Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:24:52 GMT

معیارهای دانش‌بنیان شدن محصولات کشاورزی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۶۵۱۱

معیارهای دانش‌بنیان شدن محصولات کشاورزی چیست؟

به گزارش روز شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ‌در حال حاضر هر روز از حوزه‌های مختلفی محصولات و خدمات برای کسب عنوان دانش‌بنیان به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری عرضه می‌شوند. مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری دو شرط سطح فناوری و طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه، را برای پذیرش این محصولات ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تفاوت‌های فنی بسیار گسترده رشته‌های مختلف، این مرکز از خبرگان هر رشته دعوت کرده است تا معیارهای پذیرش یک محصول به عنوان محصول دانش‌بنیان را تدوین کنند. در این بین، یک کارگروه ویژه که از خبرگان و اساتید حوزه کشاورزی، دامپروری، غذایی و صنایع وابسته تشکیل شده است و معیارهای تفصیلی این رشته را تدوین کردند.

انتشار این معیارها از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث می‌شود تا مدیران شرکت‌های فناور و فعالان دانش‌بنیان با اطلاع از این معیارها تحقیقات خود را برای بومی‌سازی محصولات مختلف به شکل هدفمندتری دنبال کنند.

اگرچه وجود تمامی این معیارها برای تایید محصولات ضروری نیست، ولی محصولاتی که واجد تعداد بیشتری از این معیارها باشند، به احتمال بیشتری به عنوان محصول دانش‌بنیان تایید می‌شوند، برای مثال در زمینه بذر، تراریخت و کشت بافت و اصلاح نژاد دامی، «انجام فرایند به نژادی و رسیدن به رقم معرفی شده با اثبات ویژگی عملکردی»، یکی از معیارهای تعیین شده برای شناخت محصول به عنوان محصول دانش‌بنیان است.

وجود دفاتر تحقیق و توسعه، محاسبات، شبیه‌سازی‌ها و مدل سازی صورت گرفته، پایان نامه ها و پروپوزال های تحقیقاتی، قراردادهای انتقال فناوری و قراردادهای احراز کننده نحوه‌ اکتساب و دانش فنی نیز از دیگر معیارهای تعیین شده است که نشان می‌دهد این محصول بر اساس تحقیق و توسعه طراحی شده است.

همچنین انجام فرایند به نژادی و رسیدن به رقم معرفی شده با اثبات ویژگی عملکردی - انجام فرایندهای ویژه به زراعی از قبیل بهینه سازی ها در خصوص دور آبیاری و افزایش بهره وری تولید - فراوری و تیمار بذور - رسیدن به پروتکل کشت بافت گیاه) با توجه به نوع گیاه ( - تحقیق و توسعه در خصوص محل جدا سازی ریزنمونه برای کشت بافت از دیگر معیارهای تفصیلی برای ارزیابی شرط سطح فناوری در زمینه بذر، تراریخت و کشت بافت، اصلاح نژاد دامی است.

تولید گیاه عاری از ویروس، تولید گیاه بدون ایجاد تفرق صفات - تولید گیاهان تراریخت تولید کننده پروتئین های نوترکیب و متابولیت های ثانویه یا مقاوم به علف کش ها و آفات بیماری زا یا با هدف تولید محصول بیشتر - ایجاد هسته های ژنتیکی و اصالح نژادی خالص - تولید مواد ژنی از دام های خالص) اسپرم ( - تعداد نسل های اصلاح نژاد شده و جمعیت پایه استفاده شده برای اصلاح نژاد  سایر معیارهای تفصیلی برای ارزیابی شرط سطح فناوری در زمینه بذر، تراریخت و کشت بافت، اصلاح نژاد دامی است.

برچسب‌ها کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها اخبار کنکور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیق و توسعه اصلاح نژاد دانش بنیان کشت بافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و تولیدات مشاغل خانگی و صنایع دستی خبر داد و گفت: آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت درباره شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از آنها به تصویب رسیده است.

محمد آذرپناه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برنامه‌های پیش بینی شده درخصوص صادرات تولیدات دانش‌بنیان گفت: طی سال‌های گذشته بخش تعاون در استان تهران بیشتر درگیر مشکل مسکن بود. به ویژه واحدهایی که تامین زمین یا بحث انتخاباتشان دچار مشکل شده بودند و ما پیگیری مشکلات آنها را در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: در حوزه تولید و دانش‌بنیان برنامه‌های عملیاتی گسترده‌ای صورت گرفته که بخشی از حمایتها معطوف به حمایت‌های بازاری است و طی چند سال گذشته آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت در بحث شرکت‌های دانش بنیان به تصویب رسیده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران درعین حال اولویت صادرات در استان را صادرات دانش بنیان ذکر کرد و گفت: درکنار آن صادرات تولیدات دیگر از جمله صنایع دستی و مشاغل خانگی را نیز در دستور کار داریم.

به گفته آذرپناه عرضه محصولات صادرات محور با رویکرد تعاونی‌های دانش‌بنیان و تعاونی‌های صادراتی از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده است و تلاش شده با اختصاص غرفه‌های مختص کالاهای ایرانی در کشورهای هدف، صادرات محصولات از طریق اتاق های تعاون و بازرگانی انجام شود و به شکل مستقیم در فروشگاه‌های زنجیره ای کشورهای مورد نظر عرضه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد