Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: سهم هزینه سبد خانوار از مسکن ۳۶ درصداست؛ مقایسه افزایش قیمت مسکن در ۱۰ سال گذشته حاکی است که متوسط قیمت مسکن در سال ۸۸ از متری یک ملیون و ۲۰۰ هزار تومان به متری ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در آبان امسال رسیده است.

به گزارش ایمنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: متوسط قیمت خرید و فروش هر مترمربع واحد مسکونی در کشور ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه رویکرد دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با توجه به شرایط اقتصادی فعلی تغییر کرده است و وزارت راه و شهرسازی به منظور متوقف کردن افزایش بی‌رویه قیمت مسکن و در جهت ثبات قیمت‌ها و تلاش برای ارائه قیمت‌های واقعی و جلوگیری از حباب قیمتی، اقدام به ارائه آمار کشوری از میانگین قیمت خرید و فروش و اجاره هر مترمربع واحد مسکونی اقدام کرده است، ادامه داد: ارائه آمار تهران و تعمیم آن به کل استان‌ها، رویه‌ای بود که وزارت راه و شهرسازی از مردادماه سال جاری قطع کرد؛ زیرا معتقد هستیم که متوسط قیمت مسکن در تهران و سایر استان‌ها در بازار مسکن تأثیرگذار است؛ بنابراین با ارائه آمار کشوری، تلاش بر اصلاح آن گرفته شد و هم اکنون این آمار استخراج شده است و ملاک تحلیل و پیش بینی آتی برای بازار مسکن است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پس از مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر الزام دریافت کد رهگیری برای همه معاملات، تمامی معاملات مسکن در همه شهرها ثبت و امکان اخذ متوسط قیمت مسکن کشوری فراهم شد، اظهار کرد: در حال حاضر، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در ۲۵ استان کشور کمتر از ۱۰ میلیون تومان است که از این تعداد استان، حدود ۹ استان قیمت هر مترمربع واحد مسکونی کمتر از ۵ میلیون تومان معامله شده است. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ۳ استان کشور نیز متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان بوده است.

محمودزاده ادامه داد: تنها در دو استان کشور؛ تهران و خوزستان، معاملات خرید و فروش هر مترمربع واحد مسکونی بیش از ۲۰ میلیون تومان بوده است که این رقم در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۸۰۰ تومان، در خوزستان ۲۳ میلیون و ۵۰۰ تومان است.

وی در بخشی از توضیح خود در خصوص بازار معاملات مسکن و مقایسه آن با سال‌های گذشته به سهم ۳۶ درصدی مسکن از هزینه سبد خانوار اشاره کرد و گفت: مقایسه افزایش قیمت مسکن در ۱۰ سال گذشته حاکی است که متوسط قیمت مسکن در سال ۸۸ از متری یک ملیون و ۲۰۰ هزار تومان به متری ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در آبان امسال رسیده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال‌های ۹۱ تا ۹۵ مجموع سرمایه گذاری در بخش مسکن پایین بوده است که شاخص سرمایه گذاری در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ روند افزایشی را تجربه کرده است؛ در عین حال، در خصوص اشتغال بخش مسکن نیز از سال‌های ۹۲ تا ۹۶ رشد نزولی و از سال‌های ۹۷ تاکنون رشد افزایشی را در خصوص اشتغال مسکن شاهد هستیم.

محمودزاده در مقایسه‌ای از آماری کشوری که به تازگی استخراج شده است و مربوط به آبان ۹۹ است، اظهار کرد: گران‌ترین شهر کشور از نظر متوسط قیمت مسکن تهران با متری ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ارزان‌ترین یاسوج با متری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. همچنین، متوسط قیمت مسکن در شهرهایی همچون شیراز با متری ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ایلام با متری ۴ میلیون، بیرجند با متری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، بجنورد متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، کرمانشاه متری ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و اراک و زنجان نیز بالاتر از ۱۰ میلیون تومان برآورد شده است.

وی در مقایسه‌ای قیمت مسکن در تهران را با نرخ دلار سنجید و گفت: بررسی‌های دفتر اقتصاد مسکن حاکی از آن است که در سال ۸۷ بالاترین قیمت مسکن به دلار در ۱۵ سال اخیر رخ داد؛ بدین معنا متوسط یک مترمربع واحد مسکونی در تهران ۲۲۴۴ دلار بود در حالی که در آبان امسال (۱۳۹۹) متوسط یک مترمربع واحد مسکونی در پایتخت با محاسبه هر دلار ۲۵ هزار تومان حدود ۱۰۵۱ دلار است که ۵۰ درصد قیمت مسکن نسبت به سال ۸۷ است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در خصوص پیش‌بینی از آینده بازار مسکن، گفت: در خصوص آینده بازار مسکن باید بسیاری از موضوعات را در نظر گرفت که این موضوعات شامل تحرکات اقتصادی است؛ در کل به نظر می‌رسد قیمت مسکن در کشور روند کاهشی خواهد یافت و شاهد ثبات قیمت‌ها خواهیم بود.

محمودزاده اظهار کرد: در خصوص قیمت‌های واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن، قراردادهایی که در سال جاری منعقد شدند برآورد قیمت پایه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. شرایط قرارداد بدین شکل است که تعدیل‌هایی که از سوی سازمان برنامه و بودجه ارائه می‌شود افزایش قیمت مسکن را موجب خواهد شد.

کد خبر 460984

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مسکن مسکن در سال ۹۸ مسکن در سال 99 قیمت مسکن در سال 98 قیمت مسکن شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مترمربع واحد مسکونی مترمربع واحد مسکونی وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت مسکن متری ۴ میلیون میلیون تومان ۲۷ میلیون بازار مسکن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در مدیریت شهری گذشته با یک نگاه فانتزی، یک تصور و تفکری حاکم بود که شهر تهران باید در همان شکل بماند و کار ویژه‌ای انجام نشود؛ این نگاه باعث افزایش قیمت مسکن در پایتخت شد. - اخبار اجتماعی -

علیرضا نادعلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره شرایط بغرنج مسکن در پایتخت و نقش‌ کم‌کاری و ترک‌فعل‌های مدیران شهری در یک دهه گذشته در ایجاد این وضعیت اظهار کرد: مدیریت شهری در این دوره، نگاه ویژه‌ای را به تامین مسکن داشته است و شورا برای ساخت و ساز در بدو ورود چند موضوع را هدفگذاری کرد.

نادعلی ادامه داد: در مدیریت شهری گذشته یک تصور و تفکری حاکم بود که با یک نگاه فانتزی، شهر تهران در همان شکل بماند و کار ویژه‌ای انجام نشود و فقط برخی از خیابان‌ها سنگ فرش شوند و دوچرخه سورای صورت بپذیرد! شاید این موارد از دور کمی دوست‌داشتنی به‌نظر برسد اما با این نگاه، امکان حل مشکلات مردم وجود ندارد.

وی اضافه کرد: همه موارد اشاره شده در دوره گذشته شرایط نامناسبی را در بخش مسکن تهران ایجاد کرد و مردم جنوب شهر بیشترین خسارت را متحمل شدند؛ باید این موارد اصلاح می‌شد چرا که سرعت در حوزه شهرسازی به اندازه لازم نبود و طولانی شدن صدور پروانه ساختمانی منجر به گلایه شهروندان شده بود و طبعاً شهرداری تهران در دور جدید باید برخی از کوتاهی‌ها را جبران می‌کرد که در یک برنامه‌ای این اقدامات آغاز شد؛ تاکید شورا بر این بوده و هست که این سرعت و تناسب به گونه‌ای باشد که شرط دچار به هم ریختگی نشود.

وی ادامه داد: در همین ارتباط اعضا و ریاست شورای شهر تهران، برنامه‌هایی را طراحی کردند و معتقد بودیم یکی از موضوعاتی که باید در این دوره به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، بخش مسکن است و اقداماتی برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

چمران: شهرداری تهران برای ساخت مسکن توسط چینی‌ها نیاز به مجوز شورای شهر دارد

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه رونق در ساخت و ساز مزیت‌های بسیاری را دارد، اضافه کرد: این موضوع علاوه بر کاهش قیمت مسکن، تاثیر بسزایی نیز در اشتغالزایی دارد که در دوره گذشته با توقف ساخت و ساز در تهران، مجموعه‌ای از اشتغال‌های متفاوت و متعدد متوقف شد و در نهایت این موضوع باعث افزایش قیمت مسکن نیز شد.

نادعلی تاکید کرد: آنچه که مدنظر شورا و شهرداری قرار دارد، اجرای طرح تفصیلی است که در قالب آن، طرح کمربند سبز دیده شده است؛ تاکید آن بر این است که ساختمان در قالب بلندمرتبه‌سازی انجام شود.

انتهای پبام/

دیگر خبرها

  • قیمت آپارتمان‌های ۷۰ تا ۹۰ متری در تهران
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن چقدر گران شد؟
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن ۰.۲ درصد افزایش یافت
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول