Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که امروز (یکشنبه) باید درباره نتیجه مذاکرات برگزیت تصمیم گیری شود لحن‌های طرفین مذاکرات خشن شده و انگلیس اعلام کرده که در صورت عدم توافق در عملیاتی دریایی از آب‌های خود در برابرکشتی‌های ماهی گیری اروپا حمایت می‌کند.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه آلمانی پاسایر نویه پرسه، در حالی که چند روزی بیشتر تا پایان مهلت مقرر برای دستیابی به توافقی تجاری در مذاکرات برگزیت باقی نمانده است لحن طرفین مذاکره کننده سخت تر و خشن تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه های انگلیسی گزارش دادند که "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مانع تلاش های نخست وزیر انگلیس برای انجام مذاکرات مستقیم شده اند.

به این ترتیب یک روز قبل از زمان تعیین شده برای تصمیم گیری درباره مذاکرات برگزیت، لندن از یک عملیات دریایی سخن به میان آورده که در صورت عدم توافق قایق های ماهیگیری اتحادیه اروپا را از آب های انگلیس دور نگه دارد.

در این میان مذاکرات بین "میشل بارنیر"، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا و "دیوید فراست"، همتای انگلیسی اش در بروکسل همچنان ادامه دارد. هیچ یک از طرفین مذاکره کننده امروز ( شنبه) نتوانستند بگویند دقیقا چه تصمیمی در روز یکشنبه و بعد از پایان مذاکرات گرفته خواهد شد.

یک سخنگوی لندن در پاسخ به سوالی در این باره به خبرگزاری آلمان گفت: این مسئله به روند مذاکرات بستگی دارد.

بدون دستیابی به توافقی قواعد سازمان تجارت جهانی بر مناسبات تجاری اروپا و انگلیس حاکم خواهد شد که این به مفهوم تعرفه های گمرکی بالا و کاهش رشد اقتصادی است.

در این میان وزیر خارجه ایرلند خواستار ارتباطات مثبت تر از طرف اتحادیه اروپا شده و گفته است که باید کم تر از تحریم سخن به میان آمده و بیشتر درباره راه حل صحبت شود.

وی در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان گفته است: همه ما انگلیس را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می شناسیم. اما یک مشارکت نیاز به سازش و مصالحه دارد. این به مفهوم از دست دادن استقلال نیست، بلکه در اینجا مسئله توافقات بین طرفین بر سر مسائل حاکمیتی مطرح است.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم گفته است که با گذشتن هر روز توافق دشوارتر می شود اما همچنان ممکن است.

وی در گفتگو با یک رسانه آلمانی تاکید کرد: بنابراین ما به عنوان اتحادیه اروپا تا زمانی که پنجره تنها به اندازه یک شکاف باز است به مذاکرات ادامه می دهیم. خواهیم دید تا روز یکشنبه چه موفقیت هایی به دست می آید و سپس دوباره شرایط را مورد ارزیابی قرار می دهیم.

یکی از مسائل مورد مناقشه در مذاکرات بین اتحادیه اروپا و انگلیس مسئله حق ماهیگیری در آب های تحت حاکمیت هر منطقه است. انگلیسی ها اعلام کرده اند که خودشان می خواهند تصمیم بگیرند که چه کسی در آینده چه مقدار می تواند در آب های آن ها ماهی گیری کند. لندن حتی اعلام کرده که در صورت لزوم از کشتی های نیروی دریای سلطنتی برای محافظت از آب های خود در برابر کشتی های ماهیگیری اروپا استفاده خواهد کرد.

شرایط رقابت عادلانه هم از دیگر موضوعات مورد مناقشه بین طرفین است. بار دیگر یک سخنگوی دولت انگلیس اعلام کرده که برای لندن مسئله استقلال در میان است. به گفته وی انگلیس می خواهد از طریق برگزیت کنترل قوانین، مرزها، آب ها و پول خود را دوباره در دست گیرد و دیگر پایبند استانداردهای اروپا که روی آن دیگر هیچ نفوذی ندارد نباشد.

اور زو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز گذشته بعد از پایان نشست سران اروپایی با اشاره به تداوم اختلافات در مذاکرات برگزیت برای دستیابی به توافقی تجاری با انگلیس اعلام کرد که احتمال عدم توافق بیشتر از دست یابی به چنین توافقی است..

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم در این باره ابراز بد بینی کرده است.

دیدار حضوری چهارشنبه شب جانسون و فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی برای حل اختلافات برگزیت هم نتوانست دردی از بن بست مذاکرات دوا کند و اختلافات را برطرف کند.

کمیسیون اروپایی بعد از دیدار فون در لاین با جانسون اعلام کرد که اختلافات اساسی در مذاکرات همچنان ادامه دارد.

با این همه بنا بر این شد تا تیم های مذاکره کننده به سرعت مجددا گرد هم آیند و سعی کنند ظرف 4 روز و تا روز یکشنبه نکات مورد اختلاف را برطرف کنند.

زمان برای دستیابی به توافق تجاری با انگلیس به‌سرعت در حال گذر و کوتاه است؛ چراکه پارلمان اروپا و احتمالاً پارلمان‌های ملی باید زمان داشته باشند تا قبل از 31 دسامبر سال جاری توافق احتمالی انجام‌شده را تصویب کنند.

لندن و بروکسل پس از خروج رسمی بریتانیا از اتحادیه اروپا در روز 31 ژانویه سال جاری میلادی (11 بهمن 98) گفت‌وگوهای دوجانبه بر سر آینده روابط خود را آغاز کردند؛ اما به‌گفته مقامات هر دو طرف تا به حال چندین دور مذاکرات در این باره برای دستیابی به یک توافق به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

دوران گذار انگلیس با پایان سال جاری میلادی به اتمام می‌رسد و بعد از آن انگلیس باید اتحادیه گمرکی و بازار داخلی اروپا را ترک کند.

اگر تا آن زمانی توافقی حاصل نشود برگزیت سخت به‌وقوع خواهد پیوست که عواقب اقتصادی بسیار بدی برای طرفین خواهد داشت.

همچنان طرفین در سه موضوع مهم اختلافات اساسی دارند که عبارتند از مسئله ماهیگیری، رقابت منصفانه و چارچوبی برای اجرای توافقات.

فون در لاین روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: در روز یکشنبه تصمیم گیری می شود که آیا مبنای کافی برای توافق درباره روابط تجاری آینده وجود دارد یا خیر. مواضع همچنان با هم فاصله دارد. در هر صورت در کم تر از سه هفته آینده شروع جدیدی برای این دوستان قدیمی ایجاد می شود.

وی گفت: همچنان موضع رقابت عادلانه و مقررات درباره ماهی گیری مورد اختلاف است.

وی این مسئله را قابل درک دانست که انگلیس می خواهد از سال آینده آب های ماهیگیری خود را کنترل کند و در عین حال گفت که لندن هم باید انتظارات ناوگان ماهیگیری اتحادیه اروپا که دهه ها در آب های انگلیس فعالیت داشته را درک کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: توافق تجاری امانوئل ماکرون آنگلا مرکل برگزیت انگلیس دستیابی به توافق برای دستیابی مذاکرات برگزیت اتحادیه اروپا مذاکره کننده فون در لاین روز یکشنبه اعلام کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۳۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی

صدر اعظم آلمان و نخست وزیر انگلیس در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در برلین ضمن توافق برای تقویت همکاری‌های دفاعی بین دو کشور بر لزوم تداوم حمایت‌ها از اوکراین تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "پاسایر نویه پرسه" ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، در جریان سفر خود به برلین حمایت های آلمان از اوکراین را تمجید کرد. این مقام انگلیسی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتز ، صدراعظم آلمان در دفتر صدر اعظمی با اشاره به متحدان اروپایی کی‌یف گفت: «نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که آلمان، همراه با انگلیس، مهم‌ترین حامی اوکراین هستند.

هنگامی که از سوناک در مورد امتناع مجدد صدر اعظم آلمان از تحویل موشک های کروز تاروس به اوکراین پرسیده شد، سوناک مستقیماً پاسخی نداد، اما تأکید کرد که هر کشور سهم متفاوتی دارد. سوناک به ویژه بر تصمیم آلمان برای تحویل یک سامانه دفاع هوایی دیگر پاتریوت به اوکراین تاکید کرد. به زعم وی شولتز از این بابت سزاوار چیزی جز ستایش نبود.

سفر به برلین اولین سفر سوناک به آلمان است که از اکتبر 2022 در انگلیس بر سر کار بوده است. وی عصر سه شنبه پس از سفر به ورشو، پایتخت لهستان وارد برلین شد.

به گفته منابع انگلیسی، علاوه بر افزایش همکاری ها در امور دفاعی، سران دو دولت همچنین همکاری در بخش انرژی و مبارزه با جرایم سازمان یافته را مورد بحث و بررسی قرار دادند. از جمله این بحث ها در مورد صادرات هیدروژن سبز به عنوان منبع انرژی از بریتانیا به آلمان بود.

سوناک در سفر روز سه شنبه خود به لهستان از افزایش بودجه دفاعی کشورش به 2.5 درصد تولید ناخالص داخلی تا سال 2030 خبر داد. ناتو تاکنون دو درصد را برای اعضای خود هدف گذاری کرده است.

تاکید شولتز بر لزوم تقویت ستون اروپایی ناتو

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم معتقد است که ستون اروپایی ناتو باید دارای پتانسیل بازدارندگی کافی باشد. این مقام آلمانی در این باره گفت: باید توجه داشت که جنگ روسیه علیه اوکراین ساختار امنیتی اروپا و همچنین درک این موضوع را که نباید با زور مرزها را تغییر داد به خطر انداخته است. شولز گفت: برای ما اینجا در اروپا، این بدان معناست که ما باید ستون اروپایی ناتو را تقویت کنیم. زیرا توانایی اروپایی ما برای بازدارندگی و دفاع باید همیشه معتبر باشد.

شولتز همچنین گفت آلمان و بریتانیا بزرگترین حامیان اوکراین در اروپا هستند. وی اففزود: در عین حال، این یک سیگنال دلگرم کننده و ضروری است که کنگره ایالات متحده اکنون بودجه ای را برای حمایت از اوکراین آزاد کرده است. وی افزود: این تصمیم نشان می‌دهد که پوتین زمانی که معتقد است کشورهای اروپا و ایالات متحده و همه حامیان دیگر، در مقطعی اوکراین را رها خواهند کرد، اشتباه محاسباتی می‌کند. ما این کار را نمی‌کنیم. صدراعظم همچنین گفت: بدون امنیت همه چیز هیچ است و تاکید کرد: آلمان و بریتانیا در کنار هم در کنار اوکراین ایستاده اند.

اگرچه بریتانیا بیش از چهار سال است که عضو اتحادیه اروپا نیست، اما همچنان یکی از مهم ترین متحدان آلمان در ناتو، G7 و G20 است. این کشور همراه با آلمان، مهمترین تامین کننده تسلیحات اروپایی اوکراین است و به تازگی وعده کمک های نظامی جدید در مقیاس بزرگ را به این کشور داده است.

لندن همچنین اعلام کرده است که آلمان و بریتانیا خواهان توسعه مشترک هویتزر کنترل از راه دور برای عملیات زمینی نظامی آینده هستند. این را مقر دولت بریتانیا در خیابان داونینگ 10 به مناسبت سفر ریشی سوناک به برلین اعلام کرد.

این هویتزر می تواند تا فاصله 40 کیلومتری 9 گلوله توپ با کالیبر 155 میلی متر در دقیقه شلیک کند. داونینگ استریت توضیح داد که RCH 155 اولین هویتزر جهان است که می تواند هنگام رانندگی شلیک کند و بنابراین برای فرار از آتش دشمن مناسب تر است.

تاکید مجدد شولتز بر مخالفت با ارسال تاروس به اوکراین

اولاف شولتز همچنان می‌خواهد به مخالفت خود با تحویل موشک‌های کروز تاروس به اوکراین ادامه دهد حتی اگر ایالات متحده موشک‌های ATACMS خود را با برد 300 کیلومتر به این کشور تحویل دهد. هنگامی که از وی در کنفرانس مطبوعاتی با سوناک در این مورد پرسیده شد، گفت: در مورد ارسال این موشک ها "تصمیم من تغییر نخواهد کرد."

این مقام آلمانی بار دیگر تاکید کرد که آلمان و بریتانیا مهمترین تامین کنندگان تسلیحات اوکراین هستند و به ویژه به حمایت همه جانبه آلمان در زمینه توپخانه و پدافند هوایی اشاره کرد. وی همچنین گفت:تصمیم من در مورد سیستم های تسلیحاتی بسیار واضح است. اما تصمیم من روشن است که ما همچنان بزرگترین حامی اوکراین در اروپا خواهیم بود و ما دو کشوری خواهیم بود که بیشترین اقدام را در کنار انگلیس انجام می دهیم.

توافق انگلیس و آلمان برای افزایش همکاری های دفاعی

اولاف شولتز و ریشی سوناک همچنین از افزایش همکاری های دفاعی بین کشورهایشان خبر دادند. شولز گفت: «از لحاظ عملی، ما این کار را با انگلیس در طیف وسیعی از پروژه‌ها انجام می‌دهیم از جمله یک سیستم توپخانه جدید و تانک چرخ‌دار باکسر، ابتکار «سپر آسمان اروپا» و جت جنگنده یوروفایتر. در این کنفرانس مطبوعاتی آمده است: ما توافق کرده‌ایم همکاری‌های دفاعی مستقیم خود از جمله در زمینه همکاری‌های عملیاتی و صنعتی را تعمیق کنیم و توانایی‌های خود و قابلیت همکاری نیروهای مسلح خود را ارتقا دهیم.

سوناک در برلین گفت که آلمان و بریتانیا "مسئولیت بیشتری در قبال امنیت جمعی ما بر عهده گرفته اند و امروز ما با گشودن فصل جدیدی در روابط امنیتی بین دو کشورمان از این هم فراتر می رویم." نخست وزیر انگلیس ادامه داد: هر دو کشور متعهد به ایجاد چارچوب جدیدی برای همکاری دفاعی خود هستند.

شولتز همچنین تأکید کرد که بریتانیا نیز می‌خواهد در طرح سامانه دفاع هوایی «سپر آسمان اروپا» که توسط آلمان راه‌اندازی شده است، شرکت کند. او همچنین ابراز خوش بینی کرد که انگلیس هم به توافق فرانسه، آلمان و اسپانیا در مورد کنترل صادرات بپیوندد.

ابراز نگرانی عمیق شولتز درباره افشای جاسوسی های اخیر

صدراعظم آلمان همچنین با توجه به ظن جاسوسی علیه یک کارمند حزب افراطی جایگزینی برای آلمان برای چین در این باره ابراز نگرانی کرد و در کنفرانس مطبوعاتی با سوناک گفت: وضعیت "بسیار، بسیار، بسیار نگران کننده" است. صدراعظم آلمان گفت: "خیلی مهم است که ما سرویس های اطلاعاتی خوب، دادستان های عمومی خوب و کار پلیس خوب داریم. همه آنها حتی در فراسوی مرزها از نزدیک با هم کار می کردند.

وی افزود: ما نمی‌توانیم جاسوسی علیه خود را بپذیریم، مهم نیست از چه کشوری باشد. جاسوسان باید دستگیر و به دست عدالت سپرده شوند. از دستگیری‌های اخیر در این کشور و جاهای دیگر می‌بینید که این امر باید انگیزه‌ای باشد تا به همه کسانی که علیه ما و امنیت ما در کشورهایمان جاسوسی می‌کنند، دست پیدا کنیم. این پیام ضروری است.

اداره پلیس جنایی ایالت زاکسن قبلا جیان جی را با این اتهام دستگیر کرده بود. روز چهارشنبه حکم بازداشت علیه وی صادر شد. جی برای ماکسیمیلیان کراه، نامزد اصلی حزب افراطی جایگزینی برای آلمان در پارلمان اروپا کار می کند. دادستان کل فدرال آلمان او را متهم می کند که به عنوان یک مامور سرویس مخفی در یک پرونده به صورت ویژه جدی عمل کرده است. بر این اساس، گفته می‌شود که این آلمانی که اصالتا اهل چین است، از جمله اطلاعات داخلی پارلمان اروپا را برای سرویس مخفی چین فاش کرده است. گفته می شود او همچنین از اعضای مخالف چین در آلمان جاسوسی کرده است.

در مجموع شش مظنون به جاسوسی چینی در این هفته در آلمان و بریتانیا دستگیر شدند.

نامه انتقادی سیاستمداران آلمانی به طرح ضد مهاجرتی سوناک

به نوشته رسانه های آلمانی همچنین 13 سیاستمدار آلمانی در نامه ای به ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، از طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا بدون هیچ گونه تشریفاتی، علیرغم نگرانی های قانونی، انتقاد کردند.

در نامه ای که در اشپیگل منتشر شده است آمده است: «ما رای گیری در مورد تغییرات قانون مربوط به اخراج به رواندا را با نگرانی دنبال کردیم. به ویژه، اظهارات شما مبنی بر اینکه دیگر نمی خواهید به دستورات موقت دادگاه اروپایی حقوق بشر احترام بگذارید، آزاردهنده است.»

توافق رواندا مهمترین وعده انتخاباتی سوناک است. نخست وزیر می خواهد جلوی مهاجرت غیرقانونی پناهجویان قایق را از کانال مانش بگیرد. پناهجویان اخراج شده باید در رواندا پروسه پناهندگی دریافت کنند، اما حتی در صورت موفقیت، نمی توانند به انگلیس بازگردند.

این قانون سه شنبه شب پس از اینکه لردها در مجلس علیا از مخالفت خود دست کشیدند، در پارلمان بریتانیا به تصویب رسید. اکنون فقط باید توسط شاه چارلز سوم تأیید و امضا شود. طبق گفته دولت، اولین پروازهای اخراج باید ده تا دوازده هفته دیگر آغاز شود.

با این قانون دولت بریتانیا رواندا را که به طور خودکامه اداره می‌شود به عنوان یک کشور سوم امن اعلام می‌کند – اگرچه قضات بریتانیایی آن را متفاوت می‌بینند. این قانون امکان تجدیدنظرخواهی را به حداقل می رساند و به مقامات این اختیار را می دهد که دادگاه های داخلی را نادیده بگیرند. سوناک اخیراً اعلام کرد که اجازه نخواهد داد "دادگاه های خارجی" او را متوقف کنند.

به این ترتیب نمایندگان پارلمان اروپا در برلین از این فرصت استفاده کردند تا تعهد بریتانیا به حاکمیت قانون و حقوق بشر را به سوناک یادآوری کنند. در این نامه اعتراضی آمده است: تصمیمات دادگاه اروپایی حقوق بشر باید محترم شمرده و اجرا شود. فرسایش حاکمیت قانون گسست از درس های تاریخ اروپا خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی