Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@19:34:59 GMT

سد اروپا در برابر غول‌های تکنولوژی

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۹۷۲۸

سد اروپا در برابر غول‌های تکنولوژی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، با این اوصاف رهبران صنعت تکنولوژی برای مواجهه با قوانین جدیدی آماده می‌شوند که می‌توانند تمام فعالیت‌ها و عملکرد آنها را در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تغییر دهند؛ آن هم با وضع جرایم جدی و حتی در موارد شدید، الزام به توقف فعالیت در این کشورها.

اتحادیه اروپا قرار است قانون جدید «بازارهای دیجیتال» را روز سه‌شنبه ارائه کند؛ قانونی که شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار بر بازار و پلت‌فرم‌هایی را هدف قرار می‌دهد که قدرت کنترل سهم بازار را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین پلت‌فرم‌هایی از ارائه محصولات و خدمات‌شان به‌صورت ترجیحی و خاص و همچنین اعمال فعالیت‌های مشابه، منع خواهند شد. به گفته یک مقام آگاه در این زمینه، این پلت‌فرم‌ها اجازه ندارند از اطلاعات شرکت‌های رقیب‌شان استفاده کنند تا بتوانند فروش خود را بالا ببرند یا با استفاده از فعالیت‌های تبلیغاتی، اطلاعاتی از رقبای‌ خود به‌دست بیاورند. اتحادیه اروپا پلت‌فرم‌های تاثیرگذار بر سهم بازار را براساس ترکیبی از معیارهای مختلف شامل درآمد شرکت، تعداد کاربران، تاثیرش بر بازار اروپا و اهمیتش برای رقبایی که امکان رقابت با آن را دارند، تعریف و مشخص می‌کند. به این ترتیب قرار است مقامات به‌صورت منظم ارزیابی کنند که آیا همچنان این شرکت‌های بزرگ و مهم باید به‌عنوان بازیگران تاثیرگذار بازار در نظر گرفته شوند یا بهتر است به‌دنبال پلت‌فرم‌های نوظهوری بود که ممکن است فعالیت‌های مشابهی داشته باشند.

  اثرات نامعلوم ابزارهای قانونی تازه

براساس معیارهای سیاستمدارانه مجزا، بعضی پلت‌فرم‌ها در صورتی که به سرعت نتوانند محتوای غیرقانونی را از سایت‌هایشان حذف کنند، ممکن است با جرایم جدی و شدید مواجه شوند. شرکت‌های اینترنتی بزرگی مانند آمازون و گوگل زیرمجموعه آلفابت، سال‌هاست که هدف حملات نظارتی اتحادیه اروپا قرار داشته‌اند. با این حال اما آنچه قانون‌گذاران اتحادیه اروپا به آن اعتقاد دارند، این است که تعدادی از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی بر اکوسیستم‌های دیجیتال اعمال قدرت و نفوذ می‌کنند و اتحادیه اروپا برای مقابله با چنین فعالیت‌هایی به ابزارهای تازه‌ای نیاز دارد. در مقابل اما این شرکت‌های تکنولوژی معتقدند این قوانین تازه می‌توانند از ارائه خدمات جدید آنها جلوگیری کرده یا حضور قدرتمند آنها را در بازارهای جدید دچار چالش‌های جدی کنند.

بنیاد کامپیوتر و صنعت ارتباطات یا CCIA در واقع سازمان غیرانتفاعی است که اعضای آن طیف گسترده‌ای از شرکت‌های حوزه کامپیوتر، اینترنت، آی‌تی و مخابرات هستند. «کی جبلی» مشاور بخش رقابت و قانون‌گذاری این بنیاد –که نقش نماینده پلت‌فرم‌هایی مانند فیس‌بوک و آمازون را دارد- در این مورد می‌گوید: «این قوانین می‌توانند تغییرات بزرگی را با خودشان بیاورند که تاثیراتی ناشناخته و نامعلوم خواهند داشت.»

برنامه‌های جدید اتحادیه اروپا که قرار است به‌عنوان قوانینی قابل اجرا در سراسر جهان ارائه شوند، در نظر دارند غول‌های تکنولوژی را که به عقیده آنها بسیار بزرگ، قدرتمند و پردرآمد شده‌اند، هدف قرار داده و مغلوب کنند. درحال‌حاضر شرکت فیس‌بوک با تهدید تجاری برای تجزیه تجاری در آمریکا مواجه شده است. این اتفاق بعد از شکایت مقامات فعال در کمیته ضدانحصارطلبی در روز چهارشنبه گذشته و ائتلاف چندین ایالت علیه آن اتفاق افتاد. آنها خواستار رفع اشکالات و ابهامات فرآیند خرید اینستاگرام و واتس‌اپ توسط فیس‌بوک هستند. توسعه مداوم بخشی از ماهیت غول‌های سیلیکون‌ولی است، اما این موضوع همان چیزی است که قانون‌گذاران ضدانحصارطلبی اتحادیه اروپا به شدت در بررسی‌هایشان از شرکت‌هایی مانند گوگل و اپل، آن را در نظر می‌گیرند تا ببینند آیا پلت‌فرم‌های قدرتمند از موقعیت خودشان در یک بازار برای تحکیم جایگاه‌شان برای ورود به بازاری جدید استفاده می‌کنند. این اقدامات تجاری به ظاهر غیرمنصفانه و ناعادلانه از آن دسته تحقیقاتی ناشی می‌شود که قرار است روز سه‌شنبه به‌صورت قانونی تصویب بشوند.

«کی جبلی» معتقد است به‌عنوان مثال اپل، مایکروسافت و آمازون ممکن است در حوزه خودشان غول‌های تاثیرگذاری باشند، اما همه آنها در تلاش هستند تا در حوزه جست‌وجوی آنلاین، با گوگل رقابت کنند و این درباره رقابت آمازون و اسپاتیفای در حوزه تبلیغات دیجیتالی هم صادق و درست است. او می‌گوید: «قانون بازارهای دیجیتال می‌تواند این نوع رقابت را سخت‌تر و پیچیده‌تر کند.»

  تهدید جدی برای توسعه محصولات و خدمات

بعضی شرکت‌ها نگران هستند که این قوانین جدید توانایی آنها برای توسعه محصولات جدید را تحت تاثیر قرار داده و محدود کنند. «مت بریتین» مدیر بخش تجارت عملیات گوگل در اروپا، خاورمیانه و آفریقا درباره این قانون جدید می‌گوید: «بسته به آنکه چطور این قوانین مطرح و تنظیم شوند، آنها می‌توانند توانایی ما را برای ادامه ارائه محصولات و خدمات‌مان که بسیاری از کاربران و کسب‌وکارها از آنها استفاده می‌کنند، محدود یا مختل کنند.» او به طیف گسترده و متنوعی از محصولات اشاره می‌کند که در صورت عدم توانایی گوگل برای جمع‌آوری و ترکیب اطلاعات از خدماتش، به‌طور بالقوه تحت تاثیر تهدید این قوانین جدید قرار خواهند گرفت. او برای این موضوع مثالی می‌آورد و می‌گوید: «بسیاری از خدمات ارائه شده توسط سرویس نقشه گوگل و سرویس Google My Business به کمک جمع‌آوری اطلاعات در موتور جست‌وجو قابل عرضه خواهند بود. این ابزار به کاربران کمک می‌کند تا در طول وضعیت همه‌گیری بتوانند با کسب‌وکارها در ارتباط باشند و از این طریق متوجه بشوند زمان باز بودن و ارائه خدمات آنها به چه شکل است یا اینکه امکان ارسال محصولات مورد نیازشان توسط خرده‌فروشی‌های آنلاین وجود دارد یا خیر.»

هر چند بعضی از پلت‌فرم‌های بزرگ ممکن است از نظر قانون‌گذاران توانایی کنترل سهم بازار را داشته باشند، اما بعضی از آنها هم ممکن است از وضع این قوانین جدید منتفع شوند. به‌عنوان نمونه، فیس‌بوک و مایکروسافت هر دو درباره قوانین فروشگاه اپلیکیشن‌های اپل معترض و شاکی هستند. اگر شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار از قوانین جدید پیروی نکنند، ممکن است با جرایم شدید و حتی تعلیق فعالیت‌هایشان در اتحادیه اروپا مواجه شوند که طبیعتا تهدیدی به مراتب جدی‌تر است. با این همه اما ممکن است این تهدیدها تنها روی کاغذ باشند و چندان در عمل دیده نشوند. مقامات کمیته ضدانحصارطلبی اتحادیه اروپا درحال‌حاضر توانایی اعمال قدرت برای جداسازی ساختار در موارد ضدانحصارطلبی را دارند اما تاکنون هرگز از آن استفاده نکرده‌اند. «مارگریت وستاگر» مدیر کمیته ضدانحصارطلبی و مسوول بخش قانون‌گذاری دیجیتال اتحادیه اروپا در اجلاس وب که در اوایل ماه دسامبر جاری به‌صورت آنلاین برگزار شد، گفت: «این قانون، نوعی انتخاب اساسی و بااهمیت است و گزینه‌های دیگری هم باید در این زمینه اجرا شوند. تیم من هرگز تا به‌حال با چنین موردی درگیر نبوده‌اند و باید دید چنین تصمیم مهمی می‌تواند در چارچوب زمانی قابل پیش‌‌بینی به بازسازی فضای رقابتی آن هم به شکلی موثر و مفید، کمک کند یا خیر. با این اوصاف ما زمان زیادی را در دادگاه‌ها خواهیم گذراند.»

روز سه‌شنبه همچنین لایحه پیشنهادی دیگری به نام «قانون خدمات دیجیتال» هم ارائه خواهد شد که آن هم در صورت عدم اقدام به موقع شرکت‌ها برای حذف محتوای غیرقانونی از روی وب‌سایت‌هایشان، می‌تواند جرایم سنگینی برای آنها به همراه داشته باشد. غول‌های تکنولوژی این قانون را هم تهدیدی بسیار بزرگ برای کسب‌وکار خودشان تلقی می‌کنند. شرکت‌های تکنولوژی نگرانی خود را درباره وضع این قوانین جدید در اتحادیه اروپا اظهار کرده‌اند. این درحالی است که اتحادیه اروپا به‌دنبال به‌روز کردن قوانین مربوط به فعالیت‌های اینترنتی و دیجیتالی خودش است تا به این ترتیب پوشش محافظتی قانونی را از روی فعالیت‌های پلت‌فرم‌های بزرگ و تاثیرگذار بر بازار بردارد و شرایط عادلانه‌تری را برای رقابت آنها ایجاد کند.

پربیننده ترین فیلتر کسب و کارهای مجازی به دلیل کج سلیقگی است ارزان‌ترین لپ تاپ چند؟ +جدول خانواده فیس‌بوک چقدر کاربر فعال دارد؟ ورود دو استارت‌آپ بزرگ به بورس انواع موبایل اپل چند؟ +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اینترنت فیس بوک آمازون تکنولوژی پلت فرم قوانین جدید اتحادیه اروپا شرکت های بزرگ پلت فرم پلت فرم ها فعالیت ها فیس بوک شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۹۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند

ایتنا - آیا شرکت آمریکایی متا در برخورد با تبلیغات سیاسی قوانین اروپا را زیر پا می‌گذارد؟ کمیسیون اتحادیه اروپا برای بررسی این موضوع روند رسیدگی حقوقی علیه کنسرن فیس‌بوک – اینستاگرام را گشوده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا علیه کمپانی فیس‌بوک - اینستاگرام "متا" به ظن نقض قوانین اتحادیه اروپا روند رسیدگی حقوقی را آغاز کرده است. کمیسیون در بروکسل اعلام کرد که از جمله بررسی خواهد شد که آیا این شرکت آمریکایی در برخورد با تبلیغات سیاسی به قوانین اروپایی پایبند بوده است یا خیر.

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که دستگاه اداری او ابزارهایی ایجاد کرده است تا از شهروندان اروپایی در برابر اطلاعات نادرست و دستکاری هدفمند توسط کشورهای ثالث حفاظت کند.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «هرگاه به نقض قوانین مشکوک باشیم، اقدام می‌کنیم. این امر در همه زمان‌ها صدق می‌کند، به ویژه در زمان انتخابات دموکراتیک.»

از جمله نقض‌های احتمالی قوانین این است که کنسرن "متا" در مقابله با گسترش تبلیغات گمراه‌کننده و کمپین‌های اطلاعات نادرست در سطح اتحادیه اروپا به قدر کافی اقدام نکرده است. علاوه بر این، کمیسیون گمان دارد که امکانات کاربران برای شکایت در مورد محتوای پلتفرم‌ها الزامات قانون اروپا را برآورده نمی‌کند. از سوی دیگر، کنسرن متا به پژوهشگران به قدر کافی امکان دسترسی به داده‌ها را نمی‌دهد.

طبق قانون جدید اتحادیه اروپا، پلتفرم‌هایی مانند فیس بوک، توییتر، گوگل و بسیاری دیگر باید سریع‌تر و شدیدتر از قبل علیه محتوای غیرقانونی مانند نفرت‌پراکنی و تحریک در آنلاین وارد عمل شوند. درغیراین صورت با جریمه‌های سنگین روبرو خواهند شد. "قانون خدمات دیجیتال" (DSA) باید تضمین کند که گزارش محتواهای غیرقانونی برای کاربران آسان‌تر می‌شود. در اصل، سرویس‌های بزرگی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام باید مقررات بیشتری را نسبت به شبکه‌های کوچک رعایت کنند.

کمیسیون مدارک و شواهد جمع‌آوری می‌کند
کمیسیون اتحادیه اروپا تأکید کرد که گشایش روند تحقیق صرفاً شبهات را بررسی می‌کند و ارزیابی اولیه کمیسیون هنوز نتیجه نهایی را نشان نمی‌دهد. کمیسیون به جمع‌آوری شواهد، به عنوان مثال از طریق نظرسنجی، ادامه خواهد داد. علاوه بر این، کمیسیون اتحادیه اروپا بالقوه می‌تواند پیشنهادهای متا برای اصلاح خود را بپذیرد.

در ماه اکتبر سال گذشته، تیری برتون، کمیسر امور صنعت اتحادیه اروپا، به فیس‌بوک در مورد محتوای دستکاری شده بیش از حد در این پلتفرم در ارتباط با انتخابات هشدار داد. برتون نوشت که می‌خواهد فوراً در مورد جزئیات اقدامات فیس‌بوک برای جلوگیری از انتشار جعلیات، از جمله با توجه به انتخابات آتی در اتحادیه اروپا، مطلع شود. انتخابات پارلمان اروپا قرار است در تابستان سال جاری برگزار شود.

بسیاری در اتحادیه اروپا بر این باورند که روسیه در تلاش است تا بر انتخابات تأثیر بگذارد. بلژیک اخیراً اعلام کرد که داده‌های نهادهای مخفی اطلاعاتی نشان می‌دهد که تلاش‌هایی برای انتخاب هر چه بیشتر نمایندگان دوستدار روسیه در پارلمان اروپا وجود دارد.

هفته گذشته، بلژیک که ریاست شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، مکانیسم واکنش به بحران جامعه بین‌المللی (IPCR) را راه‌اندازی کرد که هدف آن امکان تبادل نظر نزدیک‌تر در مورد اقدامات جاری علیه اعمال نفوذ روسیه است.

در حال حاضر علیه پلتفرم آنلاین "تیک تاک" و سرویس پیام کوتاه اکس (توییتر سابق) روند رسیدگی در جریان است. "تیک تاک" تحت بررسی است که آیا این شرکت چینی با نسخه برنامه "تیک تاک لایت" سلامت روان کودکان زیر سن قانونی را به خطر می‌اندازد یا خیر.

به دنبال نشانه‌هایی از پست‌های غیرقانونی و گمراه‌کننده درباره حمله حماس به اسرائیل، فهرستی از سوالات به پیام‌رسان اکس (توییتر سابق) ارسال شد که ظاهراً این شرکت پاسخ قانع‌کننده‌ای به کمیسیون اتحادیه اروپا نداده است. روند بررسی علیه اکس در اواسط دسامبر آغاز شد.

دیگر خبرها

  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا