Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ به گزارش روز یکشنبه ایرنا، حضور نظامی آمریکا در عراق از سال ۲۰۰۳ میلادی همواره در کانون توجه سیاستمداران، گروه‌های مقاومت، شخصیت‌های دینی و فعالان مدنی و مردم این کشور بوده است.
تداوم ۱۷ ساله حضور نظامی آمریکا و پیامد‌های ناگواری که برجای گذاشته، باعث شده تا حساسیت‌ها درقبال این حضور اشغالگرانه به شدت در محافل عراق افزایش یابد و عراقی‌ها را به این نتیجه برساند که تا زمانی که حضور نظامی آمریکا در کشورشان ادامه دارد و سفارت این کشور به جای کار دیپلماتیک نقش پایگاهی نظامی را ایفا می‌کند، تحقق استقلال و حاکمیت کامل عراق امکانپذیر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به عقیده سیاستمداران عراقی، سفارت آمریکا ماهیت یک سفارت معمولی را ندارد و تبدیل به مرکزی برای پیشبرد سیاست‌های آمریکا در منطقه شده است و واشنگتن قصدی برای خارج کردن نیرو‌ها یا کاهش حضور دیپلمات هایش از عراق ندارد و گفته هایش در این باره مانوری بیش نیست.
«فوزی اکرم ترزی» عضو سابق پارلمان عراق و از رهبران اقلیت ترکمان‌های این کشور می‌گوید: بحث‌ها درباره خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق صرفاً مانوری از سوی واشنگتن است و جنبه عملی ندارد.
وی با مشکوک دانستن ماهیت سفارت آمریکا در کشورش می‌افزاید: سفارت آمریکا در بغداد محدود به نمایندگی دیپلماتیک نیست. هیچیک از سفارتخانه‌های آمریکا در سراسر کشور‌های جهان به بزرگی و حجم سفارت این کشور در بغداد نیست.   ترزی تصریح می‌کند: سفارت آمریکا یک پایگاه در قلب بغداد و مرکز اجرای سیاست‌های واشنگتندر عراق و سایر کشور‌های منطقه است.
این سیاستمدار اولویت کشورش بویژه در دولت آینده را که در سایه انتخابات روی کار خواهد آمد، مقابله با دخالت‌های آمریکا و رسیدگی به وضعیت سفارت این کشور در عراق می‌داند و می‌گوید: دولت آینده باید جلوگیری از دخالت‌های آمریکا در عراق را در جدول اولویت‌های خود قرار دهد و اینکه سفارت آمریکا در عراق نظیر سفارتخانه‌های سایر کشور‌ها به نمایندگی دیپلماتیک محدود شود.
«عبدالهادی السعداوی» نماینده ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق نیز به نوبه خود اخراج اشغالگران آمریکایی از عراق را از اولویت‌های کشور خود برمی شمرد و از دولت عراق می‌خواهد تا اجازه بقای طولانی‌تر آن‌ها را ندهد و از موضع قدرت با آمریکا برخورد کند.   وی می‌گوید: از دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر می‌خواهیم که از موضع قدرت برخورد کرده و به واشنگتن اجازه ندهد که نظرش را بر عراق تحمیل کند. بیشتر بخوانید: چرا رویای اردوغان برای منطقه و جهان خطرناک است؟السعداوی تاکید می‌کند که حضور بیگانگان مانع اساسی بر سر راه تحقق آمال و انتظارات عراقی است و مصوبه پارلمان برای دولت روشن است و باید در اخراج نیرو‌های آمریکایی شتاب به خرج دهد.
پارلمان عراق یکسال پیش با صدور مصوبه‌ای بر لزوم خروج نیرو‌های بیگانه و در صدر آن‌ها نیرو‌های آمریکایی از این کشور تاکید کرده است.
وی با ابراز تعجب از پایان یافتن سال ۲۰۲۰ میلادی و ادامه حضور این نیرو‌ها در عراق تاکید می‌کند که دولت باید خود را در برابر پارلمان به جدول خروج همه نیرو‌های بیگانه و درصدرآن‌ها آمریکایی‌ها از خاک عراق متعهد بداند.
در همین پیوند، «عبدالخالق العزاوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز با اطمینان خاطر می‌گوید که خروج نیرو‌های اشغالگر آمریکایی با توجه به توانمندی‌های بالای خود عراقی ها، هیچ تاثیری بر وضعیت امنیتی عراق نخواهد گذاشت.
وی تاکید می‌کند: خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق هیچ گونه تاثیر منفی بر عرصه عمومی امنیت در کشور نخواهد گذشت، زیرا نیرو‌های نظامی قادر هستند که چالش‌ها را مدیریت و از هرگونه تلاشی برای برهم زدن ثبات داخلی عبور می‌کنند.
العزاوی با اشاره به پیمان شکنی آمریکا و حملات جنایتکارانه این کشور علیه نیرو‌های امنیتی عراق و ارتکاب جنایت تروریستی حمله به خودروی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد می‌گوید: عراق توافقنامه‌ای امنیتی با آمریکا برای حفاظت از حریم هوایی آن در برابر هرگونه خطری دارد، اما خود آمریکا آن را چند بار نقض کرد و پهپاد‌ها به اهداف امنیتی تشکیلات عراق از جمله نیرو‌های الحشد الشعبی و الحشد العشایری حمله کرده و شماری را شهید کردند و علاوه برآن، جنایت فرودگاه بغداد صورت گرفت.
وی تاکید کرد که باید در برابر این اقدامات آمریکایی‌ها که نقض توافقنامه و تجاوز و تعدی غیرقابل قبولی است، اقدام حقوقی و قانونی صورت گیرد.
«کاطم الرکابی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع عراق نیز در کنار اولویت لزوم اخراج هرچه سرسیعتر نیرو‌های آمریکایی از خاک این کشور و تبدیل سفارت آمریکا به یک سفارت معمول در سطح جهان، بر لزوم اولویت دادن به تقویت بنیان دفاعی عراق تاکید می‌کند تا این کشور بتواند از حریم هوایی خود پاسداری کرده و جلوی هرگونه تعرض به آن را بگیرد.
وی با اشاره به ملاقات خود با سرلشکر «ناهل السعدی» فرمانده پدافند هوایی عراق و افسران ستاد فرماندهی این کشور می‌گوید که پدافند هوایی کمبود زیادی در زمینه امکانات و تجهیزات دارد و همین امر هم باعث وجود خلاء‌های زیادی در حریم هوایی عراق شده است.
وی تاکید می‌کند لازم است به مسئولیت واحد پدافند هوایی که مسئولیت پاسداری از آسمان عراق را دارد، توجه شده و تعداد و نوع هواپیما‌هایی که وارد حریم این کشور می‌شوند، شناخته شوند.
الرکابی از دولت عراق می‌خواهد تا حمایت از پدافند هوایی و تامین نیاز‌ها و تجهیزات آن به منظور پاسداری از حریم هوایی عراق را در اولویت‌های خود قرار دهد.
از نقطه نظرات سیاستمداران و نمایندگان عراقی اینگونه بر می‌آید که آن‌ها خروج هرچه سریعتر نیرو‌های آمریکایی از عراق، تغییر ماهیت عملکرد سفارت آمریکا و تبدیل شدن آن به یک سفارت معمولی و تقویت بنیان دفاعی و نظامی عراق بویژه در زمینه هوایی را از جمله اولویت‌های کشورشان در دولت کنونی و دولت آینده‌ای که براساس انتخابات ماه ژوئن آینده روی کار خواهد آمد، می‌دانند. منبع: ایرنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 عراق آمریکا انتخابات 1400 نیرو های آمریکایی آمریکایی از عراق خروج نیرو پارلمان عراق سفارت آمریکا پدافند هوایی حریم هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۱۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی

«محمدکاظم آل‌صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران و رئیس ستاد اربعین در عراق به همراه سرلشکر «ریاض الخیگانی» رئیس کمیته اربعین عراق و دیگر مسئولین و فرماندهان مربوطه روز دوشنبه از مرز خسروی بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، در راستای بررسی وضعیت مرزی و تسهیل ورود زائران در اربعین حسینی سال ۱۴۰۳ محمد کاظم آل صادق، ایران در عراق و هیأت همراه صبح امروز بعد از ورود به شهر بعقوبه، مرکز استان دیالی و حضور در مقر فرماندهی پلیس این شهر پس از نشستی با سرلشکر ریاض الخیگانی، مشاور امنیتی وزیر کشور و مسئول جدید کمیته اربعین عراق، معاون فرماندار و همچنین دیگر مسئولین و فرماندهان مرزی ذی‌ربط عازم مرز منذریه (در عراق) و خسروی (در ایران) شدند تا از نزدیک ضمن بازدید میدانی و بررسی آخرین وضعیت دو سوی مرز عراق و ایران تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

آل صادق همچنین از زیر ساخت‌ها و امکانات مرز خسروی به همراه مسئولین عراقی بازدید کرد و در ادامه نشست مشترک با مسئولین و فرماندهان مرزی و استانی با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه، فرماندار قصر شیرین، مسئول پایانه‌های مرزی، فرمانده مرزبانی خسروی و سایر مقامات ذی‌ربط استانی در نقطه سفر مرزی برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت