Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@23:45:26 GMT

تحقق تجارت ۲۰میلیارد دلاری ایران و عراق

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۶۶۲۱

تحقق تجارت ۲۰میلیارد دلاری ایران و عراق

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  تسنیم،  یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و وزیر اسبق بازرگانی اظهارکرد: هنر وزارت امور خارجه در کشف چگونگی استفاده از اهرم های اقتصادی در جهت بسترسازی اهداف سیاسی و بالعکس است.

وی با بیان اینکه الزامات اجرای دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه به اندازه کافی وجود ندارد افزود: عملکرد سفیران، رایزنان، میزان امکانات و بودجه ها و اولویت نظام تصمیم گیری در وزارت امور خارجه نشان می دهد که مسائل اقتصادی در حاشیه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آل اسحاق روابط ایران با عراق در همه حوزه ها را استراتژیک خواند و گفت: روابط ایران و عراق در حوزه اقتصادی، اگر از هر سطح استراتژیکی، استراتژیک تر نباشد حداقل یکی از اولویت های نخست در کوتاه مدت و بلند مدت محسوب می شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: کف رابطه اقتصادی ایران و عراق تا سه چهار سال آینده مبنی بر 20 میلیارد دلار هدفگذاری شده که در سال 98 تا مرز 12 میلیارد دلار رفتیم اما امسال به دلیل شیوع کرونا و تحریم ها احتمالاً این روابط تا حدود 9 میلیارد دلار خواهدرسید.

آل اسحاق تحقق رابطه 20 میلیارد دلاری اقتصادی بین ایران و عراق را امکانپذیر دانست و گفت: شرط تحقق این هدفگذاری این است که اقتصاد جزو اولویت های بازیگران و تصمیم گیران حوزه اقتصادی و سیاسی کشورمان باشد و وزارت خارجه هم تصمیم بگیرد که این کار را انجام دهد.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز اظهارکرد: با وجود اینکه بارها در دستگاه دیپلماسی، ترکیباتی مانند معاونت اقتصادی و دیپلماسی تجاری شکل گرفته اما سالهاست که جای خالی دیپلماسی اقتصادی در کشورمان حس می شود.

وی با اظهاراینکه اقتصاد، اولویت نخست مسئولان در روابط بین الملل نیست افزود: تصمیم کشور و نظام و سیاست مداران به هر دلیلی بر این نیست که اقتصاد اولویت نخست روابط بین المللی باشد.

حریری ادامه داد: مگر دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه کشور ما در مجموع چند اقتصاددان درون خودش دارد و یا اینکه مگر درس اقتصاد چه جایگاهی در دانشکده علوم سیاسی و روابط بین الملل دارد که افراد به این حوزه علاقه مند شوند؟!

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین درباره وضعیت رابطه تجاری ایران و چین گفت: روابط ایران با چین برخلاف تصور عمومی جامعه، فقط به واردات خلاصه نمی شود و بلکه در حال حاضر بزرگترین مقصد صادرات نفتی ایران، کشور چین است.

وی درباره مشکلات و نقایص صادرات ایران بیان کرد: بخش زیادی از صادرات غیرنفتی ما به انرژی ارزان قیمت ارتباط دارد؛ حدود 50 درصد از صادرات غیرنفتی ما را گاز و میعانات و پتروشیمی و بخشی را هم فرآوری انرژی های مختلف تشکیل می دهند.

حریری تأکید کرد: دولت به تنهایی قادر به حضور در بازارهای بین المللی نیست لذا دولت و مردم (بخش خصوصی و اتاق بازرگانی) باید در این زمینه مشارکت بیشتری با هم داشته باشند.

پربیننده ترین هر شانه تخم مرغ چند؟ شروع زندگی، چند؟ قیمت گوشت قرمز منجمد اعلام شد آغاز ترخیص کامیون‌های وارداتی دست دوم تغییرات قیمتی روغن مایع

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: یحیی آل اسحاق صادرات توسعه تجاری ایران صادرات به عراق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد