Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: مجموع اعتباراتی که از محل جدول ۱-۱۰ (تملک دارایی و سرمایه ای) در لایحه ۱۴۰۰ برای سیستان و بلوچستان لحاظ شده، سه هزار و پانصد میلیارد تومان است، همین عدد در لایحه ۹۹، ۲ هزار و پنجاه و پنج میلیارد تومان بود که ۷۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مهرداد عرب اول بیان کرد: بر اساس آنچه دولت به مجلس ارائه کرده، کل منابعی که در لایحه ۱۴۰۰ دیده شده، ۲ میلیون و چهارصد و سی و شش هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ یک میلیون و پانصد و شصت و سه هزار میلیارد تومان به بودجه شرکت‌های دولتی و بانک‌ها و ۹۳۰ هزار میلیارد تومان هم به بودجه عمومی دولت اختصاص دارد.  

او  ادامه داد: از این میزان ۸۴۱ هزار میلیارد تومان منابع عمومی و ۸۸ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمد‌های اختصاصی دولت است که منابع عمومی در سه مصرف عمده تقسیم شده، ۶۳۷ هزار میلیارد تومان بابت پرداخت‌های پرسنلی یا اعتبارات هزینه‌ای پوشش داده می‌شود، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان آن مربوط به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا عمرانی و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به تملک دارایی‌های مالی است.

این مقام مسئول با مقایسه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ اذعان کرد: در مجموع اعتبارات کلان بودجه  کشور ۲۰ درصد رشد داشته، اما منابع عمومی دولت سال گذشته ۶۵۷ هزار میلیارد تومان بود که امسال ۴۷،۳ درصد رشد کرده که بسیار مناسب و مطلوب است.   

رشد ۴۶ درصدی هزینه‌های جاری (عمومی) کشور

او  با بیان این که هزینه‌های جاری نیز از ۴۳۶ هزار میلیارد تومان به ۶۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۴۶ درصد رشد را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد، اضافه کرد: منابع و مصارف عمومی که برای لایحه تعریف شده، ۸۴۱ هزار میلیارد تومان است که از سه بخش درآمد‌های دولت، واگذاری‌های دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری‌های دارایی‌های مالی تشکیل شده است که در این قسمت تراز بودجه، یعنی کسر منابع از مصارف صفر بوده و لایحه بدون کسری تقدیم مجلس شده است.

عرب اول با بیان این که بودجه استان‌ها در لایحه ۱۴۰۰ چند ویژگی مهم دارد که در سال‌های قبل وجود نداشته یا شدت آن کمتر بوده است، عنوان کرد: یکی از این ویژگی‌ها ارئه برش استانی از اعتبارات استان‌ها در کشور است که حدود ۴۹ درصد از بودجه عمومی دولت مربوط به استان هاست، در سال گذشته در جدول ۴_۱۰ اعتبارات ۳۱ استان بر اساس فصول لیست شده بود، این اتفاق در لایحه ۱۴۰۰ با شدت بیشتری افتاده است، سال گذشته اعتبارات هزینه‌ای نداشتیم، اما امسال بنا بر این است که اعتبارات جاری و هزینه‌ای استان‌ها هم در لایحه ثبت و ضبط شود.

او تصریح کرد: ویژگی دومی که در لایحه برای استان‌ها لحاظ شده، اعطای اختیارات ویژه به شورای برنامه ریزی و توسعه است، هر آنچه که در استان اتفاق می‌افتد از طریق این شوراست و هر اندازه که اختیاراتش بیشتر باشد قدرت تصمیم گیری و رفع چالش‌ها راحت‌تر خواهد بود، در سال ۹۹ کل اختیاراتمان ۳۱ درصد از اعتبارات بود، اما در لایحه ۱۴۰۰ به ۴۴ درصد رسیده است.  

افزایش ۶۹ درصدی اعتبارات تملک دارایی و سرمایه‌ای استان‌ها

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، در سال ۹۹ اعتبارات تملک دارایی و سرمایه‌ای استان‌ها ۸/۲۶ هزار میلیارد تومان بود که در جدول ۴-۱۰ به ۴۵،۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که حدود ۶۹ درصد رشد را نشان می‌دهد، میزان اعتباراتی که برای تقسیم و توزیع به استان‌ها و شورای برنامه ریزی و توسعه دادند در لایحه ۱۴۰۰ دیده شده که در پی آن تمرکززدایی شکل خواهد گرفت و بهترین مسیر برای تحقق این موضوع این است که منابع درآمدی در اختیار استان‌ها قرار بگیرد تا خودشان بتوانند تصمیم بگیرند.

او  اضافه کرد: ویژه دیگر بودجه استان‌ها در لایحه ۱۴۰۰، توجه به اعتبارات مرتبط با مناطق کمتر توسعه یافته است، یکی از ردیف‌های مهمی که در این حوزه وجود دارد، اعتبارات متوازن است، در سال گذشته کل اعتبارات این بخش که در قانون بودجه آمده ۱۴،۵ هزار میلیارد تومان بوده که امسال به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده است و ۹۳۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

عرب اول گفت: رویکرد این اعتبازی در استان‌ها بدین صورت است که شهرستان‌هایی که شاخص‌های توسعه شان زیر متوسط کشوری است به گونه‌ای مدیریت شوند تا بر اساس قانون تا پایان برنامه ششم توسعه و یا یک مقطع زمانی مشخصی بتوانند خود را به متوسط کشور نزدیک کنند که این رشد اعتبار بسیار مهم و موثر است.  

رشد ۱۹۱ درصدی اعتبارت سه درصد نفت و گاز

او  با اشاره به این که اتفاق دیگری که رخ داده، اعتبارات سه درصد نفت و گاز است که دو سوم آن مربوط به استان‌های غیرنفت خیز است، افزود: در سال گذشته کل اعتبارات این بخش هزار و هشتصد و شصت میلیارد تومان بود که امسال به ۵ هزار و چهارصد و چهل میلیارد تومان رسیده است که ۱۹۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.

این مقام مسئول افزود: ویژگی دیگری که در لایحه ۱۴۰۰ برای استان‌ها لحاظ شده، هم افزایی بین اعتبارات تملک دارایی و سرمایه‌ای استانی و ملی است، امسال توزیع اعتبارات استان‌ها در ۴۰ فصل و ۸۸ برنامه در لایحه آمده است.

او گفت:  توجه به معیشت کارکنان از دیگر ویژگی‌های بودجه ۱۴۰۰ است، در این لایحه نسبت به مصوب سال ۹۹، ۵۹ درصد و نسبت به ابلاغ سال گذشته، ۶۳ درصد رشد داریم.

صفر تا صد بودجه سیستان و بلوچستان 

وی با اشاره به اعتبارات سیستان و بلوچستان در بودجه ۱۴۰۰ بیان کرد: از محل ردیف استانی که مبلغ آن هفت هزار وچهارصد میلیارد تومان بوده سهم سیستان و بلوچستان ۴۷۹ میلیارد تومان است و در این بخش بین ۳۱ استان در رتبه دوم قرار دارد.

عرب اول افزود: در بخش دو سوم نفت و گاز نیز از پنج هزار و چهارصد و چهل میلیارد تومان، سهم سیستان و بلوچستان ۵۷۱ میلیارد تومان بوده که جایگاه اول را در بین ۳۱ استان به اختصاص داده، در حالی که در سال گذشته این رقم ۱۹۶ میلیارد تومان بوده است که می‌توان گفت در این بخش شاهد رشد ۱۹۱ درصدی اعتباری هستیم.

او  ادامه داد: در ۲۷ صدم ارزش افزوده نیز کل رقم هزار و نهصد و چهل میلیارد تومان بوده که سیستان و بلوچستان ۱۴۲ میلیارد تومان در این بخش را به خود اختصاص داده و در بین استان‌ها رتبه دوم را دارد، این ردیف به دلیل این که ۸۰ درصد آن مربوط به ورزش و جوانان و ۲۰ درصد مختص سالن‌ها و اماکن ورزشی آموزش و پرورش است، اهمیت زیادی دارد.  

این مقام مسئول اضافه کرد: در بخش متوازن از ۲۸ هزار میلیارد تومان، ۲ هزار و سیصد و چهل و هشت میلیارد تومان اعتبار به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است که در این بخش نیز در بین سایر استان‌ها رتبه یک را به خود اختصاص داده ایم.

رشد ۷۲ درصدی اعتبارات تملک 

او  تصریح کرد: مجموع اعتباراتی که از محل جدول ۱-۱۰ (تملک دارایی و سرمایه ای) در لایحه ۱۴۰۰ برای سیستان و بلوچستان لحاظ شده، سه هزار و پانصد میلیارد تومان است، همین عدد در لایحه ۹۹، ۲ هزار و پنجاه و پنج میلیارد تومان بود که ۷۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

عرب اول با اشاره به پروژه‌های ملی استان نیز گفت: کل اعتبار امسال سیستان و بلوچستان بابت ۱۹ پروژه ملی استانی شده، ۹۷ میلیارد تومان است که در لایحه ۱۴۰۰ به ۱۸۷ میلیارد تومان افزایش یافته، حدود ۵/۹۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

او  افزود: تقسیم و توزیع اعتبارات بر اساس خروجی مطالعات آمایش صورت می‌گیرد که در این راستا چهار فصل مهم و موثر شامل آب، راه، انرژی و عمران شهری و روستایی برای ارتقای سیستان و بلوچستان معرفی شده و خوشبختانه علاوه بر اعتبارات استانی  بیشترین حجم اعتبارات ملی در لایحه ۱۴۰۰هم به سمت این فصول سوق پیدا کرده است.

اختصاص ۳۶ درصد اعتبارات به پروژه‌های منابع آب

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان اذعان کرد:  از ۱۸۷ میلیارد تومان اعتبار ملی استانی شده، ۳۶ درصد به پروژه‌های بخش منابع آب، ۳۴ درصد به طرح‌های آب و فاضلاب و ۱۰ درصد به حمل و نقل اختصاص دارد.

او  عنوان کرد: اعتبار پنج پروژه فاضلاب در سال ۹۹،۲۹ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۰ به ۶۳ میلیارد تومان افزایش یافته و از محل اعتبارات متوازن نیز اعتباراتی به این بخش تعلق می‌گیرد.  

او  اضافه کرد: در بخش اعتبارات ملی نیز میزان اعتبارات ابلاغی در سال ۹۹ برای ۶۳ پروژه ملی ۹۵۷ میلیارد تومان بود که در لایحه ۱۴۰۰ به هزار و پانصد و چهل میلیارد تومان رسیده که بیشترین رشد اعتباری این بخش مربوط به منابع آب است، چراکه ۱۷۶ درصد رشد اعتباری را در لایحه ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ نشان می‌دهد که به طور قطع تقویت این بخش سبب ارتقای سایر بخش‌ها و شاخص‌ها خواهد شد

او   افزود: با توجه به اتمام مطالعات توسعه سواحل مکران و ابلاغ سند آن از سوی شورای عالی آمایش جهت اجرا به استان، میزان اعتباراتی که در سال‌های قبل از این ردیف می‌گرفتیم، حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بود که امسال در قانون به هزار میلیارد تومان رسیده است که البته بین دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان تقسیم می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: پروژه‌هایی که در حوزه مکران در سیستان و بلوچستان تعریف شده، موثر و تاثیرگذار است که از این هزار میلیارد تومان به طور قطع رقم مناسبی به استان ابلاغ می‌شود.

او افزود: ایجاد ردیف توسعه سیستان و بلوچستان از دیگر اتفاق‌های خوب و مهم است، این ردیف در سال ۹۴ حذف شده و برگشت آن سخت بود، اما با تلاش فراوان این ردیف اضافه شد و در این راستا ردیف زیرساخت‌های توسعه شرق و غرب در قالب جزء ۳۲ ردیف ۵۵۰۰۰۰  به ردیف ایجاد زیرساخت‌های توسعه شرق و غرب کشور و توسعه سیستان و بلوچستان تغییر نام داد، سال ۹۹ مجموع اعتبارات آن ۷۶ میلیارد تومان بود که به ۱۰۶ میلیارد تومان رسیده است.  

اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی مجازی

عرب اول گفت: همچنین ۴۰۰ میلیارد تومان جهت تامین تجهیزات آموزش مجازی برای دانش آموزان مناطق محروم اختصاص یافت ردیف دیگر توسعه عدالت آموزشی با عنوان نوسازی و مقاوم سازی مدارس روستایی که ۲۴۰ میلیارد تومان در این محل تامین اعتبار شده است.  

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش مجازی برنامه ریزی بودجه ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده تملک دارایی و سرمایه ای درصد رشد را نشان می دهد اعتبارات تملک دارایی میلیارد تومان سیستان و بلوچستان چهل میلیارد تومان میلیارد تومان بوده هزار میلیارد تومان میلیارد تومان لایحه ۱۴۰۰ مجموع اعتبارات مقام مسئول سال گذشته برنامه ریزی استان ها استان ها سال ۹۹ لحاظ شده عرب اول ۷۲ درصد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۱۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است

فرماندار اصفهان گفت: اصلی‌ترین مشکل اصفهان، مسئله آب است، از این‌رو طرح انتقال آب با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال اجرا است و به‌رغم اینکه برخی دیگر نیز برای اجرای این طرح مقاومت داشتند و از نبود اعتبارات صحبت می‌کردند، اما به یاری خداوند و به همت دولت این طرح به خوبی پیش می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی احمدی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشستی با شهرداران مناطق ۷، ۱۰ و ۱۴ شهرداری و معتمدان محلی اظهار کرد: رویکردی توسط دولت اعلام شده است که بر ارتباط مستمر و مداوم با مردم تاکید دارد و فلسفه برگزاری این جلسات، همدلی بین اجرای مختلف و خدمتگزاران مردم و رفع دغدغه‌های شهروندان است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات به همت این دولت رفع می‌شود، افزود: برای رفع مشکلات در شهرک شهید شاکری اقدامات بسیار مؤثری انجام شده است که مردم طی روزهای آینده آثار آن را خواهند دید؛ اقدامات انجام شده به‌منظور حل مسائل مختلف به شکل زیرساختی است.

فرماندار اصفهان با بیان اینکه برای بیان مسائل و مشکلات متعدد، جلسات مختلفی برگزار می‌شود و سعی بر این است که پیگیری‌ها مبتنی بر حقایق و واقعیت‌ها باشد، تصریح کرد: پس از جلسات برگزار شده با معتمدان و افراد مؤثر محلات، جلساتی با دستگاه‌ها برگزار خواهد شد و در پی آن شاهد اقدامات بزرگی خواهیم بود.

احمدی با بیان اینکه مسائل و دغدغه‌های بعضی از مناطق پس از چندین سال در این دولت رفع شد، ادامه داد: اصلی‌ترین مشکل اصفهان، مسئله آب است و طرح انتقال آب که به اعتقاد برخی افراد ۱۱ سال طول می‌کشید، امروز شاهد پیشرفت ۵۰ درصدی آن هستیم، برخی دیگر نیز برای اجرای این طرح مقاومت داشتند و از نبود اعتبارات صحبت می‌کردند، اما به یاری خدا و به همت دولت این طرح به خوبی پیش می‌رود.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است، گفت: آموزش و پرورش یکی از دغدغه‌های شهروندان است؛ در مقطعی تمام افراد نگران تعطیلی دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت معلم بودند، اما امروز نگرانی از این جهت است که فضا برای فرهنگیان اندک است.

فرماندار اصفهان اضافه کرد: در حوزه تولید اتفاقات بسیار بزرگی رخ داده است که بیان و دیده نمی‌شود، چراکه رسانه‌های بیگانه اراده بر کتمان آن‌ها دارند، اما تمام این اتفاقات ثمره همدلی مردم است، ساختار مردمی در فرمانداری برای ارتباط قوی‌تر و فعال‌تر با مردم شکل گرفته است و به یاری خدا، رونق می‌گیرد و تقویت می‌شود.

احمدی با بیان اینکه موضوعات بیان شده در این جلسه سرفصل جلسات ۱۵ روز آینده است، افزود: آثار حل بعضی مسائل باید تا هفته آینده دیده شود، بعضی از موارد نیز زیرساختی و زمان‌بر و بعضی دیگر به صورت جهادی در مرحله حل شدن هستند.

وی تصریح کرد: ارتباط مسئولان با مردم برنامه ریزی شده است که از هفته آینده آغاز می‌شود، میزهای خدمت نیز باید در دل محلات باشد و تنها مخصوص نماز جمعه نیست؛ موضوع معتادان متجاهر یکی از دغدغه‌های حائز اهمیت است که در این خصوص گزارش عملکرد مثبتی وجود دارد و باید مد نظر داشته باشیم که اقدامات انجام شده، تداوم خواهد داشت.

فرماندار اصفهان با بیان اینکه در خصوص ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته است، ادامه داد: در حوزه فرهنگی، اعتبارات کم است، اما در قالب مسئولیت اجتماعی، بر کارخانجات و مراکز تولیدی سودآور تمرکزی ایجاد شده است و اعتبارات اجتماعی به صورت هدفمند با نگرش به موضوع مساجد و مراکز مؤثر مورد نیاز توزیع می‌شود.

به گزارش ایمنا، در این جلسه برخی معتمدان مناطق ۱۰، ۱۴ و ۷ شهرداری به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداختند.

کد خبر 749854

دیگر خبرها

  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند