Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-اهالی روستای آقمشهد که به‌یکباره از ماجرای وقفی بودن روستای آبا و اجدادی خود مطلع شده‌اند، در صف اول اعتراض‌ها هستند چون آن‌ها همه زمین‌های آبا اجدادی را در خطر می‌بینند. از سوی دیگر موقوفه آقمشهد شامل ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های ۴۰ میلیون‌ ساله هیرکانی هم می‌شود.

به دنبال ادعای موقوفه بودن روستای آقمشهد و جنگل‌های هیرکانی اطراف آن، اهالی این روستا، نگران آن هستند که زمین‌های زراعی روستا را که می‌گویند آبا اجدادی و نسل به نسل به آن‌ها رسیده‌است را به اوقاف ببازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ویژه در شرایطی که به گفته اهالی روستا، متولی وقف آقمشهد، زمین‌های خودش را اجاره خصوصی می‌دهد.
تابستان امسال (13۹۹) بود که خبری مبنی بر موقوفه بودن ۵۶۰۰ هکتار از جنگل و روستای آقمشهد منتشر شد. خبری که از ابتدا مورد مخالفت و اعتراض اهالی روستای آقمشهد، متخصصان محیط زیست، مدیران سازمان جنگل‌ها و بسیاری از شهروندان ایرانی قرار گرفت.
در این میان اهالی روستای آقمشهد که به‌یکباره از ماجرای وقفی بودن روستای آبا و اجدادی خود مطلع شده‌اند، در صف اول اعتراض‌ها هستند چون آن‌ها همه زمین‌های آبا اجدادی را در خطر می‌بینند. ممانعت از تقسیم ارث، اجبار آنها برای عقد قرارداد اجاره با اوقاف و دادن حق موقوفه در ازای کار و فعالیت روی زمین‌های کشاورزی و موانعی برای ساخت خانه مسکونی و توسعه مشاغل دامداری و مرغداری، موضوعاتی است که اهالی روستای آقمشهد را به شدت نگران کرده است.
اهالی روستای آقمشهد، موقوفه بودن این روستا و جنگل‌ها را قبول ندارند و معتقدند هر نوع سندی دال بر وقفی بودن این روستا، جعلی است. در گزارش پیش رو اظهارات روستاییان و برخی از مشکلات ناشی از موقوفه برای آنها شرح داده شده است.
نکته پراهمیت آن است که با اینکه اهالی روستای آقمشهد به دلیل ادعای وقفی بودن این روستا، از تقسیم ارث یا فروش زمین‌های خود منع می‌شوند اما به گفته اهالی روستا، حسینعلی خادمی فرد مدعی تولیت این روستا و جنگل‌های هیرکانی، بعد از گرفتن سهم‌الارث خودش، آنها را به شکل خصوصی اجاره داده است.
البته این دومین گزارش میدانی عصر ایران از ماجرای وقف آقمشهد است. در تیرماه امسال بود که خبرنگاران عصر ایران توانستند بعد از پیدا کردن صندوق چوبی داخل امامزاده حارث که رونوشت وقف‌نامه ۸۶۰ قمری روی آن حکاکی شده بود و مطالعه آن به کمک عمادالدین شیخ‌الحکمایی از استاید نسخه‌شناس دانشگاه تهران، رازهایی از وقف آقمشهد برملا شد.
در گزارش اول، جزییات دو وقف‌نامه موسوم به وقف آقمشهد، بررسی و اعتبار شرعی و قانونی آنها زیر سئوال رفت. همچنین از تخلفی بزرگ پرده برداشته شد که نشان می‌داد طی عملیاتی مخفیانه، پرونده قضایی آقمشهد که شامل احکام بدوی، رای دیوان و تجدیدنظر مربوط به آقمشهد است، از آرشیو منابع طبیعی ساری گم شده است.
از سوی دیگر در این گزارش این ابهام مطرح شد که آقای حسینعلی خادمی فردی که ادعای تولیت آقمشهد را دارد، بر چه مبنا و معیاری توانسته خود را متولی معرفی کند.

منبع: عصرایران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اهالی روستا وقف آقمشهد وقفی بودن جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۳۰۰ تا ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی در اثر سیلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری گفت: در اثر بارندگی شدید شبانه روز گذشته حدود ۴۰۰ روستا در استان در سیل گرفتار شدند که ۲۱۹ روستا از این تعداد مربوط به شهرستان خوسف است.


آخوندی افزود: در اثر سیلاب شبانه روز گذشته در بسیاری از نقاط استان، حاشیه راه‌های مواصلاتی شسته شده و بسیاری از مسیر‌ها از جمله سرچاه عماری به سمت صمدآباد مسدود است.


وی گفت: همچنین در اثر سیلاب به زیرساخت‌ها، قنوات، باغات، راه‌های روستایی و معابر شهری خسارت وارد شده است که گروه‌های ارزیاب و امدادرسان از مدیریت بحران، هلال احمر و جهاد کشاورزی به مناطقی که مسیر‌های آنها بازگشایی شده است اعزام شده‌اند.


مدیر کل مدیریت بحران استانداری افزود: تیم‌های مدیریت بحران استان برای اعزام به مناطق سیل زده در آمادگی کامل هستند و در هر روستا و یا منطقه‌ای که مسیر دسترسی بازگشایی شود سریعاً تیم‌های ارزیاب برای بررسی میزان خسارت‌ها و گزارش آن اعزام می‌شوند.


آخوندی افزود: بیشترین بارندگی شبانه روز گذشته با حدود ۶۰ میلیمتر مربوط به بیشه شهرستان خوسف بوده است.


وی گفت: هم اکنون عملیات امدادرسانی به مناطق سیل زده با همکاری تمامی گروه‌های استان آغاز شده و از بخش خصوصی و معادن نیز برای استفاده از ماشین آلات سنگین کمک گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • خسارت ۳۰۰ تا ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • دو روی سکه باران در ایلام
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • (ویدیو) روش متفاوت روستاییان هندی برای طبخ آبگوشت زغالی
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی