Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمایه‌گذاری بر روی زنجیره بلوکی به عنوان ابزاری برای کاهش ناکارآمدی‌های صنعتی افزایش یافته است، ابزاری برای ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور؛ اشتراک‌گذاری داده‌ها الزامی است که وابستگی کاملی با فعالیت‌های اقتصادی این روز‌ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی اگر می‌خواهیم کسب‌وکاری موفق داشته باشیم باید از این مسیر گذر کنیم. اما این کار، روزنه‌هایی برای نشت اطلاعات و داده‌های سازمانی و صنعتی ایجاد می‌کند که هزینه‌های مادی و معنوی زیادی برای صاحبان کسب‌وکار و صنایع به همراه دارد.

تامین امنیت داده‌های کسب‌وکار به صورت شخصی و با کمک سامانه‌های طراحی شده یکی از روش‌های انتخابی برای صاحبان مشاغل و صنایع است؛ اما ایجاد یک ساختار داده‌ای با قابلیت توافق جمعی در هنگام به اشتراک‌گذاری داده‌ها گزینه دیگری است که امنیت را در سطح بالاتری و در یک همکاری توافق شده به مشاغل هدیه می‌دهد.

زنجیره بلوکی ابزاری است که از آن سخن می‌گوییم. ساختاری که آن را امن‌ترین الگوی پایگاه داده می‌دانند و فضایی برای اشتراک‌گذاری داده‌ها ایجاد می‌کند که صنایع، کسب‌وکار‌ها و افراد حقیقی و حقوقی با خیالی امن به این بستر رجوع کنند و حتی تراکنش‌های مالی خود را هم با کمترین عوارض و لو رفتن داده‌ها انجام دهند.

کار دیگر بلاکچین یا همان زنجیره بلوکی، افزایش بهره‌وری صنایع است این سیستم طراحی شده است تا ناکارآمدی‌های صنایع را به حداقل برساند. کاری که به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و افزایش امنیت و سرعت منجر می‌شود. موضوعاتی که شاید مهم‌ترین اهداف این روز‌های هر کسب‌وکار و صنعتی باشد.

نخستین بار سال ۱۹۹۱ بود که مفهوم زنجیره بلوکی توصیف و به فرهنگ لغات اضافه شد. یعنی ۲۹ سال پیش. اما سال ۲۰۰۸ بود که گروهی با نام ساتوشی ناکاموتو اولین زنجیره بلوکی را ارائه کردند و بعد از این تاریخ بود که روند استفاده و سرمایه‌گذاری بر روی این مفهوم فناورانه روندی صعودی به خود گرفت.

تراکنش‌های بیت‌کوین، پول دیجیتال، قرارداد‌های هوشمند، اوراق بهادار، ثبت و نگه‌داری سوابق، اینترنت اشیا، بیمه، بانکداری، بورس، پزشکی، تحقیقات و ... را مهم‌ترین کاربرد‌های این مفهوم دیجیتالی عنوان می‌کنند. این ابزار هوشمند کاربرد‌های زیادی در حوزه مالی و غیرمالی دارد و هر روز استفاده از آن در دنیا و افزایش می‌یابد.

انقلابی در دنیای مجازی
پیش از استفاده از زنجیره بلوکی، همه رایانه‌ها به گره‌های وصل هستند که اطلاعات را توزیع می‌کند، اما با آمدن این سیستم نوین، با کمک فناوری‌هایی، چون رمزنگاری و فشرده‌سازی پیشرفته داده‌ها همه رایانه‌ها این اطلاعات را ذخیره و در شبکه توزیع می‌کنند این در حالی اتفاق می‌افتد که این رایانه‌ها همه به هم متصلند و به نوعی گره محسوب می‌شوند. به زبان ساده‌تر در زنجیره بلوکی، داده‌ها غیرمتمرکز است و همین موضوع اعتماد‌ها به آن را افزایش می‌دهد.

اما اهمیت این فناوری کجاست؟ چرا کشور‌ها و صنایع سرمایه‌گذاری بر روی آن را اینقدر جدی گرفته‌اند و استفاده از زنجیره بلوکی تا این حد گسترش یافته است؟ جواب آن را باید در سبک زندگی نوین بشر پیدا کرد. زندگی در عصر دیجیتال که حتی پول واقعی هم جای خود را به پول دیجیتال داده است. آمار‌ها گواهی می‌دهد که بیش از ۹۲ درصد پول موجود در جهان، دیجیتالی است. این حجم از پول تولید شده توسط بانک‌های خصوصی و اقتصادی نیازمند بستری امن برای تراکنش هستند.

تراکنش‌هایی اینترنتی که با استفاده از داده‌های اطلاعاتی میسر شده است و با کمک زنجیره بلوکی امنیت آن‌ها تامین می‌شود. زندگی مدرن امروزی بشر را ناخواسته وارد مفاهیم پیچیده و سختی کرده است که لازمه ادامه حیاتش است. اگر کسی در عصر دیجیتال قصد ماندگاری و اثبات توانمندی‌هایش دارد باید به این مفاهیم اعتماد کند و استفاده از آن‌ها را ضروری بداند. در غیر این صورت، نشست داده‌های اطلاعاتی، کسب‌وکار‌ها و صنایع را زمین می‌زند و به آن‌ها اجازه فعالیتی ایمن و مطمئن نمی‌دهد.

تکمیل حلقه‌های زنجیره بلوکی در کشور
ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله نهاد‌هایی است که در تلاش برای تکمیل زنجیره بلوکی در کشور است. این تلاش هم با شناسایی اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری این حوزه انجام می‌شود. این ستاد توسعه فناوری بلاکچین یا زنجیره بلوکی را یکی از اولویت‌های فناوری محور و آینده محور خود قرار داده است. اولویتی که با استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان‌ها و خلاقان محقق می‌شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنجیره بلوکی معاونت علمی و فناوری داده های اطلاعاتی زنجیره بلوکی کسب وکار داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب‌ماندگی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، میثم عابدی امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست با فعالان حوزه ICT استان کردستان در شهر سنندج، اظهار کرد: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب ماندگی شود.

وی مزیت دیگر استان کردستان را نیروی انسانی توانمند آن دانست و افزود: نیروی انسانی استان با فعالیت در حوزه ICT می‌تواند عقب‌ماندگی‌های این استان را جبران کند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق نیز مزیت دیگر استان کردستان است که می‌تواند منجر به ارزآوری و توسعه اقتصاد دیجیتال در این استان شود.

عابدی تاکید کرد: بهره‌گیری از اقتصاد دیجیتال می‌تواند وضعیت بیکاری استان کردستان را کاهش دهد و شاخص‌های اقتصادی این استان را بهبود ببخشد.

وی تصریح کرد: طرح ایران دیجیتال سال گذشته به صورت پایلوت در ۱۰ استان کشور اجرایی شد که این طرح امسال در استان کردستان نیز اجرایی می‌شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در شش ماهه اول سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان تأمین مالی شرکت‌های ما بود که این رقم را تا پایان سال به ۲,۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.

عابدی با اشاره به تجربه راه‌اندازی نمونه‌های موفق پلتفرم‌های کسب‌وکار در کشورمان، گفت: این پلتفرم‌ها بعضاً از استان‌های کوچکی همچون قم تولید شده‌اند که سایر استان‌ها نیز می‌توانند از این تجارب استفاده کرده و حتی استان‌های مرزی همچون کردستان نیز به خارج از کشور صادر کنند.

وجود ۱۸۰ شرکت فناور در کردستان

بابک سوری، رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: پیگیر حل مسائل و مشکلات شرکت‌های حوزه ICT استان هستیم و در حد توان امکانات لازم را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۸۰ شرکت فناور تحت پوشش پارک علم و فناوری استان کردستان فعالیت دارند که بیش از ۶۰ مورد آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان تعدادی از شرکت‌های حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات فعال در استان کردستان مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.

کد خبر 747514

دیگر خبرها

  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • در شش ماه گذشته در یک جنگ دو مرتبه شکست اطلاعاتی خوردیم + فیلم