Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، آل هاشم مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: طبق آخرین آمار عشایر استان سالانه ۲۴ هزار و ۷۰ مترمربع ورنی، ۱۲ هزار و ۹۸۰ مترمربع انواع قالی و تابلو فرش و بیش از ۸۰۰ مترمربع گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

او گفت: بر اساس آخرین سرشماری انجام شده، حدود ۴۳ هزار و ۵۸۷ نفر شامل ۸ هزار و ۹۷ خانوار در دوره قشلاق و ۷۰ هزار و ۵۷۷ نفر شامل ۱۳ هزار و ۲۹۷ خانوار عشایری در زمان ییلاق در آذربایجان شرقی زندگی و فعالیت می‌کنند و اختلاف در تعداد خانوار‌های ییلاقی و قشلاقی به دلیل مهاجرت عشایر استان‌های همسایه در فصل ییلاق برای تعلیف حیوانات خود می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آل هاشم گفت: عشایر آذربایجان شرقی از ۲ ایل بزرگ ارسباران و شاهسون تشکیل شده است که شامل ۲۷ طایفه است و تعداد اتحادیه عشایر در استان یک مورد به همراه ۸ شرکت تابعه و تعداد صندوق‌های خرد زنان ۱۶ مورد است.

او گفت: حدود یک میلیون هکتار از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مراتع استان در اختیار عشایر قرار دارد و تعداد دام عشایر بر اساس واحد دامی حدود ۱.۵ میلیون واحد است که شامل دام سبک و سنگین و سایر چهارپایان است.

مدیرکل امور عشایر استان تولید گوشت قرمز توسط عشایر استان آذربایجان شرقی را سالانه ۱۱ هزار و ۹۳۹ تن اعلام کرد و افزود: عشایر استان سالانه ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر خام و یک هزار و ۶۰۰ تن پشم نیز تولید می‌کنند.

 او گفت:در بخش زراعت و باغی نیز به برکت پایاب سد ارسباران و پایاب پمپاژ قلی بیگلو محصولاتی، چون یونجه، گندم، جو، پنبه، برنج، علوفه و صیفی جات و میوه در تناژ بالا و مختلف توسط عشایر تولید می‌شود.

آل هاشم افزود: عشایر آذربایجان شرقی در شرایط مناسبی قرار دارند و از بُعد اقتصادی حدود ۲۰ درصد دام سبک و ۳.۶ درصد دام سنگین استان را تامین می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر استان گفت: تامین آب برای عشایر در حد ۹۵ درصد، برق ۹۵ درصد، راه دسترسی ۸۳ درصد، مسکن مناسب ۹۰ درصد، مخابرات ۹۷ درصد و آموزش ۷۵ درصد انجام شده است که تا پایان برنامه ششم همه موارد تکمیل و به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امور عشایر صنایع دستی آذربایجان شرقی عشایر استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۹۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اشاره به اینکه ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنجیره ارزش استان در اکسپو ۲۰۲۴ تهران صورت گرفته است، گفت: ۱۰ زنجیره ارزش دیگر در مازندران شناسایی شده و تقویت می‌شوند.

وی با اعلام اینکه با همکاری وزارت کشور نمایشگاه زنجیره‌های ارزش راهبردی برای ۳۱ استان کشور در اکسپو ۲۰۲۴ دایر شده است، افزود: در این راستا مازندران نیز به منظور ارائه توانمندی‌های زنجیره ارزش این استان در اکسپو ۲۰۲۴ حضور یافته است.

وی با بیان اینکه در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش برای مازندران تعریف شده است، گفت: زنجیره ارزش راهبردی مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی دو زنجیر ارزش استان مازندران هستند که به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می‌شود، عنوان کرد: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

وی با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

خیریان پور با بیان اینکه در بحث گردشگری و صنایع دستی در استان مازندران نیزظرفیت متعددی وجود دارد، یادآور شد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در استان مازندران هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6090236

دیگر خبرها

  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان