Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:10:36 GMT

«همدلی» را تمرین کنیم

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۶۲۱۰

«همدلی» را تمرین کنیم

روزنامه همشهری یکشنبه ۲۳ آذر یادداشتی به قلم عباس آخوندی استاد دانشگاه منتشر کرد که در گزیده ای از آن می خوانیم: همچنین متخصصان همه‌گیرشناسی کارایی نحوه سازماندهی فرایندهای واکسیناسیون، تامین واکسن و لجستیک کار را خواهند سنجید و گزارش‌هایی را انتشار خواهند داد. به هر روی، جهان با پدیداری نو روبه‌روست و متخصصان گام به گام در جهت شناخت واقعیت این پدیده و اثرگذاری آن بر بدن انسان‌ها و زندگی فردی و جمعی آنان و همچنین اثر آن بر ساختار اقتصادی و اجتماعی بشری اقدام و مرحله به مرحله خود را اصلاح خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازجمله شرایط نگهداری این واکسن در وضعیت فعلی بسیار دشوار است؛ دمای منهای ۷۰ درجه. احتمالاً در آینده یافته‌های مناسبت‌تری کشف خواهد شد.
در ایران نیز نیاز داریم که واقعیت را همچنان که هست بشناسیم. به مردم امکان دستیابی به اطلاعات و امکان آزمون درستی آنها داده شود. این امر باید شامل تمام اطلاعات تخصصی زیست‌شناسانه، داده‌های ناظر بر مدل و روش‌های همه‌گیری آن در میان انسان‌ها و همچنین میزان اثرگذاری و کارایی تدبیرهای بهداشتی و یا اقتصادی و اجتماعی برای مقابله با این ویروس مرگبار شود. اگر تدبیری مؤثر نبوده باید اعلام شود؛ با این قید که کسی نباید در برابر آن نکوهش شود. چون کسانی که تصمیم‌های مقتضی را گرفته‌اند براساس اطلاعاتی بوده که تا آن زمان در اختیار داشته و بر مبنای حسن‌نیت بوده‌است. درغیراین‌صورت، تمام تلاش‌ها منعطف به اصرار بر تدبیرهای غلط و رفتارهای مجادله‌آمیز و یا پنهان نگاه‌داشتن کاستی‌ها خواهد شد. هرگونه اطلاعات نادرست، خبرتقلبی و ساده‌انگاری در این موضوع به بهای جان ده‌ها تن از هموطنان‌مان تمام خواهد شد. بگذاریم که هیچ مانعی برای شناخت واقعیت فراروی مردم و مسئولان قرار نگیرد. چنانچه به هر میزان شناخت که از واقعیت خارجی کسب شد، آنچنان که هست به مردم گزارش شود، همراهی مردم با تدبیرهای اتخاذی فزون‌تر خواهد شد.

خوشبختانه آقای رئیس‌جمهور، رئیس بانک مرکزی و مسئولان بهداشت و درمان از داشتن اراده کافی و آمادگی برای تخصیص منابع مالی لازم به این نیاز عمومی خبر داده‌اند. همچنین آنان وجود مانع‌های سیاسی بر سر راه مبادله مالی برای تامین واکسن را مخابره کرده‌اند. بی‌گمان آنان درست می‌گویند. باید چاره‌ای جست. در این ارتباط باید به ۲ نکته توجه داشت. یکی اینکه موضوع در دستور کار، مسئله‌ای انسانی است. بنابراین، دولت در تماس با تمام نهادهای مدنی و سازمان‌های بین‌المللی باید از ظرفیت آنان سود ببرد و اجازه دهد که نهادهای مدنی ایران با همتایان خود در این ارتباط تماس برقرار نمایند و همراهی آنان را طلب کنند. و دیگر آنکه از سیاسی کردن موضوع و تبدیل آن به منازعه سیاسی درون کشور احتراز کرد. دست‌کم، خودمان در ایران این موضوع را ملی و عمومی تلقی کنیم و به یکدیگر کمک کنیم و به هم اعتماد داشته باشیم. تردیدزایی درباره سلامت واکسن‌ها و کیفیت واکسیناسیون که توسط برخی افراد مطرح شده نمک بر زخم مردم پاشیدن است. به مسئولان بهداشت و درمان اعتماد کنیم.
برای رویارویی با کرونا نیاز به هم‌رأیی و یا به‌عبارتی تشکیل اتاق فکر بر مبنای خوش‌گمانی داریم. در این مرحله از همه‌گیری این ویروس، موضوع تأمین واکسن مسئله یک کشور است. به‌جای طرح فرضیه‌های ثابت نشده، و نکوهش یکدیگر، همه بسیج شویم تا مانع‌های درونی و بیرونی بر سر راه تدارک این واکسن را برطرف کنیم. برای یک‌بار هم که شده تمرین همدلی کنیم. این چند روزه که برخی اخبار نیش‌ونوش‌دار را دیدم با خود گفتم از کی ما اینگونه نسبت به هم نامهربان شدیم و سوء‌نظر پیدا کردیم؟ به‌هرروی، در آغاز به‌خودم یادآوری می‌کنم که در ارتباط با رویارویی با کرونا از هرگونه دودستگی باید بپرهیزم. مسئله امروز ما دستیابی سریع به واکسن مؤثر و کاراست. داخلی و یا خارجی و چگونگی آن مهم نیست. سالم، درست، مؤثر و در اختیار مردم بودن آن مهم است.
کادر پزشکی روزگاران سختی را طی می‌کنند و با ماموریت دشواری روبه‌رو هستند. ارج آنان را بدانیم و با همراهی خود از خستگی آنان بکاهیم. این هموطنان فداکار ماه‌هاست که با کمترین چشمداشت، بیشترین لطمه‌ها را در مبارزه کشورمان با این ویروس مرگبار دیده‌اند. واکسیناسیون کرونا امری تخصصی است و نیازمند حضور کادر پزشکی توانمند است. تحقق این امر بدون حضور جامعه پزشکی امکان‌پذیر نیست و اگر بشود، پرخطا خواهد بود و قابل اعتماد نیست. بنابراین، در اندیشه سلامت کادر پزشکی کشور نیز باید بود.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بانک مرکزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بانک مرکزی ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بانک مرکزی اخبار کنکور خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۶۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • همدلی مدیران سرمایه بزرگی برای قزوین است
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان