Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون خدمات شهری شهردار مشهد از پایین بودن حجم آلایندگی ازن در شهر مشهد نسبت به استانداردهای جهانی خبر داد.

مهدی یعقوبی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: گاز ازن که از ترکیب سه اتم اکسیژن تشکیل شده در لایه‌های بالایی جو مانع ورود اشعه ماورای بنفش به زمین می‌شود و از این رو حضور آن در جو بسیار ضروری است و به حفظ سلامتی و حیات بشر کمک می‌کند، اما همین گاز زمانی که در سطح زمین باشد به عنوان یک آلاینده سمی خطرات گسترده‌ای را برای سلامت مردم ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد که این آلاینده به طور مستقیم در هوا منتشر نمی‌شود، بلکه توسط واکنش‌های شیمیایی بین اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرار در حضور نور خورشید ایجاد می‌شود و همین موضوع سبب شده تا میزان آن در تابستان و طی ساعت‌های میانی روز بیشتر از سایر مواقع باشد.

معاون خدمات شهری شهردار مشهد ادامه داد: خودروهای دیزلی، موتورسیکلت‌های فرسوده و بخارات بنزین پیش سازهای ازن هستند و تمامی این منابع در حضور گرما و نور خورشید باعث تولید ازن در سطح زمین می‌شود و از سوی دیگر استفاده از سوخت گازوئیل در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌تواند در افزایش غلظت ازن نقش مؤثری داشته باشد.

وی افزود: اندازه گیری‌ها و بررسی‌های صورت گرفته بر روی این آلاینده در شهر مشهد نشان می‌دهد، مقادیر این آلاینده در تابستان در ساعت ۱۸ به اوج خود می‌رسد.

یعقوبی گفت: در حال حاضر در شهر مشهد چهار ایستگاه سنجنده ازن جانمایی و باعث شده است تا مشهد یکی از پیشروترین کلانشهرهای ایران در زمینه سنجش این آلاینده خطرناک باشد.

وی تصریح کرد: آمارها حاکی از آن است که میانگین سالانه تولید آلاینده ازن در شهر مشهد ۲۵ قسمت در میلیارد(ppb) است و در سال جاری بالاترین عدد شاخص ثبت شده در روز ۱۵ تیر ماه با عدد ۳۴ قسمت در میلیارد(ppb) به ثبت رسیده است.

معاون خدمات شهری شهردار مشهد ادامه داد: استاندارد جهانی این آلاینده در این بازه زمانی هشت ساعته، ۷۵ قسمت در میلیارد(ppb) و در بازه زمانی یک ساعته ۱۲۵ قسمت در میلیارد(ppb) در نظر گرفته شده است.

کد خبر 460944

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی هوا معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد کلانشهر شهرداری مشهد کلانشهر مشهد شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قسمت در میلیارد ppb شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده

متخصص اعصاب و روان با اشاره به تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات افراد گفت: افراد در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا شعربافچی‌زاده امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: ذرات معلق موجود در هوای آلوده می‌تواند از طریق مخاط بینی یا عصب بویایی به صورت مستقیم وارد مغز شود و به سلول‌های مغزی دسترسی داشته باشد.

وی با بیان اینکه در صورت ورود ذرات موجود در هوای آلوده، در کوتاه‌مدت شاهد کنش ذرات بر نواحی مسئول کنترل هیجانات مغز خواهیم بود، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، نحوه بروز هیجانات در روزهای دارای آلودگی هوای بیشتر و کمتر می‌تواند متفاوت باشد.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: افرادی که بدون زمینه‌ای از اختلالات روان‌پزشکی هستند، در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد و ارائه خدمات سلامت روان و سرویس‌های پیش‌بینی شده در این خصوص طی روزهای آلوده به دلیل بعضی موارد از جمله افزایش پرخاشگری افراد، افزایش می‌یابد.

شعربافچی‌زاده با اشاره به اینکه تأثیرات آلودگی هوا حتی بر جنین مادر باردار نیز قابل مشاهده است، ادامه داد: هرچه میزان مواجهه افراد با آلودگی هوا و ذرات آن بیشتر باشد، تأثیرات و آسیب‌های ایجاد شده نیز عمیق‌تر و شدیدتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه مواجهه با بعضی عوامل معلق در هوای آلوده مرتبط با انواع اختلالات روان‌پزشکی است، گفت: با قرارگیری در معرض آلودگی هوا، احتمال بروز اختلالاتی از جمله اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد و مواجهه طولانی مدت با این ذرات می‌تواند منجر به ایجاد اختلالات شناختی مزمن و پایدار در افراد شود.

متخصص اعصاب و روان اضافه کرد: ۱۲ علت برای درگیری افراد با اختلال دمانس (زوال عقل) شناخته شده است که یکی از عوامل قابل حذف، ذرات آلوده‌کننده هوا به شمار می‌رود، با قرارگیری کودکان از سنین کم در معرض آلودگی هوا، اختلالات روانی می‌توانند از سنین پنج سالگی خود را نشان دهند و کودکان در سنین بزرگسالی احساس مه‌آلودگی در ذهن خود خواهند داشت.

شعربافچی‌زاده با اشاره به وجود آلودگی هوا در محیط منازل و ساختمان‌های مسکونی خاطرنشان کرد: آلودگی هوای داخل منازل و فضاهای مسکونی نیز حائز اهمیت بالایی است و کربن دی اکسید می‌تواند یکی از عوامل آلوده‌کننده فضای داخل ساختمان باشد، بر اساس مطالعات انجام شده وجود عوامل آلوده‌کننده در فضای مسکونی می‌تواند به تمرکز شناختی افراد آسیب بزند و احساسی مانند داشتن خستگی همیشگی را القا کند.

کد خبر 751446

دیگر خبرها

  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد