Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سعید آجورلو مدیرمسئول روزنامه صبح نو اظهار داشت: رویکرد اصلاح طلبان برای انتخابات 1400 ناز در آشکار، نیاز در پنهان است که خود را در ادبیات تحریمی و بی میلی چهره‌های رادیکال در سطح روشنفکری و نخبگی و تمایل و علاقه در سطح سیاسی و عملیاتی و میدانی نشان می‌دهد.

وی با اشاره به سیاست دوگانه و متناقض اصلاح طلبان، این جناح سیاسی را در آستانه ورود به مرحله‌ای جدید ارزیابی کرد و متذکر شد: شروع جدی دوقطبی سازی در سطح دو جناح اصلی با محوریت دولت- مجلس و تلاش برای القای شکاف در جریان اصول گرا و تخریب نامزد‌های این جریان نشانه‌های جدی از ورود اصلاح طلبان به فاز جدید برای انتخابات ۱۴۰۰ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این فاز، ساختن اتمسفر سیاسی و اجتماعی جامعه به منظور تسهیل ورود این جناح به جریان رقابت انتخاباتی است.

آجورلو در ادامه به بیان دلایل تمرکز اصلاحات بر جناح مقابل پرداخت و گفت: اصلاح طلبان به واسطه بحران مشروعیت در سطح بدنه حامیان، درباره وارد شدن به فضای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری دچار چالش هستند و به همین دلیل اثبات خود را در نفی دیگری می‌دانند تا میل و نیاز باطنی خود به ماندن در قدرت را با ناز در سطح علنی مکتوم نگاه دارند. در واقع تمرکز بر جناح رقیب بیش از هر چیزی ریشه در بحران هویتی آن‌ها دارد که روز به روز تشدید می‌شود. به همین واسطه با استراتژی رای سلبی به دنبال عبور از بحران مشروعیت هستند. از این بابت است که با چند موتور مجلس یازدهم را تخریب می‌کنند و گرچه در ظاهر خود را از دولت مبرا می‌دانند، اما در عمل به همراه دولت علیه مجلس با تمام توان عملیات سیاسی و رسانه‌ای می‌کنند. دلیل دیگری که موجب شده به جناح رقیب بپردازند، اختلاف‌های بی سابقه در میان اصلاح طلبان است؛ به نحوی که در جبهه اصلاحات شکاف بین حزبی به شکاف درون حزبی تبدیل شده و منازعه‌ای جدی در سطح این جریان مشاهده و حس می‌شود.

این تحلیلگر سیاسی در ادامه به حجم بالای این تخریب‌ها اشاره کرد و گفت: اصلاحات در هم افزایی با دولت در جهت تخریب مجلس و آقای قالیباف به طرز بی سابقه‌ای فعال است. چرا که بازگشت پارلمان به جایگاه خود و ارائه راه حل برای مشکلات کشور و نظارت جدی بر دولت علاوه بر اینکه مردم را به مجلس انقلابی امیدوار می‌کند، موجب زیر سوال رفتن عملکرد دولت متحد اصلاح طلبان خواهد شد. پس در سطح رسانه‌ای و سیاسی در یک تقسیم کار، اصلاحات به مجلس و در راس آن به آقای قالیباف حمله می‌کنند و در سطح اجرایی، دولت با مصوبات مجلس مقابله می‌کند.

آجورلو در ادامه به ذکر یک مصداق از این تخریب‌ها پرداخت و گفت: یک رسانه اصلاح طلب به نقل از یک فعال سیاسی اعلام نموده که حضور قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری قطعی است. سپس رسانه‌های عمومی، خبری با تیتر قطعی بودن حضور ایشان در انتخابات منتشر کرده اند. به نحوی که مخاطب احساس می‌کند یک خبر رسمی و قطعی درباره نامزدی ایشان منتشر شده است. در حالی که ربط دادن فرد مصاحبه کننده به رییس مجلس اساسا دور از واقعیت و غیرمنطقی است. آقای عزیزی مثل هر فرد دیگری حق تحلیل و اظهارنظر درباره مسائل مختلف را دارند و خودشان مسئول صحبت‌های خود هستند، ولی اتصال دادن ایشان به رییس مجلس با ذکر نکاتی، چون حمایت تشکل مرتبط با ایشان در سال ۹۲ از رییس فعلی مجلس، از جانب برخی رسانه‌ها حتما با تعمد و در جهت هدف خاصی صورت می‌گیرد.

وی سپس به بیان دلایل ساخته شدن چنین اخباری پرداخت و متذکر شد: اعلام خبر قطعی بودن نامزدی ایشان یا به تعبیری خبرسازی انتخاباتی در حالی که قالیباف مشغول امور مجلس است با هدف تخطئه عملکرد پارلمان و سیاسی و انتخاباتی جلوه دادن اقدامات بهارستان صورت می‌گیرد. از همین رو تهمت‌های حناچی و اخبار سیاسی جهت دار دو روی یک سکه و در جهت تکمیل یکدیگر جلو می‌روند و می‌توان آن‌ها را بخشی از یک پروژه عملیات روانی ارزیابی کرد. آقای قالیباف نگاه فردی و سیاسی به انتخابات ۱۴۰۰ ندارند و این انتخابات را گذرگاهی مهم برای اصلاح راهبردها، سیاست‌ها و رویکرد‌ها در گام دوم انقلاب می‌دانند. به گمان من ایشان ظرفیت بالایی برای عبور دادن کشور از وضعیت فعلی دارند، اما طبیعتا خبرسازی درباره ورود ایشان به انتخابات در جهت تضعیف این ظرفیت از سوی رقبای جبهه انقلاب صورت می‌گیرد.

آجورلو در پایان مساله اصلی کشور را کارآمدی نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف دانست و گفت: جریان انقلابی به این بلوغ رسیده که با وحدت و عقلانیت و تفاهم، دولت را به ریل انقلاب اسلامی بازگرداند و در گام دوم انقلاب، طعم خوش کارآمدی را به مردم بچشاند. هر چند در این میان اصلاحات با تیر تخریب، دو نشان خواهد زد؛ هم فرار از پاسخگویی به عملکرد دولت و مجلس دهم و شورای شهر اصلاح طلب و هم ناامیدکردن مردم از ظرفیت‌های داخلی که به امید خداوند به ثمر نخواهد نشست.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اصلاح طلبان انتخابات 1400 اصلاح طلبان قالیباف حناچی سعید آجورلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۸۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو با اشاره به اینکه مبلغ ۷۴ همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود، گفت: دولت برای کنترل قیمت بازار دارو ۱۸۰ همت در نظر بگیرد.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره ۱۴ وجود دارد و مبلغ ۷۴ همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یا ۴۲۰۰ تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول ۱۴ تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالا‌های اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای ۷۴ همت در جدول ۱۴، ۱۸۰ همت ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته ۶۹ همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی ۲۸۵۰۰ تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع ۱۸۰ همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد؛ بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود؛ بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول ۱۴ ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث ۶۳ همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: جدول شماره ۱۴ از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره ۱۴ در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به ۷۵۸ همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به ۳۰۰ همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست