Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت امروز ۲۳ آذر ماه در جلسه ستاد کرونای خراسان جنوبی با بیان اینکه رعایت پروتکل های بالای ۹۰ درصد نشان از غنای فرهنگی مردم است، افزود: باید با تلاش هرچه بیشتر از آمار ورودی بیمارستان ها و مرگ و میر ناشی از کرونا بکاهیم.

وی گفت: باید همدلی و اتحاد را برای تمام روزهای سخت کرونا حفظ کنیم، کرونا با تپش قلب مردم دخیل شده و خیلی نیازمند تحلیل و تفسیر نیست بلکه باید از ابتلا بیماری بکاهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از مرگ و میر یک نفر بکاهیم بزرگترین خدمت را به مردم منطقه داشته‌ایم، خراسان جنوبی در خیز وحشتناک پاییزه قرار گرفت و با توجه به التهاب پیش آمده در استان برای ما از اهمیت بالایی برخوردار بود.

وزیر بهداشت گفت: جنوب کرمان و خراسان جنوبی را گرفتار این آتش بیماری دیدیم به طوری که طبس رتبه اول مرگ و میر کرونا را دارد، با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه، تحلیل یک مرگ در خراسان جنوبی با یک مرگ در شهرهای پرجمعیت بسیار متفاوت است.

جدیدترین خبرها و رویدادها را در اینستاگرام همشهری آنلاین بخوانید (کلیک کنید) به مردم دروغ نمی‌گوییم

نمکی با اشاره به پیک جدید پاییزه بیان کرد: در مهار کرونا در اردیبهشت، در اوج تحریم و بدترین شرایط کشور، میزان آمار مرگ و میر کرونا را به ۳۰ تا ۴۰ نفر رساندیم اما دو مرتبه عنان از دستمان خارج شد و شاهد پیک دوم و سوم بودیم. پیک سوم تمام جهان را گرفتار کرد، علی رغم اینکه می گویند ایران در رتبه ۱۲ است، در واقع رتبه ۳۱ جهان را از نظر مرگ و میر داریم.

وی گفت: ۸۸ کشور جهان آماری دقیق از کرونا ارائه نمی دهند، انسانی سیاسی نیستم و سوار بر قطار سیاست نمی شوم اما کشورهای همسایه آمار درستی از کرونا ارائه نمی دهند. من به مردم هرگز دروغ نخواهم گفت و چیزی از آنها پنهان نخواهم کرد، اعتباری ما به واسطه مردم است و اگر ما را به راست گویی و امانت داری نپذیرند باید به حال خودمان گریه کنیم.

وزیر بهداشت گفت: آماری که ایران ارائه می دهد مقرون به صحت ترین آمار جهانی است، در شرایط پیش رو فرصتی برای ورود به حاشیه و تله های ژورنالیستی نداریم و آرامش مردم و کاهش تب کرونا مهم است.

ببینید؛ مقایسه شرایط ایران در تحریم با حصر امام حسین(ع) در کربلا توسط وزیر بهداشت

پیک سوم کرونا شکست

وی با اشاره به موج سوم کرونا در دنیا بیان کرد: ابتلای ۳ هزار نفر در روز در آمریکا و ۸۷۸ مرگ در ایتالیا آمار تاسف باری بوده که برای سلامت مردمانش دعا می کنیم.

نمکی ادامه داد: کشورهایی مانند انگلیس و آلمان زیرساخت های آماده برای خدمت رسانی دارند اما آمار مرگ بالای ۵۰۰ نفر را تجربه داشته اند. متوسط تخت ما ۱.۶ به ازای هر هزار نفر جمعیت است، ما با دست های بسته در اقیانوس بلا شنا می کنیم چراکه با خباثت های آمریکا برای تامین دارو در حصر هستیم.

وی بیان کرد: بر اساس پیس بینی ها ایران در این ماه باید روزی هزار و ۲۰۰ مرگ ناشی از کرونا داشت اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه با همکاری مردم و مسئولان کمر منحنی در پیک سوم شکست. آمارها در برابر همت، غیرت و شجاعت مردم سر تعظیم فرود آورده اند، تمام اقشار و گروه های مردمی به میدان مبارزه با کرونا آمده و مرگ را به ۲۰۰ نفر نزدیک کردند که حماسه ای بسیار ارزشی است. در اوج تحریم ها در پیش بینی برخی موسسات مدال افتخار گرفتیم، ۱۶۰ شهر قرمز داشتیم اما اکنون ۲۳ شهر قرمز داریم.

توصیه یلدایی

نمکی گفت: هر گونه ساده انگاری و عادی انگاری، شرایط زمستانه را سخت می کند، باید شب یلدای سال جاری را به گونه ای متفاوت با دیگر سال‌ها ببینیم. واکسن کرونا را تولید می کنیم و تا بهار سال آینده آن را خواهیم داشت، اجازه نمی‌دهیم هم وطن ما گروه هدف تست واکسن شود.

وی گفت: موثرترین واکسن دنیا را برای این کشور تامین می کنیم، روزهای آینده این خبر خوش را خواهیم داد که این واکسن از معتبرترین منابع وارد می‌شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: نمی‌گذاریم ملت شریف ایران موش آزمایشگاهی هیچ جریانی شوند. نمی‌گذاریم غیرت ملی این سرزمین پایمال برخی از فزون خواهی های دیگران شود. به دنبال این هستیم که با نگاه اعتقادی، ملی و مردم سالاری دینی، ملت شریف ایران به آنچه که درخور شان انها است، دست یابند.

کد خبر 572427 برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی خراسان جنوبی وزیر بهداشت مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)

بسیاری از موجودات آب‌های جهان را نورانی می‌کنند. از میکرواوگانیسم‌هایی گرفته که خطوط ساحلی را در تاریکی شب به رنگ آبی برقدار در می‌آورند تا قلابچه‌ماهی‌های اعماق دریا که از فریب‌دهنده‌های درخشان‌شان برای اغوا کردن طعمه استفاده می‌کنند، طیف وسیعی از مخلوقات دریایی از طریق پدیده‌ای طبیعی با عنوان بیولومینانس یا زیست‌تابی از خودشان نور ساطع می‌کنند.

به گزارش راهنماتو، اکنون نتایج یک مطالعه تازه از اولین نمونه‌های زیست‌تاب‌ها در روی سیاره زمین پرده برداشته و تاریخ حضور آن‌ها به روی زمین را تا زمان آغاز نخستین روزهای حیات حیوانات به عقب کشیده است. بر اساس این مطالعه در حدود 540میلیون سال قبل، حیوانات نرم و شاخه‌داری با عنوان اوکتوکورال‌ها شروع به نورانی کردن اقیانوس‌ها کردند.

نتایج این مطالعه که در نشریه Proceedings of the Royal Society  منتشر شده است، از رابطه اوکتوکورال‌های اقیانوس‌های مدرن ما استفاده کرده تا به سمت عقب حرکت کند و مشخص کند این زیست‌تاب‌های ورقه-مانند چه زمانی پا به قلمرو حیوانات گذاشتند.

در دریاهای امروزی، اوکتوکورال‌ها انواعی از فرم‌ها مانند قلم‌های دریایی، پنکه‌های دریایی و مرجان‌های نرم را دارند. دانیل دلئو، زیست‌شناسی که این مقاله را برای موزه تاریخ طبیعی آمریکا نوشته است، می‌گوید:

 «اوکتوکورال‌ها مرجان‌های نرم‌تنی به شکل درخت هستند. نام‌شان را از قرینگی بدن‌شان که هشت قسمت دارد، گرفته‌اند. اوکتوکورال‌ها اغلب باغ‌های مرجانی و جنگل‌های حیوانی در اقیانوس، به خصوص در اعماق آب، درست می‌کنند که می‌تواند خانه و پرورشگاهی برای طیفی از حیوانات باشد.»

در این مطالعه محققان به این دلیل روی اوکتوکورال‌ها تمرکز کردند که اغلب آن‌ها زیست‌تاب هستند. درست مثل همه ارگانیسم‌های زیست‌تاب، در اوکتوکورال‌ها هم آنیزمی با عنوان لیوسفراس با ترکیب لوسیفرین واکنش نشان می‌دهد و نور تولید می‌کند.

جانورشناسان تاکنون توانسته‌اند تخمین بزنند که توانایی نورتابی حدودا 100بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. اما اینکه این موجودات زنده دقیقه از چه زمانی به قابلیت نورتابی مجهز شدند، مشخص نبود.

تا قبل از مطالعه اخیر، قدیمی‌ترین نمونه شناخته‌شده زیست‌تابی به سخت‌پوستان 267میلیون ساله نسبت داده شده بود. دلئو و همکاران نویسنده‌اش انتظار داشتند که این توانایی بسیار قدیمی‌تر باشد. اوکتوکورال‌ها با گونه‌های نورانی متعددشان، به نظر می‌رسید که گروه خوبی برای گردآوری شواهد باشند.

دلئو می‌گوید:

«اوکتوکورال‌ها به دلیل بدن‌های نرم‌شان مثل مرجان‌های استخوانی و سنگی فسیل نمی‌شوند.»

بعضی وقت‌ها تنها ماده‌ای که در اختیار کارشناسان است، بخش‌های کوچک و سخت سازه‌های مرجانی به نام اسکلریت است. واکنش زیست‌شیمیایی حیاتی را هم نمی‌توان مستقیما در فسیل‌ها مشاهده کرد، بنابراین کارشناسان می‌بایست به خطوط دیگری از شواهد برای رسیدن به خواستگاه زیست‌تاب‌ها تکیه می‌کردند.

دلئو و همکارانش برای پاسخ به این پرسش به درخت خانوادگی اوکتوکورال‌ها پرداختند. آن‌ها برای آنکه فرگشت زیست‌تابی در اوکتوکورال‌ها را دنبال کنند، به شباهت‌های ژنتیکی در میان اوکتوکورال‌ها و خویشاوندان‌شان پرداختند. حدودا 3500 یا تعداد بیش‌تری از اوکتوکورال‌ها به گروهی بزرگ‌تر به نام آنتوزوآ تعلق دارند که مرجان‌ها و شقایق‌های دریایی را در بر می‌گیرد.

جانورشناسان به دنبال گونه‌هایی بودند که توانایی زیست‌تابی داشتند تا بتوانند تعیین کنند که این توانایی چند بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. علاوه بر آن محققان عمقی که اوکتوکورال‌ها در آن زندگی می‌کنند را بررسی کردند تا ببیند آیا نورتابی در عمق و سطح دچار فرگشت شده یا خیر.

با همه این ارزیابی‌ها آن‌ها تخمین زدند که اجداد اوکتوکورال‌ها چه شکلی بودند و از کی در دریاها پدیدار شدند.

محققان پیشنهاد می‌دهند که توانایی زیست‌تابی در اوکتوکورال‌هایی با مکانیزم‌های زیستی مشترک آن‌چنان شایع است که آخرین جد مشترک این گروه احتمالا زیست‌تاب بوده است.

این جد در آغاز دوره کامبرین در حدود 542 میلیون سال قبل، زمانی که جهان در بسیاری از ابعاد در حال شکوفایی بوده و اشکال تازه حیوانات به سرعت در حال تنوع‌یافتن بودند، زندگی می‌کرده است. آن‌ها همچنین تخمین زده‌اند که نخستین زیست‌تاب‌ها احتمالا در آب‌های کم‌عمق به وجود آمده‌اند و بعدها به آب‌های عمیق راه یافته‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • انعکاس مطالبات مردم در بسته شهروند خبرنگار
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • درخواست تلخ و گریه‌آور کودکان سیل زده سیستان بلوچستان | فیلم
  • این روزها همه گریه می‌کنند، بخصوص گلرها!
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • گریه پورحمیدی در رختکن بند نمی‌آمد!