Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پیگیری‌های رسانه‌ای و واکنش دستگاه‌های مسئول، فرد تخریبگر آثار باستانی سیستان برای همیشه از داشتن کارت تورلیدری محروم شد و پیگیری‌های دیگر در این زمینه از سوی ارگان‌های مسئول در حال انجام است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، پس از انتشار کلیپ و عکس هایی در فضای مجازی از یک کاربر اینستاگرام که اقدام به تخریب آثار باستانی سیستان کرده بود، 17 آذرماه گزارشی با عنوان ذبح میراث فرهنگی به قیمت افزایش لایک و فالوور/ برخورد قضایی در انتظار تخریب کنندگان آثار باستانی سیستان در این پایگاه خبری منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه فرد مذکور کاربر اینستاگرام است و هیچگونه هماهنگی با این اداره کل نداشته و کاملا سرخود به منطقه ورود کرده است، افزود: این مناطق جزو آثار باستانی حفاظت نشده است و با این فرد و راهنمای محلی برخورد قضایی می شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

با توجه به اینکه اقدام این کاربر اینستاگرام در فضای مجازی احساسات دوستداران میراث فرهنگی استان را جریحه دار کرد، خبرنگار ما در خصوص اقدامات انجام شده در این زمینه پیگیری هایی انجام داد.
 
اقدام قضایی و حقوقی انجام می شود
 
روح الله شیرازی رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: پس از اطلاع از این اقدام کاربر اینستاگرام پیگیری لازم و اقدامات حقوقی انجام شد.

وی ادامه داد: تخریب ها و کارهای انجام شده در یک محوطه باستانی رخ داد و نیاز به پیگیری دارد، وزارت میراث فرهنگی و طبیعتا پژوهشکده باستان شناسی کشور حتما پیگیری خواهد کرد و اقدام قضایی و حقوقی مربوطه را انجام می دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: در عین حال برنامه ای در حال تنظیم است و به چند محوطه ای که این اتفاقات در آن رخ داده است از نزدیک کارشناس اعزام و بررسی شود و زمینه ای را فراهم می کنیم که در یکی دو محوطه اقدامات اضطراری و پژوهشی انجام شود.
 
رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور عنوان کرد: آن گونه که از عکس ها مشخص بود مواد و آثار فرهنگی که در منطقه وجود داشت ظاهرا در اثر فرسایش بادی در معرض دید قرار گرفته و باید برنامه پژوهشی لازم انجام شود و اگر نیاز به کاوش های اضطراری باشد حتما آن را انجام خواهیم داد که برای این کار برنامه ریزی می شود.
 
شیرازی در خصوص اظهار نارضایتی جامعه باستان شناسی مبنی بر سختی ورود آن ها به این مکان های باستانی خاطرنشان کرد: مجوزها برای ورود این کاربر اینستاگرام از طرف پژوهشکده به هیچ وجه صادر نشده و تا جایی که اطلاع دارم اداره کل میراث فرهنگی استان هم این مجوز را صادر نکرده است.
    دسترسی به محوطه های باستانی مرزی سخت است
 
وی ادامه داد: سیستان از لحاظ محوطه های باستانی و تعداد آن ها بسیار غنی است و در حدود هزار و 500 محوطه باستانی در بخش های جنوبی و شمالی دشت سیستان وجود دارد برخی از آن ها در مجاورت مناطق مرزی هستند و دسترسی و تردد به آن ها بسیار سخت است.
 
رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور گفت: در برخی مکان ها از جمله شهر سوخته، محوطه های اقماری نظیر تپه طالب خان، صادق و ... کاوش های باستان شناسی در حال انجام است و نمی توانیم همه محوطه های باستانی را کاوش کنیم.
 
شیرازی ادامه داد: درست نیست که همه این محوطه ها کاوش شود، ما باید آن ها را حفظ و نگهداری کنیم و بخشی از آن ها به آیندگان تعلق دارد و باید برای آن ها حفظ و نگهداری شود زیرا آن ها هم از این موضوع سهمی دارند.
 
وی تصریح کرد: پژوهش های باستان شناسی در آینده از روش ها و امکانات و تجهیزاتی پیشرفته ای استفاده خواهد کرد و پژوهش های باستانی را بر اساس آن سوالاتی که در ارتباط با منطقه باستانی سیستان وجود دارد برنامه ریزی می کنیم.
 
رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور گفت: کار این کاربر ایستاگرام در تخریب آثار باستانی سیستان را به شدت محکوم می کنیم و اصلا درست نبوده و باید پیگیری های لازم در این زمینه صورت بگیرد.
 
پیگیری های لازم در حال انجام است
 
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان هم در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: از سه شنبه تا پنج شنبه هفته گذشته مراحل قضایی مربوط به این اقدام کاربر اینستاگرام را پیگیری می کردیم.
 
وی ادامه داد: نماینده حقوقی این اداره کل با وی شکایتی را تنظیم کرد و دستور دادستان را گرفتند و دادستان به پلیس فتا دستور داد و پلیس حقیقات خود را با طرح سوالاتی از وی انجام داد و پیگیری های لازم در این زمینه را انجام می دهیم.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: بلد محلی هیچ ارتباطی به میراث فرهنگی ندارد، کارت، مجوز تورلیدری و لیدری ندارد و کاربر اینستاگرام از تهران با وی ارتباط پیدا کرد.
 
جلالزایی اظهار کرد: این راهنمای محلی فقط از مرزبانی مجوز گرفته، حتی با ادارات کل حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هیچ گونه هماهنگی نشد که در ویدئوی منتشر شده از این کاربر اعلام شده بود کاش با  میراث فرهنگی هماهنگ می کردم.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: کار خلافی که این کاربر اینستاگرام انجام داده برای هر فرد دیگری هم دبه راحتی در دسترس است، چون بدون هماهنگی به آن محوطه تاریخی رفته و سختگیری ها و نظارت های میراث فرهنگی وجود نداشت و چون بدون مجوز رفته بود ملزم به رعایت بایدها و نبایدها نبود و به راحتی به این کار پرداخته است.
 
وی ادامه داد: بایدها و نبایدها را بارها در جلسات مختلف به مدیران شهرستانی خود متذکر کردیم و این موارد اخیرا دوباره به روسای شهرستان ها، کارشناسان ارشد، لیدرها و تورلیدرها اعلام شده است.
   
 

کارت تورلیدری تخریبگر آثار باستانی برای همیشه باطل شد
 
جلالزایی بیان کرد: من هم عقیده هستم که این اتفاقات در برخی از مکان های گردشگری، میراث فرهنگی و گردشگری ما رخ می دهد، اما همه این سختگیری هابرای سلامت کاری فرد یا افرادی است که در آن محدوده ها حضور دارند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: اگر این فرد در نقطه ای که رفته مین گذاری شده بود در صورت انفجار سخت گیری ما ارزش خود را نشان می داد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: در اقدام برای برخورد با این کاربر اینستاگرام، کارت تورلیدری وی برای همیشه باطل شده است، یک لیدر، تورلیدر و فردی که در صنعت گردشگری در حال فعالیت است برای رسیدن به این مرحله سختی های زیادی را از جمله گذراندن زبان های و آزمون های انگلیسی و ... پشت سر گذاشته است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: یک اقدام نابخردانه سبب محرومیت دائمی این کاربر از فعالیت های تورلیدری شده است و نظیر این اقدامات می تواند جلوی کارهای افرادی شبیه به وی را بگیرد تا دست به تخریب میراث فرهنگی نزنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور کاربر اینستاگرام آثار باستانی سیستان مدیرکل میراث فرهنگی کل میراث فرهنگی برای همیشه محوطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «سیر تحول هنر‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

* عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنر‌ها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنر‌های قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.
او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

* در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه در دل قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

* کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.
در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

* نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی را در کشور‌های دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.
کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنر‌های سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنر‌های قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنر‌هایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنر‌های قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران به همت نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی ـ اسلامی ترانه باران برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد