Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست میزان تحقق فرمان ۸ ماده‌ای امام خمینی (ره) در مورد حقوق مردم در قانون و عمل در ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

خبرگزاری میزان - نشست میزان تحقق فرمان ۸ ماده‌ای امام خمینی (ره) در مورد حقوق مردم در قانون و عمل در ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

حجت الاسلام فرزانه مدیر گروه قضای اسلامی پژوهشگاه قوه قضاییه، گفت: بعد از ابلاغ این فرمان، ستاد اجرایی فرمان شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحوم امام (ره) در هشت بند خصوصا به قوه قضاییه می‌پردازد این نشان دهنده اهمیت قوه قضاییه از منظر امام است.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) در بند سه این هشت ماده بر استقلال قوه قضاییه تاکید می‌کنند. اینکه قاضی در نظام فکری اسلامی یک فرد مستقل است.

حجت الاسلام فرزانه تاکید کرد: در سال ٩٢ و ٩٤ در مورد قانون آیین دادرسی کیفری تحولات خوبی داشتیم و می‌بایست مستند به قانون عمل کنیم. 

وی افزود: فرمان هشت ماده‌ای تاثیر بسیاری داشته است، اما هنوز به طور شایسته به مقام عمل نرسیده و اگر ستاد فرمان هشت ماده‌ای ادامه می‌یافت می‌توانستیم یک برنامه برای آینده داشته باشیم.

در ادامه حسین پور معاون آموزش مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: اینجا صحبت از آن است که حقوق مردم از بین نرود.

وی ادامه داد: ما هنوز نتوانستیم بخش‌هایی از متن را اجرایی کنیم درحالی که می‌توانستیم به این سمت حرکت کنیم.

حسین پور تصریح کرد: همچنین اگر نظارت مناسب رخ ندهد، اجرا کننده ممکن است تخطی کند.

در ادامه درخشان عضو کارگروه جزا و جرم شناسی پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: زمان ابلاغ فرمان در اوضاع جنگ بود و حضرت امام (ره) با تیزبینی خود این هشت فرمان را صادر می‌کند تا بر اصول قانون اساسی صحه می‌گذارند.

وی ادامه داد: این فرمان به بهترین نحو، مرکزیت دادن به قوه قضاییه و شان و اعتبار قوه قضاییه را تضمین می‌کند. 

درخشان یادآور شد: همگامی تخصص و تعهد در بیانات حضرت امام است که می‌توان به عنوان دو بال حقوقی از آن یاد کرد، همچنین ایشان درباره اصل دقت در قوانین نیز اشاره کردند که دقت به معنای مغفول ماندن کار مردم نیست و همچنان باید سرعت نیز مدنظر قرار داد.

وی افزود: فرمان هشت ماده‌ای حضرت امام در راس سلسله هنجار‌های نظام قضایی قرار دارد که نکته توجه عملکرد ضابطان قضایی است که می‌توان با آموزش قضایی این جنبه را نیز پوشش داد.

انتهای پیام/

برچسب ها: حقوق مردم استقلال قوه قضاییه فرمان هشت ماده ای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حقوق مردم استقلال قوه قضاییه فرمان هشت ماده ای فرمان هشت ماده ای قوه قضاییه امام خمینی حقوق مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ حجت‌الاسلام حکمت علی مظفری در جلسه شورای اداری استان بوشهر با بیان اینکه این استان با دیرینه روش و سابقه درخشان افتخارات مهمی در ادوار مختلف تاریخ داشته است، اظهار داشت: استان بوشهر از بزرگ منشی، غیرت، و شجاعت جایگاه مهمی در ایران اسلامی دارد.

وی شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و مبارزاتی استان بوشهر را یکی از افتخارات این خطه دلیرپرور دانست و بیان کرد: شهیدان همچون رئیسعلی‌ها، مهدوی‌ها، عاشورای‌ها نشان از اقتدار و افتخار استان بوشهر در عرصه مبارزه با استعمار، استکبار و طاغوت است.

رئیس دیوان عدالت اداری دفاع از حقوق کارگر یکی از سیاست‌های مهم دیوان عدالت اداری دانست و اضافه کرد: برای رسیدگی به حقوق و مطالبه کارگران در این حوزه ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری تعیین و راه‌اندازی شده است.

مظفری ادامه داد: تنها در یک شعبه از این حوزه ۱۵ قاضی برجسته مسائل و مشکلات حوزه کار و کارگری به‌صورت تخصصی دنبال می‌کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری توجه به حقوق و رضایتمندی مردم را از آزمون‌های مولای متقیان امام علی علیه‌السلام دانست و تأکید کرد: توجه به مردم و مردم‌داری با اخلاص و بی‌منت یک فرصت مهم برای خدمتگزاری مسئولان به مردم است و مدیران برای تحقق حقوق مردم از هیچ کوششی نباید فروگذاری کنند.

مظفری با اشاره به تخصیص ۲ اصل از قانون اساسی به مجموعه دیوان عدالت اداری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: دیوان عدالت اداری شکایت مردم از دستگاه‌های اداری و اجرایی رسیدگی می‌کند و این دیوان مولود نظام اسلامی ایران است.

استاندار بوشهر هم در این نشست با تاکید بر لزوم تحقق عملی شعار سال اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و مدیران استان باید برای تحقق شعار سال هدفگذاری کنند.

احمد محمدی زاده با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید استاد مطهری افزود: معلمان قشر مهم و تاثیرگذار جامعه هستند و تکریم این عزیزان وظیفه تک تک مسئولان است.

وی همچنین با گرامیداشت روز کارگر گفت: کارگران موتور محرکه اقتصاد و تولید هستند و در تحقق شعار سال نقشی غیر قابل انکار دارند.

 در این آیین، یاسمن حیدری به عنوان مشاور امور جوانان استاندار، اسما لک نماینده استاندار و مدیر راهبردی استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس، حجت الاسلام محمدرضا عاشوری مشاور استاندار در امور روحانیت و مرتضی بحرانی نیز به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر منصوب و معارفه شدند.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • تشکیل ۱۲ کمیته فرهنگی برای برگزاری اجتماع ۲۰ هزار نفری امام رضایی ها در البرز
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود