Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@03:33:59 GMT

افزایش زیست‌پذیری شهری از طریق فناوری و روشنایی

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۴۳۰۹

افزایش زیست‌پذیری شهری از طریق فناوری و روشنایی

روشنایی شهری یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های سهیم در بهبود کیفیت زندگی شهری است که اگر به خوبی طراحی شود، می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد، آلودگی نوری را به حداقل برساند و حس مالکیت ساکنان را نسبت به شهر و خیابان‌های خود افزایش دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تکنولوژی می‌تواند نقشی بسیار کلیدی در عملکرد و مدیریت یک خیابان ایفا کند با این حال، نباید منجر به کاهش کیفیت طراحی هندسی شهرها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکنولوژی‌های امروزی اگر به درستی مورد توجه قرار گیرد، می‌تواند به کاهش بی‌نظمی خیابان‌ها و زیباسازی آن‌ها از طریق مبلمان جدید، سازماندهی و ایجاد هماهنگی بین عملکرد عناصر فیزیکی و نوسازی مقوله‌های قدیمی در یک شهر کمک شایانی کند. از سوی دیگر، استفاده از تکنولوژی در ایجاد سیستم‌های روشنایی شهری، می‌تواند بر زیست‌پذیری شهر و امنیت و رفاه شهروندان بیافزاید. در واقع، چنانچه سیستم‌های روشنایی شهری به درستی و با استفاده از تکنولوژی نوین طراحی شود، مزایایی نظیر کاهش مصرف انرژی، به حداقل رساندن آلودگی نوری و افزایش حس مالکیت شهروندان نسبت به شهرها را در پی خواهد داشت.

روشنایی

اگر خیابان‌های یک شهر از سیستم‌های روشنایی مجهز برخوردار باشد، آنگاه عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و رانندگان برای گذراندن امور خود در تاریکی احساس امنیت و رفاه خواهند کرد. تمام مکان‌های عمومی یک شهر، به خصوص فضاهای پرخطر نظیر تقاطع‌ها، خطوط عابر پیاده و مسیرهای دوچرخه‌سواری باید مجهز به سیستم‌های روشنایی پیشرفته باشد تا تردد برای ساکنان از این نقاط شهر را آسان و ایمن کند. علاوه بر این، نصب سیستم‌های روشنایی مناسب در پیاده‌روها، میدان‌ها، زیرگذرها، ایستگاه‌های اتوبوس و کوچه‌ها نیز نقش مهمی در افزایش رضایتمندی ساکنان یک شهر ایفا می‌کند.

علائم و مسیریابی

نصب تابلوهای راهنما و سیستم‌های ردیاب در مکان‌های عمومی، به ویژه خیابان‌ها، می‌تواند تجربه دل‌نشینی برای کاربران چنین فضاهایی به وجود آورد. تکنولوژی‌هایی که امروز در بسیاری از شهرهای جهان برای مسیریابی از یک سو و استفاده از نرم‌افزارهای اطلاع‌رسانی در مورد زمان دقیق حرکت وسایل حمل و نقل عمومی، از سوی دیگر، می‌تواند تردد در داخل شهر را برای ساکنان بسیار خوشایند کند. برنامه‌ریزان شهری باید از تابلوهای راهنما برای محدودیت‌های سرعت، مشخص کردن مناطق پارک و سایر استراتژی‌های کاربردی بهره گیرند تا مقررات رفت و آمد درون شهری را بهبود بخشند. در ضمن، این تابلوها باید به گونه‌ای شفاف طراحی شود تا برای تمام افراد جامعه، در سنین مختلف و با زبان‌های بیگانه قابل درک باشد.

سنسورها و علائم

امروزه طراحان در بسیاری از شهرهای هوشمند سنسورهایی روی سیستم‌های روشنایی شهری نصب می‌کنند که به پیشگیری از تلف شدن انرژی و ایجاد فضاهایی ایمن‌تر برای عابران پیاده در هنگام شب کمک زیادی می‌کند. توجه به استفاده از تکنولوژی برای تشخیص سیگنال‌ها و فعال‌سازی آن‌ها می‌تواند علاوه بر ایجاد تجربه‌ای دلنشین برای عابران پیاده در حین تردد، در کارآمدی انرژی و افزایش امنیت شهری سهیم باشد. اگر در طراحی این سیگنال‌ها، نیاز تمام کاربران مورد توجه قرار گیرد، آنگاه شبکه‌های خیابانی عملکرد بهتری خواهد داشت و مدیریت آن‌ها در ساعات اوج تردد، راحت‌تر صورت خواهد گرفت.

اجبار و امنیت

نصب وسیله‌هایی برای کنترل و نظارت بر خیابان‌ها نقش مهمی در بهبود هوشیاری رانندگان و درک امنیت توسط تمام کاربران ایفا می‌کند. دوربین‌های امنیت، که معمولاً در خیابان‌های اصلی و فضاهای شخصی محل سکونت شهروندان به کار گرفته می‌شود نیز در کمک به کنترل سرعت خودروها، کاهش جرم و جنایت و سایر فعالیت‌های ناخواسته توسط شهروندان سهیم خواهد بود.

فناوری اطلاعات

استفاده از امکاناتی نظیر نقاط اتصال وای فای، نرم‌افزارهای تلفن همراه، فراهم آوردن اطلاعات مربوط به زمان دقیق وسایل حمل و نقل و خدمات مربوط به اشتراک دوچرخه و خودرو منجر به ایجاد اکوسیستم‌های هوشمند در خیابان‌ها خواهد شد. این سیستم‌ها نه تنها خیابان‌هایی با کارآیی بیشتر به وجود می‌آورد، بلکه فعالیت‌های خیابانی را نیز به طور چشمگیری افزایش می‌دهد که این امر در رونق اقتصادی نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد. سیستم‌های هوشمند اطلاعات لازم برای نیازهای احتمالی آینده را فراهم می‌آورد و به پیشرفت پروژه‌های طراحی خیابانی کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 460902

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیستم روشنایی روشنایی شهر شهر زیست پذیر کاهش مصرف انرژی فناوری های شهری شهر هوشمند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیستم های روشنایی روشنایی شهری خیابان ها سیستم ها یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۴۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتریش خواستار تلاش‌های تازه‌ای برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی شد که می‌تواند به اصطلاح «ربات‌های قاتل» ایجاد کنند. این در حالی است که اتریش یک کنفرانس را برگزار کرده است که هدف آن احیای بحث‌های متوقف شده درباره استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی بود.

با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستم‌های تسلیحاتی که می‌توانند بدون مداخله انسان کشتار کنند، به ما نزدیک‌تر می‌شوند و چالش‌های اخلاقی و قانونی را به وجود می‌آورند که اغلب کشور‌ها می‌گویند باید به زودی به آنها رسیدگی شود.

الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش در نشست سازمان‌های غیردولتی و بین المللی و همچنین نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این لحظه بدون اقدام بگذرد. ​​اکنون زمان توافق بر سر قوانین و هنجار‌های بین المللی برای تضمین کنترل انسانی است.

وی در سخنرانی افتتاحیه کنفرانسی با عنوان «انسانیت بر سر دوراهی سیستم‌های تسلیحاتی خودمختار و چالش مقررات» گفت: حداقل اطمینان حاصل کنیم که عمیق‌ترین و گسترده‌ترین تصمیم درباره اینکه چه کسی زندگی می‌کند و چه کسی می‌میرد، در دست انسان‌ها باشد و نه ماشین‌ها.

سال‌ها بحث در سازمان ملل به نتایج ملموسی نرسیده است و بسیاری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس دو روزه در وین گفتند که روزنه اقدام به سرعت در حال بسته شدن است.

میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، در یک میزگرد در این کنفرانس گفت: عمل کردن و اقدام بسیار سریع بسیار مهم است.

او افزود: آنچه امروز در زمینه‌های مختلف خشونت می‌بینیم، شکست‌های اخلاقی در مواجهه با جامعه بین‌المللی است؛ و ما نمی‌خواهیم با سپردن مسئولیت کنترل خشونت، به ماشین‌ها و الگوریتم‌ها، چنین شکست‌هایی را تسریع کنیم.

هوش مصنوعی در حال حاضر در میدان جنگ استفاده می‌شود. دیپلمات‌ها می‌گویند هواپیما‌های بدون سرنشین در اوکراین طوری طراحی شده اند که وقتی فناوری پارازیت سیگنال ارتباط آنها را با اپراتورشان قطع می‌کند، راه خود را به سمت هدف خود بیابند.

آمریکا گفت که در حال بررسی گزارش مبنی بر استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه است.

ژان تالین، برنامه‌نویس نرم‌افزار و سرمایه‌گذار فناوری، گفت: ما قبلاً دیده‌ایم که هوش مصنوعی اشتباهات انتخابی را به روش‌های بزرگ و کوچک انجام می‌دهد، از تشخیص نادرست سر طاس داور به‌عنوان توپ فوتبال گرفته تا مرگ عابران پیاده بر اثر عدم تشخیص خودروهای خودران.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • سیستم روشنایی بوستان ولایت قم تکمیل می‌شود