوان و تصریح کرد: تولیدات داخلی تحت نظارت ما هستند و می‌توانیم با کمک مسئولین فنی بر فرآیند آن‌ها نظارت کنیم و خوشبختانه در سال‌های اخیر بخش خصوصی و تجار در تولید این محصولات و انتقال دانش فنی آن‌ها به کشور اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات محصولات بهداشتی آرایشی غیرمجاز نیز گفت: محصولات وارداتی به دو صورت قاچاق یا با مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور می‌شوند و طبیعی است محصولات آرایشی و بهداشتی که با ورودی نامعلوم در سطح عرضه وجود دارند، غیرمجاز هستند چرا که مشخص نیست در مبادی غیر قانونی ورود به کشور تحت چه دما و در چه محیطی بوده‌اند و به همین دلیل عمده فاسد شدن آین نوع محصولات است.

وی توصیه کرد که مردم از محصولاتی که برچسب اصالت سازمان غذا و دارو دارند، استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد