Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ریحانه حقانی در آئین بزرگداشت هفته پژوهش که پیش از ظهر یکشنبه در سالن جلسات مدیریت جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شد ضمن قدردانی از پژوهشگران که در جهت توسعه مرزهای علم قدم در این عرصه گذاشتند و مسائل پژوهشی را در راستای فعالیت‌های خود برمی دارند، گفت: معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام با اهداف ارتقای پژوهشی و محتوایی و سیاستگذاری‌های متعدد که در دستور کار خود دارد، برنامه‌های مختلفی برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام با بیان اینکه فعالیت‌های جامعه الزهرا علیهاالسلام بر اساس سیاستگذاری‌های شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران و نیازسنجی‌ها و سیاست‌های عملیاتی و اجرایی جامعه الزهرا علیهاالسلام انجام می‌شوند، افزود: برخی برنامه‌های معاونت پژوهش جنبه ارتقایی و توان افزایی اساتید و طلاب جامعه الزهرا علیهاالسلام را دارند، از جمله دوره تربیت پژوهشگر که هم اکنون سومین دوره این طرح در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در طرح تربیت محقق، بانوان طلبه در یک فرایند علمی، روشی و محتوایی در اختیار یک استاد پژوهشگر قرار می‌گیرند و بر اساس نیازهای پژوهشی، فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند که خروجی هر یک از گروه‌ها مقاله و یا کتاب است.

حقانی به برگزاری دوره تربیت مترجم در جامعه الزهرا علیهاالسلام اشاره کرد و گفت: دوره تربیت مترجم با توجه به اهمیت و ضرورت ترجمه، پیشرفت دانش، برگرداندن متون و تربیت مترجمان متخصص در حوزه علوم اسلامی و انسانی طراحی شده است.

حرکت به سمت صدور انقلاب اسلامی

معاون پژوهش جامعه الزهرا با بیان اینکه این دوره طی سه نیمسال تحصیلی در دو شاخه زبان انگلیسی با گذراندن ۳۲ واحد و زبان عربی با گذراندن ۳۶ واحد برگزار شده است و امسال فراخوان شرکت در دوره‌های تربیت مترجم در سه زبان ترکی استانبولی، اردو و اسپانیولی را اعلام کردیم.

وی افزود: طرح تربیت مترجم با توجه به بعد بین المللی طلاب و فعالیت‌های جامعه الزهرا علیهاالسلام در عرصه بین الملل اجرا می‌شود و چنانچه طلاب حوزه، توان تبدیل داده‌های خود را به فراتر از جامعه اسلامی ایرانی و زبان فارسی داشته باشند، یک گام به صدور انقلاب اسلامی پیش رفتیم.

حقانی با تاکید بر اینکه در راستای توان افزایی طلاب، کارگاه‌های مهارتی- تخصصی و نشست‌های پژوهشی، کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی برگزار می‌شود، همچنین انجمن‌های علمی پژوهشی متناسب با رشته‌های تحصیلی جامعه الزهرا علیهاالسلام تشکیل شده است و بانوان طلبه نیازهای علمی پژوهشی خود را احصا کرده و پس از تصویب در کمیسیون‌های مربوطه، فعالیت‌های خود را با توجه به نیازسنجی‌ها آغاز می‌کنند، گفت: در انجمن‌های علمی پژوهشی، اساتید مشاور حضور دارند و نیازسنجی‌های علمی پژوهشی طلاب باعث رضایتمندی پژوهشگران شده و بستر مناسبی را برای طلاب آماده می‌کند.

وی در ادامه به برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌های داخلی و همکاری در همایش‌ها و جشنواره‌های ملی و بین المللی اشاره کرد و افزود: طلاب جامعه الزهرا علیهاالسلام در سال‌های اخیر در همایش‌های مختلف ملی و بین المللی از جمله همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» خوش درخشیدند و بیش از ۳۰ اثر به این همایش ارسال کردند.

آغاز فعالیت مجدد دانشنامه زن مسلمان

حقانی همچنین به برگزاری همایش کتاب سال بانوان اشاره کرد و گفت: این همایش یکی از مهم‌ترین برنامه‌های جامعه الزهرا علیهاالسلام است که هم از حیث روشی و محتوایی و گستره مخاطب قابل توجه است و طلاب و دانشجویان، مخاطبان این همایش هستند که پایان نامه‌ها، رساله‌ها و مقالات خود را ارائه می‌کنند، همچنین این همایش، توجه ویژه ای به موضوع زن و خانواده دارد.

وی با بیان اینکه اساتید، طلاب و جامعه حوزوی باید از حیث محتوایی و سطح آثار نگاه ویژه ای به همایش کتاب سال بانوان داشته باشند و نگاه جدی باید به نیازهای پژوهشی و موضوعات این همایش صورت گیرد، گفت: سال گذشته بانوان طلبه جامعه الزهرا علیهاالسلام در عرصه استانی و کشوری آثار قابل توجه ارائه کردند، چنانچه در سطح استانی ۲۰ اثر منتخب و در سطح کشوری سه اثر برگزیده مورد تجلیل قرار گرفت.

معاون پژوهش جامعه الزهرا (س) به آغاز فعالیت دوباره دانشنامه زن مسلمان در معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام اشاره کرد و افزود: این دانشنامه با رویکرد جدید و محوریت «تربیت محقق دانشنامه نگار» و با هدف استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی جامعه‌الزهرا سلام الله علیها راه‌اندازی شده است.

حقانی در ادامه با اشاره به توسعه علم و توسعه تحقیقات پژوهشی، بیان کرد: معاونت پژوهش، طرح‌های پژوهشی و چاپ کتاب را در دستور کار خود دارد و با وجود کمبود بودجه و مسائل مالی، تولیدات علمی فاخر و ارزشمندی را در سال‌های اخیر داشتیم، ادامه داد: در سال گذشته، ۲۶ جلد کتاب چاپ شده و ۱۰ کتاب در دست چاپ داشتیم، امسال نیز ۱۹ جلد کتاب منتشر شده و ۷ کتاب در دست چاپ داریم.

معاون پژوهش جامعه الزهرا با اشاره به اینکه در راستای نیازهای پژوهشی و علمی جامعه کتاب‌هایی تولید شده است که امروز برخی از این کتاب‌ها از جمله «مجموعه مقالات پاسخ به شبهات کرونا»، «مجموعه مقالات کالای ایرانی» و «مجموعه مقالات بررسی تطبیقی سند ۲۰۳۰ با فقه امامیه» رونمایی می‌شوند، گفت: انتشار و رونمایی از ۱۳ جلد کتاب تدوینی، تألیف ۹ جلد کتاب درسی و یک جلد کتاب پژوهشی، تدوین ۱۷ جلد کتاب درسی و توسعه و تولید نشریات و چاپ مقالات از اقدامات جامعه الزهرا علیهاالسلام که در نشریات مختلف با درجه‌های علمی پژوهشی، علمی تخصصی و داخلی توسط انجمن‌های علمی پژوهشی، گروه‌های علمی پژوهشی و گروه‌های علمی آموزشی منتشر می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه طرح‌های پژوهشی متعددی در دستور کار است، گفت: طرح «مؤلفان بانو» یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام قرار گرفته است و یکی از اقدامات این طرح، برگزاری همایش کتاب سال بانوان است.

توجه فعالیت در فضای مجازی

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام عنوان کرد: در طرح «مؤلفان بانو»، ارتقای افراد از جهت دوره‌ها و توانمندی‌های علمی و به ویژه استعدادهای برتر و همچنین تألیف و ارائه پژوهش‌ها بر اساس نیازسنجی جامعه و بانوان در موضوع زن و خانواده در دستور کار است و حمایت‌های مادی و معنوی از طرح‌های پژوهشی اتفاق خواهد افتاد.

حقانی افزود: ما در عرصه پژوهش، فضای مجازی را نادیده نگرفتیم و دوره‌های تربیت محقق، تربیت مترجم، نشست‌ها و کارگاه‌های علمی پژوهشی به صورت مجازی راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه ما در هفته آینده زمانی را برای گفتگوی آزاد انتخاب می‌کنیم تا بانوان طلبه و پژوهشگران به صورت مستقیم مسائل و چالش‌هایی که در عرصه پژوهش است ارائه کنند و در این راستا آسیب شناسی داشته باشیم، گفت: برنامه ریزی و سیاستگذاری‌های معاونت پژوهش بر اساس نیازهای پژوهشی و آسیب شناسی در حوزه مطالعات و برنامه‌های دینی و پاسخگویی به آن وجود دارد یکی از مهم‌ترین اهداف و فعالیت‌هایی است که امسال و سال گذشته در دستور کار داشتیم که امید است به نتیجه لازم برسیم.

کد خبر 5094926

منبع: مهر

کلیدواژه: قم جامعه الزهرا س حوزه علمیه هفته پژوهش ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر آیت الله یزدی شیوع کرونا گرگان کرمانشاه شهرکرد شهرستان کرج محدودیت های کرونایی تبریز لیگ برتر فوتبال ایران آلودگی هوا پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام علمی پژوهشی نیازهای پژوهشی معاونت پژوهش دستور کار بانوان طلبه تربیت مترجم جلد کتاب بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ تاریخ علم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی بزرگ تاریخ علم در دوشنبه ۱۰ اردیبهشت به کوشش انجمن علمی ژرفا برگزار می‌شود. هدف این گردهمایی شنیدن داستان تاریخ علم از زبان دو پژوهشگر سرشناس برای دستیابی به نگاهی صحیح‌تر به تاریخ علم است.

موضوعات گردهمایی
موضوع سخنرانی دکتر شانت باغرام عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، از انقلاب علمی تا علم مدرن است.
 دکتر امیرمحمد گمینی، عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران درباره انقلاب علمی و ورود علوم جدید به ایران سخنرانی خواهد کرد.
معرفی مهمانان
امیرمحمد گمینی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده‌ تاریخ علم دانشگاه تهران، فارغ‌التحصیل رشته‌ تاریخ و فلسفه‌ علم از مؤسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه‌ ایران است.
از او آثاری چون کتاب «دایره‌های مینایی: پژوهشی در تاریخ کیهان‌شناسی در تمدن اسلامی» و کتاب «مواجهه با داروین» منتشر شده است. فعالیت پژوهشی او در زمینه‌ تاریخ نجوم در ایران و جوامع اسلامی است.
همچنین پژوهش‌هایی در زمینه‌ی تاریخ ورود علوم جدید، از جمله درباره‌‌ نظریه‌ تکامل و نجوم کپرنیکی، به ایران در مجلات پژوهشی داخلی و بین‌المللی منتشر کرده است.

شانت باغرام، کیهان­‌شناس و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. وی محقق پسا­دکتری در دانشگاه واترلو، موسسه فیزیک نظری پریمیتر در کانادا و همچنین پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است.
باغرام برندۀ جایزه ابوریحان بیرونی فرهنگستانِ علوم ایران و جایزۀ مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در تریسته ایتالیا شده است. او از سال ۱۳۹۳ در دانشگاه صنعتی شریف مشغول بآموزش و پژوهش است.
زمینه پژوهشی دکتر باغرام کیهان شناسی و مطالعه ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی برای فهم ماده تاریک و انرژی تاریک است.

این برنامه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ در دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، طبقه منفی ۱، تالار جناب برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان تا یکشنبه ۹ اردیبهشت فرصت دارند با تکمیل فرم زیر، در این برنامه عمومی و رایگان شرکت کنند.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0KHj9EGfrJu-et6NDmgs4v8-prvhjnuJF7uVYXKCYbJrIWA/viewform?usp=sf_link

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام نتایج آزمون ورودی جامعه الزهرا (س)
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید