Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام عباسپور گفت: مطالعات غربی در حوزه آسیب های اجتماعی زیاد انجام شده اما وقتی دقیق می‌شویم می‌بینیم که به دلیل تفاوت‌های فرهنگی این نظریه‌ها در جامعه ایران پاسخگو نیست و پرداخت به آن از دیدگاه اسلام ضروری است.

قدس آنلاین: دانشگاه شاهد در نظر دارد سال آینده دومین همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از نگاه اسلامی را برگزار کند که در همین راستا و به منظور اعلام رسمی فراخوان و رونمایی از پوستر همایش، صبح امروز یکشنبه نشستی خبری با حضور حجت الاسلام دکتر رضا غلامی، رئیس پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی، حجت الاسلام دکتر قاسم ابراهیمی پور دبیر علمی همایش و عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، حجت الاسلام دکتر ابراهیم عباسپور مسئول دفتر پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی قم و خبرنگاران رسانه های مختلف به صورت حضوری و وبینار در محل پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی دانشگاه شاهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام دکتر قاسم ابراهیمی پور دبیر علمی همایش در این نشست خبری گفت: دور دوم همایش اسلام و آسیب های اجتماعی شهریور سال آینده در سطح ملی برگزار خواهد شد. در همایش اول ما بیشتر به دنبال گفتمان سازی و توجه جامعه علمی و نخبگانی به ظرفیت های علمی اسلامی و اینکه نشان دهیم اسلام در مواجهه با آسیب های اجتماعی حرف های زیادی برای گفتن دارد، بودیم؛ اما در همایش دوم و آتی سراغ مسائل تخصصی تر خواهیم رفت و همانطور که از عنوان همایش برمی آید باید مقالات ارسالی به موضوع آسیب های اجتماعی نگاه تخصصی و ویژه داشته باشند.

حجت الاسلام ابراهیمی پور افزود: در ضمن این همایش اهداف همایش قبلی نیز وجود خواهد داشت، اما هدف اول ما در این همایش تولید علم و متن، بازخوانی، استخراج و استنباط دیدگاه علمی اسلام در مورد آسیب های اجتماعی است؛ یعنی منابع علمی با مقالاتی که در این همایش ارائه می شود، منابع منسجم و متقن حول آسیب های اجتماعی هستند که در هفت محور مورد توجه قرار خواهند گرفت. رویکردها در این همایش متنوع هستند، اما آنچه برای ما اولویت دارد آسیب شناسی فعالیت های علمی پیشین و ارائه فرا تحلیل برای استفاده از آنهاست. بنابراین یک نگاه ما نگاه به داشته هاست، اما نگاه اصلی بررسی عوامل متنوع آسیب های اجتماعی یعنی عوامل اقتصادی، سیاسی و رسانه ای خواهد بود و اینکه نهادهای رسمی و مردمی در مواجهه با این آسیب ها چه نقشی دارند، برخورد و مواجهه انتقادی با نظریه ها وتبیین های غربی و بررسی میزان کارآمدی آنها در مواجهه با آسیب های اجتماعی در جوامع اسلامی می تواند موضوع مقالات ارسالی باشد.

دبیر علمی همایش ادامه داد: همچنین بررسی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی آسیب ها و راهکارهای مواجهه با آن هم درعرصه تبیین و تدوین و هم در عرصه پیشگیری یکی دیگر از رویکردهایی است که در این همایش مورد توجه خواهد بود. اما در مورد محورهای همایش با بررسی نخبگان و فرمایشات رهبری معظم و نیز دغدغه اندیشمندان کشور به این نتیجه رسیدیم که محورهای بحران کاهش و پیری جمعیت، بحث حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی، اعتیاد، طلاق، آسیب های فضای مجازی و پیامدهای ویروس منحوس کرونا محورهای همایش باشد. طرح همایش علمی پژوهشی است، اما از مقالات علمی ترویجی نیز استقبال می کنیم و قواعد و قوانینی که نشریات علمی برای مقالات دارند مدنظر ما در این همایش هم هستند و آخرین فرصت ارسال مقالات آخر دی ماه است.

حجت الاسلام دکتر ابراهیم عباسپور مسئول دفتر پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی قم نیز در این نشست به توضیح اهمیت همایش آسیب های اجتماعی از نگاه اسلام پرداخت و گفت: دور اول این همایش به همت ریاست محترم داشنگاه شاهد جناب آقای دکتر ثقفی برگزار شد، همایش خوبی بود و پژوهشگران متعدد نظرات و ایده های خودشان را ارائه کردند. دانشگاه شاهد به موازات اجرای همایش، پژوهشکده هایی را برای مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی را در قم و تهران تاسیس کرده است که دفتر قم به لحاظ اینکه اندیشمندان فعال آن در حوزه آسیب های اجتماعی از منظر اسلام، بیشتر است، ظرفیت بالایی در این زمینه دارد.

حجت الاسلام عباسپور افزود: هدف مطالعه اسلامی آسیب های اجتماعی، این است که مطالعات غربی در حوزه آسیب های اجتماعی زیاد انجام شده، اما وقتی دقیق می شویم می بینیم که به دلیل تفاوت های فرهنگی این نظریه ها در جامعه ایران پاسخگو نبوده و آمار آسیب های جامعه ما را کاهش که نداده است، بلکه افزایش نیز داده است. همایش دوم اهمیت بالایی دارد و باید از اندوخته هایی که در همایش اول در زمینه گفتمان سازی بدست آمد به نحو احسن استفاده شود.

دفتر پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی قم ادامه داد: در همایش دوم همانطور که محورها معرفی کردند، می توانیم به شکل تخصصی و ویژه به موضوع بپردازیم و مسئولین و برگزار کننده آن نیز متخصصین حوزه هستند تا بتوانند اهداف هفتگانه را با دقت و ریز بینی محقق کنند. خروجی همایش بر روی مجله پژوهشی "اسلام و آسیب های اجتماعی" نمایه خواهد شد و اعلام می کنیم که آماده همکاری با تمام دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و نیز پژوهشگران علاقمند به حوزه هستیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی دانشگاه شاهد پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی حوزه آسیب های اجتماعی حجت الاسلام دکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌ها با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌هنگام یاری کنند.

رئیس جمهور دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی مؤثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آئین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 750979

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند