Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیوانی ظهر شنبه در وبینار جلسه میز سیب کشوری در ارومیه با بیان اینکه آذربایجان غربی با تولید بیش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن امسال رتبه اول تولید و کیفیت سیب تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: در حال حاضر استان سهم ۳۶ درصدی تولید سیب را بر عهده دارد امسال در ۸ ماه گذشته امسال ۱۶ هزارتن سیب صادر شده در حالی که سال گذشته این میزان ۶۰۰ هزارتن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به توان تأمین سیب شب عید کشور توسط استان آذربایجان غربی اظهارکرد: سطح باغات کشور میزان ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار هکتار است که ۱۱۳ هزار هکتار در آذربایجان غربی واقع شده است. همچنین سطح باغات سیب کشور ۲۵۰ هزار هکتار برآورد شده که سهم استان ۶۰ هزار و ۴۷۰ هکتار است.

سیوانی با اشاره به اهداف تشکیل میزهای کالایی و محصولی، اظهار داشت: برنامه‌ریزی هدفمند و مبتنی بر اصول کارشناسی جهت فراهم نمودن بستر مناسب برای توسعه صادرات سیب، ایجاد هماهنگی بین نهادهای دولتی و خصوصی در حوزه تولید، نگهداری، صنایع تبدیلی و صادرات، ساماندهی و ضابطه‌مند کردن فرآیندهای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، شناسایی ظرفیت‌های تولیدی صادراتی و ارائه پیشنهاد جهت اصلاح ساختارها از اهداف برپایی میز سیب است.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: تولید و بسته‌بندی، نگهداری و فرآوری، حمل و نقل و بازاریابی و صادرات چهار محور اصلی مورد وضعیت در میز کشوری سیب درختی است.

وی با اشاره به اینکه ایران سومین کشور جهان از لحاظ رتبه‌بندی سطح باغات است، خاطر نشان کرد: میزان سیب تولیدی کشور در سال ۹۸ حدود ۴ میلیون تن بود که از طریق صادرات ۳۵۴ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.

سیوانی یادآور شد: آذربایجان غربی با اختلاف دو برابری بزرگ‌ترین تولیدکننده سیب کشور است. همچنین یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن از ۴ میلیون تن سیب تولیدی کشور در استان تولید می‌شود.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی ۳۴۵ سردخانه موجود در استان یک میلیون تن تخمین زده شده، گفت: حجم سیب موجود در سردخانه‌های استان در طول ۸ ماهه سال ۹۹، ۸۰۰ تن برآورد شده است.

سیوانی با اشاره به آمادگی کامل آذربایجان غربی برای تأمین سیب شب عید کشور، افزود: برای رسیدن به این مهم باید روزانه ۳۰۰ کامیون سیب از استان به سایر نقاط کشور صادر شود.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به چالش‌های بخش تولید، نگهداری و صادرات سیب، بیان کرد: تغییرات جوی و آب و هوایی، خشکسالی و تأثیر شرایط اقلیمی بر، کمبود آب و روش‌های غیر اصولی آبیاری، عدم توسعه و استقبال از ارقام جدید پایه‌های رویشی، عدم آشنایی کشاورزان با فناوری‌های نوین کشاورزی، کمبود اعتبارات مالی برای اصلاح و نوسازی باغات، عدم آشنایی تولیدکنندگان با سلیقه بازارهای هدف، عدم گرایش به تولید محصولات ارگانیک و سالم، استفاده از روش‌های غیر استاندارد برای جمع‌آوری سیب صنعتی جهت تولید کنسانتره و هزینه‌های بالای تولید از جمله چالش‌های بخش تولید سیب در استان و کشور است.

آذربایجان غربی با سهم ۳۶ درصدی تولید سیب کشور، آمادگی و توان تأمین سیب شب عید کشور را دارد، تولید و بسته‌بندی، نگهداری و فرآوری، حمل و نقل و بازاریابی و صادرات چهار محور اصلی مورد وضعیت در میز کشوری سیب درختی است.

کد خبر 5093955

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری آذربایجان غربی سیب درختی ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر آیت الله یزدی شیوع کرونا گرگان کرمانشاه شهرکرد عکس استانها محدودیت های کرونایی مجلس شورای اسلامی شهرستان کرج بارش برف آذربایجان غربی سیب کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف

علی ابراهیمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشورهای منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می توان به بازارهای هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ ها خوابانده می شود، نمی توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی شود‌.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • تولید برگ سبز چای به ۱۴۵ هزارتن می رسد
  • جزییات دستگیری 4 نفر از چهار نفر از اراذل و اوباش در ارومیه
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • ماهانه ۶ هزارتن شیرخشک در کشور مصرف می‌شود
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف