Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:48:20 GMT

تهران اتوبان دو طبقه و برج نمی خواهد

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۳۳۸۳

تهران اتوبان دو طبقه و برج نمی خواهد

خبرگزاری آریا - شهر: تهران اتوبان دو طبقه و برج نمی خواهد، بلکه باید به سراغ زیرساخت های اجتماعی رفت که رایگان باشد و به طور متوزان و برابر میان محلات و مناطق شهرها توزیع شده باشد.
به گزارش شهر، حسین ایمانی جاجرمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران ظهر امروز –یکشنبه 23 آذر 1399- در وبینار پایداری اجتماعی و تاب آوری شهری از سری نشست‌های جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری تهران، با بیان اینکه پایداری و تاب آوری شهری موضوعی جهانی است، گفت: تا قبل از کرونا تغییرات اقلیمی و مساله نابرابری چه میان کشورها و چه بین شهرها و درون شهرها معضل همگان بود اما؛‌ کرونا نگرانی دیگری را به عنوان یک تهدید به نگرانی‌ها اضافه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته او؛ اگر کشورها تاب‌آور نباشند سونامی‌های فقر و نا امنی را خواهید دید، همانطور که در تهران و برخی شهرها زورگیری‌ها بیشتر شده است اما باید برای چالش‌های جدی تری آماده بود. در این مسیر، شهرداری‌ها در خط مقدم مقابله با این مسایل هستند البته در کشور ما جایگاه جدی به مدیران شهری داده نمی شود اما؛ اگر کشورها بخواهند با این مشکلات مقابله کنند نقش شهرداری ها غیر قابل انکار است.
این جامعه شناس با بیان اینکه شهرهای جامع چهار خصوصیت دارد که یکی از آنها ترد کننده نبودن شهر است، توضیح داد: به این معنی که فرد یا افرادی به دلیل نژاد یا پایین بودن طبقه اجتماعی از فضای شهری ترد نشوند، یعنی شهری برای همه باشد همانطور که شهردار تهران هم به عنوان شعار خود از این عبارت یاد می‌کند؛ اما نباید فراموش کرد که شهری برای همه را مردم باید لمس کنند.
ایمانی جاجرمی ادامه داد: دوم شهرهای امن است؛ نباید بحران‌ها به دست فراموشی سپرده شود مثلاس مکان یابی ساختمان پلاسکو اشتباه بود؛ اما دوباره قرار است ساحتمان جدید در همان مکان و در بافت تاریخی ساخته شود، در حالی که این خطاست و شهر باید خود را برای بحران جدید آماده کند. سومین ویژگی شهر جامع هم تاب آوری است و شهر باید از پس بحران ها بر بیاید و چهارم پایداری است.
او به سرمایه اجتماعی اشاره کرد و افزود: اگر شهر زیرساخت‌های اجتماعی نداشته باشد به طور قطع دچار مشکل می شود، در سال های گذشته این موضوع فراموش شده بود و به همان دلیل هم اکنون در حال ضربه خوردن هستیم ‌و نوعی افول حیات مدنی دیده در شهر می‌شود. البته بخشی به فضای شهری و مسیولیت شهرها برمیگردد چرا که معاونت فرهنگی و اجتماعی باید مراقب زیرساخت‌های اجتماعی باشد. تهران اتوبان دو طبقه و برج نمی خواهد، بلکه باید به سراغ زیرساخت های اجتماعی رفت که رایگان باشد و به طور متوزان و برابر میان محلات و مناطق شهرها توزیع شده باشد.
جمال‌الدین عزیزی شهردار شهر یزد هم در این نشست درباره تجربه تاب آوری شهر یزد، گفت: یزد نمونه عملی تاب آوری شهری است و در سال 96 به عنوان میراث جهانی شناخته شد این شناسایی یک صحتی برعملکرد صدها سال مردم شهر در زمینه تاب آوری شهری بود.
به گفته او؛ یزد تا الان از سده 6 و 7 مورد هجوم سیل فرار گرفته اما خاصیت تاب آوری شهر سبب شده تا شهر خود را بازسازی کند. حیات و بقای شهر یزد ایجاد قنات بوده است بدون اینکه هیچ آسیب و ضرری به محیط زیست وارد شود انتقال آب انجام می‌شد. از طرف دیگر نحوه معماری این شهر سبب جلوگیری از آسیب بسیاری از بحران ها به این شهر شد.
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زیرساخت های اجتماعی تاب آوری شهری تاب آوری شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۳۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت

احمد احمدی صدر گفت: بهشت زهرا (س) یک نقطه اشتراک بین همه شهروندان تهرانی است و به هر حال هم احترام اهل قبور و هم احترام خانواده‌های داغ دیده باید حفظ شود و به همین دلیل این مکان باید منظره زیبایی داشته باشد و از آن صیانت گردد.

وی افزود: در طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی یکی از نقاطی که در دو سال گذشته بسیار برای ما اهمیت داشت بهشت زهرا (س) بود. خوشبختانه با همکاری صددرصد و همه جانبه از سوی مدیریت بهشت زهرا (س) پایگاه‌هایی را در این مکان ایجاد کردیم که در دوره‌های قبلی مدیریت شهری شاهد این اتفاق مهم نبودیم. همچنین قصد داریم تعداد مددسرا‌های نزدیک به این محدوده را هم افزایش بدهیم تا بتوانیم به تمامی آسیب دیدگان اجتماعی و مددجویانی که در سراسر بهشت زهرا (س) به خدمات نیاز دارند خدمت رسانی کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی افزود: باید در این زمینه بین مردم هم فرهنگسازی شود. مردم باید بدانند برخی‌ها سودجو هستند و اجازه بدهند سبد سودجویان را از نیازمندان جدا کنیم و کسانی که ممکن است معتاد متجاهر باشند و خسارت ایجاد کنند وضعیت آنها را در طرح ساماندهی آنها را مشخص کنیم.

احمدی صدر با بیان اینکه بهشت زهرا (س) باید شبیه اسم خودش یک بهشت آرامش باشد تأکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه آسیب اجتماعی در محوطه بهشت زهرا (س) برای ساماندهی این آسیب دیدگان با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته تا گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی حامی شهر سازمان نسبت به ساماندهی این افراد اقدام کنند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پایان گفت: در دوره مدیریت شهری فعلی از زیرساخت‌ها و بستر‌های مناسب به منظور ساماندهی آسیب‌های اجتماعی پایتخت و کاهش این آسیب‌ها رشد ۸۰۰ درصدی داشته است و ان‌شاءالله قصد داریم تا پایان این دوره از مدیریت شهری زیرساخت هایی، چون مددسراها، مراکز یاورشهر، مراکز پویاشهر، همراه سرا‌ها و... را چندین برابر افزایش دهیم.

منبع: شهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • میزان رضایت مردم نسبت به نظافت تهران
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • اتوبان تهران-تبریز در کمپ استقلال افتتاح شد!