Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: اصلاح بودجه های سالیانه، الزام مشاوران به تهیه طرح‌ها و برنامه ها بر مبنای اصول TOD و تسهیلگری برای جذب گروه‌های داوطلبانه و مردم نهاد همراه اعمال نظارت می‌تواند به رفع موانع بر سر راه TOD کمک کند.
شهربانو امانی، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران درگفتگو با خبرنگار شهر درباره وضع TOD و مجتمع های ایستگاهی گفت: پیش از پاسخ به سوال لازم است نکته‌ای را درباره مجتمع‌های ایستگاهی و رابطه آن با TOD متذکر شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در گذشته تلقی اشتباهی از مفهوم TOD وجود داشت. تقلیل مفهوم TOD به مجتمع‌های ایستگاهی ضمن به حاشیه راندن بسیاری از اصول و معیارهای دیگر این رویکرد، خطرات دیگری نظیر استفاده ابزاری از این مفهوم برای درآمدزایی در کوتاه مدت و منفی شدن مفهوم در اذهان عمومی در بلند مدت را به همراه دارد.
او ادامه داد: مجتمع ایستگاهی در TOD هیچ جایگاه ویژه‌ای ندارد. همانند تمامی بناهایی که در حوزه نفوذ ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی قرار دارند یک مجتمع ایستگاهی به شرط انجام محاسبات تخصصی، می‌تواند در تامین نیازهای ساکنان، اختلاط کاربری، افزایش تراکم جمعیتی پیرامون ایستگاه (با هدف افزایش میزان استفاده از حمل و نقل عمومی) و... تأثیرگذار باشد. خوشبختانه طی سال‌های اخیر و با استقرار مدیریت شهری جدید این تلقی اشتباه از TOD از بین رفت.
امانی درباره درآمدزایی شهرداری از مجتمع‌های ایستگاهی گفت: نباید صرفا نگاه درآمدی به این موضوع داشت. از میان مجتمع‌های ایستگاهی که تاکنون به مرحله قرارداد رسیده‌اند به جز یکی دو مورد، مابقی یا به مرحله بهره برداری نرسیده اند یا اگر رسیده‌اند موفق نبوده‌اند.
او افزود: دلیل این موضوع بی‌تردید عدم کارشناسی در میزان و نحوه اختصاص کاربری‌ها در زمان برنامه‌ریزی بوده است. نگاه صرفاً اقتصادی عمدتاً موجب شده است کاربری غالب مجتمع های ایستگاهی، حتی در نواحی عمدتاً تجاری شهر، باز هم کاربری تجاری باشد. حال آنکه چنین تصمیمی نه تنها موجب تحمیل سفرهای بیشتر به شهر و حمل و نقل عمومی می‌شود بلکه روز به روز از میزان اختلاط کاربری ها در شهر می کاهد.
به گفته امانی؛ اگر به‌طور صحیح TOD را در شهر اجرا کنیم و به درآمدهای ناچیز و کوتاه‌مدت تعدادی مجتمع ایستگاهی دل نبندیم، در بلند مدت نه تنها بسیاری از مشکلات را می‌توانیم رفع کنیم، بلکه به طور قابل ملاحظه‌ای از هزینه‌های مدیریت و نگهداشت شهر نظیر هزینه‌های گزاف توسعه و نگهداری حمل و نقل عمومی کاسته می‌شود.
این عضو شورای شهر درباره مشکلات موجود در مسیر اجرای TOD گفت: در گذشته درک صحیح از TOD مهمترین مشکل بود که تا حد زیادی هم در سطح مدیریت شهری تهران و هم در سطح کلان سیاست‌گذاری نظیر شورای عالی معماری و شهرسازی این مشکل برطرف شده است. امروز قوانین بسیار خوبی هم در سطح شورای عالی معماری شهرسازی و هم در سطح مدیریت شهری داریم. مصوبه شهرسازی ریل‌پایه در شورای عالی معماری و شهرسازی و موادی در برنامه 5 ساله سوم توسعه شهر تهران از جمله این مصوبات است.
او توضیح داد: اما امروز بی تردید مهم‌ترین مانع، چالش های اجرایی است. باید نمود عینی TOD را در طرح‌ها، برنامه ها و بودجه‌ها نظیر طرح تفصیلی یا بودجه‌ سالیانه شهرداری ببینم. متاسفانه چنین اتفاقاتی با وجود تذکرات مکرر ما در بازنگری طرح تفصیلی منطقه 22 که چندی پیش انجام شد رخ نداد. بودجه سالیانه شهرداری نیز همچنان رنگ و بوی خودرومحوری دارد.
به گفته امانی؛ در بودجه سال 1399 بیش از 2000 میلیارد تومان مربوط ردیف هایی بود که به نحوی به افزایش خودرومحوری در شهر می‌انجامد. نظیر روانسازی ترافیک، جدول کشی، آسفالت معابر، علائم راهنمایی و رانندگی و... حال آنکه ردیف بودجه‌هایی که به نحوی به تقویت پیاده مداری در شهر نظیر تعمیر و بازسازی پیاده‌روها، ایجاد تسهیلات عابران پیاده و... مربوط می‌شوند کمتر از 800 میلیارد تومان است. این موضوع نشان می‌دهد اگرچه TOD در سطوح مدیریتی و سیاست‌گذاری امروز امری پذیرفته شده است اما در میان مشاوران و بدنه شهرداری هنوز پذیرفته شده نیست. اصلاح بودجه های سالیانه، الزام مشاوران به تهیه طرح‌ها و برنامه ها بر مبنای اصول TOD و تسهیلگری برای جذب گروه‌های داوطلبانه و مردم نهاد همراه اعمال نظارت می‌تواند به رفع این موانع کمک کند.
خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مجتمع های ایستگاهی حمل و نقل عمومی هم در سطح بودجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زائران حج تمتع ۸.۵ میلیون تومان پس‌ می‌گیرند

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ با تلاش مستمر دست اندرکاران و مدیریت هزینه ها و تسویه حساب نهایی با شرکت های طرف قرارداد، در حوزه های مختلف خدماتی حج، مبلغی از وجوه دریافتی به حساب زائران حج تمتع ۱۴۰۲ بازگردانده خواهد شد.

سازمان حج و زیارت اعلام کرد: با تغییر در برخی از فرآیندها به منظور مدیریت هزینه ها در بخش های حمل و نقل، تغذیه و تدارکات، خدمات پزشکی و همچنین کاهش خدمان ضیوف الرحمن (عوامل اجرایی، فرهنگی و پزشکی) و از طرفی حمایت های دولت مردمی در تامین ارز مورد نیاز خدمات هواپیمایی و فرودگاهی، مبلغی به عنوان مانده عملیات شناسایی شد. 

لذا مقرر گردید از امروز تا ۱۰روز آینده به حساب ۸۲۵۰۰  زائر حج تمتع سال ۱۴۰۲ مبلغ ۸۵ میلیون ریال مسترد شود. 

دیگر خبرها

  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • زائران حج تمتع ۸.۵ میلیون تومان پس‌ می‌گیرند
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است