Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین_راحله‌عبدالحسینی:  هنرمند هم‌محله‌ای ما از ۲ دهه پیش در خیابان نیاوران ساکن است. او که این روزها را با خانه‌نشینی سر می‌کند می‌گوید که باید با صبر و شکیبایی منتظر بمانیم تا واکسن کرونا تولید شود و دوباره به روزگار دورهمی‌های خانوادگی برگردیم.  

 هر روز امسال را با تجربه‌ای متفاوت می‌گذرانیم؛ از فاصله اجتماعی تا رعایت قوانین بهداشتی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تجربه متفاوت برای شما تا امروز که ۱۰ ماهی از همه‌گیری بیماری کرونا می‌گذرد چگونه بوده‌است؟  

بلای کرونا نزدیک به یک سال می‌شود که بر سر بشر نازل شده و بزرگ‌ترین مغزهای متفکر دنیا را به خودش مشغول کرده‌است.

نخستین تجربه من این بود که امسال بوی بهار را نشنیدم. مدام شعر فریدون مشیری را با خودم زمزمه می‌کردم که: بهار می‌رسد اما ز گل نشانش نیست/ نسیم، رقص گل‌آویز گل فشانش نیست/چه دل گرفته هوایی، چه پا فشرده شبی/ که یک ستاره لرزان در آسمانش نیست/ جهان به جان من آن‌گونه سرد مهری کرد/ که در بهار و خزان کار با جهانش نیست... 
 گویی این شعر درست شرح حال بهار امسال ما بود. در بیت دیگری از همین شعر می‌خوانیم: کبوتری که در این آسمان گشاید بال/ دگر امید رسیدن به آشیانش نیست... 
این بیت انگار برای همین زمانه کروناست که نمی‌دانیم وقتی برای کار ضروری از خانه بیرون می‌رویم آیا سالم به خانه می‌رسیم یا نه. به هر حال شرایطی است که بر کل دنیا حاکم شده و باید منتظر بمانیم تا پزشکان راه چاره را پیدا کنند.  
 سبک زندگی‌ شما چه تغییری کرده‌است؟  


هر دستورالعملی که پزشکان بدهند، رعایت می‌کنم. فقط برای کار ضروری از خانه خارج می‌شوم. فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنم و ماسک می‌زنم. زندگی را مثل همه مردم دنیا با قوانین جدید می‌گذرانیم تا ببینیم عاقبت به کجا ختم می‌شود.

روزگار کرونایی، ما را به تفکر واداشته‌است. از سویی به گذشته و جمع دوستان و دورهمی با عزیزان فکر می‌کنم که چطور با هم‌صحبتی زنگار غم از دل می‌زدودیم و دیدار دوستان برای ‌ما شادی‌آور و دوستداشتنی بود. فرصتی که باید بیشتر قدر می‌دانستیم. از سویی به شرایط فعلی فکر می‌کنم که این مصیبت عالم‌گیر برای نوع بشر اتفاق افتاده و چاره‌ای نداریم که با آن کنار بیاییم. باید در خانه بمانیم و خودمان را سرگرم کنیم.  
 

 ساعت‌های در خانه ماندن گاهی خیلی کند و کشدار می‌گذرد. این موضوع باعث شده با فضای مجازی اخت شوید؟  
فقط کارهای من به فضای مجازی رفته اما خودم همچنان با این فضا صمیمی نیستم. آلبوم زمستان که ۱۲ آهنگ دارد و شامل مشهورترین شعر اخوان‌ثالث به نام زمستان می‌شود یا کلیپ دریا، در صفحات مجازی بارگذاری شده است. شعر و آهنگ ترانه دریا را من که اهل کویر وزاده کاشانم ساخته‌ام. با دنیای اینترنت انگار دنیای کتاب به سر رسیده و کسی حوصله کتابخوانی ندارد. انگار گوش‌ها و چشم‌ها فقط در صفحه موبایل به دنبال جواب سؤال‌ها، سرگرمی و رفع دلتنگی می‌گردد. از دیدگاه من جای تأسف دارد. کتاب چیز دیگری است.  
 با این حساب دلمشغولی اصلی این روزها برای شما مطالعه است.  
وقتی کتاب دست می‌گیری و بر امواج خیال سوار می‌شوی، حالت خوب می‌شود. با خواندن کتاب به‌خصوص دیوان اشعار، انگار در جشنی جاودانه شرکت می‌کنم. من فکر نمی‌کنم پرسه‌زدن در دنیای صفحه‌های مجازی این حال خوب را به دنبال داشته‌باشد. متأسفانه تیراژ کتاب‌ها هم نشان می‌دهد که کمابیش کتابخوانی را از یاد برده‌ایم.  

عشق بورزیم

امیدوارم دنیا بگردد و بگردد و فضای دورهمی گذشته را هم داشته باشیم. البته فعلاً دورهمی که نداریم. مثلاً چند شب دیگر شب یلداست. ولی نمی‌توانیم دور هم باشیم. این موضوع فعلاً از کل جهان رخت بربسته و ما هم مثل همه مردم به توصیه پزشکان عمل می‌کنیم.

یک قرن پیش هم بیماری وبا همه‌گیر شد. مردم دسته دسته از بین می‌رفتند. این روزها جز صبر و شکیبایی چاره‌ای نداریم. علوم پزشکی و دانشمندان در تلاش هستند تا راهکار غلبه بر این بیماری را پیدا کنند. تعجب می‌کنم از افرادی که با هم مهربان نیستند. الان چه وقت کینه‌توزی است! الان باید عشق‌ورزی کرد. همه در معرض فنا هستیم. به قول معروف در این روزهای کرونایی باید خودمان را بزنیم به آن راه؛ به راه شادی و آرامش و صبر.  

خیابان نیاوران دشت بود

«چه تهرانی بود. چه شمیرانی بود.» امین‌الله رشیدی این‌گونه از شمیران قدیم یاد می‌کند. وقتی هنوز خبری از ساختمان‌های سر به فلک کشیده و آسمانخراش‌ها در شمیران نبود. «یادش به خیر باغ‌های شمیران! همین خیابان نیاوران دشت بود. یادم است تهرانی‌ها برای گذراندن اوقات فراغت و به اصطلاح پیک‌نیک به اینجا می‌آمدند و یک روز خوب و پر از آرامش را در طبیعت می‌گذراندند. حالا اثری از آن دشت و درختان و آرامش نیست. برج‌ها به آسمان سر کشیده‌اند و ترافیک به جان خیابان‌ها افتاده است.» 

کتاب‌ها و دنیای نویسندگی

رشیدی در نویسندگی و شاعری نیز دستی دارد و تاکنون ۲ کتاب هم به چاپ رسانده است؛ «از کاشان تا کاناری» سال ۱۳۷۲ و «خاطره‌ها و نغمه‌ها، عطرگیسو» سال ۱۳۸۱. از کاشان تا کاناری سفرنامه او از زادگاهش کاشان تا سفرهای دیگرش به کشورهای جهان است.

کتاب دیگر نیز شامل خاطرات او از اتفاقات سیاسی و اجتماعی دوران زندگی‌اش است. کتاب سوم او به نام «ایران در رهگذر زمان» با ۴۵۰ تصویر از هنرمندان و رجال سیاسی و تاریخی همچنان پس از ۱۴ سال در صف مجوز انتشار است. رشیدی منتظر نمانده و این کتاب را از طریق اینترنت در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است. می‌گوید: «کتاب سوم در واقع دنباله کتاب خاطره‌ها و نغمه‌ها، عطرگیسوست.»

کوتاه و مختصر درباره هنرمند هم‌محله‌ای

اردیبهشت سال ۱۳۰۴ در کاشان متولد شد. مادرش اهل شعر بود و دیوان حافظ و خیام می‌خواند. سال ۱۳۲۵ به تهران آمد و در هنرستان موسیقی تهران نزد موسی معروفی درس خواند. سال ۱۳۲۷ همکاری با رادیو را آغاز کرد. بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخته و نخستین خواننده ایرانی آشنا به خط بین‌المللی موسیقی(نت) است.

او ۵ آلبوم موسیقی که همه آنها در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ در رادیو ایران اجرا و ضبط شده را روانه بازار کرده ‌است. شغل اصلی او در این سال‌ها سردفتری اسناد رسمی بوده. او یک دختر و یک پسر دارد.

کد خبر 571405 برچسب‌ها تهران قدیم كروناويروس همشهری محله خواننده - شجریان هنر شهر پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تهران قدیم كروناويروس همشهری محله خواننده شجریان هنر شهر پایتخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست

عضو هیات رئیسه مجلس گفت که اعتراضات دانشجویی نشان داد که دموکراسی در آمریکا پوشالی و دروغین است. همچنین تفکرات پوسیده دولتمردان آمریکایی تاثیری روی مردم به خصوص آزادیخواهان ندارد.

محمد رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: اعتراضات دانشجویی در آمریکا چند مساله را نشان داد؛ یکی اینکه در آمریکا برخلاف ادعاهای دروغینش که مهد دموکراسی است، چنین چیزی وجود ندارد بلکه آنها دموکراسی خودخواسته را قبول دارند؛ بدان معنا که آنچه خودشان تعیین می‌کنند قابل اعتراض و مخالفت است نه اینکه عده‌ای بخواهند در دفاع از مظلوم اعتراض کنند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: دانشجویان آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی اعتراض کردند اما با آنها شدیداً برخورد شد این یعنی دموکراسی در آمریکا پوشالی و دروغین است و اینکه چهره واقعی دولتمردان آمریکا به دنیا نشان داده شد.

رشیدی با بیان اینکه جوانان داخل آمریکا همراه با دانشجویان شده‌اند، گفت: این نشان می‌دهد که تفکرات پوسیده دولتمردان آمریکا روی ملت‌ها اثر ندارد و آزادی‌خواهی در تمام ملت‌های جهان به عنوان یک حرکت شکل گرفته است. می‌توان منشأ آن را ایران دانست چون تا پیش از انقلاب اسلامی چنین موضوعی سابقه نداشته است.

منتخب مجلس دوازدهم یادآور شد: انقلاب اسلامی شعار دفاع از مردم فلسطین را سر داد و این جزء آرمان‌های اولیه‌اش بود که با گذشت 50 سال همچنان در این راه حرکت می‌کند. اکنون مردم دنیا ظلم را نمی‌پذیرند و در حمایت از مردم مظلوم فریاد می‌زنند که بارزترین آن خیزش دانشجویان آمریکایی علیه دولتمردان آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

وی در پایان گفت: حرکت دانشجویان آمریکایی در نوع خود بی‌نظیر بود و انگیزه بیشتری را برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین فراهم می‌کند تا در دنیا شاهد خیزش جهانی باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست
  • دیدار با خانواده‌های معظم شهدا به مناسبت هفته کار و کارگر
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر